RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Özil haalt ontslagen Arsenal-mascotte terug en betaalt volledige salaris

Beeld © ANP

Het was groot nieuws maandag: Arsenal besloot vanwege bezuinigingen afscheid te nemen van mascotte Gunnersaurus. De man die al sinds 1993 in het pak zit, kreeg te horen dat hij niet meer terug hoefde te komen zolang er geen publiek in het stadion mag. Mesut Özil, speler van Arsenal, besloot in te grijpen.

"Ik was heel verdrietig dat Jerry Guy, onze beroemde en loyale mascotte Gunnersaurus, na 27 jaar is ontslagen bij de club. Daarom bied ik Arsenal aan het volledige salaris van onze grote groene vriend te betalen zolang ik speler van Arsenal ben", schrijft Özil op Twitter. "Jerry kan dus doorgaan met de baan waar hij zoveel van houdt."

Het ontslag van Guy bracht veel teweeg. Vanuit verschillende hoeken van de voetbalwereld kreeg Gunnersaurus aanbieden. Zo kon hij naar FC Zenit en ook Sevilla dacht aan de mascotte. Men vond het onbegrijpelijk dat Arsenal besloot een clubheld te ontslaan vanwege bezuinigingen en tegelijkertijd dure spelers te kopen. Zo kochten de Londenaren Thomas Partey van Atletico Madrid voor 45 miljoen euro. 

 

Arsenal
Lees ook:
Arsenal moet bezuinigen en neemt na 27 jaar afscheid van geliefde mascotte
Bron: VTBL