Driessen trekt opvallende conclusie: 'Idee dat hij niveau van Ajax niet aankan'

Driessen trekt opvallende conclusie: 'Idee dat hij niveau van Ajax niet aankan'

04-10-2020 08:18
169

Ajax weet Nicolás Tagliafico vermoedelijk te behouden, maar Valentijn Driessen vraagt zich af of dat wel een zegen is voor de Amsterdamse club. Hij is dit seizoen niet onder de indruk van de Argentijn.

"Ik denk dat Onana en Tagliafico nu wel definitief blijven", zegt de chef voetbal van De Telegraaf op de website van de krant. Hij plaatst echter vraagtekens bij de vorm van de 28-jarige linksback. "Ik zie Tagliafico de laatste weken spelen en ik krijg steeds meer het idee dat hij eigenlijk het niveau af en toe niet aankan, wat Ajax speelt."

De Argentijnse international kreeg tijdens de eerste speelronde een rode kaart in het duel met Sparta. Tegen Vitesse pakte hij vorige week geel. "Als je hem tekeer zag gaan tegen Vitesse, met allerlei hele rare acties, net doen alsof hij aan zijn hoofd geraakt wordt... Hij is wild, hij zorgt bijna iedere wedstrijd voor een gele kaart. Misschien is het toch wel raadzaam om op korte termijn goed naar een opvolger voor Tagliafico te kijken."

Driessen snapt weinig van de komst van Sean Klaiber, die voor maximaal zeven miljoen euro overkwam van FC Utrecht. "Ik vind het geen terechte investering. Je kan ook Devyne Rensch en de broertjes Timber (Jurriën en Quinten, red.) opleiden. Het gaat om de back-up achter Noussair Mazraoui. Het verleden heeft bewezen: Ajax-talenten leveren veel meer op dan spelers die gehaald worden."

Volgens de verslaggever gaat het bovendien om een 'waanzinnig bedrag' voor Klaiber. "Ajax subsidieert bijna de Eredivisie. Ze betalen veel te veel aan FC Emmen voor Kjell Scherpen (1,5 miljoen, red.), voor Kik Pierie van sc Heerenveen is ook veel te veel betaald (4 miljoen, red.). En nu weer Sean Klaiber."