Een schaamteloze stunt: Trump probeert stemmen te kopen door ouderen kortingskaarten te geven -- op kosten van de belastingbetaler (salon.com)


Trump staat fors achter en probeert wanhopig stemmen te winnen. Zijn nieuwste verkiezingsstunt is ronduit schaamteloos: hij heeft ouderen beloofd dat ze nog vóór de verkiezingen kortingskaarten voor medicijnen ter waarde van 200 dollar krijgen. De burger betaalt de kosten: 8 miljard. ...

door RichardR in Buitenland  ·  35 Reacties

  • 6
  • 403x gelezen
Reageer met een Emoji
17
1
13

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Het Amerikaanse departement van volksgezondheid heeft grote moeite om deze nieuwste stunt van Trump nog vóór november door te voeren:
https://www.politico.com/news/2020/10/08/seema-verma-mark-meadows-drug-card-plan-427950

Critici wijzen er tevens op dat het illegaal is om belastinggeld te gebruiken voor het voeren van campagne.

8
1 RichardR

Doet ie iets goeds, is het weer fout.
Maar .. deze ouderen krijgen het al voor de verkiezingen, dus maakt het helemaal niet uit op wie ze stemmen, ze krijgen het toch.
Allerlij beloften doen die te mooi zijn om waar te maken, zoals b.v. onze Jesse, vind ik veel kwalijker eigenlijk.

23
2 Schildpad

Aanvulling op @1 :
Deze kortingskaarten worden voorafgegaan door een brief uit naam van Trump, en dragen mogelijk ook de naam en/of beeltenis van Trump. Dit vergroot de kans dat een rechter dit ziet als illegale verkiezingspropaganda.

8
3 RichardR

@2
"Maar .. deze ouderen krijgen het al voor de verkiezingen, dus maakt het helemaal niet uit op wie ze stemmen, ze krijgen het toch."
Ze krijgen de kortingskaarten pas na de verkiezingen.

7
4 RichardR

Hetzelfde nieuws als gisteren.

Next

26
5 Alexis

@4
Dan klopt het artikel niet:
"Zijn nieuwste verkiezingsstunt is ronduit schaamteloos: hij heeft ouderen beloofd dat ze nog vóór de verkiezingen kortingskaarten voor medicijnen ter waarde van 200 dollar krijgen. "

15
6 Schildpad

Dit bericht word u gebracht door Salon.com(munisten)

20
7 Sarcoff

Dat moet Jesse Klaver toch toejuichen.

16
8 Hannie1

@6
Naja, het is ook wat verwarrend: ze krijgen de brief met de belofte vóór de verkiezingen, maar de kortingskaarten zelf worden pas na de verkiezingen uitgedeeld.
En het departement is dus koortsachtig bezig om ervoor te zorgen dat in ieder geval die brieven vóór de verkiezingen bij de 39 miljoen senioren liggen.

4
9 RichardR

* Verwijderd door de redactie *

10 Prikkebeen

Les gehad van Klaver ?

8
11 RonMVV

@8 Had jou reactie niet gezien. voor ik de mijne plaatste.

6
12 RonMVV

@5
"Hetzelfde nieuws als gisteren."
Nee, dit is een andere verkiezingsstunt dan de corona-hulppakketten die Trump gericht naar bepaalde groepen kiezers wil sturen -- al is het ook dan de bedoeling dat zijn naam op het pakket prijkt, en dat ook dan de belastingbetaler opdraait voor deze Trump-promotie-actie.

4
13 RichardR

@9
Dat haal ik niet uit het artikel.
"One desperate move that Trump is making in the hope of saving his campaign is promising senior citizens drug discount cards, and Politico's Dan Diamond is reporting that Trump wants them to be available before November 3."

"Caught by surprise by President Donald Trump's promise to deliver drug-discount cards to seniors, health officials are scrambling to get the nearly $8 billion plan done by Election Day, according to five officials and draft documents obtained by Politico."

7
14 Schildpad

@12

Jammer..!
Nu moet je de "eer" voor die geweldige reactie delen met Hannie....

2
15 Gremdaat

@14
Ja, je hebt gelijk, ze willen al vóór de verkiezingen kaarten gaan uitdelen -- alleen zal dat niet voor iedereen lukken -- uit de link van @1 :
"The administration is seeking to finalize the plan as soon as Friday and send letters to 39 million Medicare beneficiaries next week, informing seniors of Trump's new effort to lower their drug costs, although many seniors would not receive the actual cards until after the election."

Naja, doet er verder ook niet zoveel toe. Punt is dat Trump (of waarschijnlijker nog zijn adviseurs) pas twee weken geleden met dit plan op de proppen kwamen, en dat het dus overduidelijk een verkiezingsstunt is. De narcistische psychopaat heeft in de afgelopen vier jaar immers alleen maar geprobeerd de publieke gezondheidszorg verder af te breken (wat hem ook deels gelukt is -- inmiddels zijn zo'n 30 miljoen Amerikanen onverzekerd, tegen iets van 27 miljoen in 2016).

4
16 RichardR

Er zijn vele wegen..

_Trump lanceert een advertentiecampagne van miljoenen dollars om senioren terug te winnen_

https://www.axios.com/trump-multimillion-ad-campaign-senior-citizens-e185216f-3b72-4995-afb1-46f2d30fea9c.html

9
17 Sjaak Trekhaak

@16
Hij zet al een tijdje in op goedkopere zorg, maar het is ook wel echt een punt in de campagne.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1315682595766784004

10
18 Schildpad

Trump gaat winnen.

10
19 Waarheid, gewoon zoals het is

Dat is een aloud linkse truc. Waarom is dat schaamteloos? Kan er niet gewoon objectief gekeken worden naar het voorstel, zonder polariserende taal? Je mag het ergens niet mee eens zijn, maar geld uitdelen op kosten van de belastingbetaler gebeurt overal en verkiezingsstunts zijn ook niet nieuw.

11
20 Yizzle

En in een promotie filmpje een uitspraak totaal uit de context halen.

Waar de opmerking gericht is aan personeel in de zorg is het zo geknipt alsof Fauci Trump ophemelen.

Ontzettend sneu en samen met dit een duidelijk signaal hoe wanhopig Trump op dit moment is.

3
21 Weet geen naam

@18
Ja, hij loeit al vier jaar dat hij de zorg 'better and cheaper' en 'great' gaat maken. Allemaal gebakken lucht, want er ligt na vier jaar dus nog *helemaal niets*: geen plan, geen voorstel, alleen maar de voortdurende ronkende opschepperij en leugens waar we (helaas) al vier jaar dagelijks op getrakteerd worden.

Tot dusver heeft de narcistische psychopaat het alleen nog maar slechter gemaakt: hogere kosten per capita en meer onverzekerden. En dat dus nog zonder dat het hem gelukt is de ACA ('Obamacare') helemaal kapot te maken, want dat had vele miljoenen Amerikanen nog veel meer ellende gebracht, zeker nu in de coronacrisis.

En nu ineens probeert hij goede sier te maken door ouderen een paar kruimels toe te werpen. Want met jaarlijks ruim 8000 euro zorgkosten gemiddeld per hoofd van de bevolking (en ouderen dus nog veel meer) is die eenmalige 200 euro met Trumps naam erop eerder een belediging dan iets waar de mensen echt wat aan hebben.

3
22 RichardR

@18 Tot nog toe heeft hij er nog niets van gebakken.
En nu kunnen senioren een paar cent sparen op hun medicijnen. Geweldig. SARC
Hij belooft ook dat alle mensen, die ernstig ziek zijn door het covid-19 virus. gratis Regeneron.
Er komen alleen maar meer ernstig zieken bij. Nog geen enkele patient heeft het gekregen.

2
23 sockknitter

Voor degenen die het nieuws liever in het Nederlands willen lezen, Indignatie (sorry voor de bron) heeft er ook een artikeltje aan gewijd. Hoop dat de inhoud overeenkomt met bovenstaand artikel!

https://indignatie.nl/2020/10/09/shameless-stunt-trump-probeert-naar-verluidt-het-medicare-trust-fund-te-overvallen-om-te-betalen-voor-kortingskaarten-voor-medicijnen-met-zijn-naam-erop/

2
24 Nieuwsgierig

Dit mag alleen links doen volgens links. Bijv. 10.000 euro voor iedere 18 jarige op kosten van de belastingbetaler is prima...

6
25 Spraypaint

@25 Je ziet het verschil toch wel?

2
26 Violier

@25
Dan heeft u niet goed gelezen, want Klaver wilt dit betalen door extra belasting op de rijken

5
27 LGK

@26 Ja hoor, ik zie een verschil...... de oudere mensen zouden dat geld waarschijnlijk beter besteden dan de gemiddelde 18 jarige.

@27 Dus de belastingbetaler..... Of in ieder geval een groep daarvan.
Rijk of niet rijk, een belastingbetaler is een belastingbetaler

4
28 lost

@28
"de oudere mensen zouden dat geld waarschijnlijk beter besteden dan de gemiddelde 18 jarige."

Interessant: kun jij me uitleggen hoe de bestede euro door een oudere meer opbrengt aan de BV NL dan de euro uitgegeven door een jongere?

0
29 Lidpver

Dat de ORK schaamteloos is wisten we al een tijdje:

als je zo'n stuk tuig bent dat je steelt uit de kas van een liefdadigheidsinstelling om je campagne te financieren en nóg debieler, om een schilderij van je zelf aan te schaffen, dan hoor je thuis in The Cuckoo's Nest en niet in het Witte Huis.

Vraag maar aan The Nurse.

0
30 Lidpver

Net zo fout als J. Klaver- stemmen kopen.

1
31 Aragon

@29 De eerste paar jongeren die geïnterviewd werden gaven bijvoorbeeld al aan een vakantie te plannen.... Daar verdient NL BV dan dus alleen het vlieg / treinkaartje aan. Als we het dan toch over buitenland hebben: Hoeveel jongeren vs ouderen denk je dat er internationaal inkopen doen (amazon / ali / wish / ebay)?

Bovendien, BV NL? We zijn ons wel bewust dat binnen "BV NL" heel veel verschil is toch?
Van de lokale groenteboer tot de ferrari dealer, tot de "ik ben zo groot ik betaal geen belasting" multinationals.

Een 100 euro besteden bij de lokale groenteboer oid is dan ook niet te vergelijken met 100 euro besteden aan Amazon.nl

Nog meer vragen?

2
32 lost

That's my Trump. question Liegen, bedriegen en frauderen.

0
33 samcash

@32
Kennelijk besef je niet dat een jongere nog een werkzaam leven voor de boeg heeft. Een oudere niet. En in een kenniseconomie is het van essentieel belang dat een jongere zichzelf informeert om een veelvoud van de euro's die in hem/haar zijn geïnvesteerd terug te verdienen. Hoe hoger de opleiding, hoe meer de return on investment is.

Dus gezien je antwoord; neuh, ik heb voor jou geen vragen meer.

1
34 Lidpver

@34 Knap dat je weet wat ik wel en niet besef.

Ook knap dat je een vraag stelt, ik antwoord, en jij het meteen weer over een andere boeg gooit.
Ooit gehoord hoe een gesprek / discussie gehouden wordt?

Dat doe je dus zonder van de hak op de tak te springen om al hinkelend te proberen punten te scoren.

Dus gezien jouw antwoord..... helemaal gelijk, ik ga geen tijd besteden aan types als jij.

1
35 lost

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

2 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

3 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

3 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

3 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Jij bent ook aan een klap op je bek toeMisschien knapt je fascistenmuil er nog wat van op ...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Hij had gehoord dat Yasser een vagina had, gewoon ijzersterke humor en een keiharde klap op zijn hypocriete bek. 😂...

3 uur geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
Movies2k한국야동사이트Ge Hentai EnglishFilmes Pornográficos BrasileirosXxx Sexy Porn MoviePornbirthPorn Movies Free DownloadsAnime BizMandy HazeBf AdivasiGand MarwaiLexi Luna Porn VideosEbony OornGroped At CinemaAlison Tyler NakedTtikepatrolJhentaiTop Uk PornstarsCamera Prive ChatTommie Lee NudeChole LambBigladysexBrcc AnnaHentai Français.pornhubX Sex VidioFull Free SexMaite Perroni Sex ScenesAnal Video DownloadIgnored FootjobNatasha Sex ComSexvomMalu Travejo LeakedIndian Hot Sexy MovieGoldie BlairClip4salePprno BrasileiraSanelevn XxxSex Video 2005Ulta PaniAdriana PornhubMia Khalifa Hot Sex VideoNova Patra MasturbatingPronhunPorn Search RedditBrazzerfree VideosDream Sucked His Own DickAll Sex Video TamilBua PornStepmom Helping Son PornForced Lesbian FacesittingCos Play NudesAngelina ValentainCharima Carpenter NudeIndian Sex Movie OpenDf6 Org HdQuero Assistir Filmes Pornô BrasileiroSex In PublicDevarbhabhisexXxx Sex AbuseHollywood Movies XhamsterBengali Film GanduBritney Amber HotKushina HentaiPrince Yahshua XxxXxx Sexi MuvisSexunder WaterListcrawler Near MePorn.gif中文 色情Site De Sexo AmadorWesley WoodsAbella.danger BjSunnyleonesixOni Chichi HentaiSword Art Online PronEroticsRaat XxxPussy Licking And FingeringExtreme BdsmIndian Porn FContos Eroticos OnlineAphrodite AdamsCoi LeraynudeEbony Teacher PornFlacas XxxPornbibJapan KandaBig Dik XxxHot Naked Women PicsBp PornVolada XxxBokep IndGay Straight Men PornIndian Dirty SexWomen Naked ExerciseForced Strip PornGrannypornCzech Mega SwingersSuck My BallsBig Tits FutaSeduce And Destroy Part 2Underworld: Endless WarGia PaiageNude Chubby TeensChacha Bhatija VideoLittle Sister PronErotic AtoriesKoryney KaneCuntboyXxx Reels VideoPorn Solo LatinaHailee And Kendra PornPorn JamBangboresSex Video ReleaseLesbian Black TribbingEmma Hix Double PenetrationHot Shot Sex VideosJessy Dubai OnlyfansInstagram Nip SlipGsy Forced PornBlair Williams MissaxXnnx BestReena Ki ChudaiCourtneycox NudeXxx InSexse MovieBrazulian PornStepmom RomanceGirlsdoporn LatinaMcstoroesTvs PornPorn PinauWorld Best PronM PornerBig Tits CartonXxx Porn Big AssAmy AnderrsonCarrie Fisher NudesXxxx VidoPorn Video In MarathiFull Hd ChudaiValentina Nappi VideoCute Gf PornMariah ProutStories PornLittle Mermaid PornstarVideos Pornos Pamela RiosIa Generated Porn