U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Gezondheid
  • 1
Hij vindt Poetin ‘de grootste staatsman die we in de wereld hebben’ en noemt de coronacrisis ‘de grootste leugen die we in ons leven meemaken’. Wie is de emeritus hoogleraar Karel van Wolferen (79), die deze week door de UvA in de ban werd gedaan? ...

ongeveer 1 maand geleden door Wilmama

REAGEER MET EEN EMOJI
4
5

Ach daar hebben we TS weer met haar persoonlijke vendetta tegen de heer van Wolferen. Ik zou als ik hem was super trots zijn als iemand zoveel moeite doet om iemand te demoniseren. Het moet haast wel dat de waarheid een directe bedreiging is voor TS.

1 zoekdeverschillen    
ongeveer 1 maand geleden door zoekdeverschillen
19
Meld

Waarom zal hij het verkeerd hebben?
Alle kritische meningen willen ze de kop indrukken,waarom?

2 ongelovenloos    
ongeveer 1 maand geleden door ongelovenloos
18
Meld

Er is te veel aandacht voor oude debielen als van Wolferen.

3 JackKropotkin    
ongeveer 1 maand geleden door JackKropotkin
9
Meld

@2 omdat wilmama het zegt, zij is hoogleraar in google kunde en zijn weet alles beter.
En alles wat een ander inzicht heeft is een complotdenker volgens hoogleraar googlekunde wilmama.

4 Rattocasi    
ongeveer 1 maand geleden door Rattocasi
20
Meld

@4 , misschien toch maar eens een google cursus nemen om uit de fabeltjesfuik te ontsnappen.

5 marcmarc    
ongeveer 1 maand geleden door marcmarc
5
Meld

@5 Dank je voor de tip echter luister liever naar mensen in de maatschappij, en dat doen huisartsen nu ook gelukkig.

https://www.youtube.com/watch?v=vPHZn2ePsak
http://www.janbhommel.com/post/brief-van-een-boze-en-verdrietige-huisarts?
En geef Haga meteen even antwoord op zijn lang geleden vraag over de fout positief van de PCR testen omdat de CT waarde te hoog gezet wordt!
https://www.facebook.com/vanhaga/videos/363213055100617

6 Rattocasi    
ongeveer 1 maand geleden door Rattocasi
16
Meld

@2 @4
Deze citaten uit bovenstaand bronartikel tonen toch echt dat het huidige gedachtegoed van Van Wolferen niets meer met kritische meningen e.d. te maken heeft:

(**) In de kolommen van de gevestigde media is Van Wolferen tegenwoordig nog maar zelden te vinden; de afgelopen jaren verschoof hij steeds meer naar de hoek van de complotdenkers. De aanslagen van 11 september 2001? Een Amerikaans complot. Ook het coronavirus zou volgens Van Wolferen in het geheim op een Amerikaanse basis bedacht zijn. En/of een kwaadaardig plan van Bill Gates om via wereldwijde vaccinaties straks alle wereldburgers via ‘microdeeltjes’ te kunnen volgen. (**)................

..........(**) Van Wolferen is bovendien een uitgesproken tegenstander van het Nederlandse coronabeleid. Een ‘schijnpandemie’, die ‘niet meer is dan een gewone griep, áls dat al zo is’. Koren op de molen van complotdenkers als Lange Frans, die het cachet dat de titel emeritus hoogleraar met zich meebrengt graag op zich laten afstralen. (**)


7 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
8
Meld

@7 ach schattebout van jou weten wij allang dat een ieder die er anders instaat dan jij een complotter is in jou ogen , nou ga lekker google.

8 Rattocasi    
ongeveer 1 maand geleden door Rattocasi
16
Meld

De antwoorden op de vragen van Van Haga staan in de volgende link (open de bijlage)
https://www.rijksoverheid.nl/documenten/rapporten/2020/10/14/toelichting-sars-cov-2-pcr

9 kwatta    
ongeveer 1 maand geleden door kwatta
5
Meld

@6
Je kunt nu al niet meer on topic blijven? Dan is het advies van @5 toch zo gek nog niet. En doe er meteen een opfriscursus Nederlandse taal bij.

10 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
8
Meld

@8
Ik heb het artikel in het Parool niet geschreven, maar journalist Hanna Bijl. Dus als je klachten hebt over de inhoud, weet je waar je je kunt melden.

11 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
7
Meld

Ach elk media ligt aan het infuus van overheid, wie betaalt bepaalt

12 Rattocasi    
ongeveer 1 maand geleden door Rattocasi
14
Meld

@9 Er worden helemaal geen antwoorden gegeven op de vragen van Van Haga. Het hele document gaat niet in op de vragen van Van Haga wanneer het RIVM de cycli heeft aangepast en waarom het nog slechts 1 gen onderzoekt (in plaats van de gebruikelijke 3 ) en wat de relatie is tussen het aanpassen van de criteria door het RIVM met het hoge aantal positief getesten sinds dat het RIVM de criteria heeft aangepast

13 zoekdeverschillen    
ongeveer 1 maand geleden door zoekdeverschillen
13
Meld

@12 Vooral een links politiek correcte krant als het Parool, die in Amsterdam gevestigd is en alle deugnieten van D66, groen links en groepen als BLM en KOPZ als achterban heeft. Van zo'n krant kan je ook geen zinnig woord verwachten.

14 zoekdeverschillen    
ongeveer 1 maand geleden door zoekdeverschillen
12
Meld

@13
Er werd door de Jonge al tegen Van Haga gezegd dat het een te technisch verhaal zou worden waardoor andere kamerleden zouden afhaken èn dat de belangrijkste punten al besproken waren in het schrijven dat @9 toont.

Uit deze meest actuele richtlijn van 25 september blijkt het inderdaad geen makkelijk verhaal is: https://lci.rivm.nl/covid-19/bijlage/aanvullend

(**) 2. Moleculaire testen en PCR-targets

Detectie van SARS-CoV-2 kan gedaan worden met (real-time) reverse-transcriptie-PCR (RT-PCR) of andere nucleic acid amplification technique (NAAT) voor detectie van viraal RNA. De PCR-testen voor SARS-CoV-2 in Nederland zijn oorspronkelijk gericht op twee targets: het E-gen en het RdRP-gen (Corman 2020). Met de ervaring die daarmee is opgedaan, hebben de meeste laboratoria ervoor gekozen om alleen nog voor het meest gevoelige E-gen te testen, ook in verband met schaarste van materialen. Inmiddels is de RdRP-gen-PCR SARS-CoV-2 door diverse laboratoria specifiek en vergelijkbaar gevoelig als de E-gen-PCR gemaakt. De amplificatiecurve dient goed te worden beoordeeld bij de hogere Ct-waardes (zeker bij een Ct van >35). Is de curve afwijkend, onbetrouwbaar of moeilijk te interpreteren, dan is zeker bij een epidemiologisch onverwachte positieve uitslag confirmatie nodig. Afhankelijk van de lokale implementatie met dit gen kan dat met de RdRP-PCR of andere eigen PCR op het RNA, of door her-testen van hetzelfde monster door het eigen of samenwerkingslab, of door de patiënt opnieuw te bemonsteren.

Mede om tekorten op specifieke reagentia beter te kunnen opvangen, gebruiken verschillende labs verschillende testsystemen van diverse aanbieders. Sommige labs hebben.................(**)

Kortom: het lijkt mij het verstandigste dat iedere schoenmaker bij zijn/haar leest blijft en nu met name Van Haga (eens eindelijk) stopt met het blijven stellen van suggestieve vragen.

15 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
6
Meld

@15
Juist.
In het antwoord van het RIVM staat verder dat de Ct waarde, apparatuur en reagentia afhankelijk is, zodat er geen algemene limiet is aan te geven.

16 kwatta    
ongeveer 1 maand geleden door kwatta
3
Meld

Wat me bij die hele meneer Van Wolferen opvalt, is dat ik nergens ook maar enige aanwijzing vind dat hij voor zijn hoogleraarschap wel eens een voet op de universiteit gezet heeft. Ik vind geen promotie, geen studie. Dat kan, natuurlijk. Voor hoogleraarschap is het niet vereist gepromoveerd te zijn. Maar opmerkelijk vind ik het wel. De suggestie 'wetenschappelijk verantwoord want hoogleraar' van de complotterigen verbleekt er mijns inziens wel een beetje door.

17 Smiling    
ongeveer 1 maand geleden door Smiling
5
Meld

@13 Stel dat er te vaak false positive getest wordt, dat verandert totaal niets aan de stijging in de ziekenhuizen.
Het nadeel van een false positive is dat mensen dan onterecht thuis blijven wat dan echter weer een voordeel heeft aangezien het bijdraagt aan het totaal plaatje van afstand houden en minimale verplaatsingen.

18 RobP    
ongeveer 1 maand geleden door RobP
1
Meld

Eigenlijk is het triest om de man zo te zien afglijden en dat hij misbruikt wordt. Het "gezonde verstand" is ook hier weer ver te zoeken.

19 MacGu    
ongeveer 1 maand geleden door MacGu
6
Meld

@8
Van Wolferen vindt het een eer om een complotdenker genoemd te worden, dus daar sta je weer!: https://nl.wikipedia.org/wiki/Karel_van_Wolferen
(**) Sinds een aantal jaren wordt hij door sommigen gekarakteriseerd als een complotdenker, hoewel hij dat ook wel over zichzelf gezegd heeft - als geuzennaam.[15] (**)

21 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
6
Meld

"Hij vindt Poetin ‘de grootste staatsman die we in de wereld hebben’ en noemt de coronacrisis ‘de grootste leugen die we in ons leven meemaken’."

Maar Poetin claimt wel dat ze al een werkend vaccin tegen Corona hebben.

Dus zijn grootste staatsman is dan ook onderdeel van de leugen?? question :-0 question

22 Weet geen naam    
ongeveer 1 maand geleden door Weet geen naam
4
Meld

@6 uuhhh van Haga wordt geciteerd, okay, next

23 Gut    
ongeveer 1 maand geleden door Gut
7
Meld

@23 Je hebt liever de leugens van de Jong en Rutte ?
Die toegeven met mensen te experimenteren!

24 Rattocasi    
ongeveer 1 maand geleden door Rattocasi
9
Meld

@12 En jouw infuus wordt gemonitoord en gevuld door Poetin?

25 Gut    
ongeveer 1 maand geleden door Gut
7
Meld

@24

Wie zegt dat het leugens zijn ?
Haga?
Natuurlijk als ex- VVD - er( vertrouw exen nooit-question en gesouffleerd door Baudet en Hiddema die denken dat corona vakantie betekent .
( Of zitten ze in quarantaine door een virus wat niet bestaat .)

26 Goodnews badnews    
ongeveer 1 maand geleden door Goodnews badnews
4
Meld

@12

Elk media ?
Eén medium , twee media .

27 Goodnews badnews    
ongeveer 1 maand geleden door Goodnews badnews
4
Meld

@25 tekst zeker zelf verzonnen, is te zien.

28 Rattocasi    
ongeveer 1 maand geleden door Rattocasi
9
Meld

@27 Je bent de Jong of was je een collega van hem?

29 Rattocasi    
ongeveer 1 maand geleden door Rattocasi
9
Meld

De farmasekte maakt iedereen kapot die niet hen woord verkondigt. Tyfusclubje.

30 Mac Benac    
ongeveer 1 maand geleden door Mac Benac
9
Meld

@4 Hoogleraar googlekunde.

Ge-wel-dig. Maak dat kreng maar af. Doet zij ook met iedereen.

31 Mac Benac    
ongeveer 1 maand geleden door Mac Benac
10
Meld

Ik ging ooit naar de beroemde lezing van Richard Gage kijken en luisteren aan de TU in Delft..
Gage is oprichter v.d. club ; Architects & Engineers for 9/11 truth.

https://www.youtube.com/watch?v=8aSrFjidIcA

Er was veel te doen om die lezing , het bestuur van de TU was er niet mee in haar nopjes..ze wilde de lezing eerst niet door laten gaan ...

De dag v.d. lezing van Gage.
De aula was afgeladen met studenten en belangstellenden , zo'n 1100 man waren aanwezig..
Op 't eind v.d. lezing vroeg Gage wie 't met 'm eens was...
Iedereen was 't met 'm eens op zo'n 70 man na...60 wisten niet wat ze er van moesten denken , 10 man vonden de lezing complot flauwekul.
De volgende dag deed Omroep West verslag v.d. lezing ; er werden 3 studenten aan 't woord gelaten ; 2 studenten die twijfelden over Gage's lezing , 1 student die Gage maar 'n complotter vond..

Geen woord over de verpletterende consensus in de zaal die avond ..
Zo werkt de media...ook in 't geval van Covid 1984 natuurlijk...

32 Chat Baker    
ongeveer 1 maand geleden door Chat Baker
8
Meld

Ondertussen ; voor wie 't blad Gezond Verstand nog wil kopen in de boekhandel ...de bladen zijn al uitverkocht....

33 Chat Baker    
ongeveer 1 maand geleden door Chat Baker
9
Meld

@31 heb je gezien hoeveel pro-farma's ik aan mijn kont heb hangen moet toch iets goed doen dat ze zo over mij heen vallen hahahah

34 Rattocasi    
ongeveer 1 maand geleden door Rattocasi
10
Meld

@33 Shit, ik wilde er een kopen.
@34 Ja, het is gewoon een teken dat je gelijk hebt, ze werken op dezelfde manier als de trumpofoobjes.

35 Sarcoff    
ongeveer 1 maand geleden door Sarcoff
9
Meld

@35 Worden er steeds meer valt mij op, ik vind het echt lachen.

36 Rattocasi    
ongeveer 1 maand geleden door Rattocasi
10
Meld

@36 Vlak ook de propaganda die als een lawine over de arme schaapjes uitgestort word niet uit, ze gaan het langzaam nablaten, zelfstandig , logisch en onafhankelijk nadenken is maar weinig mensen gegeven.

37 Sarcoff    
ongeveer 1 maand geleden door Sarcoff
8
Meld

@34 Ja, dat heb ik ook op dat draadje over de pcr-test die niet deugt. Ze liepen allemaal leeg question

38 Mac Benac    
ongeveer 1 maand geleden door Mac Benac
8
Meld

@37 @36 @35
We lachen er om. En dat moet ook. Maar het is natuurlijk helemaal niet om te lachen. Je ziet dus hoe makkelijk je een hele (wereld)bevolking meekrijgt in een hysterieverhaal. En nu komt ie . . . . . . . Zo is Hitler ook groot geworden. Dat was ook niet om te lachen question

39 Mac Benac    
ongeveer 1 maand geleden door Mac Benac
7
Meld

@39 ja ik ben ook verbaasd hoe mensen te manipuleren zijn door overheid.
Je ziet veel vergelijking met de tweede wereld oorlog hoe die ontstaan is, vooral het weg kijken en straks zeggen ik heb het niet geweten.
Ook het mensen opzetten tegen elkaar, zal ook niet gek staan kijken als er straks een bevolkingsgroep verdacht gemaakt word.

De kliklijn en de boa's met hun agressief gedrag is al een voorbeeld daaruit.

40 Rattocasi    
ongeveer 1 maand geleden door Rattocasi
7
Meld

@40
Het is eerder lachwekkend hoe malloten zoals jij zich laten manipuleren door andere malloten. Allemaal gekkies die elkaar niet alleen in een kringetje nablaten, maar er gaandeweg ook steeds meer bij verzinnen.
Naja, je zegt het zelf al: nog even en jullie worden allemaal in één keer naar het gesticht afgevoerd
https://www.youtube.com/watch?v=hnzHtm1jhL4
question

41 RichardR    
ongeveer 1 maand geleden door RichardR
7
Meld

@32 .
Quote:
"Ik ging ooit naar de beroemde lezing van Richard Gage kijken en luisteren aan de TU in Delft..
Gage is oprichter v.d. club ; Architects & Engineers for 9/11 truth.

https://www.youtube.com/watch?v=8aSrFjidIcA

Er was veel te doen om die lezing , het bestuur van de TU was er niet mee in haar nopjes..ze wilde de lezing eerst niet door laten gaan ...

De dag v.d. lezing van Gage.
De aula was afgeladen met studenten en belangstellenden , zo'n 1100 man waren aanwezig..
Op 't eind v.d. lezing vroeg Gage wie 't met 'm eens was...
Iedereen was 't met 'm eens op zo'n 70 man na...60 wisten niet wat ze er van moesten denken , 10 man vonden de lezing complot flauwekul.
De volgende dag deed Omroep West verslag v.d. lezing ; er werden 3 studenten aan 't woord gelaten ; 2 studenten die twijfelden over Gage's lezing , 1 student die Gage maar 'n complotter vond.."


Fijn voor je dat je aanwezig was tijdens de lezing in TU Delft. Ikzelf was aanwezig enkele dagen later in Brussel waar Gage dezelfde lezing gaf....

De lezing die Gage in TU Delft gegeven heeft, heb ik uiteraard ook bekeken... Ik was voorbereid toen ik naar Brussel ging dus.

Begrijp me niet verkeerd hé.... Hetgeen jij allemaal schrijft, klopt in grote lijnen (met dien verstande dat ik zeker weet dat je dit uit je eigen duim gezogen hebt: "Iedereen was 't met 'm eens op zo'n 70 man na...60 wisten niet wat ze er van moesten denken , 10 man vonden de lezing complot flauwekul.").

Inspelend op jouw duimzuigerij : ik heb in Brussel aan het publiek gevraagd wie van hen ook het NIST report gelezen had en toen staken slechts 7 mensen hun vinger op....

Die idioten stelden me de vraag waarom er niets over WTC7 vermeld stond in dat rapport.

Voor mij was dat een onvergetelijke avond... Een zaal gevuld met complotters.

Ik voelde me als een kind in een snoepwinkel.

Man man, wat heb ik toch gesmuld van zoveel onwetendheid.

We kennen elkaar al langer hé Chat question. Bovenstaand verhaal kende je ook al.

De vraag is : Wat ga je ermee doen ? Ga je partij blijven kiezen voor de onwetende prutsers ?

Eens een complotter, altijd een complotter... Is dat je motto ?

42 XingFu    
ongeveer 1 maand geleden door XingFu
2
Meld

@17
[Wat me bij die hele meneer Van Wolferen opvalt, is dat ik nergens ook maar enige aanwijzing vind dat hij voor zijn hoogleraarschap wel eens een voet op de universiteit gezet heeft. Ik vind geen promotie, geen studie. Dat kan, natuurlijk. Voor hoogleraarschap is het niet vereist gepromoveerd te zijn. Maar opmerkelijk vind ik het wel. De suggestie 'wetenschappelijk verantwoord want hoogleraar' van de complotterigen verbleekt er mijns inziens wel een beetje door.]
Laat dat een beetje verbleken maar weg:
https://www.nieuwskoerier.nl/news/749823-hoe-de-ongepromoveerde-karel-van-wolferen-op-een-receptie-hoogleraar-werd

44 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
4
Meld

@43 Hoor ik daar een schaapje mekkeren?

45 Scholar008    
ongeveer 1 maand geleden door Scholar008
1
Meld

* Verwijderd door de redactie *

46 Rattocasi    
ongeveer 1 maand geleden door Rattocasi

@46 Als u uw bril opzet leest u wellicht in het onderschrift bij de foto in het VRT-artikel dat het om een archieffoto van een oefening gaat.

47 Smiling    
ongeveer 1 maand geleden door Smiling
0
Meld

@47 En dan zet je dit er heel groot onder om de angst er goed in te houden toch!

Leger springt bij in strijd tegen coronavirus: noodhospitaal in Luik, extra ambulances en ziekenvervoer via helikopters.

Dan kan je daarna je handen schoonwassen door te zeggen het stond toch klein onder de foto wat niemand leest!

Donder toch op is pure manipulatie van de bevolking om de angst er maar goed in te houden.
Zo kan elke media zich schoonwassen, ohhh foto uit het archief dan telt het niet als je bevolking angstig maakt.

48 Rattocasi    
ongeveer 1 maand geleden door Rattocasi
8
Meld

@48 Niet iedereen is zo’n angsthaas als u.

49 Smiling    
ongeveer 1 maand geleden door Smiling
3
Meld

@48 ,

dramaqueen.

50 jodelatedieho    
ongeveer 1 maand geleden door jodelatedieho
0
Meld

@50 Natuurlijk schat vind jij dat, en wat ben jij wegkijker?

51 Rattocasi    
ongeveer 1 maand geleden door Rattocasi
7
Meld

@51 ,

in ieder geval ben ik niet zo'n trollende jankerd als Rattocasi die, bij gebrek aan een sociaal leven, NK maar onder de diarree schijt.

52 jodelatedieho    
ongeveer 1 maand geleden door jodelatedieho
0
Meld

@52 mag je vinden schat, je schijt maar een eind heen.

53 Rattocasi    
ongeveer 1 maand geleden door Rattocasi
6
Meld

@41 Hé tyfushond, waarom moet jij altijd iemand uitschelden in je reactie?

54 Mac Benac    
ongeveer 1 maand geleden door Mac Benac
2
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Steeds meer Nederlanders voor ander uiterlijk...
Steeds meer Nederlanders accepteren een ander...

1 dag geleden door AD

Republikeinse topambtenaar Georgia waarschuwt...
Een belangrijke Republikeinse verkiezingsmede...

1 dag geleden door Crezee

PVV wil nieuw ministerie van Immigratie, Remi...
Geert Wilders: ‘‘Onze grenzen moeten dicht vo...

1 dag geleden door Wimar

Trump hernieuwt aanval op verkiezingsuitslag
"Dit is misschien wel de belangrijkste toespr...

3 uur geleden door Crannbuidhe

Winst Biden niet in lijn met prestatie democr...
Trump had als zittende president meer stemmen...

14 uur geleden door sparta


ADVERTENTIE


Laatste reacties
smurf
Marco Kroon: Ga gebukt onder veroordeling voo...
@1 Nou ja... hij heeft zelf steeds op negatie...

1 minuut geleden door smurf

Proemevla
Trump hernieuwt aanval op verkiezingsuitslag...
@145Yep dat zijn de halve zooltjes, delusio...

1 minuut geleden door Proemevla

Bluth
Elektrische auto rijden kost nu bijna hetzelf...
Als ik het bekijk, bespaar ik per jaar honder...

1 minuut geleden door Bluth

duurendaal
‘Zwarte Piet was geen slaaf, maar juist isl...
@33 [email protected] Orbit79Misschien kunt U b...

1 minuut geleden door duurendaal

ErZijnGeenSlimmeHollanders
Sigrid Kaag: meer investeren in legale migrat...
Stikstof problemen en huizen/huur prijzen zij...

2 minuten geleden door ErZijnGeenSlimmeHollanders

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig