Osterhaus: totale lockdown van 4 weken nodig (telegraaf.nl)


Viroloog Ab Osterhaus en antropoloog Ginny Mooy pleiten voor een totale lockdown van enkele weken. „We moeten het virus wegdrukken, uit het land drijven. Met een totale lockdown. Binnen 4 weken zijn we het kwijt. Er zijn een aantal landen die het virus op die manier hebben weggedrukt, zoals Nieuw-Zeeland en Japan.” ...

door Havermout in Binnenland  ·  28 Reacties

  • 7
  • 518x gelezen
Reageer met een Emoji
1
2
8
4

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Haal die onbetrouwbare man van de buis !

"Viroloog Ab heeft heel veel aandelen in een griepvaccin van een producent, en dit is naar buitengekomen tijdens de Mexicaanse griep. Destijds is er een uitzending geweest op de Nederlandse televisie over de viroloog." Hierin is te zien dat hij met collega's proost met Whiskey op de eerste besmetting in Nederland. Een meisje is besmet met de Mexicaanse griep en Ab lijkt door het dollen heen. "Ab, die aandelen heeft in griepvaccins, heeft belang bij zijn bangmakerij in de media", aldus Robert Jensen die mensen probeert wakker te maken voor "deze machtswellusteling."

https://www.gids.tv/video/191854/viroloog-ab-osterhaus-drinkt-whiskey-op-nieuwe-besmettingen-dit-is-zijn-ware-gezicht

13
1 Moskowfiets

Ja die twee waren weer lekker bezig. Waar het RIVM heel voorzichtig een positief geluid liet horen, moesten zij weer paniek zaaien. Want ze zijn bang dat we bij ieder positief geluid meteen weer "er op los" gaan leven. Ze vergeten even dat mensen bij alleen maar steeds doemdenken het simpelweg op gaan geven.

10
2 Artikel39

Absoluut. En zeker voor het koninklijk huis!

8
3 SergioLeone

Welnee. Eén Turk die feest in Erdoland, een Marokkaan naar Marokko óf natuulijk een feestende après ski van studenten en je zit er weer mee.

8
4 Arthur2000

Pleurt op!

Zo kom je nóóit aan die groepsimmuniteit.
Sluit jezelf maar 4 weken op in je kot.....

14
5 Congo

en jA hoor daar zijn de volgende die ongevraagd advies geven

13
6 krek

Word het geen tijd dat die Ab een keer plat gespoten word

10
7 Kees Klapzand

@2 "Want ze zijn bang dat we bij ieder positief geluid meteen weer "er op los" gaan leven. "

En "we" hebben al lang bewezen dat die zorg terecht is.

12
8 Weet geen naam

Osterhaus moet uit alle publiciteit verwijderd worden. De smerige leugenaar (niet over dit onderwerp specifiek, ik weet niet eens wat het onderwerp is). Maandenlang heeft deze akelige leugenaar leugens verkondigd die voor heeeeel veel Nederlanders hele vervelende gevolgen hadden.
Deze vent heeft, net als van Dissel, bloed aan zijn handen.
Samen hebben ze vanaf het eerste uur de Nederlandse bevolking voorgelogen en bewijzen van hun leugens geprobeerd in de doofpot te stoppen.
Maar deze akelige figuren met bloed aan hun handen zijn gesnapt met een overvloed aan bewijs van onder andere valsheid in geschrifte.
Zie het uitgebreide onderzoek van Nieuwsuur:

https://nos.nl/l/2349049

Alleen het ministerie en justitie zijn er nog niet zo happig op om iets te doen met de overdaad aan bewijs van strafbare handelingen.

13
9 beastyboy

we !moeten naar 0
Dat ik dit soort naieve onzin uit de mond van een intelligent persoon hoor. Alsof dit virus gaat verdwijnen. hahahahahaha

Sluit jezelf maar voorgoed op domme doos

13
10 krek

@3 "Absoluut. En zeker voor het koninklijk huis!"

Aldus sergio leone die zijn mond steeds vol heeft over führers en dictators.....

2
11 LoydMorris

Waarom wordt Europa (en dus Nederland) bestuurd door artsen?

8
12 rlw

Je moet geen tijd vaststellen maar resultaten definiëren die moeten worden bereikt. Maar dat gaan we natuurlijk niet doen want dan is het veel te transparant en kunnen de politieke spelletjes niet blijven door gaan.

5
13 niet-alles-geloven

Voor de meeste mensen op dit forum zal dat niks uit maken , die leven toch hun hele leven al in een lockdown heb ik het idee question

0
14 MarcusCole

Die Ab de whisky slurper maakt heel veel mensen eenzaam en depressief.

8
15 welofniet

Het virus kent geen grenzen .
Enkel als er een Europese coronabeleid zou zijn zou het effect kunnen hebben de winter te overbruggen, de zorg te ontlasten van coronapatienten in zieken en verpleeghuizen.

0
16 Olivia

Vier weken is te weinig want er zijn altijd mensen die zich er niet aan houden. En een totale lockdown is sowieso niet haalbaar.

2
17 samcash

Een zeer betrouwbare man die weet waar hij het over heeft. Als we op deze voet verder gaan met gesloten horeca dan loopt het virus verder op. Flattende curve werkt zo niet.
Studenten blijven thuis drinken en zoeken elkaars gezelschap op. Gereformeerden en andere kerken lopen vol met 250 personen 3 keer per zondag. En allochtonen snappen het niet. Steeds zie je een filmpje bij een AZC in Ter Apel waar 50 man staat op 1 M2 om bij de bus te wachten zonder mondkapjes. Vandaar de steeds hoger oplopende getallen.

Het gevolg is dat operaties uitgesteld moeten worden zelfs spoedgevallen. Ambulances rijden nu al rondjes om patiënten ergens af te mogen leveren. Ziekenhuizen kunnen het nu al niet aan omdat ze op 40% van het personeel zitten en het personeel niet meer mogen belasten.. Zeer veel uitval en ziekte.


En als je kijkt naar landen waar een totale lockdown is geweest dan zie je dat de economie er geen last van gehad heeft en weer als een tierelier draait na een of 2 maanden stil gelegen te hebben. Kijk naar China. praktisch geen corona meer en de economie draait volop.

0
18 Goesenaar

Dat coronavirus verdwijnt toch nooit. Het influenza virus duikt ook ieder jaar weer op.

3
19 Eric

Hij en ook het Redteam willen dat de scholen sluiten en een lockdown.
Het slaat inderdaad ook nergens op dat die scholen, al zit je nu een "beetje" in een lockdown, gewoon verder het virus aan het verspreiden zijn. Daar woedt het virus als een tierelier.
Gisteren weer een forse stijging van de besmettingen in het land. Het RIVM dacht dat het aan het afvlakken was door de maatregelen.

Op deze manier blijft het rondwaaien. Hij geeft ook voorbeelden van landen waar het ook gelukt is.
Of een lockdown om de boel onder controle te krijgen, of zo nog langer door blijven gaan.

0
20 Liz

@18 Mee eens.

Grappig, we hebben allebei de tierelier voor precies het tegenovergestelde gebruikt, zie ikquestion

1
21 Liz

@19 Luister maar eens wat hij te vertellen heeft. Aan de andere kant zit iemand van het Redteam. Die denkt er precies hetzelfde over. En dan bedoel ik niet die Bruls. Die heeft het volgens mij ook nog niet helemaal door. Net als de regering.
Vergis je niet. De winter komt er nog aan he?

https://www.telegraaf.nl/video/411540067/osterhaus-die-lockdown-komt-er-sowieso

0
22 Liz

@22 ja de winter komt er ook nog aan. Daar zit ik ook vaak aan te denken en die duurt tot mei. In China zijn ze er bovenop maar wij krijgen nog een lange winter.

Gisteren hoorde ik nog dat we een Covid tsunami krijgen van 10.000 IC patiënten over een maand. We zitten nu al 10 10K besmettingen met dag en eind november op 50.000 per dag zoals verwacht. volgens de vereniging van IC specialisten. Nederland heeft nog steeds niet de 8000 IC plekken dus alles naar Duitsland doorsturen dan maar.

Het ergste is dat de ziekenhuizen het nu al niet aankunnen omdat ze 25% minder medewerkers hebben en nog geen 8000 IC bedden met personeel. Mensen met een verdubbelde aorta die op klappen staat moeten een week of 2 wachten tot er ergens plek is, het zelfde met hartinfarcten.

Word een zorgelijke tijd

0
23 Goesenaar

De grootste leugenaar AB!!!
https://wakkeren.nl/hoogleraar-pierre-capel-pakt-uit-mensen-word-eens-wakker-a-549-groeimiddel-in-vaccins-wat-groeit-er-nou-beter-dan-kankercellen/?fbclid=IwAR2uqhk-EPurNoZYAJ6tAaqaMogLZKZQhLBKXc2RAGkI99SEqV0MEtzjWuM

Je vraag je toch af welk belang Ab er bij heeft, zou hij weer aandelen ergens in hebben? nou ja als dierenarts heb je niet zoveel met mensen die mogen wel kapot gaan met de economie samen.

https://www.ad.nl/binnenland/komende-jaren-ruim-500-extra-borstkankerdoden-door-impact-corona~ab69382c/

5
24 Rattocasi

@6 Kunnen beter deze personen opsluiten valt er een hoop angst weg.

5
25 Rattocasi

Mee eens .. beter een korte totale lockdown dan nog maandenlang of langer zo door etteren

2
26 Vageali6888

@23 Ja, ik word hier ook niet vrolijk van. Het lijkt er op dat ze gokken komende week, dat het lager wordt. Maar als het nu nog hoger wordt? Ik vind dat het nu al veel te laat is. Die toeloop aan opnames had met alle macht tegengehouden moeten worden.
Eens even afwachten wat er komende week gaat gebeuren. Ik hoop dat ik het mis heb.

0
27 Liz

@24
Tjonge jonge toch! Om het maar eens over onnodige bangmakerij te hebben en off topic ook nog:
https://nieuwscheckers.nl/nieuwscheckers/ziekenhuis-overdrijft-dat-meer-dan-500-vrouwen-overlijden-door-uitgestelde-borstkankerscreening/

Conclusie
Er is geen bewijs dat door de opgeschorte borstkankerscreening 500 vrouwen zullen overlijden aan borstkanker. De uitstel van enkele maanden leidt lang niet altijd tot een sterfgeval en de verwachting is dat de screenings alsnog zullen plaatsvinden.

0
28 Wilmama

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
progressiefliberaal
Ex-advocaat Inez Weski over haar arrestatie: ‘Het Openbaar Ministerie bood me aan kroongetuige te worden’

"De arrestatie in 2023 hakt er in. Tijdens de aanhouding krijgt Inez Weski toestemming om haar twee jaar oudere zus Miriam, met wie ze jarenlang...

5 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Slavink
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@42 vast, die buren willen zo'n gezin of een fijne Marokkaanse familie met 7 kinderen en opa en oma erbij. En dat in de Haagwijk, waar alleen v...

7 minuten geleden geplaatst door Slavink

Tussenderegels
Andere partijen niet blij met tweet Wilders, maar het zal hem 'worst zijn'

Boeiend, alsof Van der Burg in zijn eentje verantwoordelijk is voor de hoge asiel instroom. Lekker makkelijk, zo hoef je verder niet na te denke...

7 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

Strongoli
Horner wil niet voldoen aan wens van Perez

Achterhaald item. Sainz heeft vorige week al getekend bij Mercedes....

10 minuten geleden geplaatst door Strongoli

VBOH
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

Waar slaat die brief op? Het is toch juist de bedoeling dat ouderen langer thuis blijven wonen. Dat was/ is jarenlang het motto geweest voor o...

10 minuten geleden geplaatst door VBOH

Reconquista
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

Die vervelende oude blanke vrouw houdt wel een woning bezet waar bv een Somalisch gezin in zou kunnen wonen. Ouderen houden veel woningen vast d...

13 minuten geleden geplaatst door Reconquista

soapbox
Vaccinatiefile bij De Tref - De Orkaan

@7 Jij hebt een eigen mening , toch? Of ben je het altijd overal mee eens dan?...

13 minuten geleden geplaatst door soapbox

Rinze
Als de Augurkenkoning over ‘pisbakkenkwaliteit’ begint, dan weet je het wel als kijker

Ik heb eens augurken van hem gehad maar ze zijn veel te zacht en te zoet Bij de Appie hebben ze ook Duitse augurken en die zijn veel beter...

14 minuten geleden geplaatst door Rinze

soapbox
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

Wat een prut weer. Meteen weer onterecht racisme erbij halen ...diep en diep triest. Maar goed verwacht iemand nog wat anders van de mainstream ...

18 minuten geleden geplaatst door soapbox

Graaier1000
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

Ik vind het schandalig om zo een bejaarde dame (anoniem) te terroriseren....

19 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
XxxxxxmomFamily Sex HindiMidget Anal PornBig Title MomLessbian PorLol XxxBrazzers Kristen ScottChristy CanyonpornNew MfxBeautiful Hot XxxSkyler Lo NudeRissa May IafdSunny LeonefuckingSexmexteens.comDina Sky PornSelena Loca PornRetroporntubesMaynara AnjosMorazziaPorno ComicsBigpornTyga Onlyfans LeakArielle FayeHomemade Threesome With WifeMisstiffHunvr-207ساره جايOnlyfans De Karely RuizIndian Mother And Son SexHentaiteen PornMandy Rose NudePlay With TitiesTollywood Actress SexNicole Easton PornReddit Girls Gone WildVimntage PornBlack Clover PornElean KoshkaPaige Steel PornGand MarnaMimi Rigers NudeSuhagrat Hot XxxBangbus NewSquirt FacialBlack PrnstarsGruposxxxOktokuroSexs 2022Videos De CogerHardcore PoundJapanese Free Porn打 屁股Mario Adrion NakedRitu Sex VideoStormy Daniels FacialCastin Porn TubeBdsm StoiesKittiebabyxxx OnlyfansFirst Time HotwifingBest Leaked Only FansStrawberry Tabby NudesFree StripgameHd Porn VrMissionary Position SexuallyHub PorNatalie KrillMary TachibanaAngel Summer PornWondee Woman PornDeepfake BlowjobBreast Expansion AnimationEnglish Sex Videos ComeXnxx ZooeHindi Audio Pron VideoRetro Porn TabooPersephanii EromeTracy Lords VidsAmature Porn SitesPunished SubmissiveMistress T BlowFrr Lesbian PornXxx FtSensualmilfHairy Teen PussyTelugu Hd BfFrance Blue FilmTelugu Full Sex MoviesSunny Leone Three SomeFree Web Cam GirlsBlack Gay CreampieAnne PornosiChina Ki Bf FilmXxx Indian Sexi VideoDrugs PornhubPorn1080p HdBella Thorne SexsXxx English Sexy VideoSunny Leone New Sexy VideoFree Hintai VideosFacial.cumshot GifDarcy Carden NudeXxx Gand VideoNude Village WomenTelugu Anty VideosSunny Leone Hot Sexy Video HdHand FacherHd Porn TitsXxx Of Porn StarGlory Hole PornographyStandingsexExtremely HardcoreNsfw TwtTs Parris XxxXnxx Tv InMilim HentaiXxxvhindiNipple Sucking ToyFamosas Nuas Only FansEvony DeepthroatMiya Khalifa Xnxx VideosTrue KaitBokep Sma IndoMalayalam Hot Video ClipsWife KnottedPerfect Nude WomenPorn Free MobiAnimes HenatiTatsumaki PornTwirking PornAdult Movies AnimeIndian Hospital Sex VideoTullu PhotosXxx SonaHot Sexy Cartoon SexXnxxporn ComWife Caught Cheating On Hidden CamNsfw CosplayersAmouranth Leaked RedditCam4 PortuguesJenna JamisonVanebabeeXmatserPayton Preslee NudeIndian Aunty Sex VidiosDesi Housewife XvideoAmbika XxxJav TrainAsiáticos PornRussian MilfWatchfreexxx