• Oranjes

‘Ik denk dat Máxima voor het geld met Willem-Alexander is getrouwd...’

Door Redactie
‘Ik denk dat Máxima voor het geld met Willem-Alexander is getrouwd...’

Onze koninklijke familie wist veel stormen te doorstaan, maar nu pas is het echt code rood voor de Oranjes: een nieuw schandaalboek schept een onthutsend beeld van hen.

Ten paleize zal 15 oktober aanstaande rood om-cirkeld staan – van code rood! Dan komt het Oranje Zwartboek uit, waarin schrijver en historicus Gerard Aalders een ontluisterend beeld schept van de Oranjes. Een verhaal vol intriges, corruptie, geldzucht en overspel. Het boek zal de koninklijke familie zeker in verlegenheid brengen, maar meer prangend is de vraag wat Gerards onthullende boek met het imago van Willem-Alexander en de zijnen doet. Het beeld dat van onze koning en zijn voorgangers wordt geschetst is er één van een schaamteloos inhalige familie. ‘De Oranjes zijn echt geldwolven, iets anders kan ik er niet van maken,’ vertelt Gerard aan Story. ‘Dat is erfelijk kennelijk, ze hebben het allemaal. Dat snap ik dan nog wel een beetje. Maar dat alles wat aangetrouwd is in de familie óók zo wordt, snap ik niet. Ja, dat geldt ook wel voor Máxima. En ook al mag je dat niet zeggen, ik denk dat zij misschien ook wel een beetje voor het geld is getrouwd. Die mentaliteit van een golddigger zit er wel een beetje in.’ In zijn boek beschrijft en documenteert Gerard schimmige en soms aantoonbaar onwettige financiële constructies van de Oranjes. Maar zeker ook persoonlijke verhalen van binnen de paleismuren!

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 41 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.