De PVV den Helder wil bijstandsgerechtigden aan het werk zetten in de zorg in den Helder (m.noordhollandsdagblad.nl)


Ik denk dat de PVV stemmers uit den Helder die zelf gebruik moeten maken van de bijstand, blij zijn met dit aanbod vanuit de PVV. ...

door Arno82 in Binnenland  ·  21 Reacties

  • 0
  • 334x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Wat een goed initiatief! Misschien vinden de mensen het zelfs leuk en kunnen ze zich uiteindelijk omscholen.

2
1 Dignes

Er zijn standpunten van de PVV waar ik me goed in kan vinden. Maar dit is er niet één van.

Het probleem met deze mensen aan het werk zetten is dat je twee keuzes hebt. Je laat ze nuttig werk doen, maar dan ben je bezig met werkverdringing en maakt (of houd) andere mensen werkloos. Ook als het niet zo ver komt is het mogelijk dat je daarmee de lonen in een sector kunstmatig laag houd wat ook een probleem is.

De andere optie is ze totaal nutteloos werk te laten doen. Maar dan ben je bezig met bezigheidstherapie te creëren en/of mensen pesten. En daar ben ik ook geen voorstander van.

Dan zie ik veel liever dat je moeite steekt in dingen als mensen omscholen. Dan kunnen ze uiteindelijk ook dat personeelstekort oplossen, maar dan wel op de juiste manier. Namelijk via een opleiding en dan een fatsoenlijk betaalde baan te krijgen.

2
2 Cyrax

Hoe zit het met al die hersenchirurgen, apothekers en raketgeleerden die Nederland en massa bezoeken? Die kunnen toch makkelijk zat ingeschakeld worden in de zorg...

0
3 Ghurka

Hahahah.... Leer mij de Heldenaren kennen...
Ik heb er meer dan 20 jaar gewoond, mijn familie woont er nog steeds, en zoals ik ze ken zullen ze het écht niet accepteren als ze zelf aan het werk gezet worden voor hun uitkering tenzij daar een serieuze financiële beloning aan vast hangt.
Natuurlijk vinden ze (de meeste Heldenaren in ieder geval) het helemaal oké als die regeling op anderen toegepast wordt....

2
4 Immanuel

Hoe wil je bijstandstrekkers een HBO-baan aanbieden?
Heeft de PVV totaal geen idee van het beroep verpleegkundige?

5
5 sockknitter

>PVV vindt het ’de normaalste zaak van de wereld’ dat mensen met een bijstandsuitkering die kunnen werken worden gestimuleerd om iets terug te doen voor de samenleving waar zij hun geld van krijgen. <
>PVV vraagt het college om samen met het ziekenhuis te onderzoeken welke bijstandsgerechtigden in de zorg kunnen werken en hen voor een baan te benaderen.<

Hier spreekt de PVV zichzelf dus al tegen. Een baan voldoet aan de arbeidswet. Minimumloon, premies, opbouw WW rechten, verlofregelingen, de wet bij ziekteverlof.
Maar wat de PVV voorstelt is niets van dat; gewoon een tegenprestatie voor de verplichting van de overheid om mensen niet dood te laten gaan door gebrek aan inkomen.

Dat is het manco van het hele beleid tegen werkloosheid. Als er een tekort aan personeel is dan moet je personeel aannemen, geen dwangarbeid of slavenarbeid gaan inzetten. Of vrijwilligers; dat is ook zo iets al doen die dat uit vrije wil.

Als een bijstandsgerechtigde goed genoeg is voor die arbeid wanneer die arbeid niets kost, dan is die bijstandsgerechtigde ook goed genoeg voor een betaalde baan.

1
6 Mariska3

@5 ; Vroeger had je de ongeschoolde verpleeghulp. Dat was doorgaans iemand met ervaring in de zorg, als mantelzorger, stagiaire of gestopt met de opleiding. Zij deden zinvol werk maar met minder verantwoordelijkheid. Dus geen medicatie uitdelen of wondverzorging. Maar wassen, toiletteren, bedden verschonen, maaltijden verzorgen, hulp bij eten en adl.

In de ratrace om de papiertjes (dat is ook een commercie) vond men het niet meer kunnen dat er 'ongeschoolde' mensen in de zorg werkten en dus moesten ook deze mensen een papiertje gaan halen voor de laagste rang.

Ik vermoed dat er veel bijstandsgerechtigden zijn die aan de voorwaarden van de verpleeghulp van vroeger voldoen en dat ook best zouden willen doen. Als het vroeger kon, kan het nu, zeker in een crisis, ook. Niet op de IC natuurlijk maar waarom niet op de verpleegafdelingen? Het neemt de verpleging veel werk uit handen waardoor een aantal van hen kunnen doorschuiven naar de IC.

Maar maak er dan wel een betaalde baan van en laat mensen niet onder enige rechtsbescherming en rechten hun leven in de waagschaal zetten omdat men ze niet fatsoenlijk wenst te betalen en behandelen.

2
7 Mariska3

@7 Je kunt mensen zonder enige medische kennis niet aan het bed van een ziekenhuispatient zetten.

4
8 sockknitter

Volgens mij explodeerde NK toen Rutte II hetzelfde van plan was... heeft NK een iets grotere tolerantie bij PVV?

2
9 Criticaster

Niks mis mee op voorwaarde dat de zorg wel veilig blijft.Maar ook politici die zonder dat het publiek het weet al heel lang een wachtgeld genieten.

1
10 jantje van leiden

@10 "Niks mis mee op voorwaarde dat de zorg wel veilig blijft"
En dat is nu juist het probleem. Wie neemt de verantwoordelijkheid als het mis gaat?

3
11 sockknitter

En ja hoor, daar gaan we weer.
Dacht heel even, deze week, dat de neo-liberale populistische mist een beetje aan het optrekken was.
Nou bedankt dan maar, meneer v/d Born.
Misschien de bijstand ontvangers een politieke partij beginnen, kunnen ze ook 'nuttige voorstellen' in de krant laten plaatsen.

2
12 KingOfSorrow

@8 : Waarom niet? Het ligt er maar net aan wat zij daar doen. Heb jij enige idee wat de werkzaamheden van de verpleegkundige zijn? Zeker een kwart kan door een verpleeghulp oude stijl worden overgenomen.

1
13 Mariska3

@13 Ik ben 40 jaar verpleegkundige geweest. Dus ja, ik weet wat de werkzaamheden zijn.
De medische en verpleegkundige zorg zijn in de afgelopen jaren in een stroomversnelling geraakt.
Mensen liggen gemiddeld veel korter in het ziekenhuis als 10 jaar geleden. Ook na grote operaties is de verblijfsduur in het ziekenhuis sterk verkort. Alleen ernstig zieke mensen liggen iets langer in het ziekenhuis.
En nee, ik zou me zelf niet laten verplegen door iemand, die geen kennis heeft van verpleegkunde of enige vorm van medische kennis.

2
14 sockknitter

@14 Niet iedereen die werkloos thuis zit, is ongeschoold en dom.... Misschien zitten er mensen tussen die de opleiding tot (HBO)verpleegkundige heel goed zouden kunnen volgen maar zijn nooit op het idee gekomen om in de zorg te gaan werken....

Overigens.... ook jij weet best dat niet iedereen in een ziekenhuis of zorginstelling die een witte jas draagt een specialist of verpleegkundige is.
Er is in de zorg zoveel te doen.....

1
15 LoydMorris

@14 ; Ik heb 12 jaar als verpleegkundige gewerkt en al die jaren bijgestaan door verpleeghulpen. Waardevol personeel dat ik niet had willen missen. Heel veel handelingen hebben geen uitgebreide opleiding nodig, anders zou je ook geen hbo-v-ers aan je bed willen.

Ongeacht welk beroep, van hoog tot laag, men denkt allemaal dat het rocket-science is terwijl veel van hun werk gewoon door iedereen met een goede basis houding en een greintje verstand gedaan kan worden.

1
16 Mariska3

@14 Ze kunnen misschien als verzorgende optreden. mensen wassen en mensen ook wat aandacht geven waar nu het personeel niet voor is. Natuurlijk kun je ze geen specialistisch werk laten doen, daar heb je opleiding voor nodig maar verzorgende zou m.i. wel kunnen. Ik bedoel, als je echt niets kan, kun je altijd nog verzorgende worden dus moeilijk zal het niet zijn. de echte verpleegkundigen kunnen dan aanwijzingen geven.

0
17 Dignes

@16 Dat bedoel ik dus. ++++++

0
18 Dignes

@15 ; Niet alleen mensen die er nooit aan gedacht hebben.. me dunkt dat oudere werklozen met al die aandacht voor personeelstekorten in de zorg er echt wel eens aan gedacht hebben. Probleem is echter dat je van het inkomen van een leerling (€505,- p.m..) niet kan rondkomen en de bijstand het niet toelaat dat je aanvulling nodig hebt vanuit de bijstand voor pak hem beet 2 jaar terwijl je die tijd niet beschikbaar bent voor werk. Dan heb je dus een heel groot probleem; is heet voor veel werklozen gewoon onmogelijk.

1
19 Mariska3

@4 En terecht toch. Wij willen toch ook een normaal salaris zonder uitkeringsvoorwaarden voor ons werk.

0
20 Vilseledd

@20
Zeker is dat terecht.
Maar ik weet niet hoe het met jou zit, dus ik spreek hier even voor mezelf.
Ik vind namelijk niet dat er voor mij andere regels zouden moeten gelden dan voor anderen.
Zoals ik echter al schreef:
"Natuurlijk vinden ze (de meeste Heldenaren in ieder geval) het helemaal ok� als die regeling op anderen toegepast wordt...."

1
21 Immanuel

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Marrie1
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@51Ik hoop het, en dat dit zonder aanzien van de partij of persoon gebeurt. ...

2 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Bop
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

@4 Goh wat jammer nou. Bijzonder dat je buurtjes zelf de hulp met beide handen hebben aangegrepen maar dat een ander blijkbaar niet gunnen.En...

4 minuten geleden geplaatst door Bop

LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Kan die man niet met pensioen? ...

4 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Marrie1
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

En geen enkele imam of moslim familielid of politicus van Denk bv, doet zijn mond open. Ze laten dit soort laffe grafvolk gewoon hun gang gaa...

5 minuten geleden geplaatst door Marrie1

LoydMorris
Reisadvies voor Frankrijk van groen naar geel om dreigingsniveau

Altijd weer die verdomde Finnen die dreigen en de boel komen verzieken. . . . ...

9 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

21st Century Guy
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Als je een Europese databank zou hebben , zouden deze figuren al getraceerd kunnen zijn, inderdaad opvallend dat familieleden en bekenden zwijge...

17 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Weetal
‘Laagvliegen door luchtmacht boven woonwijken in Eindhoven en Veldhoven wél gevaarlijk’

@1Ik denk niet, dat burgervliegtuigenzo laag over woonwijken vliegen.Vliegtuigen in een scherpe bocht enlagere snelheid (landing)kunne...

17 minuten geleden geplaatst door Weetal

GreyB
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Geschokt??LOL.. diegene die hem nog niet door hadden waarschijnlijk....

18 minuten geleden geplaatst door GreyB

21st Century Guy
‘Landverrader’, ‘Proleet!’ Over parlementaire vechtersbazen als NSB’er Rost van Tonningen

Zie je gewoon een vrouw met een hoofddoek "Iraanse stijl"dus afhangend....

22 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

NK. App
Love Romantic PornRomance Video AuntySexual French MoviesThrobbing Oral Creampie CompilationBruntee PornShxxxKolkata Xvideo ComMexicans Big TitsEmma Magnolia NakedBbc Facial CompilationBrother And Sister Real Sex VideoStepdaughter CreampiedAmateur Boob FlashPorns XnxxTrans Fuck GuyFree Porn VidepsImogenlucie NakedKebaya Merah XnxxSex Video For VillageT S PornEroge CosplayDesi Sex HdSex Videos With SareeCartoon Lesbian SexMallu TitsGotti XxxGhost Anime PornSex Hot NepaliDesi Mms TeenCojiendoVoyour House.tvFull Body SexAnal FailPornograti STop 10 HentaisClass Teacher Sex VideoStar Sexy VideoKinky Sex Stories.Milf SoloNude Modelling VideosZdjęcia ErotyczneSexs Porn HotMizz TwerksumAccidental CumshotFruit Of Evolution HentaiYoung Looking PornUkrainian PornographyCelebrity Onlyfans NudesHousekeeping PornTna Board ComBot ComicsChelxie Leak OnlyfansAshley Tervort OnlyfansVintage Male NudistsHannah HiltonHot Sexxy StoryBig Booty Gay Black PornLaila.gomez NudeStory Fuck VideoSlave In PornJapnese Xxx MomLong CockedNovinha NudesAndy JaideEnf NudeRrdtubeBest Big Tits PornBest Teen PornstarsAme PornPorn EnglishBunny CplbyKatee Owens NudeFc2-ppv-3508645Airikacal LeaksMelina MasonIntercoursegifCharlotte1996English Bf Film English Bf FilmMausi XvideoRichard Mann PornCar Dick FlashCollgirlFemalw Friendly PornHopelesssofrantic PornEpirnerIadan XnxxWeb Porn En VivoPorngunBedoinkvrPorn Ebony WomenNude Melissa GilbertTelugu B Grade MoviesPissing Porn VideosTarak Mehta PornAnal Rape PornXvifroAna Bertha LepeFamily SexingRakuen_shinshoku_island_of_the_deadSuper Mario PornhubMalayalam Lesbian Sex VideosJapanese Love PornEvovledfightsAngela White Gets Emotional And Cries After CreampieGay Porn EscortsSara Jay LingerieHannahminxFreeuse RedditDownblouse RedditEscort.alligatorPov Gay PornBig Ass EhentaiLer Contos EroticosLeo's ListingsLittle Oral AndiSplatxo NudeAnalbeegMia Khalifa Sex BfSexy DeepthroatBlacksonboyHot Asian OnlyfansSamantha Big BoobsXxx Saxe Video ComIncredble PornDon CongacAshley Tervort NudeJudge Judy ButtSkip The Games WisconsinVintage BlowjobBlaked ComAunty Ki Chudai DesiKannada SaxxChanel Preston MassageWet Ass PussyXxçBrooke Monk Deepfake PornDesi Teen Girl XxxGrimes NudeAdriana Rios OnlyfansKash Doll PornMarianna OrlovskyWww.xvideos.commSexsFucked To DeathPorn EbomyHttps://cn.pornhub.com/Tamil Bhabhi XxxMalayalam Blue Full MovieComic PornográficoMonica Roccaforte