Moet de vegaworst ‘vegetarische tube’ gaan heten? Europa hakt de knoop door (ad.nl)


Geen vegaworst maar de term ‘vegetarische tube’ op de verpakking? Het zou zomaar kunnen dat dat binnenkort werkelijkheid wordt. Deze week stemt het Europees Parlement over een voorstel om woorden als hamburger en schnitzel te verbieden voor vegetarische producten. ...

door Havermout in Overig  ·  100 Reacties

  • 2
  • 816x gelezen
Reageer met een Emoji
3
1
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@48
Ik begrijp dat dus ook niet. Als je inderdaad tegen het eten van dieren of dierlijke producten bent, dan moet je het als consument toch ook niet willen dat het product, wat je als alternatief eet, naar vlees smaakt, erop lijkt, en dat zelfs vernoemd wordt naar hetgeen wat je als vegetariër of veganist nou juist niet wilt eten.

Als ik geen dieren of dierlijke producten meer zou willen eten, dan zou liever zien dat zo'n vegetarisch of vegan product er uit zou zien als bijvoorbeeld een mooie rode of gele bloem, ipv een vega-burger, of een schitterende bruine boomstam, ipv een vega-worst, of een prachtig groen klimopblad, ipv een vega-braadlap. En dat het product tenminste zou smaken naar hetgeen wat er als één van de hoofd ingrediënten in verwerkt is. Mogelijkheden genoeg om een vegetarisch of vegan product niet naar vlees te vernoemen, en het er niet uit te laten zien als vlees.
Wat betreft de smaak weet ik het niet of het wel lekker is om het te laten smaken naar de ingrediënten. Maar als het er niet uitziet als vlees, en het is niet vernoemd naar vlees, dan weten vegetariërs of veganisten enkel dat ze iets lekkers eten wat bijna niets, of helemaal niets met dieren te maken heeft gehad.

1
51 VBOH

@51 Dat je een vegetarisch product er niet uit laat zien als een karbonade of een kippenpoot, dat snap ik. Maar waarom je een vegetarisch product niet mag laten lijken op iets dat geconstrueerd is van gemalen vlees, dat ontgaat me ten enen male. Het is niet zo dat je zo'n (vlees)burger direct uit de bil van de koe snijdt.

3
52 Smiling

@43
[In de meeste vegetarische producten zit bijvoorbeeld een overmaat aan suiker.]

Hoe kom je daarbij?

[De vega industrie ontkent het gebruik van chemicaliën niet, ze kunnen niet anders want de aan de meeste basis ingrediënten zit weinig of een rare bijsmaak.]

Hoe kom je daarbij?

5
53 -Koeievla-

@50
"(Overigens waar haal je vandaan dat plantaardige hamburgers van soja gemaakt worden?)"
Die soja heb ik als voorbeeld gebruikt. Het zou zomaar kunnen dat je daar plantaardige schijven van kan maken. Plantaardige hamburgers kun je het niet noemen, want hamburgers die zijn van vlees gemaakt.
Ik heb geen flauw idee waar een vegetarische of vegan schijf die je net alsof het een hamburger is, kan bakken of grillen, van gemaakt wordt.

1
54 VBOH

@51 e.a.
[Ik begrijp dat dus ook niet. Als je inderdaad tegen het eten van dieren of dierlijke producten bent, ....]

De grootste markt voor dit soort produkten is dan ook niet de hardcore vegetarier of veganist. Juist de markt van 'vleesverlaters' en flexitariërs is interessant. Verder zal het mij als vegetarier een worst (..) wezen hoeveel een vegaprodukt probeert te lijken op 'echt'.

4
55 -Koeievla-

@43
[In de meeste vegetarische producten zit bijvoorbeeld een overmaat aan suiker.]

Als je het nou nog over het zoutgehalte had... Maar dat geldt dan zeker niet minder voor worst en andere bewerkte vleesprodukten.

3
56 -Koeievla-

@52
En hoe zit dat dan met de vega braadlappen?
Die vega braadlappen lijken wel degelijk op een echte braadlappen. Ze hebben zelfs dezelfde vorm als een bieflap.
De bieflappen van het rund, te braden als braadlappen, die snij je namelijk wel direct vanuit de bil, de schouder en de nek van een koe. Dus het is in de vega industrie niet ongebruikelijk om een vega product op een dier te laten lijken.

1
57 VBOH

** gebruiker verwijderd **

@53

Informatie staat gewoon dom op het www https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4989386/vegetarisch-veganistisch-plantaardig-eten-vleesvervanger-slager
https://www.jasperalblas.nl/vegetarische-vleesvervangers/

Ik kom nergens bij, de fabrikanten stoppen dat gewoon in hun producten.
Denk je dat de smaken er vanzelf inkomen, haha
Welke smaak heeft rauwe soja?
Advies; lees eens een verpakking/chemicaliën lijst

Waarom moeten vega producten op vlees lijken?
Waarom moeten vega producten een vlees gerelateerde naam hebben?

58 verwijderd91413519

@55
Dat zal best dat de markt inspeelt op flexitariers en vegetariërs zoals jij.
En dat jij jezelf in de maling wil laten nemen door plantaardige producten te eten die op vlees lijken, maar die niet kunnen tippen aan het echte werk, maakt mij niet uit. Van mij mag je.
Maar ik zou persoonlijk liever helemaal geen vlees meer eten, dan dat ik mezelf zou moeten gaan besodemieteren met een plantaardig product wat op vlees moet lijken.
Wat dan de naam van vleesproducten draagt, wat er uit ziet als vlees en vleesproducten, maar wat het qua zicht van het product, en hoogstwaarschijnlijk qua smaak- en structuur, in vergelijking met vlees, voor mij nooit echt zal worden.

1
59 VBOH

@57 Die ken ik niet, maar ik zie ook daar niet direct een probleem. Het is een lap. Braden is een bereidingswijze.. Het lijkt me toch niet dat elke vorm die iets van vlees ooit aangenomen heeft niet meer voor een vegetarisch product gebruikt mag worden. Dat vind ik welhaast nog meer stupide dan het geneuzel over naamgeving.

4
60 Smiling

@60
Ja jij kan dat nou wel stupide vinden maar het neemt niet weg dat al die vega /vegetarische producten een poging blijven doen om op vlees te lijken.
Terwijl het in feite plantaardige producten zijn.
Noem het dan ook naar een plantaardig product. Dan weet je tenminste zeker wat je in de pan hebt. Geen vlees in ieder geval. Maar ik begrijp wel waarom de vega industrie zo veel moeite doet om het op vlees te laten lijken.
Want een vega bonenschijf, een sojastaaf of een tofu braadplak, dat zal in de commerciële praktijk minder goed verkopen dan een vega-of vegetarische burger, een vega-vegetarische rookworst, en een vega-vegetarische braadlap.

1
61 VBOH

@58 Heeft u wel eens gehoord van kruiden en specerijen om levensmiddelen smaak te geven?

@61 Als ergens opstaat 'vegetarisch product op basis van lupine', dan heb ik echt wel een aardig idee wat ik in de pan stop. Ik vind het echt heel bijzonder dat u dan aan rundvlees denkt, als dat vegetarische product toevallig de vorm van een hamburger heeft.

6
62 Smiling

@4 Kun je nagaan als de fabrikanten niet goed op de spelling zouden letten, als de j ertussen uitvalt wordt het pas echt lachen. question

0
63 JohnZero

@54 “ want hamburgers die zijn van vlees gemaakt. ”

Plantaardige hamburgers zijn niet van vlees gemaakt.

“ Ik heb geen flauw idee ...”
Dat kan per hamburger verschillen, je kan het op de verpakking nakijken of bijvoorbeeld in de AH app. Overigens worden vega(n) hamburgers meestal gewoon “burgers” genoemd question. alleen dan niet van burgervlees.

5
64 JackKropotkin

@62
Ik neem aan dat ik niet de enige ben die vind dat de vorm van een vegetarisch product te sterk de indruk wekt dat het om vlees gaat, terwijl er duidelijk op de verpakking is vermeld dat het om een vegetarisch product gaat.
Ze gaan er namelijk niet voor niets in het Europees Parlement deze week een stemming over houden of vegetarische producten eigenlijk wel naar vleesproducten vernoemd mogen worden. Als ik het woord hamburger zie of hoor, of ik lees schnitzel, of worst, dan denk ik direct aan rundvlees of varkensvlees inderdaad. Puur rundvlees of varkensvlees. En dan denk ik niet direct aan een vegetarisch product op basis van lupine.

3
65 VBOH

@65 Misschien niet de enige, wel behoort u tot de absolute minderheid. Uit onderzoek blijkt dat 96% het wel snapt, als ergens 'vegetarische worst' op staat. Zie: https://radar.avrotros.nl/testpanel/uitslagen/item/consumenten-snappen-wat-vegaworst-is-meerderheid-tegen-verbod-op-vleesnamen/

6
66 Smiling

Maar goed, over de naamgeving:

Hamburger = koeienschijf
Frikandel = kadaverstaaf
Gehakt = karkasmelange
Kalfskroket = minderjarige koeienstick
Filet americain = dooiedierendip

...

4
67 JackKropotkin

@66
Ja ik ben nou eenmaal anders dan anderen.
Maar de reacties van de testpanel leden in het artikel maken mij wel duidelijk dat de vega industrie zoveel moeite doet om plantaardige producten op vlees te laten lijken omdat al die los vast vegetarische en flexitariers, zoals die uit het test panel, zich willen laten bedonderen. Als ik zo'n los vast flex-vegetariër zou zijn, zoals die panel leden zijn, dan zou ik het ook niet erg vinden om mezelf voor gek te houden.
Maar ik ben een vleeseter. Geen vegetariër. Als ik vlees eet dan moet dat echt vlees zijn. En geen nepvlees.En ik weet ook heus wel dat een VEGAworst geen vlees bevat. Of althans geen hele lappen vlees. Misschien nog wel resten van dierlijke producten. En toch blijf ik het, vanuit het vleeseter standpunt bezien, uitermate verwarrend vinden dat de vega industrie hun producten naar vlees vernoemen.
Het er op te laten lijken, en dat ze hun uiterste best doen om het vega product naar vlees te laten smaken. Dat is misleidend voor consumenten. De argeloze consumenten, die niks met de hele industrie er achter te maken willen hebben (zie het artikel), denken ondanks dat er duidelijk VEGA op de verpakking staat dat ze vlees zien, en dat ze vlees proeven, terwijl er geen greintje vlees in verwerkt is. Nogmaals dat valt onder consumenten misleiding.
Een vega product dat op vlees lijkt en wat naar vlees smaakt is nepvlees. Dat zouden ze voor het woord worst moeten zetten ipv vega. Dan koop je voortaan géén vegaworst meer, maar nepworst. Dan weten alle consumenten meteen dat hetgeen wat ze zien en proeven allemaal nep is.

1
68 VBOH

@68 Nee, de meeste mensen denken NIET dat ergens vlees inzit, als op de verpakking staat dat het vegetarisch is. Dat is domweg onjuist.

Dat u nu het 'probleem' verschuift naar het woord 'vega' is echt heel bijzonder. Daar had nog niemand bezwaar tegen gemaakt.

Ik snap echt het probleem niet. Tenzij het er om gaat dat vleeseters nu worden geconfronteerd met de mogelijkheid gelijkwaardig voedsel te eten, zowel qua bereidingswijze als qua structuur als qua smaak. Dat maakt namelijk meteen wel heel duidelijk dat ze dood dier zitten te eten, met alle dierenleed dat daarmee gepaard gaat, terwijl dat nergens voor nodig is.

5
69 Smiling

@69
De mensen uit dat testpanel anders wel. Lees dat artikel nog maar eens goed wat je gepost hebt.
En in het topic artikel haal ik de volgende reactie: "Het maakt de overgang naar vegetarisch koken gemakkelijker, omdat je hiermee niet je hele manier van koken in een keer hoeft om te gooien. Van vegetarische kipstuckjes kun je nog steeds de curry maken die je al kende, maar wat kun je precies met een ‘vegetarische tube’?”
Tis toch misleidend dat iemand als consument denkt dat er zoiets als vegetarische kip bestaat.
Een kip is tijdens het leven een vegetariër maar als de kip dood is, dan is het echt kippenvlees. Niks vegetarisch aan.
En wat betreft de structuur en smaak tussen echt vlees en nepvlees, daar zullen wij het verder maar niet gaan hebben. Dat is net zoiets als een goede wijn met azijn vergelijken. Ik eet liever helemaal geen vlees, en als ik al vlees eet moet het dier minimaal een goed leven gehad hebben, dan dat ik in plaats daarvan nepvlees zou moeten gaan eten. Ik heb geen probleem met het woord vega. Ik heb een probleem met het feit dat consumenten zich door de vega industrie in de maling laten nemen, en zelfs voor hun karretje laten spannen, door producten te kopen met vermeldingen daarop van iets wat het niet is, en wat het nooit zal worden. Namelijk echt vlees van dode dieren.

En ik ben niet een lobbyist van de vleesindustrie.Voordat ik daarvan beschuldigd ga worden. Ik ben gewoon een oplettende consument die wel in de gaten heeft dat andere consumenten, met name de los vast en flex- vegetariërs, zich laten bedonderen met nepvlees.
En dan vervolgens niet kunnen of willen snappen dat er vanuit het Europees Parlement beslissingen over de naamgeving van, onder andere, vegetarische producten genomen moeten worden.

1
70 VBOH

@70 Het spijt me, maar iemand die denkt dat 'vegetarische kip' van een beest afkomstig is, dan lijkt het me beter dat die uitsluitend onder begeleiding boodschappen gaat doen. Wat uit uw eerste citaat blijkt is dat 'vegetarische kipstuckjes' het de consument makkelijk maken om over te stappen naar een vegetarisch dieet zonder meteen het hele kookrepertoire los te laten.

Dat het vegetarische assortiment qua structuur en smaak steeds meer op dode-dieren-spul lijkt is een observatie van mijn vleesetende echtgenoot.

En dat iemand die uit eigen beweging vegetarisch/veganistisch wil eten, al dan niet flex, zich zou laten 'bedonderen' omdat vegetarische alternatieven gewoon vegetarische alternatieven worden genoemd is echt gewoon flauwekul.

5
71 Smiling

@71
Ik heb zo'n vermoeden dat wij elkaar, vandaag althans, niet meer gaan begrijpen. Of misschien zullen wij elkaar nooit begrijpen.
Ik blijf erbij dat het vernoemen van vegetarische producten naar vleesproducten regelrechte consumenten misleiding is.
Simpel zat. En dat jij dat flauwekul vind, dat geeft aan dat je wellicht zelf niet eens meer in de gaten hebt hoezeer je jezelf zit te bedotten met dat nepvlees.
Ook al zeg je dat je weet dat het geen vlees is, je koopt het toch omdat het op vlees lijkt. Onder de vegetarische noemer dat het voor vlees moet doorgaan. Het ís geen vlees. Wat voor vleesnaam ze er ook aan geven in de winkels. Dat jou eega als vleeseter de smaak van nepvlees steeds meer op die van echt vlees vind lijken, dat zegt mij helemaal niets. N=1 hierbij. Kan zijn dat hij dat alleen maar zegt omdat jij hem dat nepspul veel te vaak voorschotelt. Dan wennen je smaakpapillen er zeker aan. Aan die nepsmaak en nepstructuur. Maar persoonlijk eet ik liever helemaal geen dood vlees meer, dan dat ik ooit dat vegetarische nepspul moet gaan eten.

Hoe zeer ze het van de vega industrie qua structuur en smaak op echt vlees proberen te laten lijken, ik bedank ervoor.

1
72 VBOH

@72 U weet niet waarom ik iets koop. Wat is dat toch voor bizarre gewoonte op NK om beter te weten waarom iemand iets doet of zegt dan de persoon zelf?

Da wij elkaar niet gaan begrijpen, dat klopt dan weer wel.

6
73 Smiling

@73
Nou vertel waarom koop je het dan?
Omdat het vega is? Omdat het in de aanbieding was? Omdat je het lekker vond smaken?
Daar ben ik wel nieuwsgierig naar geworden.
Waarom koop je een product waarvan je weet dat het niet is, uitgezonderd dat het vegetarisch is, als wat er op de verpakking staat?
En dan nog doodleuk ontkennen dat je als consument niet in de maling genomen wordt.

0
74 VBOH

@74 Ik koop het omdat het een handige manier is om eenzelfde maaltijd te maken voor mijzelf en mijn huisgenoten. Het maakt voor mij niet uit of dat spul vegetarische burger heet of groenteschijf, ik koop een product, niet een naam. En ik koop alleen maar dingen die ik lekker vind smaken.

5
75 Smiling

@75 Warm maken en dan zo weg sloeken?

0
76 DaisyDaisy

@76 Dat hangt uiteraard van het product af.

2
77 Smiling

@75
Oké dat is dan duidelijk. Jij koopt het product omdat je het lekker vindt smaken. Als het maar geen vlees bevat. De naam maakt je niet uit. Zou dus ook vegetarische groentschijf kunnen zijn ipv vega nepburger. Vegetarische groenteschijf dat is trouwens geen consumenten misleiding.

Ik doe hetzelfde. Alleen koop ik heel af en toe producten met echte vleesinhoud.
Omdat ik die lekker vind smaken.

0
78 VBOH

Eindelijk een onbelangrijk maar tenminste wel zinnig besluit van de EU. Als er geen vlees in zit dan is het geen vlees. Als je een product naaapt dan is het ook verboddn om de naam vam het origineel eraan te verbinden. Een hamburger zonder vlees is gern hamburger, een worst zonder vlees is geen worst. Goed dat dit plagiaat van namen door de vegaindustrie wordt aangepakt.

0
79 PFL

Opvallend genoeg zijn het de carnivoren/omnivoren die geagiteerd doen over voedsel dat andere mensen eten. tekeer gaan met worden als 'troep'.

Waarom die producten 'vlees'-achtige namen krijgen is niets meer dan marketing: het aantal flexitariërs en mensen die vegetarisch eten neemt hand over hand toe vanwege het bewustzijn van de walgelijke bio-industrie, de gevolgen van veeteelt voor het milieu en derhalve klimaat en de gevolgen van overconsumptie van dierlijke producten voor het menselijke lichaam. En die grote groep mensen heeft culturele ontwenningsverschijnselen: stoppen met vleeseten valt niet mee. En dan is het fijn als een product 'kipstuckjes' heet ook al is het dan plantaardig.

Kennelijk voelen sommige vleeschconsumenten zich zo bedreigd dat ze denken de niet-vleescheters dan maar aan te pakken. Best vreemd.
En tsja, dat de slagerijtak zich bedreigd voelt is volkomen begrijpelijk: ze ziet haar markt ietwat krimpen en sommige slimme slagers diversifiëren inmiddels door ook vegetarische producten aan te bieden aan de koks die ook een vegetarische gast iets willen voorzetten.


@8
Weer fijn een dagje eigen definities schrijven om je puntje te trachten te maken?

@67
Een juweel, een trofee van mij voor deze bijdrage: hulde!

3
80 Lidpver

@71 de naam vegetarische kip is ney zo dom Leen hputen kip of een plastic kip. Hey bestast allemaal niet. Een kip is een dier dat o.a. uit vlees bestaat. Er is geen enkele goede reden waarom de vegaindustrie zaken waar geem vlres in zit wel vleesnamen te geven. Net zo dom als wanneer we een echte hambuger een niet vegetarische groentenschijf zouden gaan noemen want groenten zitten er niet in. Puur misleiding van de consument en niets anders.

2
81 PFL

@81 Dat van die misleiding is een volstrekt kul-argument. Van misleiding is sprake als de doelgroep iets anders krijgt dan verwacht zou kunnen worden - als je 'heel gezond' zet op een pak vruchtensap met veel extra suiker, of zo. De kopers van de vegetarische kipstukjes en zo krijgen wat ze op basis van de naam verwachten: namelijk een vegetarisch product dat gebruikt kan worden op de manier van stukjes kip (afhankelijk van het product, uiteraard). Als iemand zo'n product koopt en zich dan thuis beklaagt dat-ie dacht dat het om dierenleedkip ging, dan is-ie niet in staat zelfstandig boodschappen te doen.

5
82 Smiling

** gebruiker verwijderd **

@80
Stukje niet gelezen?
Het zijn de veganisten die gebruik willen maken van vlees benaming
Hoe vind je deze; kipstuckjes , mijn god waar gaat het over? zijn ze bang dat de groenteboeren niet van hun spullen afkomen?
Noem het dan maisbrokken of gekruide sojaklonten.

83 verwijderd91413519

@82 onzin het is pure misleiding en ik spreek uit ervaring. Ik kocht een keer filet americain en stopte dat thuis in de koelkast. Toen ik het wilde eten ontdekte ik dat er in kleine lettertjes vegetarische bij te staan. Misleiding want ik zoek iets waar filet americain op staat. Modt ik 2* zolamg winkelen omdat ik eerst alle kleine lettertjes moet gaan lezen om niet misleid te worden?
En het IS GEEN filet americain. Een nep rolex is ook geen rolex en dat is terecht ook strafbaar.

1
84 PFL

@84 Ah, dan behoort u tot de categorie mensen die ik niet in staat acht zelfstandig boodschappen te doen.

7
85 Smiling

** gebruiker verwijderd **

Wat voor chemicaliën worden er gebruikt om groente naar kip te laten smaken?
Waarom zou je groente, noten, paddenstoelen enz. naar kip willen laten smaken?
Groentes enz. smaken over het algemeen prima en er bestaan ook nog specerijen om het op te leuken, sausje erbij?
Doe een enquête op straat en vraag wat de ingrediënten zijn van kipstukjes.....
Het nummer 1 antwoord is natuurlijk kip.
Voor vlees gelden regels en wetten, een groenteboer mag zomaar wat doen? dat heet bedrog.
Wat zijn vegetarische kipstukjes eigenlijk?

86 verwijderd91413519

Hoe je 'm ook wilt noemen, het enige nut wat ik eventueel zie voor dit ding is als sextoy. Te vreten is het niet.

1
87 Spraypaint

De beste term is "surrogaat worst" of "surrogaat vlees"
Want dat is het zeker.

1
88 meneer van het nieuws

Een worst is gewoon een vorm, net als een burger, paté of gehakt. Daar kan vanalles inzitten.
Een hamburger of een leverwordt geeft aan wat er in zit, dus een vega worst of vega burger lijkt mij niet misleidend, maar een vega hamburger of een vega leverwordt zou dan weer niet kunnen ... denk ik dan.

1
89 Schildpad

Vleestomaat question yummy. XD

1
90 DikkeTor

@90
Vruchtvlees .. ook als zoiets ...

1
91 Schildpad

Geef mij maar een mega worst question lekker smullen.

1
92 Happy face

Alsof er geen echte problemen zijn om op te lossen....

0
93 samcash

@93 Laten we eens beginnen bij de Jodenkoeken XD

1
94 DikkeTor

@94 Ja, of jodenvet.

1
95 samcash

Het Europees Parlement maakt de weg vrij voor de Islam. Regering Rutte doet daar graag aan mee. De immigratie van +/- 120.000 asielzoekers p/jaar gaat gewoon door. Rutte ligt nog steeds op schema.

3
96 Bakgraag

Ik heb één keer zo'n vega"worst" geprobeerd. Ik dacht dat ik stopverf in mijn mond had. Wat een smerig spul is dat.

2
97 bozeman


1
98 bozeman


1
99 bozeman

@80 Bekijk zelf de definities maar. Dit doe je echter niet omdat je weet dat ik gelijk heb.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Hamburger
https://nl.wikipedia.org/wiki/Gehakt
https://nl.wikipedia.org/wiki/Worst

Zie je, overal staat dat het vlees bevat. Dat jij nou je eigen definities hanteert is jouw mankement.

1
100 Bluth

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Het is ‘oorlog’ tussen vier militaire musea; directeur ontslagen

Goed om te horen dat ze naar 1 locatie willen. Dat lijkt me een stuk goedkoper voor de belastingbetaler. ...

1 minuut geleden geplaatst door wildersfan

Bop
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

@3 Zo kennen we je weer, Marie-Katrien. ...

2 minuten geleden geplaatst door Bop

ongelovenloos
Man laat baard tatoeëren maar het eindresultaat is om te janken

Hij vind het zelf een geslaagde actie , hou het daar maar bij....

3 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Marrie1
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

De eerste die zijn hielen licht, nadat hij zijn hoofd uit het zand heeft gehaald.Nu hij zelf ontslag neemt, krijgt hij hopelijk geen uitkeri...

4 minuten geleden geplaatst door Marrie1

LoydMorris
Nazaten ‘tot koelie gemaakten’ willen excuses van koning Willem-Alexander: ‘Hoog tijd voor erkenning’

Oftewel. . . . Stuur maar veel, heel veel doekoe . . ....

5 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

spookrijder
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

Er viel ook geen eer te behalen voor die man. Hij zal wel doodmoe zijn, ik gun hem zijn rust en als hij weer fris is een normale baan, geen gekk...

8 minuten geleden geplaatst door spookrijder

Vageali6888
Dubai Grinds to Standstill as Cloud Seeding Worsens Flooding

"In 2019 voerden de VAE minstens 185 cloudseeding-operaties uit. Aan het einde van het jaar waren er stortbuien en overstromingen die het ...

8 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

Bob Sleebaan
Burgemeester Halsema: Hoofddoek is 'vergelijkbaar met mannen die een baard dragen'

Linkerd die Halsema. Liegt zo nu en dan en is dus niet te vertrouwen. Het wapen waarmee haar zoon werd aangehouden was een echte onklaar gem...

9 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Hendrianus
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@22 Mogelijk is deze dame een vreselijk onaardige rechts extremist. Daar wil je natuurlijk niet naast wonen. ...

12 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Xxx Bhabhi MovieSexe ArabeArie RebelPutasculonasLaday Gaga NakedMandi BugilStep Siblings CauhgtLive Adult Cams956 NudesMamadas CaserasTube PornolarSister X VideoBbc FuckingPorn Hub SleepBig Booty Ebony AnalNew Brazzers AdvertisementSri Reddy XnxxKristen Strout NudeEnglish Sex Movies KavaliGloryhole GangFoursum PornGrandpa CumingCuckold SuckingWoodmanscastingAmature Teens NudesCreampie VidzItalian Porn GayCreampie OrgyTallywyte PornNatasha VegaTelugu Jokes VideoGhettotueCandy MansonBlack Wodow PornAnnekaneBhojpuri Girl XxxFull Sexy Romance VideoJohnny Sin HdKataka Kannada Movie DownloadCream Pie DaughterBearback StudioDress And UndressedElse Jean LesbianIzzygreen PornSmom And Son PornSex Forced VideosMassage Parlour MmsIndian Sexy Girl NakedHot Lesbians SissoringNibule PornAtrizes De Hollywood PeladasAmerica Ki Blue FilmElizabeth Olsen KissesMonter 3d PornTeen TwatSites Like MotherlessMotherless.cpomGamesofdesiredPorn StarxxxIshiwspeed DickVideo Chat PornosTubestqckXhantersSky Bri PicsMalayalam Sex OpenSuicidegielsTube Galire8muses.ckmLuckycruhManhwaid.infoCommics PornAdultporn FreeNri NudeIndian Xnxx InNokrani Ke Sath SexSeductive Lesbian PornIndiaxxxvidioPeliculas En Español PornCuckod Captionsفیلم سکس ژاپنیGents XxxXxx Hd Long VideoS E X Y X X XRaquel Welch PornReddit IrlgirlsChenal UziNaughty Girl Sex VideoIndianoornP O R N ApkCan You Suck Your Own DickMother Less.comTheprivateavocadoXxx Desi FuckAngela White PornMalayalam Hot Sexy MovieIndian Father XxxLana Rhoades Nude PicsXocuban NudeEbony Mystique OnlyfansImogen Lucie PornBbw Xnxx ComBangla Choti Golpo AudioPakistani Girl XvideoLesbian Porn Full VideoGirl On Girl SexDesi Baba ComXxx Full Movie DownloadBreast Lesbian PornMonster Hunter HentiaMake Deepfake PornLesbian Porn BoobiesHd Deshi SexStella Cox PornBigass Mature PornKoi De 9Jerk Off EncouragementKittyy25Lily Starfire NudeIleana D Cruz NudeSonakshi Sinha X VideoJabran XxxKaede To Suzu PornLatest Kerala PornVeronica Leal GangF1nsterChina Mom And Son XnxxSnapchat Cheat PornApryl Rein Porn80s AnalXnxx DdfSissy Hupno PornLeexington SteeleNaughty Kylie Rocket Seduces StepdadXvideos Sexo ViolentoPlayboy NuddRachel Weisz Sex VideosIndian Baba Sex VideoNaked Girls ShowPooja Hegde Hot PornHamster XxxPakistani Aunty XxxCoimbatore Sex GirlsVideos Anales SexoCowboy SexChubbyslutKiran Sex MovieDeen Sex VideoHot Bhabhi TubeEvelyn Lin AnalRoblox Pron