U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Overig
  • 2
Geen vegaworst maar de term ‘vegetarische tube’ op de verpakking? Het zou zomaar kunnen dat dat binnenkort werkelijkheid wordt. Deze week stemt het Europees Parlement over een voorstel om woorden als hamburger en schnitzel te verbieden voor vegetarische producten. ...

ongeveer 1 maand geleden door AD

REAGEER MET EEN EMOJI
6
3
1
2

Doodziek word je van dit gezeik!!

1 netcat    
ongeveer 1 maand geleden door netcat
5
Meld

Ik zou niet weten waarom een vegetariër geen adequate produktomschrijving op de produkten mag verwachten. Veel duidelijkheid schep je in ieder geval niet met zo'n maatregel als er toch al in 'koeien'-letters (of het vegetarische equivalent daarvan) "vegetarisch" of "plantaardig" bij vermeld wordt.
Als dit voorstel wordt aangenomen dan acht de EU de consument dus te stom om dat woord te begrijpen. Liever verordonneert de EU dan dat de vegetarische en niet-vegetarische produkten niet door elkaar in de schappen liggen maar duidelijk gescheiden, dat zet veel meer zoden aan de dijk.

2 -Koeievla-    
ongeveer 1 maand geleden door -Koeievla-
6
Meld

Laat de veganisten zelf de benaming verzinnen ipv de vleesvariant te kopiëren.
het is een kwestie van gewenning, voor iemand onbekend met "westerse" artikelen zal de benaming mars, dreft, omo osseworst enz enz. ook niets zeggen.
Dus veganisten, niet zo kinderachtig, verzin zelf iets, je loopt ook het risico niet dat je gekopieerde benaming er niet naar smaakt, een raider smaakt gewoon naar raider - punt.

3 Meneer Koekepeer    
ongeveer 1 maand geleden door Meneer Koekepeer
2
Meld

Het probleem is dat als je het noemt naar wat het is bv "Sojastaaf" geen hond het meer wil kopen.

Ik moet in ieder geval die "rommel" niet op mijn bord.... question

4 Opa    
ongeveer 1 maand geleden door Opa
1
Meld

" Deze week stemt het Europees Parlement over een voorstel om woorden als hamburger en schnitzel te verbieden"
Mijn hemel. Direct opdoeken die hele EU organisatie.

5 ThWil    
ongeveer 1 maand geleden door ThWil
4
Meld

@4 Klopt, vlees van lijken is ook stukken ongezonder.

6 JackKropotkin    
ongeveer 1 maand geleden door JackKropotkin
13
Meld

Na de ‘kromming van een komkommer’ getuigt dit ook wel weer van een idiote regelgeving (waarom zou een vegan hamburger geen hamburger genoemd mogen worden?) geïnitieerd door de vleeslobby.

7 JackKropotkin    
ongeveer 1 maand geleden door JackKropotkin
8
Meld

@2 Het is dus géén adequate productomschrijving. Waarom niet? Omdat worst altijd vlees bevat, en vegetarische worst dus niet bestaat. De reden waarom het wel zo heet is de marketing, ook veganisten/vegetariërs willen uiteindelijk het idee hebben vleesproducten te kopen. Daarom moet alles ook zo goed mogelijk naar vlees smaken. Toch gek, voor mensen die geen vlees (willen) eten?

8 Bluth    
ongeveer 1 maand geleden door Bluth
1
Meld

@7 Omdat het geen hamburger is. Een hamburger is gemaakt van vlees, niet van soja en andere troep.

9 Bluth    
ongeveer 1 maand geleden door Bluth
1
Meld

@8
[Omdat worst altijd vlees bevat, en vegetarische worst dus niet bestaat.]

Van mij mag een vleeseter dan rustig een pakje met 'niks' (want het bestaat niet) kopen als die per se de domme wil spelen, voor mij als vegetariër geeft het wel duidelijk aan wat de bedoeling is.

10 -Koeievla-    
ongeveer 1 maand geleden door -Koeievla-
10
Meld

@9
[niet van soja en andere troep.]

Jouw woorden.

11 -Koeievla-    
ongeveer 1 maand geleden door -Koeievla-
10
Meld

@3
Heeft ook te maken met het feit dat het lichaam om vlees vraagt. Dan gaan ze producten eten die er als vlees uitzien, als vlees smaken, als vlees ruiken en naar vlees vernoemd zijn. En dan treed er een soort placebo-effect op waarbij het lichaam voor de gek wordt gehouden.

12 Reconquista    
ongeveer 1 maand geleden door Reconquista
2
Meld

@6
Totaal geen vlees eten lijkt mijn ook niet gezond voor een omnivoor. Vooral (kinder)hersenen hebben mijn inziend baat bij vlees. Maar dat is mijn persoonlijke mening. Wat vast staat is dat we zonder vlees nooit tot mens waren geëvolueerd. Het was de homo erectus die vlees en andere dierlijke eiwitten ging eten en dit was een van belangrijkste factoren in de evolutie van de moderne mens. Dus misschien alleen al om de volgende evolutionaire stap te maken zou het niet heel verstandig zijn om massaal te stoppen met vlees eten.

Het geeft in ieder geval aan dat vlees toch wel een rol speelt. Het meest gezonde lijkt mij om gewoon de natuur te volgen en die heeft van ons omnivoren gemaakt. Waarom zou je je tegen deze natuurlijke gang van zaken verzetten? Overigens heeft vegetarisme als politiek doel sowieso weinig zin. De VN (FAO) voorspelt een verdubbeling van de vleesconsumptie in 2050. Minder mensen op de wereld zou wel een degelijke oplossing zijn. Maar dat is een illusie.

13 Reconquista    
ongeveer 1 maand geleden door Reconquista
1
Meld

@10 Wat wil je nou met je reactie zeggen? Je gaat niet inhoudelijk in op wat ik zeg.

Laat ik het goede voorbeeld geven...
Het gaat er niet om dat men (we) ook wel weet waarop "vegetarische hamburger" e.d. slaat. Het punt is dat de benaming nergens op slaat. Bekijk de definitie van hamburger, gehakt, worst etc. eens, het bevat vlees en kan dus niet vegetarisch/veganistisch zijn.

@11 Soja is troep. Als je om dieren, mens, en de natuur geeft dan laat je alles waar soja inzit links liggen. Maar goed, ik hoor vaak dat het gaat om zo min mogelijk dierenleed veroorzaken. Als het echt daarom gaat, dan zou je jager zijn. Dan schiet je één hert dood en kan je er zo een jaar van eten in je eentje, misschien wel met zijn tweeën afhankelijk van hoe groot het hert is. En het restvlees gaat naar de hond welke ook nog eens een volledig compleet en natuurlijk dieet krijgt inclusief botten.

As nature intended, isn't it beautiful? Oh nee, je moet er een dier voor doden, boe hoe hoe. Dat je miljarden insecten doodt met al die pesticide, dat al doe soja letterlijk mensenlevens kost, dat boeit niet.

Oh ja sorry, de hash brownie (een échte) viel goed. question

14 Bluth    
ongeveer 1 maand geleden door Bluth
3
Meld

Oh ja, en misschien kan iemand dit hier beantwoorden?

Wat is in vredesnaam "vegetarische kaas"? Behalve dan een oxymoron. Oh, ik lees net kaas zonder dierlijke producten... Goed, ik gooi er nog maar een hash brownie in, de wereld vergaat. question

15 Bluth    
ongeveer 1 maand geleden door Bluth
3
Meld

@9 “ Een hamburger is gemaakt van vlees”

Daar zit wel iets in maar het is kannibalisme om zo iemand te gaan eten.

16 JackKropotkin    
ongeveer 1 maand geleden door JackKropotkin
10
Meld

@15 Vegetarische kaas is kaas zonder producten van geslachte dieren, een vegetarier eet desnoods ook eieren, honing etc itt een vegan.

17 JackKropotkin    
ongeveer 1 maand geleden door JackKropotkin
7
Meld

@14 “ Als je om dieren, mens, en de natuur geeft dan laat je alles waar soja inzit links liggen.”

Dan zou ik beginnen met stoppen met vlees eten want die koeien etc worden volgepropt met soja, daar worden heel delen van de Amazone voor platgegooid. Verder is soja niet ongezond.

18 JackKropotkin    
ongeveer 1 maand geleden door JackKropotkin
9
Meld

@16
Kannibalisme omvat het eten van individuen van de eigen soort.
En bij mijn weten zit er in een hamburger geen mensenvlees.
Dus het is geen kannibalisme om een hamburger met vlees te eten.

19 VBOH    
ongeveer 1 maand geleden door VBOH
1
Meld

Elke keer dat het over dit onderwerp gaat vraag ik me harder af wat het vleeseters überhaupt kan schelen hoe niet-vleesproducten genoemd worden.

20 Smiling    
ongeveer 1 maand geleden door Smiling
5
Meld

@19
Wel als je Hamburger eet. Ik vind dat een goede reden om het woord hamburger maar helemaal te schrappen, dat sticht maar verwarring bij die domme vleesetende consument voor wie de begrippen "vegetarisch" en "plantaardig" al te moeilijk zijn.

En laten we het maar niet hebben over "pindakaas" waar ik nog nooit kaas op de ingrediëntenlijst heb zien staan. Of wat te denken van "gestampte muisjes".
Ach wat kan je de consument toch in verwarring brengen als je niet oppast, het is ten hemel schreiend. Gelukkig zijn "negerzoenen" tegenwoordig verboden.

21 -Koeievla-    
ongeveer 1 maand geleden door -Koeievla-
11
Meld

@20 Het is inderdaad tamelijk vreemd, men wordt er vaak zelfs boos om. Een hamburger mag geen hamburger heten en soms mag het er ook niet op lijken, dat is plagiaat of zo question.


22 JackKropotkin    
ongeveer 1 maand geleden door JackKropotkin
9
Meld

Ik denk het mijne van vegetariers. Mensen zijn roofdieren en roofdieren eten vlees. Iedereen moet het natuurlijk zelf weten, maar ik laat me niet opdringen geen vlees meer te eten. Wel vind ik dat er wel beter met de dieren die we uiteindelijk opeten moet worden omgegaan.

23 vandaagffniet    
ongeveer 1 maand geleden door vandaagffniet
3
Meld

@21 " Ik vind dat een goede reden om het woord hamburger maar helemaal te schrappen, dat sticht maar verwarring bij die domme vleesetende consument "

Precies, en inwoners van Frankfurt zijn ook niet erg blij om als voedsel te dienen en hot dogs worden hoogstens bereid en gegeten in een paar restaurants in Korea en China.

24 JackKropotkin    
ongeveer 1 maand geleden door JackKropotkin
4
Meld

@17 Eh ja, ik bedoelde veganistische kaas. Sorry, ik discrimineer nogal tegen veganisten en vegetariërs, voor mij allemaal één pot nat. Maar ja, volgens veel van hen zal dat zelfs racistisch zijn. question

@18 Zie mijn relaas over jagen. Ik (wij) eet enkel wildvlees. Jammer genoeg niet altijd welke ik zelf heb geschoten.

@20 Op zich niks, maar het is zo leuk om de hypocrisie van veganisten en vegetariërs aan te stippen.

25 Bluth    
ongeveer 1 maand geleden door Bluth
2
Meld

@20 @22
Ik ben zelf slager en het kan mij niks schelen of ze het nu een hamburger of voor mijn part kut noemen. Als er bij staat dat het vegetarisch is dan zie ik zelf het probleem niet. Ik ben ook niet echt vijandig of zo tegen vegetarisch. We hadden in de toonbank in de slagerij ook vegetarische producten liggen. Wat maakt dat uit zo lang het geld in het laatje brengt? Enkel zelf neem ik het niet.

26 rebo    
ongeveer 1 maand geleden door rebo
2
Meld

@25 Je discrimineert tegen iets?

"Maar ja, volgens veel van hen zal dat zelfs racistisch zijn. "
Ach, niet Calamity Jane maar Calimero Bluth question.

27 JackKropotkin    
ongeveer 1 maand geleden door JackKropotkin
3
Meld

@19
Het zou inderdaad kannibalisme zijn als je een Hamburger eet.
Maar ik heb helemaal niks met mensen uit Hamburg (D). Ben dr nog nooit eentje tegen gekomen, een Hamburger. En al zou ik er wel eentje tegen komen, dan zou ik nooit de behoefte hebben om daarvan vlees te eten. Lijkt mij vreselijk goor om op te eten mensenvlees. Brrr ... bij het idee alleen al wordt ik kotsmisselijk.
Maar ik zie totaal geen reden om het woord hamburger, als een herkenbare aanduiding voor een gebakken- en/of gegrilde platte schijf gemalen (doorgaans rund)vlees, te moeten schrappen.
Ik ben geen vegetariër of een veganistisch persoon.
Dat is dan ook de reden dat ik nog steeds verschillende soorten dierenvlees eet. Niet elke dag, maar 1 a 2 maal in de week lust ik het wel.
En dat er mensen zijn die helemaal geen vlees, of zelfs helemaal geen dierlijke producten eten, en alleen plantaardige producten tot zich nemen dat moeten ze helemaal zelf weten, maar zolang ik vlees kan kopen als volgens jou "domme " vleesetende consument zal ik dat blijven doen. Al moet ik gefrituurde sprinkhanen en hamburgers van meelwormen gaan eten, ik ben en blijf een omnivoor.

28 VBOH    
ongeveer 1 maand geleden door VBOH
2
Meld

@27 Het was maar een grapje, omdat veel veganisten en vegetariërs nogal behoorlijk links zijn. Of raak ik nu een gevoelig plek bij zo'n type? question

Valt het jou trouwens niet op dat er geen repliek komt op mijn relaas over jagen en de soja? Valt het jou ook op dat het ondertussen over heel iets anders gaat en bepaalde types er een off-topic conversatie van proberen te maken? Nee? Eiwitten tekort zeker.

29 Bluth    
ongeveer 1 maand geleden door Bluth
2
Meld

@25 Dat aantonen van hypocrisie gaat u in dit draadje nou niet echt bijzonder goed af, als ik het zeggen mag.

@26 De vegetarische producten in uw slagerij zullen vermoedelijk vooral gekocht zijn door vleeseters met een vegetarisch etende gast of zo. Voor hen is het gewoon heel erg praktisch als die producten een naam hebben die op de vleesvariant lijkt: dan weten ze tenminste wat ze er zo ongeveer mee kunnen doen. Zolang je erbij zegt dat het vegetarische dingen zijn, is het ook niet verwarrend.

Of iemand ze zelf wil eten of niet, lijkt me een eigen keuze. Het is wel zo dat ze in de loop van de jaren beter zijn geworden, qua smaak. Mijn niet-vegetarisch etende echtgenoot vindt het inmiddels bij bepaalde gerechten prima om het vegetarische equivalent te gebruiken.

30 Smiling    
ongeveer 1 maand geleden door Smiling
3
Meld

@28 Dat je serieus op dat getroll ingaat... question

31 Bluth    
ongeveer 1 maand geleden door Bluth
3
Meld

Waarom nooit een antwoord op een simpele vraag;
Wat is de reden om vegetarische producten vleesgerelateerde namen te geven?
Aan de vega producten worden chemicaliën toegevoegd om het een smaak te geven, kunnen ze daar niks mee?
Ik ben voor vegetarisch eten op zijn tijd maar waarom zo krampachtig doen en niets zelf kunnen verzinnen?

32 Meneer Koekepeer    
ongeveer 1 maand geleden door Meneer Koekepeer
3
Meld

@28 was bedoeld voor @21

33 VBOH    
ongeveer 1 maand geleden door VBOH
0
Meld

@28 "Het zou inderdaad kannibalisme zijn als je een Hamburger eet."

Ah, die enkele hoofdletter maakt het dat vleeseters het verschil weten maar het woord "plantaardige" of "vegetarische" voor "hamburger" zien ze over hoofd question.

Hamburgers horen op de barbecue. Tsja.

34 JackKropotkin    
ongeveer 1 maand geleden door JackKropotkin
3
Meld

@31
Leuk tijdverdrijf voor mij. ,-)

35 VBOH    
ongeveer 1 maand geleden door VBOH
0
Meld

@30
Je kon niet echt zeggen dat het een bepaald publiek was die het kocht. De meeste waren toch wel vegetariër. Maar er waren er toch ook die het niet waren. Omdat zoals je al zegt veel dingen in de loop der tijden inderdaad stukken beter zijn geworden. Zodat mensen ze nemen omdat ze het toch ook lekker vinden en niet omdat het dan geen vlees zou zijn.

36 rebo    
ongeveer 1 maand geleden door rebo
2
Meld

@34
Ik zie het niet over het hoofd hoor. Ook niet in de winkel of bij de slager. Ik hoef geen vegetarische of plantaardige hamburgers. Die zou ik nooit pakken of om vragen. Doe mij vooralsnog maar een hamburger van rundvlees.

37 VBOH    
ongeveer 1 maand geleden door VBOH
0
Meld

@32 "Aan de vega producten worden chemicaliën toegevoegd"

Zoutzuur, cyaankali, ... ? Overigens is het gebruik van chemicaliën in de voedselindustrie wijd verbeid, in de vlees- en visindustrie worden o.a. detergenten en desinfectiemiddelen gebruikt.

38 JackKropotkin    
ongeveer 1 maand geleden door JackKropotkin
3
Meld

@36 Grappig, ik kan me slecht voorstellen dat je als je hele gezin vegetarisch eet, naar een slager gaat.

39 Smiling    
ongeveer 1 maand geleden door Smiling
3
Meld

@37 Ok, maar dan valt dus reden om vega(n)-hamburgers geen hamburgers te mogen noemen weg.

40 JackKropotkin    
ongeveer 1 maand geleden door JackKropotkin
3
Meld

@39
Waarvoor niet als die ook vegetarische producten heeft. Nu moet ik wel zeggen dat de slagerij waar ik stond een aparte vers dagslagerij was maar dan in de supermarkt. Dat zie je wel steeds minder want nu is het inmiddels bijna overal voorverpakking geworden.

41 rebo    
ongeveer 1 maand geleden door rebo
1
Meld

@41 O, als het ín de supermarkt is, dan snap ik het wel. Ik dacht aan een Keurslager, of zo.

42 Smiling    
ongeveer 1 maand geleden door Smiling
2
Meld

@38
Wat is er mis met het toevoegen van chemicaliën aan voedsel?
In de meeste vegetarische producten zit bijvoorbeeld een overmaat aan suiker.
De vega industrie ontkent het gebruik van chemicaliën niet, ze kunnen niet anders want de aan de meeste basis ingrediënten zit weinig of een rare bijsmaak.

De hele discussie gaat over het een naam geven van producten, waarom vleesgerelateerd?
Als je vegetarisch eet kun je dan slecht dingen zelf verzinnen?

43 Meneer Koekepeer    
ongeveer 1 maand geleden door Meneer Koekepeer
4
Meld

Ik eet vlees omdat ik er geen principiele bezwaren tegen heb en wat iedereen verder doet moet men toch vooral heel erg zelf weten
Maar waarom doen die producenten van dat spul toch zo hun best om het op vlees te laten lijken ?

44 Rinze    
ongeveer 1 maand geleden door Rinze
2
Meld

@40
Tuurlijk vervalt de reden niet. Een vegetarische gemalen schijf van sojabonen met geur-kleur- en smaakstoffen is toch totaal niet te vergelijken met een gemalen schijf rundvlees?
Dus het lijkt mij dat er alleen omdat het product totaal niet met elkaar te vergelijken is vanwege de totaal andere ingrediënten er voor zo'n vegetarische of veganistisch gemalen schijf een andere naam bedacht moet worden dan een hamburger.
Noem het voor mijn part vega-schijf ofzo maar geen hamburger want dat is het niet. Net zo min als dat een vega-sudderlap of vega-worst zo genoemd zou moeten worden. Noem het product naar iets van plantaardige herkomst. Naar een ingrediënt van wat er inzit.Bijvoorbeeld koolzaad- braadlapjes of ehh... tofu-ballen.

45 VBOH    
ongeveer 1 maand geleden door VBOH
1
Meld

Als ik Vega-worst lees, begrijp ik gewoon dat het vegetarisch is.

Is dit dan gewoon zeiken om het gezeik of zijn er serieus mensen zo dom dat ze de term vega nog steeds niet begrijpen??

46 Weet geen naam    
ongeveer 1 maand geleden door Weet geen naam
3
Meld

Wat mij betreft is "vegaworst" een prima woord voor een worst die vega is. Ik zou het niet veranderen, iig

47 Biesbush    
ongeveer 1 maand geleden door Biesbush
4
Meld

@45 Ik kan nog begrijpen dat er een aantal mensen zijn die Vegetarisch en/of Vegan (willen) zijn (voor een legio aan redenen). Maar wat ik niet begrijp is waarom moet het "vervangend product" er dan uit moet zien en bij voorkeur zo smaken als vlees?
Als je tegen vlees bent dan ben je ook tegen producten die er op lijken toch?

Hoe het ook zij, voor mij geen "vervangend product" op mijn bord....

48 Opa    
ongeveer 1 maand geleden door Opa
2
Meld

@48 “ Als je tegen vlees bent dan ben je ook tegen producten die er op lijken toch? ”

Haha, nee waarom? Je wordt niet vegan of vegetariër omdat de vorm van een hamburger of karbonade je tegenstaat.

49 JackKropotkin    
ongeveer 1 maand geleden door JackKropotkin
4
Meld

@45 Tuurlijk wel, een vegetarische gemalen schijf van sojabonen met geur-kleur- en smaakstoffen is prima te vergelijken met een gemalen schijf rundvlees met geur-kleur- en smaakstoffen. Er is amper verschil behalve dat voor de plantaardige variant geen dierenleed nodig is geweest.

(Overigens waar haal je vandaan dat plantaardige hamburgers van soja gemaakt worden?)

50 JackKropotkin    
ongeveer 1 maand geleden door JackKropotkin
5
Meld

@48
Ik begrijp dat dus ook niet. Als je inderdaad tegen het eten van dieren of dierlijke producten bent, dan moet je het als consument toch ook niet willen dat het product, wat je als alternatief eet, naar vlees smaakt, erop lijkt, en dat zelfs vernoemd wordt naar hetgeen wat je als vegetariër of veganist nou juist niet wilt eten.

Als ik geen dieren of dierlijke producten meer zou willen eten, dan zou liever zien dat zo'n vegetarisch of vegan product er uit zou zien als bijvoorbeeld een mooie rode of gele bloem, ipv een vega-burger, of een schitterende bruine boomstam, ipv een vega-worst, of een prachtig groen klimopblad, ipv een vega-braadlap. En dat het product tenminste zou smaken naar hetgeen wat er als één van de hoofd ingrediënten in verwerkt is. Mogelijkheden genoeg om een vegetarisch of vegan product niet naar vlees te vernoemen, en het er niet uit te laten zien als vlees.
Wat betreft de smaak weet ik het niet of het wel lekker is om het te laten smaken naar de ingrediënten. Maar als het er niet uitziet als vlees, en het is niet vernoemd naar vlees, dan weten vegetariërs of veganisten enkel dat ze iets lekkers eten wat bijna niets, of helemaal niets met dieren te maken heeft gehad.


51 VBOH    
ongeveer 1 maand geleden door VBOH
1
Meld

@51 Dat je een vegetarisch product er niet uit laat zien als een karbonade of een kippenpoot, dat snap ik. Maar waarom je een vegetarisch product niet mag laten lijken op iets dat geconstrueerd is van gemalen vlees, dat ontgaat me ten enen male. Het is niet zo dat je zo'n (vlees)burger direct uit de bil van de koe snijdt.

52 Smiling    
ongeveer 1 maand geleden door Smiling
3
Meld

@43
[In de meeste vegetarische producten zit bijvoorbeeld een overmaat aan suiker.]

Hoe kom je daarbij?

[De vega industrie ontkent het gebruik van chemicaliën niet, ze kunnen niet anders want de aan de meeste basis ingrediënten zit weinig of een rare bijsmaak.]

Hoe kom je daarbij?

53 -Koeievla-    
ongeveer 1 maand geleden door -Koeievla-
5
Meld

@50
"(Overigens waar haal je vandaan dat plantaardige hamburgers van soja gemaakt worden?)"
Die soja heb ik als voorbeeld gebruikt. Het zou zomaar kunnen dat je daar plantaardige schijven van kan maken. Plantaardige hamburgers kun je het niet noemen, want hamburgers die zijn van vlees gemaakt.
Ik heb geen flauw idee waar een vegetarische of vegan schijf die je net alsof het een hamburger is, kan bakken of grillen, van gemaakt wordt.

54 VBOH    
ongeveer 1 maand geleden door VBOH
1
Meld

@51 e.a.
[Ik begrijp dat dus ook niet. Als je inderdaad tegen het eten van dieren of dierlijke producten bent, ....]

De grootste markt voor dit soort produkten is dan ook niet de hardcore vegetarier of veganist. Juist de markt van 'vleesverlaters' en flexitariërs is interessant. Verder zal het mij als vegetarier een worst (..) wezen hoeveel een vegaprodukt probeert te lijken op 'echt'.

55 -Koeievla-    
ongeveer 1 maand geleden door -Koeievla-
4
Meld

@43
[In de meeste vegetarische producten zit bijvoorbeeld een overmaat aan suiker.]

Als je het nou nog over het zoutgehalte had... Maar dat geldt dan zeker niet minder voor worst en andere bewerkte vleesprodukten.

56 -Koeievla-    
ongeveer 1 maand geleden door -Koeievla-
3
Meld

@52
En hoe zit dat dan met de vega braadlappen?
Die vega braadlappen lijken wel degelijk op een echte braadlappen. Ze hebben zelfs dezelfde vorm als een bieflap.
De bieflappen van het rund, te braden als braadlappen, die snij je namelijk wel direct vanuit de bil, de schouder en de nek van een koe. Dus het is in de vega industrie niet ongebruikelijk om een vega product op een dier te laten lijken.

57 VBOH    
ongeveer 1 maand geleden door VBOH
1
Meld

@53

Informatie staat gewoon dom op het www https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4989386/vegetarisch-veganistisch-plantaardig-eten-vleesvervanger-slager
https://www.jasperalblas.nl/vegetarische-vleesvervangers/

Ik kom nergens bij, de fabrikanten stoppen dat gewoon in hun producten.
Denk je dat de smaken er vanzelf inkomen, haha
Welke smaak heeft rauwe soja?
Advies; lees eens een verpakking/chemicaliën lijst

Waarom moeten vega producten op vlees lijken?
Waarom moeten vega producten een vlees gerelateerde naam hebben?

58 Meneer Koekepeer    
ongeveer 1 maand geleden door Meneer Koekepeer
1
Meld

@55
Dat zal best dat de markt inspeelt op flexitariers en vegetariërs zoals jij.
En dat jij jezelf in de maling wil laten nemen door plantaardige producten te eten die op vlees lijken, maar die niet kunnen tippen aan het echte werk, maakt mij niet uit. Van mij mag je.
Maar ik zou persoonlijk liever helemaal geen vlees meer eten, dan dat ik mezelf zou moeten gaan besodemieteren met een plantaardig product wat op vlees moet lijken.
Wat dan de naam van vleesproducten draagt, wat er uit ziet als vlees en vleesproducten, maar wat het qua zicht van het product, en hoogstwaarschijnlijk qua smaak- en structuur, in vergelijking met vlees, voor mij nooit echt zal worden.

59 VBOH    
ongeveer 1 maand geleden door VBOH
1
Meld

@57 Die ken ik niet, maar ik zie ook daar niet direct een probleem. Het is een lap. Braden is een bereidingswijze.. Het lijkt me toch niet dat elke vorm die iets van vlees ooit aangenomen heeft niet meer voor een vegetarisch product gebruikt mag worden. Dat vind ik welhaast nog meer stupide dan het geneuzel over naamgeving.

60 Smiling    
ongeveer 1 maand geleden door Smiling
4
Meld

@60
Ja jij kan dat nou wel stupide vinden maar het neemt niet weg dat al die vega /vegetarische producten een poging blijven doen om op vlees te lijken.
Terwijl het in feite plantaardige producten zijn.
Noem het dan ook naar een plantaardig product. Dan weet je tenminste zeker wat je in de pan hebt. Geen vlees in ieder geval. Maar ik begrijp wel waarom de vega industrie zo veel moeite doet om het op vlees te laten lijken.
Want een vega bonenschijf, een sojastaaf of een tofu braadplak, dat zal in de commerciële praktijk minder goed verkopen dan een vega-of vegetarische burger, een vega-vegetarische rookworst, en een vega-vegetarische braadlap.

61 VBOH    
ongeveer 1 maand geleden door VBOH
1
Meld

@58 Heeft u wel eens gehoord van kruiden en specerijen om levensmiddelen smaak te geven?

@61 Als ergens opstaat 'vegetarisch product op basis van lupine', dan heb ik echt wel een aardig idee wat ik in de pan stop. Ik vind het echt heel bijzonder dat u dan aan rundvlees denkt, als dat vegetarische product toevallig de vorm van een hamburger heeft.

62 Smiling    
ongeveer 1 maand geleden door Smiling
6
Meld

@4 Kun je nagaan als de fabrikanten niet goed op de spelling zouden letten, als de j ertussen uitvalt wordt het pas echt lachen. question

63 JohnZero    
ongeveer 1 maand geleden door JohnZero
0
Meld

@54 “ want hamburgers die zijn van vlees gemaakt. ”

Plantaardige hamburgers zijn niet van vlees gemaakt.

“ Ik heb geen flauw idee ...”
Dat kan per hamburger verschillen, je kan het op de verpakking nakijken of bijvoorbeeld in de AH app. Overigens worden vega(n) hamburgers meestal gewoon “burgers” genoemd question. alleen dan niet van burgervlees.

64 JackKropotkin    
ongeveer 1 maand geleden door JackKropotkin
5
Meld

@62
Ik neem aan dat ik niet de enige ben die vind dat de vorm van een vegetarisch product te sterk de indruk wekt dat het om vlees gaat, terwijl er duidelijk op de verpakking is vermeld dat het om een vegetarisch product gaat.
Ze gaan er namelijk niet voor niets in het Europees Parlement deze week een stemming over houden of vegetarische producten eigenlijk wel naar vleesproducten vernoemd mogen worden. Als ik het woord hamburger zie of hoor, of ik lees schnitzel, of worst, dan denk ik direct aan rundvlees of varkensvlees inderdaad. Puur rundvlees of varkensvlees. En dan denk ik niet direct aan een vegetarisch product op basis van lupine.

65 VBOH    
ongeveer 1 maand geleden door VBOH
3
Meld

@65 Misschien niet de enige, wel behoort u tot de absolute minderheid. Uit onderzoek blijkt dat 96% het wel snapt, als ergens 'vegetarische worst' op staat. Zie: https://radar.avrotros.nl/testpanel/uitslagen/item/consumenten-snappen-wat-vegaworst-is-meerderheid-tegen-verbod-op-vleesnamen/

66 Smiling    
ongeveer 1 maand geleden door Smiling
6
Meld

Maar goed, over de naamgeving:

Hamburger = koeienschijf
Frikandel = kadaverstaaf
Gehakt = karkasmelange
Kalfskroket = minderjarige koeienstick
Filet americain = dooiedierendip

...

67 JackKropotkin    
ongeveer 1 maand geleden door JackKropotkin
4
Meld

@66
Ja ik ben nou eenmaal anders dan anderen.
Maar de reacties van de testpanel leden in het artikel maken mij wel duidelijk dat de vega industrie zoveel moeite doet om plantaardige producten op vlees te laten lijken omdat al die los vast vegetarische en flexitariers, zoals die uit het test panel, zich willen laten bedonderen. Als ik zo'n los vast flex-vegetariër zou zijn, zoals die panel leden zijn, dan zou ik het ook niet erg vinden om mezelf voor gek te houden.
Maar ik ben een vleeseter. Geen vegetariër. Als ik vlees eet dan moet dat echt vlees zijn. En geen nepvlees.En ik weet ook heus wel dat een VEGAworst geen vlees bevat. Of althans geen hele lappen vlees. Misschien nog wel resten van dierlijke producten. En toch blijf ik het, vanuit het vleeseter standpunt bezien, uitermate verwarrend vinden dat de vega industrie hun producten naar vlees vernoemen.
Het er op te laten lijken, en dat ze hun uiterste best doen om het vega product naar vlees te laten smaken. Dat is misleidend voor consumenten. De argeloze consumenten, die niks met de hele industrie er achter te maken willen hebben (zie het artikel), denken ondanks dat er duidelijk VEGA op de verpakking staat dat ze vlees zien, en dat ze vlees proeven, terwijl er geen greintje vlees in verwerkt is. Nogmaals dat valt onder consumenten misleiding.
Een vega product dat op vlees lijkt en wat naar vlees smaakt is nepvlees. Dat zouden ze voor het woord worst moeten zetten ipv vega. Dan koop je voortaan géén vegaworst meer, maar nepworst. Dan weten alle consumenten meteen dat hetgeen wat ze zien en proeven allemaal nep is.

68 VBOH    
ongeveer 1 maand geleden door VBOH
1
Meld

@68 Nee, de meeste mensen denken NIET dat ergens vlees inzit, als op de verpakking staat dat het vegetarisch is. Dat is domweg onjuist.

Dat u nu het 'probleem' verschuift naar het woord 'vega' is echt heel bijzonder. Daar had nog niemand bezwaar tegen gemaakt.

Ik snap echt het probleem niet. Tenzij het er om gaat dat vleeseters nu worden geconfronteerd met de mogelijkheid gelijkwaardig voedsel te eten, zowel qua bereidingswijze als qua structuur als qua smaak. Dat maakt namelijk meteen wel heel duidelijk dat ze dood dier zitten te eten, met alle dierenleed dat daarmee gepaard gaat, terwijl dat nergens voor nodig is.

69 Smiling    
ongeveer 1 maand geleden door Smiling
5
Meld

@69
De mensen uit dat testpanel anders wel. Lees dat artikel nog maar eens goed wat je gepost hebt.
En in het topic artikel haal ik de volgende reactie: "Het maakt de overgang naar vegetarisch koken gemakkelijker, omdat je hiermee niet je hele manier van koken in een keer hoeft om te gooien. Van vegetarische kipstuckjes kun je nog steeds de curry maken die je al kende, maar wat kun je precies met een ‘vegetarische tube’?”
Tis toch misleidend dat iemand als consument denkt dat er zoiets als vegetarische kip bestaat.
Een kip is tijdens het leven een vegetariër maar als de kip dood is, dan is het echt kippenvlees. Niks vegetarisch aan.
En wat betreft de structuur en smaak tussen echt vlees en nepvlees, daar zullen wij het verder maar niet gaan hebben. Dat is net zoiets als een goede wijn met azijn vergelijken. Ik eet liever helemaal geen vlees, en als ik al vlees eet moet het dier minimaal een goed leven gehad hebben, dan dat ik in plaats daarvan nepvlees zou moeten gaan eten. Ik heb geen probleem met het woord vega. Ik heb een probleem met het feit dat consumenten zich door de vega industrie in de maling laten nemen, en zelfs voor hun karretje laten spannen, door producten te kopen met vermeldingen daarop van iets wat het niet is, en wat het nooit zal worden. Namelijk echt vlees van dode dieren.

En ik ben niet een lobbyist van de vleesindustrie.Voordat ik daarvan beschuldigd ga worden. Ik ben gewoon een oplettende consument die wel in de gaten heeft dat andere consumenten, met name de los vast en flex- vegetariërs, zich laten bedonderen met nepvlees.
En dan vervolgens niet kunnen of willen snappen dat er vanuit het Europees Parlement beslissingen over de naamgeving van, onder andere, vegetarische producten genomen moeten worden.

70 VBOH    
ongeveer 1 maand geleden door VBOH
1
Meld

@70 Het spijt me, maar iemand die denkt dat 'vegetarische kip' van een beest afkomstig is, dan lijkt het me beter dat die uitsluitend onder begeleiding boodschappen gaat doen. Wat uit uw eerste citaat blijkt is dat 'vegetarische kipstuckjes' het de consument makkelijk maken om over te stappen naar een vegetarisch dieet zonder meteen het hele kookrepertoire los te laten.

Dat het vegetarische assortiment qua structuur en smaak steeds meer op dode-dieren-spul lijkt is een observatie van mijn vleesetende echtgenoot.

En dat iemand die uit eigen beweging vegetarisch/veganistisch wil eten, al dan niet flex, zich zou laten 'bedonderen' omdat vegetarische alternatieven gewoon vegetarische alternatieven worden genoemd is echt gewoon flauwekul.

71 Smiling    
ongeveer 1 maand geleden door Smiling
5
Meld

@71
Ik heb zo'n vermoeden dat wij elkaar, vandaag althans, niet meer gaan begrijpen. Of misschien zullen wij elkaar nooit begrijpen.
Ik blijf erbij dat het vernoemen van vegetarische producten naar vleesproducten regelrechte consumenten misleiding is.
Simpel zat. En dat jij dat flauwekul vind, dat geeft aan dat je wellicht zelf niet eens meer in de gaten hebt hoezeer je jezelf zit te bedotten met dat nepvlees.
Ook al zeg je dat je weet dat het geen vlees is, je koopt het toch omdat het op vlees lijkt. Onder de vegetarische noemer dat het voor vlees moet doorgaan. Het ís geen vlees. Wat voor vleesnaam ze er ook aan geven in de winkels. Dat jou eega als vleeseter de smaak van nepvlees steeds meer op die van echt vlees vind lijken, dat zegt mij helemaal niets. N=1 hierbij. Kan zijn dat hij dat alleen maar zegt omdat jij hem dat nepspul veel te vaak voorschotelt. Dan wennen je smaakpapillen er zeker aan. Aan die nepsmaak en nepstructuur. Maar persoonlijk eet ik liever helemaal geen dood vlees meer, dan dat ik ooit dat vegetarische nepspul moet gaan eten.

Hoe zeer ze het van de vega industrie qua structuur en smaak op echt vlees proberen te laten lijken, ik bedank ervoor.


72 VBOH    
ongeveer 1 maand geleden door VBOH
1
Meld

@72 U weet niet waarom ik iets koop. Wat is dat toch voor bizarre gewoonte op NK om beter te weten waarom iemand iets doet of zegt dan de persoon zelf?

Da wij elkaar niet gaan begrijpen, dat klopt dan weer wel.

73 Smiling    
ongeveer 1 maand geleden door Smiling
6
Meld

@73
Nou vertel waarom koop je het dan?
Omdat het vega is? Omdat het in de aanbieding was? Omdat je het lekker vond smaken?
Daar ben ik wel nieuwsgierig naar geworden.
Waarom koop je een product waarvan je weet dat het niet is, uitgezonderd dat het vegetarisch is, als wat er op de verpakking staat?
En dan nog doodleuk ontkennen dat je als consument niet in de maling genomen wordt.

74 VBOH    
ongeveer 1 maand geleden door VBOH
0
Meld

@74 Ik koop het omdat het een handige manier is om eenzelfde maaltijd te maken voor mijzelf en mijn huisgenoten. Het maakt voor mij niet uit of dat spul vegetarische burger heet of groenteschijf, ik koop een product, niet een naam. En ik koop alleen maar dingen die ik lekker vind smaken.

75 Smiling    
ongeveer 1 maand geleden door Smiling
5
Meld

@75 Warm maken en dan zo weg sloeken?

76 DaisyDaisy    
ongeveer 1 maand geleden door DaisyDaisy
0
Meld

@76 Dat hangt uiteraard van het product af.

77 Smiling    
ongeveer 1 maand geleden door Smiling
2
Meld

@75
Oké dat is dan duidelijk. Jij koopt het product omdat je het lekker vindt smaken. Als het maar geen vlees bevat. De naam maakt je niet uit. Zou dus ook vegetarische groentschijf kunnen zijn ipv vega nepburger. Vegetarische groenteschijf dat is trouwens geen consumenten misleiding.

Ik doe hetzelfde. Alleen koop ik heel af en toe producten met echte vleesinhoud.
Omdat ik die lekker vind smaken.

78 VBOH    
ongeveer 1 maand geleden door VBOH
0
Meld

Eindelijk een onbelangrijk maar tenminste wel zinnig besluit van de EU. Als er geen vlees in zit dan is het geen vlees. Als je een product naaapt dan is het ook verboddn om de naam vam het origineel eraan te verbinden. Een hamburger zonder vlees is gern hamburger, een worst zonder vlees is geen worst. Goed dat dit plagiaat van namen door de vegaindustrie wordt aangepakt.

79 PFL    
ongeveer 1 maand geleden door PFL
0
Meld

Opvallend genoeg zijn het de carnivoren/omnivoren die geagiteerd doen over voedsel dat andere mensen eten. tekeer gaan met worden als 'troep'.

Waarom die producten 'vlees'-achtige namen krijgen is niets meer dan marketing: het aantal flexitariërs en mensen die vegetarisch eten neemt hand over hand toe vanwege het bewustzijn van de walgelijke bio-industrie, de gevolgen van veeteelt voor het milieu en derhalve klimaat en de gevolgen van overconsumptie van dierlijke producten voor het menselijke lichaam. En die grote groep mensen heeft culturele ontwenningsverschijnselen: stoppen met vleeseten valt niet mee. En dan is het fijn als een product 'kipstuckjes' heet ook al is het dan plantaardig.

Kennelijk voelen sommige vleeschconsumenten zich zo bedreigd dat ze denken de niet-vleescheters dan maar aan te pakken. Best vreemd.
En tsja, dat de slagerijtak zich bedreigd voelt is volkomen begrijpelijk: ze ziet haar markt ietwat krimpen en sommige slimme slagers diversifiëren inmiddels door ook vegetarische producten aan te bieden aan de koks die ook een vegetarische gast iets willen voorzetten.


@8
Weer fijn een dagje eigen definities schrijven om je puntje te trachten te maken?

@67
Een juweel, een trofee van mij voor deze bijdrage: hulde!

80 Lidpver    
ongeveer 1 maand geleden door Lidpver
3
Meld

@71 de naam vegetarische kip is ney zo dom Leen hputen kip of een plastic kip. Hey bestast allemaal niet. Een kip is een dier dat o.a. uit vlees bestaat. Er is geen enkele goede reden waarom de vegaindustrie zaken waar geem vlres in zit wel vleesnamen te geven. Net zo dom als wanneer we een echte hambuger een niet vegetarische groentenschijf zouden gaan noemen want groenten zitten er niet in. Puur misleiding van de consument en niets anders.

81 PFL    
ongeveer 1 maand geleden door PFL
2
Meld

@81 Dat van die misleiding is een volstrekt kul-argument. Van misleiding is sprake als de doelgroep iets anders krijgt dan verwacht zou kunnen worden - als je 'heel gezond' zet op een pak vruchtensap met veel extra suiker, of zo. De kopers van de vegetarische kipstukjes en zo krijgen wat ze op basis van de naam verwachten: namelijk een vegetarisch product dat gebruikt kan worden op de manier van stukjes kip (afhankelijk van het product, uiteraard). Als iemand zo'n product koopt en zich dan thuis beklaagt dat-ie dacht dat het om dierenleedkip ging, dan is-ie niet in staat zelfstandig boodschappen te doen.

82 Smiling    
ongeveer 1 maand geleden door Smiling
5
Meld

@80
Stukje niet gelezen?
Het zijn de veganisten die gebruik willen maken van vlees benaming
Hoe vind je deze; kipstuckjes , mijn god waar gaat het over? zijn ze bang dat de groenteboeren niet van hun spullen afkomen?
Noem het dan maisbrokken of gekruide sojaklonten.

83 Meneer Koekepeer    
ongeveer 1 maand geleden door Meneer Koekepeer
1
Meld

@82 onzin het is pure misleiding en ik spreek uit ervaring. Ik kocht een keer filet americain en stopte dat thuis in de koelkast. Toen ik het wilde eten ontdekte ik dat er in kleine lettertjes vegetarische bij te staan. Misleiding want ik zoek iets waar filet americain op staat. Modt ik 2* zolamg winkelen omdat ik eerst alle kleine lettertjes moet gaan lezen om niet misleid te worden?
En het IS GEEN filet americain. Een nep rolex is ook geen rolex en dat is terecht ook strafbaar.

84 PFL    
ongeveer 1 maand geleden door PFL
1
Meld

@84 Ah, dan behoort u tot de categorie mensen die ik niet in staat acht zelfstandig boodschappen te doen.

85 Smiling    
ongeveer 1 maand geleden door Smiling
7
Meld

Wat voor chemicaliën worden er gebruikt om groente naar kip te laten smaken?
Waarom zou je groente, noten, paddenstoelen enz. naar kip willen laten smaken?
Groentes enz. smaken over het algemeen prima en er bestaan ook nog specerijen om het op te leuken, sausje erbij?
Doe een enquête op straat en vraag wat de ingrediënten zijn van kipstukjes.....
Het nummer 1 antwoord is natuurlijk kip.
Voor vlees gelden regels en wetten, een groenteboer mag zomaar wat doen? dat heet bedrog.
Wat zijn vegetarische kipstukjes eigenlijk?

86 Meneer Koekepeer    
ongeveer 1 maand geleden door Meneer Koekepeer
1
Meld

Hoe je 'm ook wilt noemen, het enige nut wat ik eventueel zie voor dit ding is als sextoy. Te vreten is het niet.

87 Spraypaint    
ongeveer 1 maand geleden door Spraypaint
1
Meld

De beste term is "surrogaat worst" of "surrogaat vlees"
Want dat is het zeker.

88 meneer van het nieuws    
ongeveer 1 maand geleden door meneer van het nieuws
1
Meld

Een worst is gewoon een vorm, net als een burger, paté of gehakt. Daar kan vanalles inzitten.
Een hamburger of een leverwordt geeft aan wat er in zit, dus een vega worst of vega burger lijkt mij niet misleidend, maar een vega hamburger of een vega leverwordt zou dan weer niet kunnen ... denk ik dan.

89 Schildpad    
ongeveer 1 maand geleden door Schildpad
1
Meld

Vleestomaat question yummy. XD

90 DikkeTor    
ongeveer 1 maand geleden door DikkeTor
1
Meld

@90
Vruchtvlees .. ook als zoiets ...

91 Schildpad    
ongeveer 1 maand geleden door Schildpad
1
Meld

Geef mij maar een mega worst question lekker smullen.

92 Happy face    
ongeveer 1 maand geleden door Happy face
1
Meld

Alsof er geen echte problemen zijn om op te lossen....

93 samcash    
ongeveer 1 maand geleden door samcash
11
Meld

@93 Laten we eens beginnen bij de Jodenkoeken XD

94 DikkeTor    
ongeveer 1 maand geleden door DikkeTor
1
Meld

@94 Ja, of jodenvet.

95 samcash    
ongeveer 1 maand geleden door samcash
12
Meld

Het Europees Parlement maakt de weg vrij voor de Islam. Regering Rutte doet daar graag aan mee. De immigratie van +/- 120.000 asielzoekers p/jaar gaat gewoon door. Rutte ligt nog steeds op schema.

96 Bakgraag    
ongeveer 1 maand geleden door Bakgraag
3
Meld

Ik heb één keer zo'n vega"worst" geprobeerd. Ik dacht dat ik stopverf in mijn mond had. Wat een smerig spul is dat.

97 bozeman    
ongeveer 1 maand geleden door bozeman
2
Meld
98 bozeman    
ongeveer 1 maand geleden door bozeman
1
Meld
99 bozeman    
ongeveer 1 maand geleden door bozeman
1
Meld

@80 Bekijk zelf de definities maar. Dit doe je echter niet omdat je weet dat ik gelijk heb.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Hamburger
https://nl.wikipedia.org/wiki/Gehakt
https://nl.wikipedia.org/wiki/Worst

Zie je, overal staat dat het vlees bevat. Dat jij nou je eigen definities hanteert is jouw mankement.

100 Bluth    
ongeveer 1 maand geleden door Bluth
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trump... hoelang nog?
Zie hier hoelang nog voordat we verlost zijn

18 uur geleden door zeikenderechter

Kick Out Zwarte Piet vraagt winkels versierin...
Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) stuurt...

24 uur geleden door Congo

Trumps advocaat geeft langs zijn neus weg toe...
“Ik overdrijf een beetje.” Met dat kleine zin...

1 dag geleden door Crezee

President Trump zet licht op groen voor macht...
De machtsoverdracht in de Verenigde Staten aa...

1 dag geleden door AD

Joost Eerdmans gaat voor lijsttrekkersschap F...
Rotterdammer Joost Eerdmans gaat voor het lij...

1 dag geleden door AD


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Chat Baker
Mike (26) doorbreekt taboe met coming out bij...
Onder bobsleers zou homosexualteit meer rege...

minder dan een minuut geleden door Chat Baker

Querido not
Thierry Baudet uit bestuur Forum gezet, zegt ...
@19 Nee, Claudia ("ik zie een sarco ...... ...

1 minuut geleden door Querido not

Nicks R. Van
OT 119...
@19 Ik acht de kans op een Skoda erg klein....

2 minuten geleden door Nicks R. Van

Snuggles
Biden stelt sleutelfiguren in zijn regering o...
@27 Bush Junior was de president maar Dick Ch...

2 minuten geleden door Snuggles

RobP
Reactie op vaccinweigeraars: ‘Het is schand...
@2 Ah, daar komt de Mexicaanse griep met de n...

2 minuten geleden door RobP

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig