CO2 uitstoot fors gedaald dankzij coronacrisis (noodweer.be)


De uitstoot van het broeikasgas CO2 is fors gedaald sinds de lockdown in maart. Het vakblad Nature heeft een studie gepubliceerd waaruit blijkt dat 2020 een stuk minder CO2 produceert dan in het jaar 2019. ...

door NoodweerBenelux in Wetenschap  ·  32 Reacties

  • 2
  • 377x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1
2
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

We blijven dus minstens tot 2050 in een soort van lockdown, om de Timmerfrans doelen te behalen.
Dan weet je dat alvast

9
1 xtremy

@1 , geeft weer mooi aan dat je niks snapt van de energietransitie in het algemeen, en specifiek verhogen van efficiency door elektrisch rijden, warmtepompen etc. Maar ja, is ook niet te verwachten van mensen die niks van covid-19 begrijpen en een poster van Jensen en Baudet boven het bed hebben hangen.

6
2 marcmarc

@2 ,

Nee, jij hebt het wiel uitgevonden....

Kijk jij maar even naar je posters van Jetten en Klaver en kus je D66 logo op je jasje maar zoals een voetballer doet als hij gescoord heeft..

Typisch neo-liberaal gekakel, alle mensen zijn dom en ontwetend, behalve de de neo liberale verlichten...

9
3 Bender Rodriquez

En nog hadden we 9 dagen 30 graden achter elkaar, minder CO2 helpt dus niets.

9
4 Spraypaint

Goh ! Hoe verwonderlijk toch. Ook nog aangetoond door onderzoek anders zou het ook niet geloofwaardig zijn. Maar ook zonder onderzoek kan ieder weldenkend mens dit (mss ??) zelf ook bedenken. Laten we de andere (economische schade hierdoor) kant ff onderbelicht. Dat zou de pret alleen maar weer drukken. question

6
5 Tante Annie

@4 , nog iemand die het verschil tussen weer en klimaat niet snapt en zelfs zo dom is omdat aan CO2 te koppelen terwijl het CO2 gehalte in de lucht nog gewoon toeneemt.

3
6 marcmarc

@1 Je eist van iedereen harde feiten en onderbouwing, dus dan doe ik dat ook maar bij jou.
Ik vermoed echter dat dit het zoveelste geval van luchtgitaar spelen is van je.

4
7 Tussenderegels

@6 Ze hebben niet zoveel met wetenschap, dan krijg je een beetje "cherry picking" en ontkenningen die zo uit het standaard antwoordenboekje van de oliemaatschappijen kunnen komen.

3
8 Tussenderegels

@7 En hij speelt nog vals ook question

3
9 MacGu

@3 , meneer radicaal rechts vult ff in wat ik zou stemmen en noemt het dom. Over dom gesproken .... er klopt namelijk niks van.

3
10 marcmarc

@9 Toch wel knap eigenlijk question

haha

2
11 Tussenderegels

@11 Ja, dat wel question question

0
12 MacGu

@2 Ik heb er zo te lezen meer van begrepen dan jij.

9
13 xtremy

@13 , zeggen alle cognitief dissonanten.

0
14 marcmarc

@14 Jij zal dat wel herkennen dan.

9
15 xtremy

@15 , klopt, ik bestudeer al jaren klimaatontkenners en complotters.

0
16 marcmarc

@16 En, heb je al iemand gevonden die klimaat ontkent?

9
17 xtremy

@17 , ja, zojuist, klimaatontkenners zeggen namelijk altijd dat je klimaat niet kan ontkennen maar zijn te dom om te begrijpen dat met de uitdruk klimaatontkenner de mensen worden bedoeld die de klimaatwetenschap ontkennen. Dus iedere keer als er weer een klimaatontkenner valt over het woord klimaatontkenner, ondanks dat ze is uitgelegd wat er mee bedoeld wordt, wordt extra duidelijk hoe dom ze zijn of dat ze niet met het ontkennen van wetenschap geconfronteerd willen worden ondanks dat ze het wel doen.

0
18 marcmarc

@18 En wat zegt die klimaatwetenschap over het stijgen van de zeespiegel van de afgelopen 150 jaar?
Zit daar een versnelde toename in?
Wat zegt die klimaatwetenschap over het koraal bij Australië? Is dat al weer aan het herstellen, of brokkelt het nog steeds af?
Wat zegt die wetenschap over het aantal ijsberen?
Is de populatie gekrompen, of groter dan ooit?
Wat zegt die wetenschap over de luchtkwaliteit in Nederland?
Is dat al ruim 40 jaar flink aan het schoner worden, of wordt het steeds erger qua vervuiling?

9
19 xtremy

Ah, dit wordt weer zo'n typische xtremy zuigdraad.

0
20 -Koeievla-

@19
a) zeespiegel stijgt versneld ja.
b) koraal is er slecht aan toe
c) ijsberen is die ene strohalm waarmee klimaatontkenners proberen de aandacht voor de afname van zeeijs proberen af te leiden. Prognoses over minder ijsberen gaat over afname zeeijs. Op dit moment leven ze nog maar zegt niks over de toekomst;
d) luchtkwaliteit heeft met milieu te maken en niet met CO2.

2
21 marcmarc

@20 , ja inderdaad alle klimaatontkenner dooddoeners komen weer voorbij. De logica in argumentatie van klimaatontkenners blijft abominabel slecht.

1
22 marcmarc

@21 En nu je bronnen naar de wetenschappelijk studies die jouw nonsens zouden bevestigen.

9
23 xtremy

@23
Zuig zuig zuig.....

0
24 -Koeievla-

@23 , stop maar met zuigen, google zelf maar (of kan je alleen maar bij facebook wetenschap?). Het feit dat je het nu al nonsens noemt bewijst dat je een klimaatontkenner bent. Je ontkent glashard de realiteit net zo als flat earthers, HAARP, chemtrails, 5G en anti-vax wappies.

0
25 marcmarc

@21
1)
"... In de afgelopen drie jaar hebben Deltares en HKV lijn in water in opdracht van Rijkswaterstaat gewerkt aan een nieuwe methode om de zeespiegelstijging langs de Nederlandse kust nauwkeuriger te bepalen. De conclusie is dat de zeespiegel de afgelopen 128 jaar met 1,86 mm per jaar (18,6 cm per eeuw) is gestegen en dat de stijging niet is versneld. ..."

https://www.deltares.nl/nl/nieuws/nauwkeuriger-inzicht-huidige-zeespiegel-langs-de-nederlandse-kust/

2)
"... Klimaatverandering wordt vaak verantwoordelijk gehouden voor de slechte staat van het koraal, met name in het Great Barrier Reef bij Australië. Bij verandering van temperatuur kan het koraal inderdaad verbleken. Onderzoekers hebben aangetoond dat dit een natuurlijke reactie is en dat het koraal zich daarvan weer herstelt. Koraal blijkt zelfs sneller te groeien bij hogere temperaturen. ..."

https://www.klimaatfeiten.nl/gevolgen/natuur/koraal

3)
"... A just-released report on the latest count for the Alaska portion of the Southern Beaufort subpopulation reveals that numbers have been stable since 2010 despite claims the population has continued to decline. ..."

https://polarbearscience.com/category/population/

4)
"... De lucht is schoner dan vroeger.

Sinds de jaren zeventig wordt in Nederland gemeten hoeveel schadelijke stoffen er in de lucht zitten. Stoffen als zwaveldioxide, grof stof en benzeen waren vroeger een probleem. ..."

https://www.rivm.nl/media/milieu-en-leefomgeving/hoeschoonisonzelucht/

7
26 xtremy

@25 Zie @26
Nu jij.

6
27 xtremy

@26 , zie daar hoe weinig je er van snapt.
a) zeespiegelstijging is een globaal probleem dat met satellieten gemeten is. Locale peilschalen zeggen niks over zeespiegelstijging want je moet het gravitatie effect meenemen (als de noordpool smelt, stijgt de zeespiegel op het zuidelijk halfrond en daalt de zeespiegel rond de noordpool)

b) Dat zijn napraters van Peter Ridd, de enige "wetenschapper" die zegt dat er niks aan de hand is. Vorige week in het nieuws, Great Barrier Reef gehalveerd: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5190163/great-barrier-reef-koraalrif-australie-rif-koraal

c), als ik zeg dat het om zeeijs bedekking gaat i.p.v. ijsberen dan heeft een Suzan Crokford linkje weinig zin.

d) wederon zeg je niks over CO2.

Maar goed, ik reageer niet meer op jouw complottershit want zinloos. Je snapt het niet, je gelooft alleen obscure complotter websites #fabeltjesfuik, en je hebt reeds bewezen dat je niet logisch kan nadenken ondanks dat je zelf denkt dat je heel goed bent en het beter weet dan de klimaatwetenschap en de virologen. Dus als je het laatste woord wil hebben, veel plezier er mee.

0
28 marcmarc

@28
1) De zeespiegel stijgt dus al meer dan 130, met 1,8 mm per jaar en daar zit GEEN versnelling in.

2) Die Peter weet het beter dan jij, hij is tenslotte al zijn hele leven dat koraal aan het onderzoeken.

3) Het zogenaamd krimpende aantal ijsberen werd altijd gebruikt om aan te tonen dat het klimaat veranderd (klimaat veranderd trouwens al zo lang als de aarde bestaat) maar het aantal ijsberen is nog nooit zo groot geweest als nu. Dat zou volgens de klimaat angstigen niet moeten kunnen.

4) het gaat over broeikasgassen. CO2 is niet het enige broeikasgas. Sterker nog, het is één van de minst schadelijke. De veel ergere soorten hebben we al jáááááren onder controle en dat wordt jaar op jaar steeds beter.

7
29 xtremy

@28 En dat je verder geen weerwoord hebt begrijp ik wel.

6
30 xtremy

@10 ,

En daar ga alweer nat, gelijk het woord radicaal rechts in je mond nemen, het blijft toch een gotspe van de klimaat drammers, ben je het niet met ze eens, omdat je andere gedachten hebt over de energie transitie, ben je gelijk weer rechts radicaal, het kan verkeren....

Over je intelligentie kan ik geen oordeel geven, maar andere mensen dom noemen, is toch een teken van ernstige zwakte...

4
31 Bender Rodriquez

* Verwijderd door de redactie *

32 Chat Baker

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@26 Wel grappig dat jij mij dom noemt terwijl jij mij maar als aanhanger van de islam weg blijft zetten ondanks het feit dat ik je inmiddels on...

1 minuut geleden geplaatst door Bop

Hendrianus
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@26"Wij hebben, doordat onze Overheid, regering, politici niet het lef hebben om op te komen voor Nederland, de Nederlanders, hun cultuur, hun...

2 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

ThWil
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

De chemische samenstelling van de partijen is te divers om samen iets bruikbaars op te zetten, ben ik bang. ...

3 minuten geleden geplaatst door ThWil

Reconquista
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@103Waarom moet ik met ze praten? Ik wil niet met ze praten maar ik wil dat ze weggaan. Er heb niks met ze te bespreken en ze zijn niet welkom...

4 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Zie Hier
BBB gebruikt overheid als fruitmachine, geruzie alom en formatie gaat alweer in standje rust - Joop - BNNVARA

@2 Je bedoelt GL/Pvda en Joop waarschijnlijk??...

5 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Hendrianus
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@30 Nee, dat is niet hetzelfde."In de Awgb (Algemene Wet Gelijke Behandeling) zijn enkele uitzonderingen opgenomen voor instellingen op gods...

6 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

sockknitter
Wilders: Geen kabinet als er geen stevig pakket komt op gebied van asiel

https://www.nieuwskoerier.nl/news/983405-wilders-houdt-poot-stijf-geen-kabinet-als-er-geen-stevig-asielpakket-komt-nieuwrechtsnlStaat al in he...

10 minuten geleden geplaatst door sockknitter

ThWil
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

Ga vooral zo door meid. Je geeft de rechter kant alleen maar nog meer steun in hun rug. ...

12 minuten geleden geplaatst door ThWil

Mac Benac
Wilders: Geen kabinet als er geen stevig pakket komt op gebied van asiel

@4 Nee, ik heb geen tatoeages. Ik kan de namen van mijn kinderen gewoon onthouden, aldus Theo Maassen 🤣...

13 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

NK. App
Xnxx Marathi Sexy VideoPussy Licking X VideosMerce PalauPronhub MassageMike Adriano KissingSophia West VrNiks IndiaMulherespeladasvioKimmy Kimm-BoomsarBeautiful Nude RedheadsSunny Leone Ki BfDisi BfSexy BabeXxx HoitNaked ShinobuMinecraft Anime PornAsian Sex Video ComTriple Sex IndianSaree Xxx ComLeah MeowDaisy HazepornGiantess SexualAmy Leigh AndrewsAllison Parker SexIndian Cheating Wife PornNaked Lesbian WomenXxx TubesInfluenc3rs Gone WildHipetdexMulheres De Animes PeladaPorna GuatemalaBeautiful Naked BlondesJohney SinsBrazzers ToysHentai LésbicaXnxx SoundYou Porn HindiRani Mukherjee Ka SexLittle PussypicsFantasy Hd PornFacial CumshotNaked Big TittesHolland Roden NudeNamitha XvideosKazama YumiNaked LasbianMom Xxx SleepVr Porn CompTribbingsXxx Story MoviesSexy Hot XMandingo Lisa Annسكس لايفR OnoffHot MaturepornTeenebony PornX. HamsterCummings CocksAddison LorieIliza Shlesinger NakedJerkingoff In PublicAustin AveryKushina NakedElefanttubePornos PageMyvidsCumshots FacialsJulie Bowen Happy GilmoreVinatge Gay PornSara Underwood Only FansDanny Blue PornstarKiara XnxxXxx Hindi BidioPorn WithFriends Hot Mom XxxJanvi Kapoor SexTakevan PornBrazzers Girl XxxBait Bus GayOffice Sex Porn VideosQatar SexVideoporno TetonasWow MatureFamily Stock XxxHindi X BluePerfect Naked BoobiesHandjob MothersNaked Women Over 60Handsome Men PornBog Floppy TitsKiss Cat PornAmiture Home Made PornMature Lesbians PornAundey BitoniTamilsexvideosDoremon SexUndressing SexFamily Bf VideoSex Video Desi ComMilablushMost Cute PornstarLeag Gotti PornBest Mms PornAir Hostess XvideoBareboobsOervcityAsmr ErotKorean Erotic PornLobstertub4k Porn FreePrn LiveFilmes Da BrasilerinhasCourtney Cox NudeAunty Nude BoobsAndhra Aunty XvideoKonokoi Ni KiduiteAmateur Wife CreampieDelhi Sex Video HdTransexuel PornosBlack BigtitsInfiel PornosOldies Gay PornVideogame PornHotwife VidiosPics Of Sexy Women NakedStory Based PornOorn VideoDase SaxeIndian Best Pron VideoDevar Fuck BhabhiLara Frost PornInstagram Po RnBlacl AnalDrsgon PornSex Video AppGianna Dior HotMy Indian Gf ComSanniliyon PornXxx Com Full VideoMalayali New SexWww Xxx Xxx Xxx Xxx XxxBest Wife PornAdulttimecomStrip Search PornDefeated Sex FightCélébrités NudeContos Eroticos CoroasBest Porn SceneMum And Son X Videos