U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 18
De actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) roept gemeenten op om de intocht van Sinterklaas alleen nog te subsidiëren ‘wanneer piet vrij is van elementen van anti-zwart racistische stereotyperingen’. De landelijke KOZP vraagt de gemeenten en intochtcomités te overleggen met lokale act ...

ongeveer 1 maand geleden door AD

REAGEER MET EEN EMOJI
4
1
6
66

@299 '-) het ligt eraan waar en hoe je ze in de M gooit/pleurt
en dan maar hopen dat de eb zijn best doet.

301 Bollieboos    
ongeveer 1 maand geleden door Bollieboos
2
Meld

@300
Dat is dan wel weer heel erg en zo ver wilde ik nu nog niet gaan. question

302 rebo    
ongeveer 1 maand geleden door rebo
1
Meld

@301
Ja en eenmaal buitengaats dan zwemmen ze linksaf en daarna dan maar steeds de kustlijn blijven volgen. Dan komen ze vanzelf in Ghana terecht. question

303 rebo    
ongeveer 1 maand geleden door rebo
1
Meld

@298 Amsterdamistan.

304 Uitede aka Espede    
ongeveer 1 maand geleden door Uitede aka Espede
2
Meld

@304 Voor zover ik weet geeft ook de gemeente Amsterdam KOZP geen subsidie.

305 Smiling    
ongeveer 1 maand geleden door Smiling
3
Meld

@305 De organisatie Nederland Wordt Beter ontvangt wel subsidie en is volgens mij initiatiefnemer van KOZP; al weet ik ook niet hoe het precies zit.

306 Scrow    
ongeveer 1 maand geleden door Scrow
0
Meld

@3 Beroeps uwve'rs, mensen die werken hebben geen tijd voor dat soort onzin!

307 Walter    
ongeveer 1 maand geleden door Walter
1
Meld

@306 Ongeveer, ja. Maar er gaat geen geld van Nederland Wordt Beter naar KOZP.

308 Smiling    
ongeveer 1 maand geleden door Smiling
2
Meld

@308 Ok, thx

309 Scrow    
ongeveer 1 maand geleden door Scrow
0
Meld

DochtervD.

Onderzoek heeft mij opgeleverd dat de figuur Zwarte Piet niets te maken heeft met slavernij.

Het Sinterklaasfeest is een eeuwenoude, zelfs voor-christelijke, boerenrite.
Men geloofde dat het afsterven van de natuur, het korten van de dagen, de komst van duisternis en invallende winter veroorzaakt werden, doordat de mens, -boeren, jagers en krijgers- , dieren en planten doodden om zich mee te voeden.
Hierdoor groeiden in de loop van het jaar de wrekende machten vanuit de Onderwereld . Drogwezens en geesten uit die Onderwereld kregen de kracht om de wereld van de levenden binnen te dringen. De Godheid van de zon en aardse wereld liet dit als deel van de orde der dingen toe: tot de Onderwereld de wereld van de levenden dreigde over te nemen. Dan greep hij in. Hij en de duistere wrekende machten gingen gezamenlijk de huizen van het volk binnen en vereffenden de rekening. Wie goed was kreeg uit naam van de zonnegod/Wodan geschenken en de belofte van een nieuwe zomer en nieuwe oogst; wie slecht werd meegesleept, de Onderwereld in.
De tegenstelling tussen Sinterklaas en Zwarte Piet als vertegenwoordigers van licht en duisternis is daarom essentieel onderdeel van de traditie.

Een andere figuur die bijgedragen heeft tot Zwarte Piet is de struikrover.
In 19e eeuwse literatuur vind je nog dat wanneer in het winterseizoen de honger ging knijpen, mannen zwarte kleding aantrokken, zwarte maskers opzetten en in het donker van avond en nacht actief waren als struikrovers. Hun zwarte uitdossing gaf een schutkleur, vergrootte de schrik en deed bijgelovige reizigers denken dat zij bovennatuurlijke wezens waren.
Van de struikrovers komt de zak van Zwarte Piet waarin kinderen meegenomen kunnen worden.

Een derde invloed op de figuur Zwarte Piet is de menigte aan nachtgeesten in oude volksverhalen.
Vele van hen hadden het voorzien op kinderen die tegen het vergeefs roepen van hun ouders in het donker nog buiten waren.
Zwarte Piet staat niet alleen als bovennatuurlijk wezen dat mensen en vooral kinderen kan meeslepen naar een andere wereld. In oude volksverhalen wemelde het van nachtgeesten, die stoute kinderen doen verdwijnen: alven, dwaallichten, doddeaden (die wonen in de kruinen van bomen) , buzehapperts (die in poelen wonen), korenpaters (die leefden in hoge graanvelden) , enz. roven kinderen en nemen hen mee naar de Onderwereld. Denk ook aan het sprookje de Rattenvanger van Hamelen.

Ik heb in 19e eeuwse boeken en magazijnen uit de tijd van Schenkman niet een enkele verwijzing naar huisbedienden/huisslaven of plantages gevonden. Daar dachten sinterklaasvierders geen moment aan. Het stond niet op hun netvlies. De een-op-een-identificatie van Zwarte Piet met een negerslaaf is een 21e eeuws bedenksel van politici en hun (gesubsidieerde) beroepsactievoerders.

Het resultaat van eigen onderzoek is dat Zwarte Piet alles te maken heeft met volksgeloof in een boerensamenleving en niets met slavernij. Onderzoekers van volkenkundige instituten behoren dit de politici te vertellen. Politici en hun partijen behoren het te weten. Er is voor hen allen geen enkel excuus: Ich habe es nicht gewusst.
Als iets een misvatting is en onjuist, zet je het recht. Het is de taak van onderzoekers om onjuiste opvattingen te corrigeren. Het is de taak van bestuurders om belanghebbende actievoerders die een onjuiste en misleidende voorstelling van zaken geven en onterechte eisen stellen, de deur te wijzen.
Nu wordt op basis van 2 procent aan opzettelijk onjuiste informatie 100 procent van de besluiten genomen.

Geeft men toe aan de eisen van KOZP en andere actievoerders en verdwijnt Zwarte Piet, dan is het symbool waarop ze stormlopen weg . En dan? Leggen de actievoerders dan hun beroep neer en gaan wat anders doen? Is er dan geen racisme meer? Natuurlijk geven ze hun royale boterham niet op en richten zich meteen op een nieuw symbool.
De onderlinge verhoudingen tussen bevolkingsgroepen en individuele burgers zullen steeds slechter worden. De segregatie groter. Met gevolgen voor de economie.

Op dit moment zien we hoe leugens, misleiding en dreigen met geweld wordt ingezet om cultuurverandering af te dwingen. Ook vanuit Den Haag.
Gedwongen cultuurverandering is een misdrijf volgens internationale verdragen . Als politici en onze wetenschappelijke instituten liegen over Zwarte Piet en de cultuur van de meerderheid van de bevolking willen onderdrukken, tot welke andere misdrijven tegen de menselijkheid zijn ze dan nog meer in staat?
Dit is volstrekt niet onschuldig.

DvD

310 duurendaal    
ongeveer 1 maand geleden door duurendaal
1
Meld

@7 Jij bent waarschijnlijk weer zo'n zielepoot die niets kreeg van Sint en Zwarte Piet.

311 Thomas    
ongeveer 1 maand geleden door Thomas
1
Meld

"KOZP: geef alleen racismevrije intochten subsidie "

Vindt ik werkelijk waar een prima idee!
De eerste die ik kan vinden van KOZP.

Dus zolang de rechter - de enige instantie die dit kan beoordelen - iets niet racistisch vind kunnen we de boel gewoon subsidieren.

Dus: Zwarte Piet, kom er maar in met je subsidie!

312 BenErWeer    
ongeveer 1 maand geleden door BenErWeer
1
Meld

Ze zouden gemeenten die ZWARTE Piet promoten moeten subsidiëren!!!!

313 Tutor01    
ongeveer 1 maand geleden door Tutor01
1
Meld

@305 De organisator van het protest “tegen anti-zwart geweld in de VS en EU” is Zwarte Piethater Jerry Afriyie en zijn Stichting Nederland Wordt Beter. Deze stichting ontvangt voor het jaar 2020 een subsidie van 8.000 euro van de Amsterdamse overheid. Dat blijkt uit het subsidieregister van de gemeente. Ook in 2017, 2018 en 2019 ontving de club subsidie.
https://www.stichting-jas.nl/2020/06/gemeente-amsterdam-geeft-subsidie-aan.html#:~:text=Deze%20stichting%20ontvangt%20voor%20het,euro%20van%20de%20Amsterdamse%20overheid.

Ik weet het,het is niet direct KOZP.

314 Truffelaar    
ongeveer 1 maand geleden door Truffelaar
2
Meld

@314 Het is een subsidie voor een bepaald project van Nederland Wordt Beter. Ik weet niet of u ooit met subsidies te maken heeft gehad. De vereniging waar ik bestuurslid ben moet de besteding van projectsubsidies altijd verantwoorden - er gaat geen dubbeltje naar de gewone exploitatie en geen dubbeltje naar andere projecten van dezelfde vereniging.

315 Smiling    
ongeveer 1 maand geleden door Smiling
1
Meld

KOZP
Is een uiterst linkse racistische terroristen groep.
Die overal de nadruk op verschillen wil leggen en zoeken.
Om zo de wederzijdse haat zo hoog mogelijk te maken.
In omgevingen waar er niets aan de hand is worden de verschillen gezocht en kunstmatig aangewakkerd

316 dloops    
ongeveer 1 maand geleden door dloops
3
Meld

Het wordt de hoogste tijd voor een Kick Out KOZP beweging.

317 Eric    
ongeveer 1 maand geleden door Eric
1
Meld

@315 Nee daar heb ik geen verstand van,maar ik kan me voorstellen dat er van die 8000 wel wat bij KOZP terecht komt.
Als je de link leest die ik gaf kun je lezen dat dat geld ook gebruikt wordt voor anti zwarte piet les materiaal.

De gemeentelijke subsidie is meestal voor de ‘Dag van Empathie’, die Nederland Wordt Beter organiseert. Het wordt besteed aan onder andere een lespakket om “in dialoog [te gaan] over controversiële onderwerpen” als Zwarte Piet. Daarbij krijgen kinderen alleen argumenten tegen Zwarte Piet aangereikt. Bijvoorbeeld: “Verandering is altijd goed.” En: “Ik heb me wel eens buitengesloten gevoeld.” In een ander lespakket dat Nederland Wordt Beter maakte, zijn hele delen geplagieerd – een strafbaar feit.

Maar indd officieel gaat die subsidie naar 5 projecten waar KOZP niet bij zit
https://cultuurondervuur.nu/deze-5-organisaties-krijgen-subsidie-voor-hun-oorlog-tegen-zwarte-piet/

318 Truffelaar    
ongeveer 1 maand geleden door Truffelaar
1
Meld

@318 Een lespakket van de Dag van Empathie is niet de organisatie KOZP. Dat de doelstelling van dat lespakket en KOZP overeenkomen, dat klopt, maar betekent niet dat er geld van Nederland Wordt Beter naar KOZP gaat. En omdat projectsubsidies verantwoord moeten worden, lijkt het me zeer onwaarschijnlijk dat dat wél gebeurt. Geld voor project 1 aan project 2 besteden is een van de snelste manieren om een volgend jaar geen subsidie meer te krijgen.

319 Smiling    
ongeveer 1 maand geleden door Smiling
0
Meld

@319 Dit is maar wat ikzelf even bedenk.
Dat les pakket kost geld ik neem aan dat de scholen die dat les pakket willen daar ook weer voor betalen.
Dat geld zou dus gebruikt kunnen worden voor KOZP want dat is geen subsidie.
Of kan dat ook niet?
Zoals ik al zei ik heb geen verstand van dat soort dingen.
Verder maakt het mij niet echt uit of KOZP wel of geen subsidie krijgt als zij maar hier wegblijven.

320 Truffelaar    
ongeveer 1 maand geleden door Truffelaar
1
Meld

Ik wacht nog steeds op een uitspraak van de hoogste rechter.... zo lang is zwarte piet sowieso onschuldig!

321 ObJener    
ongeveer 1 maand geleden door ObJener
2
Meld

@319 volgens @305 geeft Amsterdam geen subsidies aan KOZP. Helaas moet ik u daarin teleurstellen.
Amsterdam geeft wel degelijk subsidie aan KOZP.

322 Pluten1    
ongeveer 1 maand geleden door Pluten1
2
Meld

@320 Nee, dat kan volgens mij niet. Nederland Wordt Beter mag geen winst maken met dat lespakket.

@322 Ik zie graag uw bewijs uit het subsidieregister van Amsterdam tegemoet. Ik heb tot nog toe gewoon nog nooit iets anders gezien dan die route via Nederland Wordt Beter - die er dus niet is.

323 Smiling    
ongeveer 1 maand geleden door Smiling
3
Meld

@323 Ok weer wat geleerd,dankje.

324 Truffelaar    
ongeveer 1 maand geleden door Truffelaar
1
Meld

@323 De KvK bewijst je ongelijk.

325 MeneerRontgen    
ongeveer 1 maand geleden door MeneerRontgen
0
Meld

@325 laat zien dan.

326 Repelsteeltje    
ongeveer 1 maand geleden door Repelsteeltje
2
Meld

@326 Weet je zelf niet hoe zoeken bij de KvK werkt?
Kom, zo dom ben je toch ook weer niet.

327 MeneerRontgen    
ongeveer 1 maand geleden door MeneerRontgen
1
Meld

@325 Op KOZP noch Kick Out Zwarte Piet vind ik een vermelding in de KvK.

Bij 'mijn' vereniging, die ik dan weer wel kan vinden, zie ik nergens staan welke subsidies we ontvangen.

Waar moet ik het bewijs nu precies vinden?

328 Smiling    
ongeveer 1 maand geleden door Smiling
4
Meld

@303 Humor question Ik maak het denk ik niet meer mee maar als het lukt
kom ik spontaan mijn kist uit

329 Bollieboos    
ongeveer 1 maand geleden door Bollieboos
2
Meld

Helemaal met de kop eens. Geen intochten met racisme. Die waren er vroeger ook niet, dus ik zie niet in waarom we dat nu wel ineens zouden gaan introduceren... Maar fijn verder dat iemand dat dan nog eens zegt...

@326 wat een flauwe en onfatsoenlijke reactie. Het is algemene mores dat als je iets beweert, je dat ook staaft met iets van bewijs. Dat lever jij dan dus, want jij maakt een bewering. Zielig om je er dan weer vanaf te maken met: zoek het zelf maar op.

330 Repelsteeltje    
ongeveer 1 maand geleden door Repelsteeltje
3
Meld

@328 KvK 59381523

331 MeneerRontgen    
ongeveer 1 maand geleden door MeneerRontgen
0
Meld

@331 Dan kom ik bij Nederland Wordt Beter. En nu?

332 Smiling    
ongeveer 1 maand geleden door Smiling
3
Meld

@328 Voor 2,30 euro kun je alle betrokkenen nazien bij de KvK. https://www.kvk.nl/orderstraat/product-kiezen/?kvknummer=59381523

Op de website van de Stichting is te lezen hoe de connecties met KOZP zijn. Hier staat letterlijk: "KOZP werd in 2014 geïnitieerd door: Zwarte Piet Is Racisme-Campagne (een initiatief van Stichting Nederland Wordt Beter), Stop Blackface en Zwarte Piet Niet".

333 Belazerd    
ongeveer 1 maand geleden door Belazerd
0
Meld

@333 Het gaat niet over de connecties, het gaat erom dat volgens @325 de KvK mijn ongelijk (dat de gemeente Amsterdam KOZP niet subsidieert) bewijst.

Ik vind het niet zo logisch om te betalen voor bewijs van een ander, eigenlijk.

334 Smiling    
ongeveer 1 maand geleden door Smiling
4
Meld

@334 Zodra Nieuwskoerier het mogelijk maakt om afbeeldingen te plaatsen krijg je van mij alle info.

335 MeneerRontgen    
ongeveer 1 maand geleden door MeneerRontgen
1
Meld

@335 Volgens mij is het via imgur.com prima mogelijk om anoniem afbeeldingen te uploaden en daar naar te linken. Ik ben benieuwd.

336 Smiling    
ongeveer 1 maand geleden door Smiling
1
Meld

Nederland mag als samenkeving nooit tiegeven aan deze marxistische social engineering van buitenlandse politieke agendas. Je ziet namelijk dat het nooit bij 1 zaak blijft waar zij zielig over doen. En vernadering willen hebben. Je geeft toe en haalt bijv. zwarte piet weg maar dan willen ze sinterklaas ook weg. Straks gaan die domme idioten nog eisen dat ze zomaar posities moeten bekleden van macht en invloed. Gewoon kappen. Nu nee en altijd nee en klaar.

337 Anti-Fascisme    
ongeveer 1 maand geleden door Anti-Fascisme
1
Meld

Als wij toegeven willen ze steeds meer. Dit is Afrika niet!

338 Anti-Fascisme    
ongeveer 1 maand geleden door Anti-Fascisme
3
Meld

KO dat tuig van KOZP. Cultuurbarbaren en terroristen zoals de leden van KOZO horen niet thuis in dit land en zijn al helemaal niet welkom. Ga eindelijk terug naar je eigen land en ga daar de boel lopen verzieken.

339 PFL    
ongeveer 1 maand geleden door PFL
0
Meld

Nederland mag als samenleving nooit toegeven aan deze marxistische social engineering van buitenlandse politieke agendas. Je ziet namelijk dat het nooit bij 1 zaak blijft waar zij zielig over doen. En vernadering voor willen hebben. Je geeft toe en haalt bijv. zwarte piet weg maar dan willen ze sinterklaas ook weg. Straks gaan die domme idioten nog eisen dat ze zomaar posities moeten bekleden van macht en invloed. Gewoon kappen. Nu nee en altijd nee en klaar.

340 Anti-Fascisme    
ongeveer 1 maand geleden door Anti-Fascisme
2
Meld

Laat ze toch terug gaan naar hun eigen shithole

341 wijs    
ongeveer 1 maand geleden door wijs
0
Meld

Dat KOZP zo maar het AD op kunnen bellen/schrijven om hun brabbeltje te kunnen etaleren...
Dat het AD zich daarvoor uitleent..

342 Tjeesus...,    
ongeveer 1 maand geleden door Tjeesus...,
0
Meld

@229 ,

" Zoals jij maar meteen gaat schelden"

Iemand een hyprociet noemen is geen schelden.
Je moet je niet zo aanstellen.

343 jodelatedieho    
ongeveer 1 maand geleden door jodelatedieho
5
Meld

@343 Lul je er maar uit. Gaat je niet lukken.

344 Bop    
ongeveer 1 maand geleden door Bop
12
Meld

dat kleine groepje zeikerd word gesponsord door de Nederlandse overheid! trap er niet in!! samen krijgen we de overheid onder controle!! want die zaaien verdeel en heers!

345 Blue    
ongeveer 1 maand geleden door Blue
1
Meld

@3 Onder welke bunker leef jij?

346 Dignes    
ongeveer 1 maand geleden door Dignes
2
Meld

We hebben een nieuwe lul hier. FrisseBries. Nou ja een oude gebande lul met een nieuwe alias in dit geval.

347 Dignes    
ongeveer 1 maand geleden door Dignes
2
Meld

@347 Ja, kreeg nog een tip van onze Ron, is vierkant en niet te pruimen. question

348 DaisyDaisy    
ongeveer 1 maand geleden door DaisyDaisy
1
Meld

Ik blijf erbij, ik ben voor, KOZP en BLM wakkeren racisme aan.

349 Rapunzel    
ongeveer 1 maand geleden door Rapunzel
0
Meld

Dat dit zooitje werkschuwe imbecielen überhaupt nog het lef hebben om dergelijke eisen te stellen. En dat er bovendien nog aandacht is voor dit clubje IQ lozen in de media en de politiek nog in discussie gaat met deze idioten. Te belachelijk voor woorden dat een marginaal clubje een lange traditie in Nederland kan verpesten en er voor kan zorgen dat deze in rap tempo verdwijnt, terwijl het overgrote deel van Nederland het wil behouden. Ik begrijp onderhand niets meer van dit land. Wat mij betreft moet zwarte piet blijven zoals hij is. Er is totaal niets racistisch aan en dat gezeik over zogenaamde gekwetste zieltjes is grote aangeprate onzin.

350 Christiaan    
ongeveer 1 maand geleden door Christiaan
3
Meld

Het is jammer de Corona nu pas komt, was dat virus hier eerder gekomen, we zouden nooit van dat luie werkschuwe volk van KIZP gehoord hebben. Het UWV natuurlijk wel, die moet die ontslagen bewaker natuurlijk gewoon zijn wachtgeld overmaken.

351 Kroonluchter    
ongeveer 1 maand geleden door Kroonluchter
1
Meld

@344 ,

jij bent degene die uit positie is geluld.
Maar droom vooral lekker verder knul.

352 jodelatedieho    
ongeveer 1 maand geleden door jodelatedieho
5
Meld

@352 Wat jij wilt hoor meid. Slaap lekker.

353 Bop    
ongeveer 1 maand geleden door Bop
10
Meld

@305 heb je ook een bron?

355 Kroonluchter    
ongeveer 1 maand geleden door Kroonluchter
1
Meld

@355 Uiteraard. Zie: https://subsidie-feiten.amsterdam.nl

Dan even 'lijst' aanklikken en zoeken. Ik vind daar niets over KOZP.

@356 Ja, aan Nederland Wordt Beter, voor een specifiek project (lespakket).

357 Smiling    
ongeveer 1 maand geleden door Smiling
5
Meld

@357 oké, eindelijk wat huiswerk gedaan, mooi. Maar wat zou jij er van vinden als dat werkschuwe volk, deze non-valeurs, dat negatieve volk wel belastinggeld kregen? Jouw en mijn en van ons belastinggeld?

358 Kroonluchter    
ongeveer 1 maand geleden door Kroonluchter
2
Meld

@358 Pardon?

359 Smiling    
ongeveer 1 maand geleden door Smiling
3
Meld

Hoezo, pardon, ik stel een vraag naar jouw bedoelingen. Wil jij dat jouw belastingafdracht deels wordt uitgegeven aan de Non-Valeurs van KIZP?

360 Kroonluchter    
ongeveer 1 maand geleden door Kroonluchter
2
Meld

Subsidies laten we die ook maar intrekken van de racisten beweging KZOP die met mijn centen onze cultuur wil laten verdwijnen . Dit stelletje ondankbare honden die hier zijn gekomen omdat ze in hun eigen land een puinhoop is en hier de kans krijgen om iets op te bouwen . Zou ons eens dankbaar moeten zijn voor hun redding te lui om te werken maar wel handje ophouden en vertellen wat wij moeten doen

361 magikeven    
ongeveer 1 maand geleden door magikeven
1
Meld

@359 U begint met een belachelijke sneer. Dat belooft weinig goeds voor een vervolgdiscussie - die ik dan ook niet ga voeren.

362 Smiling    
ongeveer 1 maand geleden door Smiling
2
Meld

Een slecht idee. Stop gewoon alle subsidies. Als mensen er niet voor willen geven dan is het zinloos om iets te organiseren. Stop ook de subsidies aan de terroristen van KOZP.

Alles wat zichzelf niet kan bedruipen heeft gewoon geen bestaansrecht. Stop met het verspillen van belastinggeld.

363 PFL    
ongeveer 1 maand geleden door PFL
1
Meld

Het feit dat racistische linkse clubjes als kozp enkel kunnen bestaan door subsidie zal toch genoeg moeten zeggen..

364 Xmod    
ongeveer 1 maand geleden door Xmod
1
Meld

Alles waar je aandacht aan geeft dat groeit. Dat is een feitje uit de psychologie. Hoe meer we meebuigen met dit soort groeperingen, hoe meer eisen ze gaan stellen en hoe minder snel ze tevreden zullen zijn. Je kunt ook zeggen dat dit gewoon is zoals wij het doen hier. Take it or leave (it )!

365 Pressure    
ongeveer 1 maand geleden door Pressure
1
Meld

Wat een arrogantie. Fuck off.

366 samcash    
ongeveer 1 maand geleden door samcash
13
Meld

Zwarte Piet is juist niet racistisch. Dankzij de laag schoensmeer is iedereen, blank en zwart, gelijk. Het laat ook meteen zien wat een onzin het is om mensen te discrimineren vanwege hun huidskleur.

367 Visionair.nl    
ongeveer 1 maand geleden door Visionair.nl
3
Meld

Zwartepiet was al in onze folklore aanwezig lang voordat Nederland zich met de slavernij ging bemoeien. Er kan dus geen historisch verband zijn.

368 samcash    
ongeveer 1 maand geleden door samcash
12
Meld

In de middeleeuwen werden tijdens feesten ter ere van de heilige Nicolaas optochten gehouden. Een aantal deelnemers droeg daarbij zwarte gezichten. Zij stelden duivels voor en symboliseerden daarmee het kwaad dat de goede Nicolaas had overwonnen. ‘Zwarte Piet’ was ook één van de vele bijnamen voor de duivel. unquote.

369 samcash    
ongeveer 1 maand geleden door samcash
13
Meld

@310 . Klopt helemaal, maar dat interessert die linkse KOPZ losers totaal niet. Ze willen gewoon hun zin doordrijven. En dat lukt ze ook nog in dit door linkse idioten bestuurde land en instituties.

370 bozeman    
ongeveer 1 maand geleden door bozeman
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

371 Kroonluchter    
ongeveer 1 maand geleden door Kroonluchter

@229 Dat is toch net wat kozp wilt, dat het feest helemaal gaat verdwijnen? Gevalletje geef ze een vinger en ze nemen de hele hand. Ik was voor het aanpassen van zwarte Piet in de zin van maak er roetveegpieten van. Maar nee dat was niet goed. Nu is grijs ook weer niet goed. Uiteindelijk houdt het een keertje op met ze hun zin te geven. Het zijn net een stelletje kleuters die steeds een stapje verder willen gaan. Inmiddels heeft het niks meer met racisme te maken hoor, deze man heeft een hele andere agenda.

372 Castell    
ongeveer 1 maand geleden door Castell
0
Meld
373 Bop    
ongeveer 1 maand geleden door Bop
6
Meld

Mooi werk, Duurendaal, met belangstelling gelezen, jouw @310 .

374 Kroonluchter    
ongeveer 1 maand geleden door Kroonluchter
0
Meld

Heeft een ontslagen en UWV-afhankelijke immigrant eigenlijk wel wat te willen? Hopelijk sluiten ze hem op in die kazerne voor andere illegale en werkeloze Afrikaparels in Buitenveldert.

375 Kroonluchter    
ongeveer 1 maand geleden door Kroonluchter
0
Meld

@362 Je reageert op je zelf, hoor. Je hoeft niet zo boos te worden, ik stelde je gewoon een vraag. Als ik aantoon dat KIZP belastinggeld ontvangt voor hun anti-maatschappelijke acties vraag ik jou of jij het goed vindt dat die obscure bende jouw, mijn en ons belastinggeld krijgt. Meer niet, Smiling, dat was alles. Gewoon een vraag.

376 Kroonluchter    
ongeveer 1 maand geleden door Kroonluchter
0
Meld

@375 Afriyie ontvangt geen uitkering en is niet illegaal.

Dat u een hekel aan hem heeft betekent niet dat u onwaarheden over hem mag verspreiden.

377 Smiling    
ongeveer 1 maand geleden door Smiling
2
Meld

@376 U begint met een belachelijke sneer. Als u dat een acceptabele introductie van een vraag vindt, dan is het voor mij klaar.

Verder zie ik überhaupt, afgezien van rare sneren, niet zoveel in filosoferen over hypothetische situaties.

378 Smiling    
ongeveer 1 maand geleden door Smiling
1
Meld

@377 Waar leeft die Afrikaan dan van als hij als werkeloze geen UWV-uitkering krijgt?

Dat hij hier niet illegaal is, is alleen maar een juridisch gegeven. Gelet op zijn doelen en acties kan hij zonder meer als staatsgevaarlijk worden gezien. Dat soort hoort hier niet. Als die ontslagen portier de wereld beter wil maken kan hij beter in eigen huis, in Ghana iets doen tegen de armoede waar die negers elkaar in laten leven.

379 Kroonluchter    
ongeveer 1 maand geleden door Kroonluchter
0
Meld

@378 je loopt weg, Smiling, je duikt weg. Zoals altijd. Wel de morele professor uithangen maar op een gewone vraag antwoorden, dat doe je niet.

Geeft niet, er zijn hier talloze andere en wakkere deelnemers, zo lees ik die een vraag niet uit de weg gaan. Spiegel je daar eens aan. Doe eens mee. Laat je gaan.

380 Kroonluchter    
ongeveer 1 maand geleden door Kroonluchter
0
Meld

Om enige imagoschade te voorkomen bevestig ik hier dat ik deelnemer Smiling in geen enkele van mijn reacties een schneer heb gegeven. Of hem met een negatieve ondertoon in enige benadering heb aangeschreven.

381 Kroonluchter    
ongeveer 1 maand geleden door Kroonluchter
0
Meld

@379 Ik ben zijn boekhouder niet. Voor zover ik weet leeft hij van lezingen en trainingen die hij geeft - onder meer bij Nederland Wordt Beter.

Ik zie zijn acties en doelen (toch niet meer dan het aanpassen van de uiterlijke verschijningsvorm van Zwarte Piet) niet als staatsgevaarlijk. Waar duidt u precies op? Wat ziet u specifiek als ondermijnend?

@380 Ik duik niet weg. Ik ga alleen niet in op vragen die ik zinloos acht.

@381 Iedereen kan nalezen dat u hier aan het jokken bent.

382 Smiling    
ongeveer 1 maand geleden door Smiling
2
Meld

@381 De zin " oké, eindelijk wat huiswerk gedaan, mooi." in @358 werd blijkbaar door Smiling opgevat als een sneer. Tenminste, dat lijkt mij dan. Maar verder zijn het mijn zaken ook niet. question

383 foshizzle    
ongeveer 1 maand geleden door foshizzle
0
Meld

Dat is dan meteen het einde van KOPZ. question

384 samcash    
ongeveer 1 maand geleden door samcash
12
Meld

@310 m.post
@370 bozeman
@374 Kroonluchter

Dank U voor Uw reacties.

Ik hoop dat de kennis omtrent het Sinterklaasfeest, die soms al oud is, zich verbreidt en door anderen ook tegenover de beweringen van de KOZP-huurlingen en hun opdrachtgevers in de politiek wordt gezet.

En dat mensen zelf ook materiaal opdiepen.


DvD.

385 duurendaal    
ongeveer 1 maand geleden door duurendaal
2
Meld

@373 Nou dat is dan mooi want de intochten worden nu vrij van zwarte Piet. Kunnen alle kinderen eindelijk meegenieten toch? Maarja aan de andere kant van de wereld verven donkere mensen zich nog steeds zwart, die kinderen genieten er dus ook van. Ik ben het ermee eens dat we van het blackface gebeuren af moeten, maar je kunt ook aan de gang blijven. Donkere mensen krijgen de laatste tijd best wel veel voor elkaar, maar wanneer is het genoeg? Of is het ooit wel genoeg?

386 Castell    
ongeveer 1 maand geleden door Castell
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trump... hoelang nog?
Zie hier hoelang nog voordat we verlost zijn

16 uur geleden door zeikenderechter

Kick Out Zwarte Piet vraagt winkels versierin...
Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) stuurt...

22 uur geleden door Congo

Trumps advocaat geeft langs zijn neus weg toe...
“Ik overdrijf een beetje.” Met dat kleine zin...

24 uur geleden door Crezee

President Trump zet licht op groen voor macht...
De machtsoverdracht in de Verenigde Staten aa...

1 dag geleden door AD

Joost Eerdmans gaat voor lijsttrekkersschap F...
Rotterdammer Joost Eerdmans gaat voor het lij...

1 dag geleden door AD


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Winterpret
Kick Out Zwarte Piet vraagt winkels versierin...
@103: "Ik dacht dat vragen vrij stond?".....j...

minder dan een minuut geleden door Winterpret

RobP
Kick Out Zwarte Piet vraagt winkels versierin...
@181 Dan verzinnen ze wel wat anders, vooral ...

1 minuut geleden door RobP

Moien
Baudet keert toch terug en stelt zich verkies...
Nanninga heeft waarschijnlijk veel bijval gek...

1 minuut geleden door Moien

Prikkebeen
Tilburgers walgen van sloop en nieuwbouw vill...
@12 Geen idee wat u bedoelt. Suc6 er mee !...

1 minuut geleden door Prikkebeen

Silwol
Baudet keert toch terug en stelt zich verkies...
Daar kun je echt niets meer mee....

2 minuten geleden door Silwol

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig