Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Met deze tips hoef je je wasmachine niet elke vijf jaar te vervangen

Natuurlijk zijn de was- en bouwkwaliteit van je wasmachine bepalend voor hoelang die meegaat en hoe goed ze haar werk blijft doen. De juiste wasmachine kopen doet dus al veel. Met regelmatig onderhoud kan je er verder voor zorgen dat ze het lang blijft doen. 

45 reacties

  • E W. Mulder

    3 jaar geleden
    Na 14 jaar gezinsgebruik mijn Indesit van €250 verkocht, want het leek me dat een nieuwe minder water zou verbruiken. Wat mij betreft is het als Russische roulette hoe lang elektrische apparaten het zullen doen. Wat ik wel defenitief zou willen weten is of rubber uitdroogt door azijn en soda en door welke stof erin dat veroorzaakt wordt?
  • Paula van Wel

    3 jaar geleden
    Ik gebruik iedere wasbeurt azijn ipv wasverzachter. M’n machine ziet er als nieuw uit. Nergebs kalkaanslag of een vies wasmiddelbakje. En heel voordelig voor je was en de machine!!!
  • Willem Heerema

    3 jaar geleden
    Onze Miele van ruim 13 jaren blijkt onderhoudsvrij en doet het nog steeds onberispelijk. Ik heb zelfs nog nooit een filter gereinigd. We zijn er content mee en uit deze ervaring is een volgende waarschijnlijk hetzelfde merk.
  • E Scheers

    3 jaar geleden
    Mijn Siemens doet het al 16 jaar prima. Heb geloof ik nooit het filter gereinigd omdat ik dat niet durf. Zit heel dicht bij de grond, denk dat ik daar geen bak onder kan zetten. Dus tips zijn welkom !
  • Cees Sijsjes

    3 jaar geleden
    Mijn hemel, het lijkt wel op een wedstrijdje ver plassen, nu is 5 jaar wel wat kort door de bocht, maar nieuwe technieken zoals bijv. zuiniger met energie en waterverbruik lijken mij toch ook wel van belang.
  1. Van de kroket in je airfryer tot je horloge: de chips van ASML zijn in ons dagelijks leven onmisbaar
    PREMIUM

    Van de kroket in je airfryer tot je horloge: de chips van ASML zijn in ons dagelijks leven onmisbaar

    ASML levert geld, banen en cruciale technologie op. Dat de Nederlandse overheid zo haar best doet het bedrijf hier te houden is dus niet gek. Maar ook de gewone Nederlander is in zijn dagelijks leven sterk afhankelijk van de chipmachinemaker. Een doordeweeks avondje thuis staat - zonder dat we er bij stil staan - bol van apparaten met chips. En als je ze eenmaal hebt, dan kan je niet meer zonder, zegt chipexpert Tomas Hochstenbach.