Poes Noor doodgeschoten door luchtbuks, andere kat van zelfde gezin is spoorloos (telegraaf.nl)


Een familie uit Geldermalsen zit in zak en as nu hun poes Noor doodgeschoten is met een luchtbuks. Een andere kat van hetzelfde gezin is spoorloos. „Gevreesd wordt dat dit beestje hetzelfde is overkomen.” ...

door Havermout in Binnenland  ·  33 Reacties

  • 1
  • 448x gelezen
Reageer met een Emoji
3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Waarom toch?
Zieke teringlijer question

0
1 skapoe

* Verwijderd door de redactie *

2 Prikkebeen

Wat zou ik toch graag 10 minuten met zo'n idioot opgesloten worden.

0
3 veld1866

Jammer dat de buks niet per ongeluk terug schoot..de klootzak zal waarschijnlijk door weinigen gemist gaan worden. Maar ja dat ding is niet verkeerd afgegaan en zit je er mee opgescheept.

0
4 Voorzittershamer

@2 Verantwoordelijk voor de voortijdige tijd van jaarlijks tientallen miljoenen inheemse vogels.


Huh????

2
5 LoydMorris

@5 : ja, die kat had het maar druk.

0
6 Silwol

@2 , exoot? Katten liepen hier al in de middeleeuwen rond, eerder dan veel vogelsoorten.

4
7 Spraypaint

@2 Nu ben ik ook van mening dat katten een ware plaag vormen voor de natuur. En de huiskat is inderdaad een exoot, er zijn er veel te veel van. De eigenaar van de kat moet deze gewoon binnenhouden, en uitlaten zoals mensen met een hond ook moeten. Netjes de poep opruimen, niet bij anderen in de tuin laten komen.

Echter, om om deze redenen een kat dood te schieten is op geen enkele wijze te begrijpen, want de kat zelf kan er ook niks aan doen. Schiet dan de eigenaar dood, die is de schuldige.

@7 De huiskat is een exoot, hoort hier niet thuis. Het zijn geen wilde katten.

3
8 Bluth

@3
Moet je die schijtkatten maar binnen houden.


Inderdaad, heb helemaal niets met die beesten. Beschouw het als ongedierte, wat dan ook als zodanig besteden moet worden.

Wil je zo'n beest houden, dan binnen waar een ander er geen last van heeft.

5
9 plutarchus

Mijn vader schoot als jonge jongen eind jaren '30 samen met z'n broertje ook op katten met een luchtbuks, denk wel dat ie er in z'n volwassen jaren spijt van had, want haalde altijd zwerfkatjes uit de buurt aan. question

0
10 foshizzle

veel dierenliefhebbers hier. Mooi ethisch vraagje, hoeveel dode vogels is een kattenleven waard?

1
11 marcmarc

* Verwijderd door de redactie *

12 Prikkebeen

* Verwijderd door de redactie *

13 Prikkebeen

* Verwijderd door de redactie *

14 Prikkebeen

@12 Ja.

De meeste inheemse vogeltjes worden opgevreten door kraaien, eksters, vlaamse gaaien, roeken..... of vliegen zich te pletter tegen windmolens...

4
15 LoydMorris

@15 Windmolens doden per jaar enkele duizenden tot tienduizend vogels.
Het verkeer is verantwoordelijk voor zo'n 14 miljoen dode vogels per jaar.
Katten doden per jaar zo'n 15 tot 20 miljoen vogels per jaar.

1
16 Bluth

@16 De natuur is wreed.... zo blijkt maar weer.

0
17 LoydMorris

@17 Het punt in deze is echter dat de huiskat geen natuur is. Natuur is natuurlijk, dat is de huiskat niet omdat het een door de mens geïntroduceerd probleem is.

3
18 Bluth

* Verwijderd door de redactie *

19 Prikkebeen

@18 Och.... we hebben in Nederland allang geen natuur meer. Hooguit een paar afgerasterde bospercelen en zandbanken.

En overal waar de mens ingrijpt ontstaat weer een ander probleem. Meest recente probleem.... de wolf in Nederland.

Maar goed.... we dwalen af. Iedere kattenbezitter zou er beter aan doen om z'n kat in/bij huis te houden.

1
20 LoydMorris

@20 We hebben in Nederland nog erg veel natuur hoor, alleen niet zoveel als honderden jaren geleden omdat wij, de mens, vooral de roofdieren hebben weggejaagd wat weer voor een grote onbalans heeft gezorgd.

De wolf is geen probleem, maar juist een opslossing. De wolf is in de natuur een van de meest belangrijke dieren.
http://sites.tufts.edu/tuftsgetsgreen/2018/02/27/wolves-change-ecosystem-and-geography-in-yellowstone/



Kattenbezitters moeten zich gewoon aan dezelfde regels houden als mensen met een hond. Kijk, de hond die een zeehond dood beet, daar spreekt iedereen schande van. Een kat die een vogeltje doodbijt is de natuur. Maar, de hond die die zeehond dood beet is óók de natuur. Echter, hoort iemand met een hond deze dusdanig te trainen dat de hond deze instincten niet volgt, maar iemand met ene kat heeft deze verantwoording niet.

Als het zo doorgaat, dan gaan we de kant van Australië op, katten afschieten. En daar zal ik dan graag aan meedoen om de natuur een handje te helpen.

2
21 Bluth

@21 De wolf is geen probleem, maar juist een opslossing. De wolf is in de natuur een van de meest belangrijke dieren.

Zeg dat even tegen schapenhouders....
Nu nog geen probleem? Nog geen groot probleem zul je bedoelen. Over een paar jaar is het wėl een probleem.
Een paar wilde katten waren ook geen probleem..... Inmiddels wel.


En "leuk", dat je mee gaat doen om katten af te schieten. Kun je de plaatselijke held uit gaan hangen question

2
22 LoydMorris

@22 Herders gaan al duizenden jaren met de wolf om. In Zwitserland bijvoorbeeld zie je bordjes dat je op moet passen voor kuddes met bijvoorbeeld schapen, want daarin lopen honden die de schapen beschermen. Deze honden heten "Livestock Guard Dogs", zet twee Great Pyrenees in de kudde, en wolven zullen niet meer in de buurt komen. Simpel.

Verder, katten worden door de mens in de natuur gegooid, de natuur zelf houdt de wolvenpopulatie onder controle. Ik begrijp nooit zo goed waarom mensen ergens een stellige mening over hebben terwijl ze er letterlijk NUL verstand van hebben, zoals jij nu in deze casus.

3
23 Bluth
24 LoydMorris

Die gast mag in zijn handen knijpen dat het niet mijn kat was.

Maakt niet uit hoe lang de zoektocht zou duren.

0
25 Ignatia

* Verwijderd door de redactie *

26 Prikkebeen

Vreemd, op 30 cm afstand van mij ligt een kat te slapen en binnen 4 meter van mij zitten enkele vogels. (Op dit moment in hun kooi) Overdag en een deel van de avond vliegen de vogels hier rond en de kat ? Vindt het allemaal wel best. Die ligt gewoon naast mij te slapen...............

1
27 Strokealpha

* Verwijderd door de redactie *

28 Prikkebeen

De mens maakt al snel problemen als de natuur niet werkt zoals zij verwachten. De wolf is een beschermd dier en maar goed ook. Ooit werden in Nieuw Zeeland de vliegende wolven massaal afgeschoten. Gelukkig voor deze papegaaiensoort is deze nu beschermd, anders waren ze al lang uitgestorven. We hebben het hier over de Kea een zeer slimme vogel die b.v. dol is op alles wat rubber is op een auto........

1
29 Strokealpha

@9 Ten eerste ik heb geen kat. En ten tweede als je dan zo'n flinke vent bent waarom ga je dan niet naar de eigenaar? Of ben je daar dan weer te laf voor. En ten derde beschouw ik jou als ongedierte, wat dan ook als zodanig besteden moet worden.

0
30 veld1866

@24 Ik heb er toevallig wel verstand van ja, ik ben al van kleins af aan gevaccineerd door wolven. Vanwege mijn militaire achtergrond heb ik ook al meerdere malen wolven in o.a. Alaska gevolgd, om de nieuwe van een "tag" te voorzien.

Ik heb mij de afgelopen pakweg 20 jaar erg in de wolf (en ook coyotes) verdiept, ik heb persoonlijk met experts gesproken, heb verschillende sanctuaries bezocht, heb de tong van een wolf in m'n gezicht gehad.

Verder is het gewoon "common sense", een populatie wolven in Nederland groeit niet tot een massaal aantal omdat de leefomgeving simpelweg te klein is.

Nee, er zijn nog een aantal andere rassen die hier ook zeer geschikt voor zijn. Verder zijn er ook nog andere oplossingen zoals een gedegen omheining. En een ander probleem is dat schapen gedomesticeerd zijn, ze zijn niet bang voor de wolf omdat ze geen flauw benul hebben wat een wolf is. Dat is op de verschillende video's te zien, de schapen blijven in eerste instantie vaak staan. De wolf kan er niks aan doen dat de veehouder het zo makkelijk voor hem maakt om een schaap te grijpen, rustig wegbrengen, en teruggaan om er nog meer te grijpen. De wolf is slim, de veehouder is dom.

Alle experts zijn het erover eens, Nederland is wel degelijk geschikt voor een aantal wolven roedels. De veehouders zullen zich eraan aan moeten passen.

https://nos.nl/artikel/2245512-waarom-willen-we-eigenlijk-wilde-wolven-in-nederland.html
https://edepot.wur.nl/287291
https://www.dvhn.nl/groningen/Hiep-hiep-help-De-wolf-is-terug-in-Nederland-na-anderhalve-eeuw-23087901.html?harvest_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

2
31 Bluth

@30 'En ten derde beschouw ik jou @9 als ongedierte, wat dan ook als zodanig besteden moet worden.'

Eens. Mensen verkloten de natuur vele malen erger en radicaler dan katten ooit bij elkaar kunnen schijten. De mens is de grootste vervuiler van aarde en natuur. Daar vallen gevangen vogels en ondergescheten tuinen totaal bij in het niet. Dus, opruimen die mensheid.

0
32 Ignatia

@31 Leuk voor je, dat je naar Alaska geweest bent om met wolven te spelen en dat je nu veel verstand hebt van deze dieren.....

Ik heb er weinig verstand van... geef ik volmondig toe. Echter weet ik inmiddels wel, dat Nederland te klein geworden is om allerlei wilde dieren te huisvesten in de vrije natuur.
Nu zijn het nog slechts een handjevol wolven... maar hoe ziet het er over een paar jaar uit?
Er is, met name op de Veluwe, een gigantisch probleem met wilde zwijnen, de Oostvaardersplassen hebben ook een overschot aan wilde paarden... en wat te denken van herten in de duinen bij Haarlem.

En als jij zo begaan bent met dieren.... Waarom lijkt het jou zo geweldig om mee op kattenjacht te gaan om deze dieren af te knallen?

Als er een agressieve pitbull doodgeschoten wordt, sta jij ook op jouw achterste benen.
Want... oh jee.... geen pitbulls doden want die kunnen er toch niks aan doen dat hun baasje deze verkeerd opgevoed heeft. En katten, die toch ook recht van leven hebben wil jij wel met veel plezier doden....

Tsja.... dan ben je toch niet een dierenvriend zoals ik... die er geen verstand van heeft question

1
33 LoydMorris

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Ik neem aan dat de ME erop ramt net als destijds met de wappies....

40 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

Omdat ze alle aanvallen van Iran op Israël konden onderscheppen, denken ze nu ook alle kernwapens van Rusland te kunnen onderscheppen?Volge...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

@6 Samengevat. Den Haag en Brussel hebben de belangen van de extreem grote bedrijven in beton gegoten. Maar dan kan men dus niet meer spreken ov...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

2 uur geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

2 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

2 uur geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

2 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Mac Benac
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Je voelt aan je water dat deze formatie met de haven in zicht gaat stranden. De PVV is een veel te onbetrouwbare en onvoorspelbare partij....

2 uur geleden geplaatst door Mac Benac

ongelovenloos
Eritrese kinderverkrachter niet uitgezet wegens mentale zorgen - NieuwRechts.nl

Zo zal dat hier ook gaan. daar aan kan je zien dat er dubbele agenda's zijn. Alle landen binnen de EU stellen zich hetzelfde op voor de asiele...

2 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Telugu Aunty Hot VideosXxx Indian GroupReverse Amazon PositionFappy ComGay Male Nifty StoriesDesi Village X VideoOrgasmic PovStrippers NakedBokep Indo TerbaruBrezzars XvideosKiss And Sex VideoDesy XnxxAssamese Sex XxxTelugu Romantic Sex Videos HdFree Hotsex VideosAndhra Recording DanceSexy Video Live HdTentalcle PornXnxx Ful MoviMilim HentaiPenis CageSexvedioseNaked Swimming PoolAdult Movies Eng SubBreeding HucowsHentia WebsiteSitespornograficosElitegerlBhoomika SexSara Jay Sexy VideoSwinger Wife PornTürk PornıXnxx 2017Amanda Trivizas NudeMilf Hunting In Another WorldPrani SexCumming GallonsVer Videos PornoxPurin HentaiUrle34Paige Wwe NudeVideos Of CummingSophiedee PornSunny Leone XxxcMeena South ActressSe X Vidiosسكس بورنXnx BrazersMckinzie Valdez PornPitos GrandesSexual Position JackhammerBokepnindoMom DoggystyleWomen Masturbate SoloBella Poarch ButtJessica Hull NudeCherrycrush Onlyfans LeakedSex Video SareeSexi CartunMassageporn FreeEbony Crackhead PornHottest Petite Porn StarPorn Old And Young LesbiansHot Indian Saree SexHookers On VideoIranian PussyLong Skinny PenisesHentei Lesbian PornDani Daniels BtsXxx Action MovieSonia GlazeHomemade Sharing Wife VideosDaalischus PornWatch Sex MoviesSilk Smitha Sexy VideoAntarvasna Video ComHung Shemale PornSmoke ChaturbateEbony Dry HumpingPenhouse BabesXhamster Live CamsLakshmi SexLos Simpson PornJennifer Connelly Sex SceneFucking PoseBangla Sex PicBiggest Boobed Porn StarCamarads ComGay PornbbcBaddy HubMovinha ZapTaimin AsagiVenom GaypornIndian Morning Sex VideoMost Beautiful PornstarHindsexyLatestpornvideosPervert Dad PornPorndude IncestSite Pornographique ArabeTürkçe Alt Yazılı PornoXxx 70Marilyn Mayson PornPorn Leah GottiPenis PenetrationReal Home PornAsian Massage Parlor Hidden CamTelegram Porn GrupoFutanari VideoHot Ladki Sex VideoBlake Blossom BbcFree Movie PornosOne Peice HentaiXxnx4Horse Xxx HdPorn Boobs MassageUnited States PornHot Sexy Sexy BfGayporn Hairy MenPanty Hose BbwMursuit PornTravestis Porn VideosBigtits BoobAsia CarrerasBig Lips PornstarsXxx Vedios InEllyandnickSex With BoudiAva Addams GangbangMegan Salinas Porn VideosStep-mom CreampiedMonika WipperEroticas For WomenYoga Teacher XxxDocters PornsPorn Big Boobs NaturalMalayalam Actress NudeXxx Adult Hindi MovieArab Girl SexIndia Pakistan Sex VideoHairy Naked WomenQueenrayalla91.视频Gibis De SexoSunrise AdamsSxe ComXxx Sexy Desi VideoDeshi X Video ComMalayalam Mallu PornAubree Valentine Anal