Restaurants en cafés verliezen kort geding en blijven voorlopig dicht (telegraaf.nl)


De horeca blijft voorlopig dicht. Dat werd dinsdagmiddag besloten door de rechtbank in Den Haag. Ruim zestig ondernemers maakten hun gang naar de rechter om de maatregelen van het kabinet aan te vechten. ...

door Moskowfiets in Binnenland  ·  30 Reacties

  • 2
  • 501x gelezen
Reageer met een Emoji
5

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En terecht natuurlijk.

12
1 Moskowfiets

Jammer, nu is de scheiding compleet, gelovigen staan dus boven wetten, en mogen de volksgezondheid in gevaar brengen.

17
2 Marrie

@2 Denk niet dat zij boven de wet staan maar helaas moet voor hen de grondwet aangepast worden .

10
3 Moskowfiets

Jammer dat de horeca niet open mag, bij restaurants is niet zo'n probleem om de maatregelen aan te houden, voor kroegen zou je meer kunnen denken aan terras buiten dat goed ventileert.

3
4 mijnnaamwasalbezet

@3 Nood breekt wetten en ook die van de sprookjesboeken van Segers/v.d Staaij en de Jonge

8
5 Bollieboos

@5 Rutte is de opper christen.

8
6 21st Century Guy

@3
Dan moet dat gebeuren, die grondwet had al lang aangepast moeten zijn, want elk normaal kan op zijn vingers natellen dat er vaker een panda zal uitbreken.
Zeker nu de laatste paar jaren Nederland met miljoenen inwoners is toegenomen

11
7 Marrie

De wet van de bovengenoemde gelovigen is de 3 K-s .. Kut-Kerk-KapitaaL

6
8 Bollieboos

@6
Protestant dacht ik.

6
9 Marrie

@7 klopt ! Maar het duurt jaren om die wet aan te passen , als ik het goed heb moeten daar twee kabinetten over beslissen .

3
10 Moskowfiets

Vreemd.
Ze hadden toch laten zien dat ze alles onder controle hebben?
Was zelfs wereldnieuws vorige week.

/sarc off

Dus ja, de goeden moeten werr onder de kwaden lijden.

2
11 Snorrie

Schande en walgelijk de uitspraak door de Rechtbank. Was beslist weer en VVD of D66 CDA Rechter. En de Kerkgangers waar meer als 30 tot 600 personen samen komen hebben wel de toestemming gekregen door CU en SGP om de coronavirus verspreiden te durven waar geen rechter aan de past komt en alle nog gene boeten krijgen.

3
12 Gunther

@6 Dat klopt... Jezus van de VVD.

5
13 Bollieboos

@3

De grondwet biedt ruimte om beperkingen op te leggen aan religieuze bijeenkomsten.
" 1.
Ieder heeft het recht zijn godsdienst of levensovertuiging, individueel of in gemeenschap met anderen, vrij te belijden, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.

2.
De wet kan ter zake van de uitoefening van dit recht buiten gebouwen en besloten plaatsen regels stellen ter bescherming van de gezondheid, in het belang van het verkeer en ter bestrijding of voorkoming van wanordelijkheden.
"

Dat er geen maximum is gesteld aan het aantal kerkgangers komt omdat de regeringsleiders niet het lef hebben om dat te beperken. Alhoewel volgens artikel 1 iedereen gelijk is en dezelfde rechten heeft blijkt telkens weer dat religies/religieuzen makkelijker rechten kunnen afdwingen dan anderen.

Dit inconsequente gedrag van politici maakt dat religieuzen nog altijd de wet kunnen oprekken en dat, wanneer er iets fout gaat, zij met fluwelen handschoentjes worden aangepakt.

En met de komst van meer orthodoxe moslims die ruimte op eisen liften ook de andere religies mee en proberen zij een grotere stempel op de wetgeving te leggen.

6
14 carpenter

@10
Ik weet nog dat Donner een spoedreparatie binnen in een week in elkaar had gezet, zodat niemand meer een gratis ID kaart kon afhalen.
Dat kunnen ze dan nu ook doen, binnen een week een spoedreparatie wet, die de mogelijkheid van misbruik van de vrijheid van godsdienst onderuit kan halen.

11
15 Marrie

@15 Daar gaat het hier nu niet over Marie.
Maar wat vind jij er nou van, al die uitbaters die het water tot de lippen komt te staan?Daar hoor ik je dan weer helemaal niet over.

6
16 Bop

@16
Ha Ha, het zit je niet lekker he Bobetta, dat je op selectief reageren bent betrapt.

8
17 Marrie

Bek dicht houden anders..mag weer open bij een andere rechter die over de faillissementen gaat.

3
18 Voorzittershamer

Triest om te zien dan velen er geen ruk om geven dat het hele entertainment leven kapot gaat.
En ja er gaan mensen dood aan covid/griep/kanker etc...
Maar heel Nederland moet kapot voor het virus...De gevolgen zullen vele malen groter zijn dan het virus.

5
19 Happy face

@17 En weer geen antwoord. Zo irritant, mensen die wel met een grote mond te vinden zijn op alle draadjes over moslims maar zodra het over de zorgen van ons eigen volk, werkzaam in de horeca, geven ze niet thuis.

5
20 Bop

@19 Dan moet je bij de tegenstanders van de maatregelen zijn. Die denken dat het hier een of andere dictatuur is en dat ze in naam van het Nederlandse volk moeten opkomen voor onze vrijheid. Die maken zich ook niet druk over de stroom patiënten waardoor ze de zorg moeten afschalen. Hier gaan pas mensen door sterven omdat dan veel mensen niet de juiste zorg meer krijgen. Niet enkel vanwege covid omdat ze zometeen keuzes moeten maken wie ze gaan behandelen en wie niet, maar ook andere belangrijke behandelingen. Daar maak ik me eerlijk gezegd toch wat drukker om. Als deze mensen nou eens ophouden met hun kleutergedrag, dan kunnen we tenminste weer eens uitkijken naar een tijd dat we wel nog plezier konden maken. Nee we blijven liever de regering de schuld geven vanwege hun bezuinigingen, wat natuurlijk ook gewoon waar is, maar onze eigen verantwoordelijkheden die schuiven we voor het gemak maar aan de kant.

0
21 Castell

Ze hadden de advocaten uit Duitsland en Amerika moeten vragen om te helpen. Daar is het wel gelukt om de horeca weer open te krijgen, omdat de maatregelen tegen de wetten in gingen.
Of zit hier gewoon zo'n activistische d66 rechter het kabinetsbeleid na te blaten?

5
22 xtremy

@21 plusje +

2
23 lisaaatjuh

@21 Het tekort aan bedden (IC bedden zijn sinds 2017 zo'n beetje gehalveerd) is volledig op naam van Rutte te schrijven.
Daarbij hadden we afgelopen voorjaar geen tekorten.
Dit jaar hebben we zelfs 10.000 extra bedden ter beschikking via Duitsland.
Dus er is geen enkele reden voor paniek over de drukte in de zorg.
Dat afschalen waar ze het nu over hebben is puur politiek geklets, want qua ziekenhuisopnames zitten ze nog niet eens op de helft van wat we in het voorjaar hadden (en toen ging het ook gewoon goed)

Wat Rutte zou moeten doen, is een paar tientallen miljarden minder weggeven aan zuidelijke EU landen, en dat geld hier in eigen land gebruiken om een paar speciale quarantaine ziekenhuizen te maken, speciaal voor infectieziektes.
In de zomermaanden zal het daar rustig zijn, dan kun je er trainingen en cursussen geven of zo, of een laboratorium erbij doen, dat medicijnen (vaccins) gaat maken.
In de herfst en wintermaanden kun je het dus gebruiken voor alle virus-patiënten die zo'n jaar geeft. (ook voor de toekomst dus)
Dan hou je de rest van de ziekenhuizen virus vrij, is er minder personeel ziek, en kan de normale zorg gewoon doorgaan.

5
24 xtremy

@24 Maar waarom steeds blijven verwijzen naar de puinhoop die Rutte ervan heeft gemaakt? Lost dat het probleem dat we nu hebben dan op? De mensen die dat blijven doen zijn zelf onderdeel van het probleem en doen dat vaak zodat ze niet in de spiegel hoeven te kijken. Dan kunnen ze lekker doen waar ze zin in hebben want ze wijzen toch altijd naar de regering. Verbeter de wereld en begin bij jezelf. De tekorten zijn er nu, dus we moeten er maar mee dealen. Ik kies er in ieder geval voor om mijn medemens niet de dupe te laten worden van Rutte zijn falen.

0
25 Castell

@25 Waarom zou ik mensen er niet op wijzen dat het de schuld van Rutte is dat er zoveel tekorten aan bedden zijn in de Zorg.
Het hele land draait nu voor dat beleid op, door de achterlijke maatregelen. De hele horeca moet boeten, voor de bezuinigen op de Zorg door Rutte.

Diezelfde Rutte moet dan maar het geld terughalen (of niet overmaken als hij dat nog niet gedaan heeft) van de Zuidelijke EU landen. Dat geld kunnen we dan mooi voor onszelf gebruiken, door er speciale quarantaine ziekenhuizen mee in te richten.

De problemen zijn nu nog lang niet zo erg als in het voorjaar, en toen hebben "we" het ook gewoon gered.
Dus tijd genoeg om die speciale ziekenhuizen te bouwen/in te richten.

3
26 xtremy

@26 Maar dat bedoel ik, je blijft maar wijzen naar Rutte. En ja hij heeft hier zeker schuld aan. Maar al die gekken die zich aan geen enkele maatregel willen houden hebben net zoveel schuld en daar moet de rest van Nederland evengoed voor boeten. De horeca moet dicht omdat er figuren zijn die het nodig vinden om toch feestjes te bouwen. Het is voor die figuren nu wel heel makkelijk om met dat vingertje te blijven wijzen, zodat ze zichzelf niet in de spiegel aan hoeven te kijken. Je kan hoog of laag springen, maar die maatregelen zijn een gevolg van het gedrag van de burgers. Rutte is het vollopen van de ziekenhuizen schuld met de daarbij komende tekorten. Dat kost zometeen veel mensenlevens, maar ik zie niet in waarom de groep die overal schijt aan heeft geen bloed aan de vingers heeft kleven. Ook zij zijn het schuld dat er mensen sterven. Klinkt hard maar zo is het wel.

0
27 Castell

@27 Die "gekken" leven gewoon hun leven. daar is niks gek aan.
Je hele land op slot gooien voor een virus dat helemaal niet zo gevaarlijk is is pas gek.
En daarbij was de "intelligente" lockdown van Rutte (waarbij de grenzen en vliegvelden opbleven, zodat we stonden te dweilen met de kraan open) niet het gevolg van het gedrag van mensen die hun leven leefden. Het was de schuld van, wederom, Rutte die het nodig vond gezonde mensen op te sluiten in hun eigen huis.
De huidige toename van "besmettingen" is het gevolg van de herfst die is ingetreden, waardoor mensen meer naar binnen gaan, en binnen raak je besmet (buiten zo goed als niet). En omdat de PCR test niet deugt. die geeft namelijk ook een positief resultaat als je al lang geleden (tot wel 6 maanden) het virus hebt gehad.
Dus iedereen die in april, mei, juni, juli, augustus of september het virus heeft gehad (vaak zónder dat te merken) wordt nu, als ze zich laten testen, positief bevonden en moet dan ineens in quarantaine.

4
28 xtremy

@28 Gek hoor, ik ken er anders genoeg die na een paar weken opnieuw een test kregen en niet meer besmet waren. Het heeft overigens met binnen zitten niks te maken maar met het dalen van de temperatuur. Ik weet toch echt zeker dat ik binnen in mijn huis niet besmet raak, daarvoor moet ik echt wel eerst naar buiten en onder de mensen komen hoor.

En het land hoeft niet op slot, als mensen zich eindelijk eens aan de regels kunnen houden. Roeptoeteren kunnen ze erna ook nog wel. Ik vraag me echt af waarom die tegenstanders het niet eens willen proberen. Als ze echt zoveel te bewijzen hebben, dan lijkt het me toch des te meer reden je er wel even aan te houden. Kunnen ze erna lekker met hun allen gaan schreeuwen zie je nou, we hadden gelijk. Hmmm of zou het toch meer liggen aan het feit dat de gemiddelde Nederlander gewoon een beetje heel erg verwend is. Ineens willen ze geen 1,5 meter afstand houden want dat tast hun vrijheid aan. Ja hoor, alsof ze voor corona bij mensen in de nek stonden te hijgen. Man voor corona als je in de trein een plekje zocht zaten mensen je aan te kijken met een blik van aub niet hier want ik heb liever een lege stoel naast me. Nu willen ze blijkbaar liever bij elkaar op schoot gaan zitten. Maar ach we blijven gewoon Rutte de schuld geven van ons verwende gedrag, dat is veel gemakkelijker. Je blijft het doen hoor en eens worden we het toch niet met elkaar dat is wel duidelijk.

Maar volgens jouw woorden zou ik dus niet mijn leven lijden omdat ik me wel aan die paar regeltjes hou? Ik weet het niet hoor, maar ik kan gewoon doen waar ik zin in heb en maak me nergens druk om. Een beetje aanpassen, daar heb ik geen moeite mee.

1
29 Castell

@29 Ik weet het niet hoor, maar we hébben het al gedaan, zo'n lockdown. Iedereen hield zich er keurig aan. Maar zoals verwacht heeft het niks geholpen tegen het virus.
Een tweede poging zal hetzelfde resultaat opleveren.
Weer geen uitroeiing van het virus dus.
Wel een kapotte economie.

4
30 xtremy

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@92Mooi, zou je inderdaad vaker moeten doen, dan krijgen we hier niet van die discussies, die op niets uitdraaien....

1 minuut geleden geplaatst door Strongoli

Marrie1
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Ik heb die populisten expert Marcelo Mooren even gegoogeld. En wat blijkt, hij heeft een heel zinnig en duidelijk artikel geschreven over het...

3 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Strongoli
Statushouders ook in de wachtrij

@13Dat was veel later, toen ze al woningen hadden.En dat is verder natuurlijk geen vergelijking. Zo kan ik 9/11 er ook wel bij gaan halen,...

5 minuten geleden geplaatst door Strongoli

VBOH
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Belachelijke actie. Sta je daar staks stil voor paal met je bordjes tussen mensen die met hun gedachten met hele andere zaken bezig zijn....

14 minuten geleden geplaatst door VBOH

Bop
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Opvallend dat mensen die graag willen dat de dodenherdenking met respect wordt gehouden hier zelf druk zijn om mensen als NSB'er en landverrader...

16 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

@8 Voor jouw herhaalde verboden en strafbare racisme al helemaal niet. ...

24 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Statushouders ook in de wachtrij

@11 "protesteren ... want discriminatie" Ja ja ... veel succes hoor, maar natuurlijk volslagen kansloos. Goedkopere rode ...

26 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

soapbox
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@39 Velen snappen dat niet idd. Vooral iedereen aan de linkerkant natuurlijk....

28 minuten geleden geplaatst door soapbox

Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@92 Doe geen moeite. Ik zoek liever informatie op officiële websites dan dat ik het van jou krijg. Dan hoef ik me ook niet te ergeren. https:...

31 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Nurumassage PornKaiia EveNude Cuple PicHijra Ka SexRiley Reid HdJasmine Jae New PornMhqpornerPron SoundSunny Leone SixyJapanese Harry PussyReddit CuckooldDirectory Of PornstarsLatinas EscortTitty PicaFirst Bj PornHot Aunty Blue FilmTawnee Stone PornFap.nationJav TsunamiList PornstarChut Xxx VideoOliviamodelgirlMoneypornoMarlena JizzSelene Green VargasAnimated Porn For FreeXhamdtrrWww Family Sex VideoNude African GirlsLucymochi OnlyfansEbony Big Boobs StripteaseManuel FrerraraBrazzer HdMishinary PornKoushaniLesbian 3someKiss On TitsLuna-janeSannleon XxxCaught MasturbatingBlowjobs WivesXhamstatBigtittygothegg FuckedXnxx Gay HotMaria Ousawa JavCrush CrushFree Porno XvideoGay PornstarsPreity Zinta XxxNora Fatehi Hot PhotosEating VaginaMateo Muscle PornCulinerosSpankbang.vomFoggystyle PornClip Porn FreeWolf Of Wall Street Nude ScenesPorn MadamTrisha Krishnan XvideoSona BellForced Porn Free VideosGrandma MasturbatesAllporncomic ComXhomster VideosCharmain StarrDaddy's BulgeSolo FingerPorn TiteLilded JanetSexy Midgit PornWww.freeporn.clmEscort ChessyRuby PornMadiosn Ivy PornBlacked Com SexPassionate Kissing GifServipormoTean CreampieEbony Grannies PornMy Desi.nerSister BlowjobsTeasing Bjسکس زن چاقJennifer Lawrence Nude No Hard FeelingsPorn Video TransgenderNxxxhindiLady Humping PillowThe Submission Ofemma MarxTia Cyrus AnalExploding PussiesPissvidsPorn Anime LesbainFamous Pepole NudeVoueurwebLondon Eacort GuidePondatiMallluBdsmfistingSeehimfuck Porn1377.x.toMegan Eugenio NudeCumswallow MilfRed Light District PornhubRoxyfoxAnna Lendrick NakedMia Khalifa Jonny SinsWww Xx Video HindiPunjabi Sexy Video PornFootjob HdKali Roses Cum SwallowVaporion PornMelena MariaRia RodríguezYoga AnalSexymassage VideosBlk PormBrother And Sister InscestBig Bobbs MovieInstagrams PornosHotwife Sloppy SecondsDoujin MilfAll Tamil Actress SexOld SpunkersTgirl On Tgirl PornArabelle Raphael PovTits ExposedBig Fake Milf TitsPamela SenchezPronhunNers PornNude Boobs VideoLadies With Hairy VaginasAvril Lund NudeHot StepmomxxxReddit FmkContos De SexoMother Daughter NudeRobin Mae PornXnxx Indian Full MovieHq P O R NFree Porn Video DownloasMujeres EncueradasTanyatehanna NudeXnxx Video BhabhiXmoveiforyouJapanes Video PornPornfurrySalah Brooks NudeMspamelia OnlyfansXxx Kichan