Bruna-winkel op het Centraal Station in Rotterdam
Volledig scherm
Bruna-winkel op het Centraal Station in Rotterdam © ANP

Ophef rond verkoop 'complotblad' door Bruna, boekhandel verwijdert tweet

De fysieke verkoop van de tweede editie van Gezond Verstand, een huis-aan-huisblad dat beschuldigd wordt van het verspreiden van complottheorieën, zorgt de afgelopen dagen voor opschudding. Diverse Tweede Kamerleden vinden het onbegrijpelijk dat reguliere boekwinkels het omstreden tijdschrift woensdag in de schappen leggen. Audax, het moederbedrijf van Bruna en AKO, beroept zich op het recht van het vrije woord en stelt zich aan de regels te houden.

  1. ‘Mooie Bram’ zit vast: ‘Als mensen mijn naam op internet zoeken, willen ze niks meer van me weten’

    ‘Mooie Bram’ zit vast: ‘Als mensen mijn naam op internet zoeken, willen ze niks meer van me weten’

    In 2006 is hij al eens tot drie jaar cel veroordeeld voor oplichting, er loopt nog een strafzaak uit 2022 tegen hem, en óók nog eens een kort geding over terugbetaling van tonnen aan zijn slachtoffers. Maar vanaf maandag is bij de Haagse rechtbank tegen de beweerdelijke ‘serieoplichter’ met de bijnaam ‘Mooie Bram’ een driedaagse strafzitting van start gegaan over een reeks oplichtingspraktijken die zo’n tien jaar geleden speelden.
    Den Haag
  2. Verbazing om plan ‘1 euro extra’ op alle elektronica en kleren: ‘Dit is géén goed idee’
    eigen bijdrage
    270

    Verbazing om plan ‘1 euro extra’ op alle elektroni­ca en kleren: ‘Dit is géén goed idee’

    Het plan om in de toekomst een belasting van 1 euro te rekenen op alle elektronica en kleren schiet bij veel ondernemers in het verkeerde keelgat. Volgens Fiar, kenniscentrum en brancheorganisatie voor producenten en importeurs van elektronica, is zo’n circulaire bijdrage nodig om de doelstelling voor een duurzame economie te halen. Maar ondernemersvereniging Techniek Nederland vindt niet dat de consument hiervoor moet opdraaien.