Solidariteitsbetuiging met de vermoorde Franse leraar Samuel Paty in Parijs.
Volledig scherm
Solidariteitsbetuiging met de vermoorde Franse leraar Samuel Paty in Parijs. © REUTERS

‘Discussie rond spotprenten moet verplichte lesstof zijn’

Een Deense lerares die op Facebook had aangekondigd dat ook zij de omstreden cartoons van Mohammed in de klas wilde behandelen, is bedreigd. Ondertussen maakt een grote Deense krant zich sterk om de discussie rond de spotprenten tot verplichte leerstof te maken.

  1. Waarom schieten westerse bondgenoten wel Iraanse drones uit de lucht bij Israël en niet bij Oekraïne?
    PREMIUM

    Waarom schieten westerse bondgeno­ten wel Iraanse drones uit de lucht bij Israël en niet bij Oekraïne?

    In Oekraïne worden na de met succes afgeslagen aanval van Iran op Israël vragen gesteld over het verschil tussen de westerse luchtverdediging van het ene land en het andere. Waarom kon Israël voor 99 procent worden beschermd en waarom komt Oekraïne er zo bekaaid af? De vraag wordt luider na de aanval op de stad Tsjernihiv, waarbij achttien doden vielen. ,,Oekraïne kun je alleen op bepaalde vitale punten verdedigen met raketschilden, de rest daartussen uiteindelijk met F-16’s”, zegt een expert.
  2. Nu zou Israël Iran hebben aangevallen met drones, waar eindigt dit? ‘Het draait ook om nationaal prestige’
    PREMIUM

    Nu zou Israël Iran hebben aangeval­len met drones, waar eindigt dit? ‘Het draait ook om nationaal prestige’

    De zeven grote westerse industrielanden (G7) hebben opgeroepen tot de-escalatie van het Iraans-Israëlische conflict. Dit na berichten over een Israëlische droneaanval op de Iraanse stad Isfahan, als vergelding voor de Iraanse aanval op Israël, afgelopen weekeinde. ,,Voor beide landen geldt dat de territoriale soevereiniteit heilig is’’, aldus Midden-Oostenexpert Paul Aarts.