Binnenland

Molukkers intimideren en pesten buurtbewoonster weg omdat ze niet Moluks is

15-10-2020 09:44

Met update – Sociale cohesie, dat zouden meer woonwijken moeten hebben. Maar het kan uit de hand lopen, dat blijkt bijvoorbeeld in Elst, waar de Molukse gemeenschap geen andere inwoners dan mede-Molukkers accepteert.

De 38-jarige Sanne Plooster kreeg vorige week een steen door de ruit met daaraan een briefje waarin haar – inclusief fouten in werkwoordvervoegingen – te kennen werd gegeven dat ze moest opdonderen. De afzender meldde haar dat de wijk toekomt aan Molukkers. Als ze niet binnen een week zou vertrekken, zouden er ongelukken gebeuren.

Dus vertrok ze. En ze was niet de eerste, want de vorige bewoner werd ook weggepest en vertrok in juni van dit jaar. De woningen in de wijk zijn zestig jaar geleden speciaal voor Molukse gezinnen gebouwd en worden tot de dag van vandaag door hen bewoond. De Molukse Wijkraad wil dat vrijkomende woningen ook aan Molukse gezinnen worden toegewezen. Woningcorporatie Vivare weigert dit.

Update 16 oktober – De vorige bewoonster – naam bekend bij de redactie – laat TPO weten dat de berichtgeving van De Gelderlander niet klopt. “Ik ben niet weggepest en nooit geïntimideerd. Ik heb 8 jaar heel fijn gewoond in dat pand, in die wijk, in die gemeenschap. Respect en steun voor elkaar in voor- en tegenspoed. Ik ben opgenomen in de gemeenschap en heb me nooit zo veilig gevoeld als daar.” Waarvan akte.