IKEA Israël maakt catalogus zonder vrouwen voor orthodoxe Joden (ad.nl)


De IKEA in Israël heeft een opmerkelijke brochure uitgebracht: in een speciale editie voor orthodoxe Joden zijn vrouwen de grote afwezigen. De brochure bestaat naast de reguliere catalogus voor het land, waar wel vrouwen in te vinden zijn. ...

door Havermout in Economie  ·  86 Reacties

  • 6
  • 1049x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@47

Goeie vraag.

12
51 Hendrianus

@47 Omdat het absurd is dat mannen zo bang voor vrouwen zijn.

2
52 RoosjeB

@47

Misschien dat het nieuwswaarde heeft vanwege de door de PVV veronderstelde islamisering van het westen en er nu aangetoond is dat er mogelijk iets soortgelijks plaatsvind richting orthodoxe joden. Eerder was er tenslotte de miraculeuze torpedering van het voorstel van de PvdD om de onverdoofde slacht te verbieden. Met zeer ruime meerderheid in de tweede kamer aangenomen en op slinkse wijze in de eerste kamer getorpedeerd.

Verder heeft in Nederland bijna iedereen wel iets van Ikea in huis.

16
53 Hendrianus

ikea wil gwn profiteren van nieuwe nederzettingen want dat krikt de winsten verder op. krampachtig daarom een wit voetje te halen werkt natuurlijk niet. bovendien zijn deze mensen niet zo geinteresseerd in fancy meubelen. ze willen studeren, leven vd staat en leven in grote eenvoud

2
54 Lets keep it cool

@47 Waarom zou dit niet nieuwswaardig zijn? Als Griffo's of moslims een eigen ikea catalogus zonder afbeeldingen van vrouwen zouden krijgen dan zou het ook in het nieuws komen, dus als orthodoxe Joden hun vrouwenangst niet onder controle hebben dan komt dat ook in het nieuws.

1
55 RoosjeB

@55 Als dit om orthodoxe Joden in Nederland ging, had je een punt. Om er nu echter een geloofsgemeenschap bij te betrekken die duizenden kilometers verderop leeft in een land dat niet van substantiële waarde is voor Nederland, lijkt me geenszins relevant voor Nederland. En als ik dan ruim 40 reacties zie, ben ik benieuwd naar de waarde en relevantie van het artikel, omdat ik het er niet uithaal.

Lijkt me eerder een artikel om te laten zien dat moslims niet de enige mensen zijn die nog in de middeleeuwen leven, maar dat kan ik fout hebben.

3
56 Yisrael

@56 Volgens mij gaat het er ook over dat een groot bedrijf als Ikea mee gaat in de absurde wensen van sommige groepen gelovigen.

2
57 RoosjeB

@56 Ik ben trouwens benieuwd hoe jij denkt over de ultra-orthodoxe Joden in Israël, jij bent toch zelf in Israël opgegroeid? Van de Israëli's die ik ken hoor ik namelijk erg negatieve verhalen over deze groep gelovigen. Hoe zie jij dat?

2
58 RoosjeB

@57 Goed punt. Opmerkelijk wel dat een bedrijf als IKEA blijkbaar totaal geen normen en waarden hanteert.

2
59 Yisrael

@58 Orthodoxe Joden zijn echt een ramp. Leven in een eigen wereld, zijn volkomen onredelijk, zijn onbeschoft (praten soms letterlijk niet tegen je omdat je geen orthodox bent) en voelen zich volledig verheven boven alles en iedereen de niet orthodox-Joods is. Dus samenvattend erg onbeschoft en arrogant.

Ik moet zeggen dat je er in Israël (m.u.v. Jeruzalem) niet dagelijks mee te maken hebt hoor. Ze wonen in hun eigen wijken en komen over het algemeen maar weinig in het centrum of andere woonwijken.

Als kind waren ze altijd een mooi doelwit voor kattenkwaad, al heb ik er nooit eentje meegemaakt die daar redelijk op reageerde haha.

2
60 Yisrael

@59 Eigenlijk ben ik nu ook wel benieuwd hoe zo'n bedrijf als Ikea in andere landen opereert, misschien hebben ze ook wel een catalogus in Saoudi-Arabie met modellen in boerka of een speciale biblebeltcatalogus in de VS.

2
61 RoosjeB

@60 Bedankt voor je reactie, wat jij schrijft sluit volledig aan op wat ik ook van andere mensen gehoord heb. Als mensen doorslaan in hun geloof dan gaan ze volgens mij altijd arrogant, onverdraagzaam en ander vervelend gedrag vertonen. Het is voor mij echt volkomen onbegrijpelijk dat de vrouwen in dat soort geloven zich allemaal maar laten onderdrukken en dat die mannen het normaal vinden om op zo'n manier met vrouwen om te gaan.

Ik zag enige tijd geleden een item over orthodoxe Joden op tv gezien en toen kwam ook aan de orde dat ze zitten te klieren op stranden en daar vrouwen die in bikini of topless zonnen aanspreken op hun gedrag en dat soort dingen, ik zou echt woest worden als ik op het strand zou zitten en er van die godsdienstwaanzinnige figuren op me af zouden komen.

1
62 RoosjeB

@61 In Saoedi-Arabië blijkbaar precies hetzelfde als in Israël lol: https://www.google.nl/amp/nos.nl/googleamp/artikel/424518-saudische-ikea-catalogus-vrouwvrij.html

1
63 Yisrael

@63 Hahaha, vrouwen zijn natuurlijk ook levensgevaarlijk om naar te kijken.

1
64 RoosjeB

@64 Moeder,u spreekt de waarheid...

0
65 21st Century Guy

@64

Is natuurlijk ook zo. Mijn broer zei altijd dat als hij met zijn ogen kon klaarkomen, dan had hij zijn kruid al lang verschoten en was hij inmiddels impotent geweest....

0
66 Liwwie

@67 Reageert je broer ook zo heftig op de reguliere catalogus van de ikea? Dan is het misschien een goed idee om de gekuiste versie voor hem te bestellen.

1
67 RoosjeB

@67

Mijn broer 'zei'. Is verongelukt. Hij keek inderdaad graag naar vrouwen, maar absoluut niet glurend..... Mooi figuur was dat.....

0
68 Liwwie

@62 Inderdaad onbegrijpelijk dat vrouwen in zo'n omgeving (willen) leven. In Saoedi-Arabië of Koeweit snap ik dat je als vrouw niet gemakkelijk een vrijer leven kan aannemen, maar in een land als Israël is die mogelijkheid er gewoon - en dan toch blijven vrouwen in dat orthodoxe milieu rondhangen. Dat is natuurlijk het resultaat van de levenslange indoctrinatie, ik vind het altijd maar sneu.

Een verhaal dat mooi aansluit bij dat item: ik kom er nog vrij regelmatig en afgelopen zomer was ik met mijn moeder en zusje voor een dag naar de kust en een man sprak mijn moeder erop aan dat mijn zusje (toentertijd 12!) eigenlijk meer bedekt (had een bikini aan) zou moeten genieten van het strand en dat dit niet was wat God wilde, dat Hij dit verbood, dat mijn moeder slecht was dat ze dit tolereerde (...). Compleet gestoord. Vervolgens zei hij tegen mijn zusje (die blind is) dat ze er 'schaamteloos' en 'zondig' uit zag voor 'een vrouw van haar leeftijd'. Zij huilen natuurlijk. Die man heb ik even goed op zijn bek geslagen; compleet verachtelijk volk is het.

Je kan beter naar het strand in toeristische gebieden haha, daar kom je ze niet tegen.

1
69 Yisrael

@68 Wat afschuwelijk dat je broer verongelukt is, hopelijk heb je nog veel mooie herinneringen aan hem.

1
70 RoosjeB

@69 Wat een walgelijke mensen bestaan er toch, echt niet te geloven dat zo'n gek een jong meisje gaat lastig lopen vallen. Goed dat je hem aangepakt hebt, dat is waarschijnlijk de enige manier om dat soort figuren op te laten houden met hun absurde gedrag. Dat soort gasten hebben ook helemaal niet door dat zij zelf de perverts zijn die niet tegen vrouwen en meisjes in bikini's kunnen en dan gaan ze vervolgens roepen dat die vrouwen en meisjes slecht zijn, het is echt volkomen bizar gedrag.

1
71 RoosjeB

@70

Broer en broertje verongelukt, de één 30 jaar geleden, de ander 14 jaar en beide 'vermoord' door échte kerels die teveel gezopen hadden. Je zou bijna zweren dat het karma is. Het heeft littekens op mijn (niet aanwezige)ziel gemaakt maar het waren zulke idioten dat het onvermijdelijk is dat ik vaak met een behoorlijke glimlach aan ze terugdenk en zonder dat ik het door heb zoek ik ze nog steeds op feestjes en verjaardagen....

0
72 Liwwie

@72 Wat vreselijk om twee broers te verliezen, maar wel mooi dat je met een glimlach aan ze moet terug denken.

1
73 RoosjeB

@71 Ja voor rede vatbaar zijn ze toch niet - en als je een meisje van 12 al als 'vrouw' aanziet en vindt dat zij zich anders moet kleden omdat je zelf een pervert bent, verdien je wel een goede klap toch? Lol. Wie weet hoeveel kleine meisjes hij al had lastiggevallen, ik hoop dat dit de laatste was.

1
74 Yisrael

@74

Idd, er mankeert meer aan die viespeuk dan aan je zusje. Misschien het orthodoxe 'als uw oog u ergert, ruk het uit' van toepassing?

0
75 Liwwie

@74 Hopelijk heeft die griezel inderdaad zijn lesje geleerd en laat hij de meisjes en vrouwen nu met rust. Het is echt compleet de omgekeerde wereld om vrouwen en jonge meisjes lastig te gaan vallen en aan te spreken op het feit dat ze een bikini dragen, terwijl je zelf gewoon een engerd bent. Het is helemaal absurd en ook bijna tragisch dat dit soort figuren zelf helemaal niet inzien hoe gestoord ze zijn.mannen die op zo'n verwrongen manier naar vrouwen en kinderen kijken die kan je ook maar het beste bij je familie weg slaan, helemaal als ze je kleine zusje van streek maken.

1
76 RoosjeB

@75 Haha heel mooi gezegd, dat lijkt me zeker van toepassing.

1
77 Yisrael

Het zou Ikea sieren niet toe te geven aan sexisme. Dan maar geen sexisten als klant. Who cares.

0
78 Meneer B

@76 Ja mijn zusje is mijn alles en omdat ze blind is, is ze zo kwetsbaar in haar zelfvertrouwen. Als dan een wildvreemde tegen haar zegt dat ze er 'schaamteloos' uitziet, doet dat echt iets met zo'n meisje. Helemaal van streek, deuk in het zelfvertrouwen en zelf niet in staat zijn om iets terug te doen. Dan kan ik mezelf niet inhouden, maar gelukkig was het in dit geval wel wenselijk.

1
79 Yisrael

@78

Er was ook de jonge vrouw in Gent. Zj werkte in de Hema vestiging daar en droeg, met toestemming, een hoofddoek. Nadat enige klanten daarover bezwaar maakten bij de Hema directie moest de hoofddoek af. Ik had deze verzuurde klanten een rookworst in elke door hen gewenste lichaamsopening aangeboden met het verzoek op te zouten met hun gezeur.

Als geld verdienen in het geding is dan gaan sommige bedrijven kritiekloos mee in de wanen van hun klanten.

14
80 Hendrianus

En zo glijdt Israël weg naar een seksistische en racistische Apartheidsstaat....

Jammer!!

12
81 Uit Den Haag

** gebruiker verwijderd **

Grappig dat wat zich als "orthodoxe" gelovigen profileert wel de moed heeft om bij een ongelovig bedrijf als de Ikea te gaan winkelen .
Dat is altijd de grote hypocrisie van die lieden , Wel de dingen gebruiken die ze Hebben willen maar als het ze niet uitkomt terug vallen op het sprookjes boek van de haat !

82 verwijderd682241

@1 Sinds wanneer is PVV voor orthodoxe joden??

1
83 wijs

Moeten ze niet gaan doen, domme zet! Ze moeten daar ook die orthodoxen in het gareel houden en ze vooral niet steeds meer lengte geven. Hoop dat er erg veel tegen geprotesteerd zal gaan worden. Maar ja Ikea hé ongeveer het meest multiculti bedrijf wat je kunt bedenken die zich werkelijk tot het bot overal bij voorbaat al bij aanpassen. Commercie is commercie en dan pas je je aan bij de groep waarvan je denkt dat die de meeste problemen gaan geven. Slap!

1
84 Bleke Betty

@83

Omdat Wilder(en dat is PVV) een Liebermanlover is??

1
85 Liwwie

@85

Lieberman is een seculiere illegale kolonist wonende op de bezette Westbank en minister van buitenlandse zaken. En eerlijk is eerlijk Dion Graus betitelde de oncerdoofde slacht, tijdens de behandeling van het PvdD voorstel om dit te verbieden, als 'rituele marteling'.

10
86 Hendrianus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
21st Century Guy
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@15 Deze Afghanen zijn niet gewenst, maar de messenstekers, schutters en bommenleggers zijn nog veel meer ongewenst....

zojuist geplaatst door 21st Century Guy

Wedergeboren
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@20 "Nederlander" Graag beter lezen wat ik wél schrijf, dank u. ...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@17     "De rest van de politiek is te laf om hun nek uit te steken." Gelukkig maar dat er in Duitsland tot mei 1945 een andere al...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bob Sleebaan
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@18 Ik had het niet over die VVD-er. Ik had het over jou. 😉...

5 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

21st Century Guy
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@18 Hij is Nederlander, heeft inderdaad ook wat Indonesisch bloed, er schijnen 2 miljoen mensen te zijn in Nederland waar dat voor geldt heb ik ...

5 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

LoydMorris
NS sluit meeste geldautomaten op stations uit angst voor plofkraken

Uit welke hoek komen de plofkrakers eigenlijk? Zijn het de Groningers?, de Friezen? Brabanders? Limburgers? Nederlandse meiden? Voetb...

5 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

21st Century Guy
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@16 Je doet hetzelfde en schaart ook nog eens een VVD-er bij links....

7 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Wedergeboren
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@16 "Dat is wat links graag doet. Mensen in hokjes plaatsen." Best opmerkelijk dan dat het die radicaal-rechtse allochtoon, Geert Wi...

8 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@14 Laten we het hopen dat hij het voor elkaar krijgt. . . . Helaas staat hij vooralsnog helemaal alleen. . . . De rest van de politiek is...

10 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Nieuwe rel rond Johan Derksen

Dat deze seniele ouwe lul nog zoveel aandacht op de TV krijgt. . . https://www.geenstijl.nl/5175880/joodshan#comments...

13 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Bengali SuhagratXxx Blue HindiPron Video In IndianLongest Movie PornYolandi Visser PornMangá AdultoMargot Robbie Wolf Of Wall Street NudeEthiopian SexImgscSakci VideoChanel Preston Cream PieAgainst Her Will PornTok.pornA Naked WomenXnxx Hot Indian VideosPresly HeartAlisha Hart PornCameltoe CreampieIndian Celebrity XxxNudes With BoobsLesbianas SexualBengali Sex Com VideoBoobs And PenisGay Porn TwinsAtk GallMovie Porn AsianPower Chainsaw Man HentaiPornos Con FamosasSara Jay InstHindipornmoviesBoots XxxVer PornografisPorn In BrazilianNathsa NiceBiguzPorn ActressAlexis Texas PornLilybrown2Black Female Porn StarsTube9Bhai Behan Ki Chudai VideoTamil Bhabhi SexPornmilfsAnime Girl SexFutsnsri PornAmia MileyMegumin HentaiTamil Hot Sex VideosBeautiful Desi PussyGay Ai PornBoobs On TiktokEscorte FrancePorn Free Movie DownloadAngel Devil HentaiDesi Bur Ka PhotoBoy Girl SexDani Daniels NewPorn AnushkaNomes De Atrizes PornMillie Bobby Brown Cum TributeCulos TangasBro SexWrestling Sex FightJav Big AssPorn Mms IndiaNatasha Nice JoiDani DaneilsCamern Diaz Porn3d Cartoon PornsShoplyfter Kitty ValanceAngel Smalls BbcSoft Porn For CouplesJohnny Sins And Kissa SinsAdult Movies HubMadison Wilde XxxDadcrush Tommy KingCelebsroulrtteFreegayJay Romero PornWww Tonight Girlfriend ComBrazzers Com Danny DFuck In KoreanEva Elfie CreampiedSophie Dee BlowjobTamil Teen XnxxHorny PhotosEnglish Sex Video MeinSacred Games Xxx4k Gay PornRiley Reid DpIknowthatgirl AdsPornozinhoNude JapanneseRedwap PornMature Nude BeachPakistani Sexsi VideoPublic Place Porn VideoGoth Girl PornNumi_r NudeThumbelina PornVideos AdultosNsfw R34Milf Masturbating GifPornos Amadores CaseirosNude Linda CardelliniJanice Griffin PornNolan Twins NudeSexy Porn RomanceHardcore MovieHard Hot Porn VideosHottest Beach NudesLaura Linney BoobsCuvry MilfLot LakarFirst Time Gay Sex StoriesLong Hair Girl SexIndian Skinny NudeBeeg ComeNangi Sexy LadkiLucky Star PornPorn Scooby DooSora ShiinaIndian Chachi XnxxHidden Cam BjErotic Movies FullPorn CmicsFuw PornJab Comix FreeLink Putaria TelegramMusa Class RecifeAmamda Cerny PornNamitha SexyCatherine Tresa Hot ScenePrank Video SexJabran XxxKorean Adult Movie FullWww Indin Xxx ComMmf Threesome PornBackroomcastingcouch SophiaNyaa..siAv 在线 看House Of GordBrinette PornVictoryaxo NudeXhamsters VideosIndian School NudeHashimoto ArinaCherie Deville SnapchatKajal Aggarwal Sex PhotosWomen Orgasims Porn