Beveiliging nieuws

Onze partners

ARAS

Lobeco

Hanwha Vision Europe

Paraat

OSEC

G4S

CardAccess

Nimo Drone Security

JMB Groep

Top Security

Alphatronics

Oribi ID Solutions

CSL

Avigilon Alta

20face

Eizo

Ajax Systems

Add Secure

Paxton

Optex

Trigion

ASIS

EAL

RoSecure

Bydemes

Explicate

Securitas

Eagle Eye Networks

NIBHV

VVNL

VAIBS

Crown Security Services

Advancis

Nimo Dog Security

Genetec

Gold-IP

MPL

Connect Security

Unii

PG Security Systems

ASSA ABLOY

Masset Solutions

Seagate

Brivo

ADI

Regio Control Veldt

Milestone

HID

VBN

SOBA

Dero Security Products

SmartSD

DZ Technologies

2N

Akuvox

HD Security

BHVcertificaat.online

Alarm Meldnet

GFT

De Beveiligingsjurist

Secusoft

NetworxConnect

Dahua

Nenova

Multiwacht

Bosch Security Systems

SMC Alarmcentrale

Uniview

Service Centrale Nederland

Seris

Centurion

VideoGuard

Hikvision

Kiwa

IDIS

VEB

CDVI

SmartCell

Koninklijke Oosterberg

Traka ASSA ABLOY

Sequrix

i-Pro

Toenemende dreiging van tegenstanders coronamaatregelen

5 oktober 2020
Redactie
07:33

Zorgmedewerkers en politici ervaren een toenemende intimidatie door tegenstanders van de coronamaatregelen. Zelfs premier Rutte werd door een agressieve demonstrante belaagd. Ook patiënten in de teststraten ontkomen niet aan intimidaties en bedreigingen door mensen die denken dat corona een overheidscomplot is.

Het is bekend dat steeds meer mensen twijfelen aan de relevantie van de coronamaatregelen, die economische schade veroorzaken en een grote belemmering vormen voor het onderhouden van sociale contacten. Het leidt tot gedrag dat – zo laten de cijfers van de afgelopen week zien – zorgt voor een sterke stijging van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames, maar ook tot geweld tegen mensen die de ziekte wel serieus nemen. Zo werd medewerkers van een verpleeghuis in Goirle een ‘langzame, pijnlijke en eenzame dood’ toegewenst, nadat de instelling vanwege corona tijdelijk geen bezoek wilde toelaten. Dit nadat Willem Engel van Viruswaarheid, van wie de dansschool wegens corona gesloten moest worden, hun telefoonnummers op Facebook had gezet.

Toenemende agressie
Een patiënt die zijn ervaringen in het ziekenhuis op sociale media had gedeeld kreeg het verwijt dat hij betaald zou worden door het RIVM en helemaal niet ziek was. Patiënten in een teststraat in Eindhoven werden ongevraagd gefotografeerd door actievoerders van ‘Demonstratie van het Volk’. Volgens de betogers waren de patiënten door het RIVM ingehuurde acteurs.
Ook de GGD zelf ervaart toenemende agressie. Eén op de vijf telefoontjes heeft een grimmig karakter, zegt woordvoerder Sonja Kloppenburg. Ziekenhuispersoneel heeft het nog zwaarder. Uit een recente peiling van beroepsvereniging NU’91 is gebleken dat ruim de helft van het zorgpersoneel de afgelopen maanden te maken heeft gehad met scheldpartijen en dreigementen. Een kwart heeft zelfs te maken gehad met fysiek geweld, zoals spugen, slaan en schoppen. Enkele ziekenhuizen hebben daarom extra beveiligers ingehuurd.

Voorwendsel
Ook politici moeten het regelmatig ontgelden. Bekend zijn de beelden van Pieter Omtzigt, die door demonstranten werd lastiggevallen, maar ook Mark Rutte en Hugo de Jonge zijn verschillende malen met agressie geconfronteerd. Volgens sommigen is corona een voorwendsel van de overheid om meer grip op de bevolking te kunnen krijgen. Anderen zijn boos omdat de overheid niet toegeeft dat het coronavirus als biologisch wapen is ontwikkeld. En dan is er nog een gewelddadige groep die denkt dat corona veroorzaakt wordt door 5G-straling en die daarom zendmasten in brand steekt. Doordat de tegenstanders van de coronamaatregelen zich steeds beter organiseren, hebben zij de aandacht gekregen van onder andere de AIVD en NCTV. Die controleren of de agressie niet ontaardt in terrorisme. In het begin was het de bevolking tegen het coronavirus, maar nu komen steeds meer bevolkingsgroepen vanwege het virus tegenover elkaar te staan. Vooral omdat de meningen over de aanpak verschillen en omdat mensen boos zijn over de economische schade die zij lijden.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

MPL

Wordt een partner