Frankrijk woest op Erdogan na ’onbeschofte’ opmerkingen over Macron (telegraaf.nl)


Het Élysée noemt de opmerkingen die de Turkse president Recep Tayyip Erdogan eerder op zaterdag deed over zijn Franse ambtgenoot Emmanuel Macron „onaanvaardbaar.” Erdogan plaatste vraagtekens bij de geestelijke gezondheid van Marcon vanwege diens houding ten opzichte van moslims. Frankrijk roept zijn ambassadeur in Ankara terug voor overleg en een ontmoeting met Macron om de huidige situatie te bespreken. ...

door Havermout in Buitenland  ·  45 Reacties

  • 26
  • 1371x gelezen
Reageer met een Emoji
4
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dat geloof is een probleem...

2
1 iedereen heeft recht op mijn mening

@1 Geen enkel geloof is een probleem, de problemen ontstaan daar waar mensen een geloof in het extreme belijden en het anderen (met dwang) wilt opleggen.

41
2 JustMe

* Verwijderd door de redactie *

3 Prikkebeen

Zie je, die onthoofding kunnen die islamieten geen ene malle moer schelen, moslims zijn het slachtoffer met hun tere zieltjes blijkt maar weer! Fck die k.t islam

3
4 Vrijbuitertje

En schop m aub uit de NAVO.... daar heeft ie niets te zoeken.... Schandalig dat hij er in zit en ondertussen bezig is om te werken aan zijn nieuwe Ottomaanse Rijk wat ie in 2023 voor elkaar wil hebben... Doodzwijgen die vent!

1
5 Sempre

Waarom staat heel Europa ( de leiders) niet eens massaal op tegen deze mafklapper. Smijt ze uit de NAVO en behandel hem als de criminele debiele drammer/eiser/janker dat hij is.

2
6 gaulette

@5 Dat zeker, ja. De nukes zijn niet voor niets laatst met die "opstand" weg gereden door de yanks. Blijkbaar heeft de NAVO hem nodig als uitvalsbasis.

9
7 JustMe

Die vent heeft twee hersencellen en die liggen ook nog door elkaar. Maar dat is met de meesten van die religie.

0
8 Slaaf van den Haag

Macron zou kunnen beginnen met een gezamenlijke aanpak van diyanet (het Turkse ministerie van godsdienst op EU-grondgebied.
Voorts is duidelijk dat de veiligheidsituatie in en rond de EU behoorlijk veranderd is.
De banden met de VS zijn toe aan een stevig aanhalen. Poetin gaat mogelijk Wit-Rusland binnen hengelen. Dat versterkt de aanwezigheid van het Russische leger aan de EU-grenzen, met name de Poolse.
Turkije en de situatie in Syrië (nog steeds), Libanon en Lybië vragen om een versterking van de defensieve kracht van de NAVO en dan met name van de Europese poot.
De migratiegolven uit heden en verleden vereisen een versterking van defensie, politieapparaat en veiligheidsdiensten enerzijds en anderzijds versterking van burgerlijke vrijheden, democratie en staatsrecht.

Macron heeft misschien een glimp van licht opgevangen.

Nederland onder Rutte beweegt nog altijd in de tegengestelde richting; een land dat alle klassieke staatstaken verwaarloost. We hoeven alleen maar te kijken naar het hopeloze gepruts van Rutte, Algemene Zaken, en de Jonge, Volksgezondheid , die binnenlands een virus dat op zich niet eens zo heel besmettelijk is, out-of-control hebben laten worden.

0
9 duurendaal

@3 Hey.. Doe is normaal!


Beetje respect voor die Geitenneuker alstublieft

0
10 iedereen heeft recht op mijn mening

@2 Alle geloven zijn vroeg of laat een probleem , de meeste al vroeg.

4
11 samcash

We hadden de Ottomanen moeten straffen voor hun wandaden, nu is het te laat.

4
12 samcash

Het uitschot komt wel bovendrijven in deze vreemde tijd.

3
13 Rapunzel

Erdogan zal nooit begrip op kunnen (of willen) brengen voor niet-moslims die het in hun hóófd halen... om maatregelen te nemen die het moslim-extremisme zouden kunnen beteugelen!

0
14 Scorpio

Donder dat Turkije nu eens de NAVO uit!

Heeft die Erdogeit zijn bek wel opengetrokken toen er een leraar was onthoofd?

0
15 greenpollo

@12 , nee hoor, moskeeën sluiten, koran verbieden. Gaan de meeste moslims niet leuk vinden en overwegen dan terugkeer.
Te laat is het pas als er geen meerderheid meer is om de grondwet te veranderen. Die is er nu nog, maar velen vinden het te ver gaan en stemmen dus nog op meer meer.

2
16 Spraypaint

Als het nu nog niet duidelijk is wat die moslim voor een volsagen gek is dan weet ik het ook niet mee. En dan te bedenken dat er hele achterlijke volksstammen achter hem staan, dat ziet er niet goed uit voor de wereld.

0
17 Thomas

Kan je nagaan wat er gebeurt als turkije tot de EU word toegelaten.
Als macron zoiets over erdo zal zeggen dat komen de oorlogsverklaringen binnen een poep en een scheet op tafel.

0
18 ongelovenloos

De islam maakt meer kapot dan je lief is. Erdo is het levende bewijs.

1
19 MeneerRontgen

@16 In 1918 waren ze verslagen. Nu zijn ze sterk met een 5e kolonne verspreid over half Europa.

6
20 samcash

@16
En per direct, "eeuwigdurende" begraafplaatsen sluiten...
Die gekkigheid, doen ze maar in hun eigen land.
Niets met Europa te maken willen hebben, niet willen integreren, maar hier wèl volgens de islamitische rituelen, begraven willen worden?
Snap niet, dat gemeenten dit niet direct tegenwerken....

0
21 Dieke

@21
wat is er tegen om islamieten te begraven?

11
22 t.rap.er.niet.in

Frankrijk woest op Erdogan.Ongelooflijk wat een hypocrisie van de Fransen.Voor de goede orde ik vind Erdogan een vreselijke man en een dictator.

15
23 jantje van leiden

@22 niets op tegen.
Maar graag in een Islamitisch land en niet hier.

0
24 Bram brabant

@24
was sarcasme...

2
25 t.rap.er.niet.in

Tja, Macron wil de moslims in Frankrijk eraan herinneren dat het land seculier is.

Dat Erdogan van secularisme niks snapt, zegt meer over Erdogan.

0
26 progressiefliberaal

@5 @6 Turkije heeft het grootste en best uitgeruste leger van de NAVO hier. Als we hun eruit gooien dan moeten we echt diep in de buidel tasten om een leger te hebben dat nog iets voor stelt.

16
27 niet-alles-geloven

@27 ,
Oké, beter dan geld overmaken aan Turkije.

0
28 Aragon

@27 Turkije heeft het grootste en best uitgeruste leger van de NAVO hier. Als we hun eruit gooien dan moeten we echt diep in de buidel tasten om een leger te hebben dat nog iets voor stelt.

Vandaar dat ze onze hulp hard nodig hadden in 2012/2014....
Met stank voor dank overigens.....

Hierbij een artikel uit Elsvier Weekblad okt. 2014

Turkije toont zich weinig dankbaar voor Nederlandse Patriot-steun
Duur Nederlands luchtafweergeschut beschermt de Turkse miljoenenstad Adana. In plaats van dankbaar te zijn, toont Turkije zich een slechte gastheer.

Zo’n 250 militairen staan met drie van de vier Nederlandse Patriotsystemen al bijna twee jaar in het zuiden van Turkije. Zij beschermen de miljoenenstad Adana aan de zuidgrens van Turkije tegen een eventuele raketaanval vanuit Syrië.

De Turken zijn hier enorm mee geholpen, want het bewind van president Recep Tayyip Erdogan bemoeit zich volop met de oorlog in Syrië. Het is een publiek geheim dat IS wordt gefinancierd met oliesmokkel via Turkije.

Het zou zomaar kunnen dat de in het nauw gedreven Syrische dictator Bashar al-Assad of een krijgsheer die pardoes raketten in handen krijgt, een aanval lanceert. In juli hebben we in Oost-Oekraïne gemerkt hoe plotseling zoiets kan gaan.

LEES OOK…

Ook Britten gaan IS bombarderen, maar waar blijft Turkije?

Turkije heeft zelf geen Patriots, maar de trouwe NAVO-bondgenoten Verenigde Staten, Duitsland en Nederland bieden hulp. Patriots schieten een vijandelijke raket met grote precisie uit de lucht, zodat alle brokstukken op een ongevaarlijke locatie neerkomen.

Peperduur
Officieel kost die inzet de Nederlandse belastingbetaler 30 miljoen euro per jaar. Maar de werkelijke kosten zijn hoger. Door het stoffige klimaat en doordat de systemen continu draaien, is de hightechapparatuur volledig uitgewoond. Tot 1 januari houden ze het nog vol, maar dan moeten ze terug naar Nederland voor een peperdure revisie.

De Turken hebben zelf geen kosten. Zij hebben alleen het terrein – dicht bij de luchtmachtbasis Incirlik – een beetje vlak gemaakt en een zandweggetje aangelegd.

Genocide
Donderdag vergadert de Tweede Kamer over de militaire missie in Irak. Het kabinet wil in samenspraak met de Amerikanen zes F-16’s sturen voor bombardementsvluchten, om de islamitische terreur te beëindigen en genocide te voorkomen. Alle fracties, met uitzondering van SP en Partij voor de Dieren, zijn vóór deze missie.

Eén ding bleef tot nu toe onbesproken: waarom moeten die F-16’s opereren vanuit Jordanië? Vanwege die kostbare Patriotmissie had NAVO-partner Turkije de Nederlanders toch onmiddellijk moeten uitnodigen om te werken vanuit Incirlik, waar Turkse F-16’s staan?

Bronnen op het ministerie van Defensie zeggen dat Jordanië net zo dicht bij het operatiegebied ligt als Incirlik. Maar als je op de kaart kijkt, is dat hoogst twijfelachtig. Amerikaanse media melden dat zelfs de US Air Force niet welkom is in Turkije.

Krachtig protest
Minister Frans Timmermans (PvdA, Buitenlandse Zaken) wimpelt doorgaans alle kritiek op Turkije weg. Hij zal donderdag niet toegeven dat Turkije botweg weigerde om de NAVO-verplichting van host nation support te bieden.

Het past de Tweede Kamer om een krachtig protest te laten horen tegen dit gebrek aan Turkse gastvrijheid. Dat kan door te eisen dat die Patriotsystemen niet pas op 31 december, maar onmiddellijk terugkomen.

3
29 LoydMorris

@25 Ok. Gelukkig hahahaha

0
30 Bram brabant

@27 Turkije heeft dezelfde fout begaan als Rusland. Groots inkopen, flink willen moderniseren, maar hier de manschappen en kennis niet voor hebben. Verder komen ze geld tekort om alles aan te vullen, om goede trainingen te geven.

Verder, tegenwoordig zeggen aantallen niet zoveel meer. Het staat leuk in de boeken, maar het is toch echt de kunde van de militair welke de doorslag zal geven. En die kunde bij militairen is in Turkije maar op zeer kleine schaal aanwezig.

1
31 Bluth

@29 Turkije wordt niet beschouwd als een actief navo lid en zal in die hoedanigheid ook geen rol spelen.
Je hebt daarvoor de Britten harder nodig question
Je eerste zin lijkt bijna gekopieerd van turks.nl.
Turkije mocht geen afweer van de NAVO en 'leende' daarom de patriots.
De meeste NAVO landen hebben al jaren aangegeven de afspraak voor verdediging bij een aanval op een NAVO lid niet in te vullen als het om Turkije gaat.
Nu met de koop van de S400 schend hij alle afspraken en je mag alleen de VS dankbaar zijn dat ze er nog inzitten.
Vanwege de grote invloed van de VS in de NAVO en hun strategisch belang bij Turkije dulden ze alles van die idioot.

De EU is trouwens niets minder hoor die betalen die idioot elk jaar nog honderden miljoenen als aspirant lid.
Dus eigenlijk financiert de EU zijn afweer question

2
32 Alexis

@31 Correct. Turkije heeft een ongemotiveerd dienstplichtigenlegioen.
Het verhaal achter de film 300 laat zien dat je met een klein contingent gemotiveerde strijders, een goed uitgerust maar slecht gemotiveerde troepenmacht kan verslaan.

3
33 Hollander1967

Verspil geen energie aan Erdogan .
Alles war er over hem gezegd en geschreven wordt , positief of negatief , Streelt zijn imago.

3
34 Goodnews badnews

Aspirant - leden krijgen geen geld van de EU.
En Turkije is afgevoerd van de lijst van aspirantlid en potentiele kandidaat .

4
35 Goodnews badnews

@35 is voor @32

3
36 Goodnews badnews

@33 Nou ja, dat kwam meer door de verdedigende positie van de Spartanen en zij hadden een tactisch voordeel aan de hand van het landschap. Verdedigen is altijd makkelijker dan aanvallen.

Als je de gevechten uit die tijden bekijkt in de geschiedenisboeken dan was het veelal een overmacht aan manschappen die de doorslag gaf. Enkel wanneer die overmacht slecht leiderschap had, en de kleinere partij juist goed leiderschap had wint de kleine partij.

Het leuke met Turkije nu is ook dat ze geen goed uitgerust leger op de been kunnen brengen, omdat de manschappen niet om weten te gaan met de nieuwe uitrustingen. Het is een beetje als een Spartaan (nee, niet die uit Rotterdam question) een modern vuurwapen geven, die zullen geen flauw benul hebben wat ermee te doen. Iets soortgelijks is in Turkije gaande, allerlei nieuwe apparatuur, maar niemand weet hoe je het moet bedienen.

En dat het dienstplichtigen zijn helpt inderdaad ook niet mee, want die zijn vaak niet gemotiveerd en doordat er zo'n grote doorstroom is, is de training vaak van een slecht niveau.

0
37 Bluth

Turkije valt Cyprus binnen: doodse stilte. Turkije vervangt de Cyprioten door Turken, net als ze met de Armeniërs deden na de annexatie: doodse stilte. Turkije behandelt Nederland als een dépendance van Turkije: nog meer stilte. Europeanen, waaronder Fransen, worden afgeslacht/groepsverkracht/gekopschopt/beroofd: thee drinken.

Nu wordt Macron beledigd: gelijk stevige taal en maatregelen.

0
38 Wendel

"De Franse president kondigde een strikter toezicht op scholing aan en een betere controle op buitenlandse financiering van moskeeën. Ook beloofde hij een hardere aanpak van moslimextremisme."

Het kan niet op. Waarom niet veel eerder zo? O, toen waren het alleen maar schlemielen van burgertjes, die het onderspit delfden.

0
39 Wendel

https://www.telegraaf.nl/nieuws/196254636/turkije-verlengt-inzet-onderzoeksschip-middellandse-zee

Turkije stuurt echt aan op een conflict met de EU, of in ieder geval gaan ze door met hun expansionisme en schofferingen tot ze krachtdadig een halt wordt toegeroepen. Ze zijn veel gewelddadiger dan wij, en we moeten dus bereid zijn, geweld te gebruiken, eerder dan je met een redelijk land zou doen.

Overigens is dat in-triest voor de Turkse bevolking. Die waren behoorlijk seculier en redelijk, dichtbij onze opvattingen, althans in de steden. Boeren waren heel ander volk. Ataturk vond het belangrijk, dat de staat en religie onafhankelijk van elkaar waren, maar Erdogan vindt het veel handiger zo.

0
40 Wendel

Ach, Macron is een ongelofelijke eikel, en Erdogan idem dito.
Volgens mij tracht macron stemmen te winnen met dit halfzachte optreden.

1
41 Sarcoff

Heeft Erdogan het woord Fascisme al laten vallen? XD

2
42 DikkeTor

Arme Erdogan, behept met een onuitroeibare drang om het Ottomaans Rijk in ere te herstellen, wordt door niemand begrepen in zijn ambitie als Kalief...een tt-tje!

0
43 Arkan

waarom? macron is toch een schurk?

2
44 Blue

* Verwijderd door de redactie *

45 Corona realist

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
FrisseBries
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@101En nog komen er van de tokkies hier drie minpunten. Wahahahaha...

zojuist geplaatst door FrisseBries

baba jaga
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@97 Denken kun je beter overlaten aan mensen die dat kunnen....

2 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Bop
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@81 Ach ja, het is voor types als jij ook teveel gevraagd natuurlijk. Jij was vroeger op school vast ook zo'n pestend losertje. ...

2 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

   "bemoeiD " iermant heefd wad moeide met d's en t's ... Geeft niks hoor, maar het valt wel op. ...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

progressiefliberaal
Asha ten Broeke (@ashatenbroeke) on X

'Het losgeld is nog steeds niet betaald, dus er gaat weer een vingernagel getrokken worden.'...

3 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

FrisseBries
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@99Het is inderdaad niet "je eigen", tokkie....

3 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

baba jaga
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@98 Dat wist ik muts maar jou je tijd laten verspillen aan onnozelheden vind ik leuk....

3 minuten geleden geplaatst door baba jaga

progressiefliberaal
Pro-Palestijnse activist roept op om Dodenherdenking te verstoren - NieuwRechts.nl

Doe maar niet, gekke meneer....

4 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

baba jaga
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@ Wel opletten Bop het is niet je eige, vraag maar aan die frissepies....

4 minuten geleden geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@96Het is niet bemoeid in dit geval, maar bemoeit, dombo....

5 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

NK. App
Sugandha SexMelody PornSania Mirza Xxx VideosKamwali FuckBf Sexy Video Sexy BfPigtail BlowjobSex Video Hd OnlineMarathi Sexy Video Full HdDeepswap Ai ReviewWhat Is A Power BottomPunjabi Xxx Video ComOpen The Sex MovieJavpornhMegan Makin MoneyBazzers LatestGloryhole Porn ComicQuadrinhos PorniWomen Nude Over 40Hot Porn With SisterSex In Tamil XxxKaty Perry AssNew Sax MovieSweetycupsBianca Belair NakedXnxn VedioBrunette Milf NudeGuro RedditSuper HetaiAmouranth SexLouisa Khovanski Onlyfans LeakedBilli BardotJapanese Teen NudeNatasha Nice PornolarıBeeg AnalSaweetie AssHuge Gaping AnalViral Mms XvideosWw X Hd VideoProm XxSexy Hot Titts1st Time Sex XxxFree Use Daughter PornMackzjonesFree SrxPanty CummingHindi Video Sex Full MovieSick PornSaeto MatsushitaAsian SexpornXxxinsestoMuchohentai.Japan Porns VideosGroup Xx VideoAlison TylorMelissa MindinyKylie Shay AnalPussycontractionsBondage SexualHistoire PornographiquesQuadrinhosde SexoGangbangebonyXxx Hd Hot SexyEugenia DiordichyukR/hentaigifLolarosexxxBkp CinaNude Beach Sex VideosMoikaloopIndian Girl Chudai VideoFull Brazers PornXxxx PronsHavana Bleu Full VideosPhyn ForumDestiny RoseOnline Sex CamIndian Blue Picture Hindi MeinLena Paul Pure TabooAggressive PornHidden Cam On MassageNude On MovieMmom And Son XxxBlakedrawCleopatra SinnsXxx Video New DownloadTeacher Xx VideoFull Public AgentNewest Ava AddamsKimmy Granger GifSexyvdieoDeep Penetration GifLenatheplug Jason Luv LeakFamily Nude BeatchAfrican Nude TribalXhamsterlibeXharmesterWww Fatalmodel Com BrCojiendo CulitoAngelaincollege NudeAva Addams BbcInsta PornNenas Cachondasسکس کیم کارداشیاPred-463Assamese Sex VideoTripura XxxIndian Randi PornScarlett Johansson Porn VideosOldje 3someX Video Mom And DaughterAlina Lopez FacialBeauty Sex VediosFrotting GayVideos Pornografico En EspañolSexo Porn AnimeXxxwwwhdTurn Up MonsterFarrahs Abraham PornCartoon Porn MangaLesbien PornosNicole Kidmn NudeMlifPornhubsissyEmily Bloom PornArabelle RaphielleIndian Hot Xx VideoBrother And Sister Porn Video HdBrandiloveLena PaulpornTwitysJaaden Kyrelle PornSonic Sfm Porn Compilation 2023A World With Exceptionally Low Hurdles To SexForced Rough.analHuge Tits PicsBig Asses Xxالکسبس تگزاسLesbian Babysitter SeductionPpp PornHentaigamOnlyfans PorniLesbian Casting PornSummer PornstarWebcamtoyKatrina Kaif Sex MovieHentai FlashRed Light CenterCade MedoxSobhita Dhulipala Hot ScenesXxx Viral Video IndiaTaboo Phone Sex