DE WERELD NU

Fransen – niet Frankrijk – zijn al in oorlog met islam

Fransen

De Fransen, niet hun regering maar het volk als zodanig, heeft begrepen dat men in oorlog is met de islam. Dat gaat consequenties hebben.

En die consequenties zijn nu nog erg moeilijk te overzien.

Alsof alle ophef rond de onthoofding van Samuel Paty al niet genoeg onrust veroorzaakte, gooit men er vanuit islamistische hoek nu nog meer olie op het vuur. Ook de Turkse president deed zijn lira in het zakje in de hoop meer onrust onder Europese leiders te veroorzaken – en zo het conflict in de Egeïsche zee over daar in de bodem aanwezige grondstoffen in zijn voordeel te beslechten.

Dat conflict met Erdogan heeft Macron goed in de smiezen (Rutte tsjirpte mee), maar wat in eigen land gebeurt is voor Franse presidenten altijd van minder belang. Hun grootste bevoegdheden liggen op het terrein van de buitenlandse politiek.

Ook onze staatsomroep voelt nattigheid, maar wil eigenlijk niet weten waar het lek zit:

De directe aanleiding voor de ophef is de reactie van Macron op de moord van geschiedenisleraar Samuel Paty eerder deze maand. Paty werd onthoofd door een geradicaliseerde moslim, nadat de leraar cartoons van profeet Mohammed als lesmateriaal had gebruikt. Macron zei dat Frankrijk spotprenten nooit zal opgeven en kondigde maatregelen aan om moslimextremisme harder aan te pakken.

En blijft als altijd vasthouden aan de mantra ‘geradicaliseerde moslim’. Alsof dat geen pleonasme is.

Maar nu is er plotseling een boycot van Franse producten afgekondigd bij de Islamitische medemens, speciaal de aanhangers van Erdogan en de moslimbroederschap. Nog afgezien van het feit dat dat er angstig veel zijn, neemt ook hun agressie herkenbaar toe.

79%
Daar zijn de Fransen niet ongevoelig voor. Maar liefst 79% van de Fransen denkt dat het islamisme hen de oorlog heeft verklaard. Anders gezegd: 79% heeft tegen hun zin in het gevoel met het islamisme in oorlog te zijn.

A new poll conducted after the beheading of a teacher in Paris has found that 79% of French people believe Islamism has “declared war” on their country.
The survey was carried out by polling firm Ifop following the jihadist murder of geography teacher Samuel Paty, who was targeted for showing pupils cartoons of the Prophet Muhammad during a lesson about freedom of expression.

Dan wordt de vraag of de aanpak van Macron wel als voldoende zal worden beschouwd? Het buiten smijten van enige onruststokers en het verbieden vaneen paar clubjes schreeuwlelijken? Daar heeft Frankrijk er zoveel van dat hun verdwijnen nauwelijks bemerkt zal worden. Macron zal echt met overtuigend beleid moeten komen – en dat vol houden. Want ook de volgende presidentsverkiezingen zal zijn tegenstandster van de vorige keer er weer staan

“87% of French people say they agree with the fact that secularism is now in danger in France, and 79% that Islamism has declared war on the nation and the Republic,” reports Ifop. The poll also found that the political leader the French people have the most trust in when it comes to combating Islamism is Marine Le Pen.

En eerdere polls vonden al dat het omslagpunt feitelijk is gepasseerd;

A previous poll also found that the French are becoming increasingly hostile to allowing more immigrants to enter their country, with 64% believing migrants have a negative impact, while 60% believe welcoming them is no longer feasible due to cultural differences.

Want voor velen is de tijd van maatregelen zonder dwang voorbij:

Earlier this year, French intellectual Eric Zemmour said the problem was so bad that the only option was to “reconquer by force.”
Over 250 French people have been killed as a result of Islamist attacks since 2015.


Meer over de gebeurtenissen in Frankrijk vindt u hier.

16 reacties

  1. BegrensEuropa! schreef:

    De makkelijkste maatregel is het totaal stopzetten van islamitische immigratie. Gezien de open grenzen vereist dat een keiharde EU respons. Frankrijk heeft Duitsland via de EU aan een hefboom. Als Macron niets kan laten zien kan hij beter verdwijnen.

  2. scherpschutter1943 schreef:

    Er moeten nog heel wat fransen om komen wil macron het leger inzetten tegen de moslims. De moslims zijn veel beter georganiseerd dan het franse volk. Als de imam vanuit de moskee het sein tot de aanval geeft nemen ALLE moslims de wapens op en gaan ten aanval. Voorlopig gaat dat niet gebeuren want het zaaien van angst onder de niet moslimbevolking, heeft veel meer effect dan openlijk geweld tegen de niet moslims. Het gaat daar net zo als in nederland, zolang ik buiten schot blijf vind ik alles prima. Het zal mijn tijd wel duren. Ergo conclusio, zowel de franse -als ook de nederlandse bevolking, zijn geen partij tegen de moslims. Zij hebben nu al gewonnen dat is duidelijk.

  3. John schreef:

    De EU is op 3 fronten in oorlog met de islam, terrorisme, economisch en biologisch door ondermijning van de volksgezondheid. Zonder een echte oorlog te voeren doet de islam het volgende:.
    Terrorisme een techniek om een land mee te vernietigen .
    Terroristen onder assielzoekers meesturen. Gevolg terroristische aanslagen waardoor niemand zich meer veilig voelt.
    Economische oorlogsvoering.
    Beveiliging van van alles en nog wat tegen terroristische aanslagen kost veel geld. Import van asielzoekers die bewust niet bijdragen en alleen maar geld kosten. Grote bedrijven overnemen gewoon door ze te kopen.
    Biologische oorlogsvoering.
    Door het verspreiden van drugs aan de autochtone bevolking of om onder assielzoekers mensen met een besmettelijke ziekt bijv open TBC mee te sturen.

    De islam in Europa doet alle 3 !

    Zoek in Wikipedia onder:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Unrestricted_Warfare

  4. Ernie van de Wal schreef:

    @scherpschutter 1943.
    Ik heb speciaal voor jou een lekkernij gezocht, een column van Leo Lucassen. Wat de man vindt doet er even niet toe. Het gaat om het denkpatroon van deze man en dat denkpatroon hebben veel Nederlanders.
    Waardoor men zich voorhoudt dat het niet met zo een islamitische vaart zal lopen en dat er wel ergere dingen zijn.
    Naarmate meer van die mensen in hun directe omgeving geconfronteerd worden met islamitische overlast gaat dat denkpatroon aan populariteit verliezen.
    Het is dus niet zozeer de angst onder de bevolking, het is een vergaande domheid.

    Leger inzetten is een laatste middel. Het niet langer boven de wet stellen van moslims, het afbouwen van het faciliteren van islamitische activiteiten, zwaarder straffen, met telkens het benoemen van het probleem werkt veel beter. Om tot slot over te gaan tot het stoppen van hun uitkeringen en interneren van islamitische bevolkingsgroepen die gevaar voor onze maatschappij opleveren.
    Denk hierbij aan Turken, als Erdogan nog eens suggereert dat deze mensen in (o.a.) Nederland lastig kunnen worden bij een kritische houding t.o.v. Turkije. Dan is het opsluiten van Turken in interneringskampen een logische volgende stap. Sober regime en uiteraard geen beschikking over telefoon en internet.

    Zoals ze zijn binnengedrongen schakel je ze uit; geleidelijk.

    Hieronder de proza van ons aller gewaardeerde Leo L. https://www.rtlnieuws.nl/economie/opinie/column/5192502/samuel-paty-aanslag-frankrijk-nederland-fidan-ekiz

  5. Henk Albarda schreef:

    Wat mij vooral verrast is dat deze peilingen zijn gehouden EN publiek bekend lijken te zijn.

    Waarom PVV’ers die hier onder het mom van ‘realisme’ al maandenlang beweren dat ‘het’ te laat is, luisteren jullie niet eens naar de inhoud van deze polls?

    Waarom PVV’ers hier, realiseren jullie je niet, dat, behalve in het nieuwe fascistische DDR Duitsland van Merkel, in de meeste Europese landen het verzet tegen de moslims onder de burgers steeds intensiever wordt.

    De vele aanslagen in Frankrijk waren in de maanden voor de verkiezingen die Macron met meerdere vuile trucs won, nog maar net (5 jaar) begonnen. Voor die tijd hielden de moslims zich relatief stil.

    En nogmaal dank mede-lezers, dat u mij uitsluitend aanvalt op het feit dat ik 30 jaar VVD lid was, ipv te begroeten dat ik in 2016 zeer goede beargumenteerd einde lid VVD werd, en vanaf 2017 kiezer FvD?

    Het overhalen van meer VVD’ers om rutte de rug toe te keren, bereikt u NIET met het continue uitschelden van kiezers die nu ‘NOG STEEDS’ de VVD volgen. Nee, deze positief benaderen, zal waarschijnlijk WEL resultaat opleveren.

    Zolang Hannibal en Claude mijn reacties laten staan, blijf ik reageren. Intussen ben ik teleurgesteld in de reacties hier op VVD kiezers.

  6. Ernie van de Wal schreef:

    Overigens zitten er ook aardige aspecten aan.
    Zaterdag moest ik op de Woenselse Markt in Eindhoven zijn. Van de auto liep ik langs de moskee naar die markt.
    Op het terrein van die moskee waren mensen blad aan het vegen; soms zijn het ook net mensen.
    Ik bedacht me, dat moslims altijd hun straatje schoonvegen, maar ik had het nooit zo concreet gezien.

  7. Bennie schreef:

    Macron is een bankier en zal geen nieuwe Vercingetorix of zelfs een Jeanne D’Arc blijken.
    Deze man is meer een Joe Biden en heeft voor zijn herverkiezing de islamitische stem nodig.
    Nee, Frankrijk, zal pas weer Frankrijk zijn met een nieuwe Iron Lady aan het roer.
    Pas dan zal Frankrijk de rest van Europa van haar leiderschap overtuigen en die Duitse collaboratrice naar haar pasja in Ankara sturen..

  8. Ernie van de Wal schreef:

    Ehhm Henk,
    Het valt mij niet zo op, dat men jou hier dat lidmaatschap van de VVD zo nadraagt. Ik zie eigenlijk voornamelijk dat jij dat telkens oprakelt. Zou het niet beter zijn om dat onderwerp vanaf nu te laten rusten?
    En bovendien. Van jouw 30 jarig lidmaatschap van de VVD zijn er slechts 3 te benoemen als een onhandige keuze. Zo’n ramp is het nou ook weer niet.

    Overigens ben ik het wel met je eens, dat je VVD’ers eerder zult overhalen door serieus met ze in gesprek te gaan, dan ze uit te schelden.
    Mijn opdrachtgever is lid van de VVD in een Brabantse plaats. Hoewel de man hoog opgeleid is en absoluut niet dom kijkt hij mij aan of hij water ziet branden als ik zaken benoem die ik uit de alternatieve media haal.

  9. Youp schreef:

    @Ernie van de Wal 27 oktober 2020 om 15:55

    Het stuk van Lucassen gaat vooral over de vraag waarom er soms wel en soms niet grootschalige protesten plaatsvinden en hij komt tot de, mijns inziens, terechte conclusie dat je hier organisaties voor nodig hebt. Links is niet alleen veel beter georganiseerd dan rechts, ook hebben ze betere contacten binnen de bestuurlijke organen.

    Het feit dat alleen een video van George Floyd naar buiten komt waar hij onder de knie gelegd wordt spreekt hier boekdelen. Pas veel later zie je de complete video. Er is kortom geknipt met het doel emoties aan te wakkeren. Informatie dat de nekklem toegestaan beleid is in de staat Minnesota wordt weggelaten. Net als een heleboel meer. Met name de aanwezigheid van fentanyl in het bloed van Floyd. Vervolgens kunnen antifa en BLM snel hun actieplannen uitrollen.

    Wat het politieke gespuis gaat doen met de islamitische dreiging blijft onduidelijk. De problemen zijn er al heel lang. Officieel wordt er veel gelogen en weggekeken, maar ze moeten toch ook rapporten krijgen van instanties die wel weten hoe de vork in de steel zit. Voorlopig lijken ze te blijven hopen op een deus ex machina oplossing.

  10. Ernie van de Wal schreef:

    @Youp. In dat artikel komt hij tot de conclusie, dat een terroristische daad iets is wat van buitenaf komt en de moord op Floyd vanuit de eigen overheid (politie) komt. Wat in zijn optiek veel erger is.

    Dat deze redenering (op wel meer punten) niet klopt mag duidelijk zijn, maar dat doet er in deze setting niet toe.
    Dit bracht ik in ter illustratie om de denkwereld van veel Nederlanders bij Secherpschutter toe te lichten,

  11. Erik schreef:

    Ook zegt 2/3 dat die oorlog dan beter door Mme le Pen kan worden geleid.
    De nieuwe Jeanne d’Arc !

  12. Fran schreef:

    Na 40+ jaar wanbeheer op dit en talloze andere dossiers, is een grote schoonmaak in heel West Europa meer dan noodzakelijk. Laat de grote bezems de verrotte politieke kaste vooral niet vergeten.

  13. Neef Jansen schreef:

    @John — Ik heb hier nog een link waarin wordt uitgelegd waarom de islam zo gevaarlijk is. https://www.forbritain.uk/2020/07/26/why-islam-spreads-10-reasons-they-dont-want-you-to-know/

  14. Cool Pete schreef:

    Islam = jihad + sharia + wereld-kalifaat.
    Jihad = ook : onbeperkt geweld.
    Islam verwerpt de democratische rechtstaat.
    Verbieden, dus.

  15. Verduin schreef:

    Ik hoor Macron niet over het stoppen van immigratie vanuit moslimlanden. Dat gaat gewoon door.
    De moordenaar van Samuel Paty had pas een half jaar een verblijfsvergunning. De Pakistaan die een maand geleden 4 mensen met een hakbijl verwondde, had een jaar een verblijfsvergunning.
    De ellende wordt alleen maar groter als men immigratie van achterlijke tribale mensen niet stopt.

  16. Grapjas schreef:

    De teerling is geworpen.
    Het is tijd.