Ömer Köksal werd doodgeschoten door leden van een Rotterdamse drugsbende
In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Limburg in trek bij Rotterdamse drugscriminelen

Rotterdamse criminelen zijn op grote schaal geïnfiltreerd in het Limburgse drugsmilieu. Dat blijkt uit een onderzoek van justitie. Alleen al dit jaar zijn 44 verdachten uit de regio Rotterdam gearresteerd.

In een politiedossier dat in handen is van de regionale omroep L1 wordt beschreven dat het voornamelijk Rotterdammers zijn die drugs 'runnen' in Limburg en dat ze zijn samengeklonterd in criminele organisaties.

Rotterdamse criminelen trekken naar Limburg omdat ze dan dicht bij België en Duitsland zitten. Uit die landen en uit Frankrijk komen veel van hun klanten.

De politie omschrijft de groepen uit Rotterdam als gevaarlijk. "We constateren dat de leden van die criminele organisaties, gezien de steeds harder wordende concurrentie, steeds vaker het geweld niet schuwen." Zo waren drugscriminelen uit Rotterdam betrokken bij verschillende dodelijke schietincidenten in Limburg.

Veel recenter werd een bejaarde man aangereden door een Vlaardingse drugsrunner in Eygelshoven en stormden drie Rotterdammers met getrokken wapen een henneppand binnen in Landgraaf.

Doorgaans zijn het jonge jongens die naar Limburg trekken, gemiddeld zijn de verdachten 27 jaar oud. Advocaat Peer Szymkowiak staat veel Rotterdamse verdachten bij in drugszaken. Hij heeft wel een verklaring waarom de Rotterdammers zich in Limburg vestigen en niet heen en weer rijden. "Het is logisch; je moet een netwerk opbouwen, een klantenkring. Daar heb je maanden de tijd voor nodig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl