LEES TERUG | Opnieuw meer coronabesmettingen, drukte in natuurgebieden

CoronavirusIn het ziekenhuis liggen nu 1652 coronapatiënten, van wie 364 op de ic, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Bij het RIVM zijn tot vanochtend 10.00 uur 8184 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd, een toename van 45. En op Schiermonnikoog is de eerste coronabesmetting vastgesteld. Het laatste coronanieuws lees je in ons liveblog. 

  1. Op ultrarechts congres komt Wilders met traditioneel PVV-repertoire, maar: ‘Ik ga nu de formatie niet killen’
    Met video

    Op ultra­rechts congres komt Wilders met traditio­neel PVV-repertoire, maar: ‘Ik ga nu de formatie niet killen’

    In zijn toespraak op het ultrarechtse congres in Boedapest putte Wilders vrijdag uit het bekende PVV-repertoire tegen migratie, islam en de ‘linkse elite’. Maar de PVV-leider benadrukte ook dat hij de formatie niet wil opblazen met een speech. De geruststelling was blijkbaar nodig voor formatiepartners, Wilders zoekt met tweets en teksten de grenzen op van de samenwerking.
  2. Steeds meer mensen krijgen huidkanker, nu ook Dieuwertje Blok: ‘Het komt over het hele lichaam voor’
    PREMIUM
    7 stellingen

    Steeds meer mensen krijgen huidkanker, nu ook Dieuwertje Blok: ‘Het komt over het hele lichaam voor’

    Dieuwertje Blok maakte vrijdag bekend huidkanker te hebben aan haar neus, die daarom geamputeerd moet worden. Het gaat om het zogenoemd plaveiselcelcarcinoom. Bij ziekenhuizen en het KWF merken ze de laatste tijd meer belangstelling voor dit carcinoom. Daarom leggen wij 7 stellingen over huidkanker voor aan dermatoloog en onderzoeker Marlies Wakkee van het Erasmus MC Kanker Instituut en aan Gemma van den Boog, woordvoerder KWF. ,,Let op moedervlekken die na je 40ste ontstaan.’’
  3. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    18

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?