REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Trump: “Ik ben de minst racistische persoon in deze ruimte”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft in het laatste verkiezingsdebat met zijn Democratische uitdager Joe Biden vraagtekens gezet bij diens staat van dienst in het verbeteren van de rassenverhoudingen in de Verenigde Staten. Trump ontkende dat hij de onrust in de VS sinds de gewelddadige dood van de zwarte arrestant George Floyd heeft aangewakkerd met zijn uitspraken over de Black Lives Matter-beweging, die hij eerder een haatsymbool noemde. 

5 reacties

  • philippe david

    3 jaar geleden
    Hoe kunnen sommige mensen zo blind zijn als het over Trump gaat?! De man zoekt enkel zelfverrijking, sensatie, en de camera's op. Als de republikeinen zelf al hun rug draaien naar hem, tja, dan weet je genoeg. Amerikaanse burgers zitten echt in de shit hoor. En gedaan met de middenklasse, hier ook trouwens, het is arm of rijk. Kan je niet ontkennen.
  • Jean Van den Bosch

    4 jaar geleden
    Ik heb het hele debat gevolgd op TV. Biden kwam heel heel zwak over. Bv. maatregelen en wetten ingevoerd door Obama, probeerde Biden in de schoenen van Trump te schuiven. Waarop hierop Trump repliceerde dat Biden toen vice-president was. En waarom Biden toen geen maatregelen had getroffen.
  • Patrick Van Lersberghe

    4 jaar geleden
    Hoe kunnen we een oordeel vellen over de Amerikaanse samenleving die we enkel kennen van haar excessen. Het leven van een 'gewone' Amerikaan is toch enigszins anders ingedeeld.
  • Jerome Steens

    4 jaar geleden
    Trump heeft helemaal gelijk als er iemand een racist is is het biden met zijn Crime bill maar ja daar zullen we maar best niet over hebben zeker.
  • David Janssens

    4 jaar geleden
    Trump heeft gelijk. Biden maakt te pas en te onpas opmerkingen over kleur of ras. Als mensen zo sorteert dan ben je een racist. Bovendien wilde hij ook zijn kinderen niet in een rassenjungle op gemengde scholen hebben