Buitenland

Meer beveiliging Franse scholen om islamitische terreur

19-10-2020 08:48

Foto van: Chris Karidis

Zoals u weet is het nog altijd een heel slecht idee om zomaar kritiek te hebben op de islam. Zowel de progressieve goegemeente als de islamitische gemeenschap hebben u dan op de korrel. De Franse president Emmanuel Macron heeft daar een broertje dood aan. Zondagavond besloot hij de veiligheid van Franse scholen op te schroeven.

Dit vanwege de laffe islamitische aanslag op leraar Samuel Paty, die een Mohammedcartoon had getoond. De docent had moslimkinderen nog de kans geboden de klas te verlaten om hun lange tenen niet te bezeren, maar het had geen zin. De islamitische gemeenschap in Parijs schopte stennis en dat leidde uiteindelijk tot de dood van de docent doordat hij door een moslim werd onthoofd.

Het is op dit moment nog onduidelijk hoe de veiligheid op scholen verbeterd zal worden, maar het is in ieder geval een signaal dat de Franse president geen theedrinker is en door de knieƫn gaat. Hij wil ook het toezicht op online haatpropaganda van radicale islamitische groeperingen verscherpen.

Lees ook: Onthoofde Franse docent lag al dagen onder vuur vanuit de islamitische gemeenschap