Feiten van mondmaskers (aapsonline.org)


Association of American Physicians and SurgeonsAerosolen hebben kritische rol bij verspreiding van CoV-2 En mondmaskers? "Dragen van maskers (behalve N95) zijn niet effectief bij preventie." ...

door Snuggles in Politiek  ·  24 Reacties

  • 3
  • 550x gelezen
Reageer met een Emoji
2
2

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Nou nou nou, des te langer de c-chaos nog gaat duren, des te groter wordt ook de ‘vaag’ chaos voor de leek rondom de welles/nietes veiligheidregels. question

4
1 Tante Annie

Mondkapjes zijn een toevoeging aan de bestaande maatregelen, extra bescherming dus voor jezelf en voor anderen. Hoe moeilijk kan het zijn?

8
2 Voordevuistweg

Als er maar bij staat dat het van doktoren afkomt, wordt door mensen die niet verder nadenken alles voor zoete koek geslikt!


Dit is een hele foute club!

8
3 Nieuwsgierig

@2 Wat al langer bij veel mensen bekend is wordt nu nogmaals bevestigd door artsen.
Niet-medische mondkapjes zorgen niet voor meer veiligheid voor de drager of voor andere mensen.

Covid deeltjes zijn zo klein dat je ze er zo door het mondmasker blaast.
Als je een kaars of aansteker kunt uitblazen met je masker op heeft het dus geen nut.

Het enige wat mondmaskers doen is andere mensen eraan herinneren dat we nog met het corona-virus bezig zijn.

4
4 Snuggles
5 Nieuwsgierig

@3 Juist niet. Want de meeste feiten komen van doktoren en al die complotters geloven dat niet. Pas als wat een dokter zegt strookt met hun waanbeeld, dan geloven ze het, maar niet omdat het een dokter is.

9
6 Bluth

@1 @4
Het is wat @3 ook al zegt. Dit is inderdaad een hele foute club met beruchte leden: https://rationalwiki.org/wiki/Association_of_American_Physicians_and_Surgeons

4
7 Wilmama

@6 Goh jij bent wakkerder dan dat ik ben! question Je hebt nog gelijk ook en scherpe opmerking! Al zullen er ook mensen die doorgaans niet in onzin geloven of in waanbeelden denken en die het betrouwbaar vinden omdat het door (geflipte) artsen wordt gezegd!
Weten zij veel...

4
8 Nieuwsgierig

@6 Zowel Anthony Fauci als onze Jaap van het RIVM hebben in het begin gemeld dat niet-medische mondmaskers simpelweg niet helpen tegen corona.

Onder druk heeft Jaap dit nu veranderd naar "buitengewoon gering effect"

https://www.nu.nl/coronavirus/6081403/van-dissel-blijft-bij-eerder-standpunt-dragen-van-mondkapjes-niet-nodig.html

1
9 Snuggles

@9 Voortschrijdend inzicht en omdat er toen een tekort aan mondkapjes was hebben ze dit vermoedelijk zo naar buiten gebracht? Ook denkt een persoon die er eentje draagt misschien dat hij dan wel onvoldoende afstand kan houden t.o.v. een ander omdat het mondmasker een ander zou beschermen... Een mondkapje draag je niet voor jezelf maar voor een ander!
Het is in vele gevallen niet altijd 100% veiligheid/bescherming maar als je dit draagt op plekken waar mensen samenkomen en ook nog de andere adviezen opvolgt kom je al een heel eind!

https://nos.nl/artikel/2350488-hoe-iets-wat-geen-bescherming-biedt-toch-landelijk-geadviseerd-werd.html

Deze video's laten een test van mondmaskers zien :

(er is wel verschil in kwaliteit. Het ene masker beschermt de ander beter dan de andere, en hang af hoe goed het aansluit op het gezicht, of het goed gedragen wordt en van welk materiaal het is gemaakt)

6
10 Nieuwsgierig

Er zijn vele onderzoeken waar het nut van niet-medische mondkapjes niet kon worden aangetoond. Dan zijn er vele onderzoeken waaruit blijkt dat het wellicht onder bepaalde omstandigheden een zeer gering effect kan hebben
De conclusie is dus dat het niet onomstotelijk is bewezen dat ze werken en dat er geen consensus is over het nut

Gedragsverandering door kledingvoorschriften dat is het enige waar het voor bedoeld is. Dat wordt ook beaamd door van Arkel. Het is een grote schande dat in een land waar men zo prat gaat op het ervm en bescherming van de persoonlijke levenssfeer de overheid gedragsverandering wil bewerkstelligen door kledingvoorschriften. Dat doen ze in landen als Noord-Korea

2
11 krek

Dit is een zeer interessant artikel over mondmaskers. Het resultaat van 60 jaar wetenschappelijk onderzoek . Het heeft mij aan het denken gezet over de mondmaskers die ik nu gebruik, maar wat dan?

2
12 samcash

https://marilynsingletonmdjd.com/2020/09/26/mask-facts/
https://www.cidrap.umn.edu/news-perspective/2020/04/commentary-masks-all-covid-19-not-based-sound-data
If the data are limited, how can we say face coverings are likely not effective?

We agree that the data supporting the effectiveness of a cloth mask or face covering are very limited. We do, however, have data from laboratory studies that indicate cloth masks or face coverings offer very low filter collection efficiency for the smaller inhalable particles we believe are largely responsible for transmission, particularly from pre- or asymptomatic individuals who are not coughing or sneezing. At the time we wrote this article, we were unable to locate any well-performed studies of cloth mask leakage when worn on the face—either inward or outward leakage. As far as we know, these data are still lacking. unquote

Er zijn dus laboratoriumstudies gedaan die aangeven dat stoffen filters weinig effectief zijn in het stoppen van de kleinere deeltjes die waarschijnlijk verantwoordelijk zijn voor de virusoverdracht.
Toch zijn er o.a. In China goede resultaten mee geboekt. Jammer dat we niet wat meer gegevens hebben van de Chinezen. Die zou ik persoonlijk als eerste geraadpleegd hebben.

2
13 samcash

@10 het bijgesloten bericht is 2 dagen oud. Van Dissel denkt er nog steeds hetzelfde over.

https://www.nu.nl/coronavirus/6081403/van-dissel-blijft-bij-eerder-standpunt-dragen-van-mondkapjes-niet-nodig.html

En "je draagt het niet voor jezelf maar voor een ander" is pure propaganda.
Als iemand besmettelijk is zonder dat die persoon het zelf weet, en deze persoon hoest met een mondkapje op gaan de corona deeltjes er gewoon doorheen hoor.

0
14 Snuggles

@14 Het is verwarrend voor velen, de kop van het artikel en hetgeen wat van Dissel zegt dat het niet nodig zou zijn, maar in jouw gedeelde artikel is ook te lezen:

"De OMT-voorzitter verwacht dat het dragen van mondkapjes weinig effect heeft in een ruimte waar de coronamaatregelen worden nageleefd en mensen onderling voldoende afstand kunnen houden. In andere situaties zouden mondkapjes een toegevoegde waarde kunnen hebben. Daarom geldt in het openbaar vervoer wel een mondkapjesplicht."

Het belangrijkste is dus voldoende afstand tot anderen houden en zorgen voor hygiëne van voorwerpen/deurknop etc handen wassen, want mensen die eventueel besmet kunnen zijn kunnen met hun handen met het virus erop iets aangeraakt hebben.....
Mondkapjes blijven dus zeker een toegevoegde waarde hebben op plekken waar onvoldoende afstand tot een ander gehouden kan worden, zoals in bepaalde winkels met smalle paden of buiten in smalle of drukkere straten waar dan misschien veel volk doorheen loopt of op andere plekken waar toch ineens teveel mensen te dicht op elkaar bewegen!

2
15 Nieuwsgierig

@14 "Als iemand besmettelijk is zonder dat die persoon het zelf weet, en deze persoon hoest met een mondkapje op gaan de corona deeltjes er gewoon doorheen hoor."

***
Met iets voor je mond zal het toch iets minder zijn.
Dus begrijp ik de logica wel zoals Bert Slagter het uitlegt: Minder virus is minder ziek. Dus de hoeveelheid virus die iemand binnenkrijgt bepaalt hoe ziek je wordt.
Van Dissel is gewoon nog stiekem met z'n groepsimmuniteit bezig. Logisch dat hij liever geen mondkapjes ziet in de samenleving. Brengt zijn onderzoek in de war.

Op Twitter:

2
16 Liz

@16 Stiekem? In Zweden zeggen artsen en virologen voorzichtig dat er al groepsimmuniteit is, dus waarom is het raar dat het RIVM hiermee bezig is.

https://businessam.be/de-covid-19-crisis-in-zweden-is-voorbij-ze-hebben-groepsimmuniteit/

Met iets voor je mond zal het wel minder zijn?
Hieronder nog iemand die zegt dat het schijnveiligheid is:

https://www.dvhn.nl/groningen/Hoogleraar-UMCG-over-de-onzin-van-mondkapjes-Tegen-virussen-helpt-het-niet-het-is-een-schijnveiligheid-25290711.html

1
17 Snuggles

@17 Maar is het ook echt zeker dat je immuun bent. Volgens mij zijn ze dat nog steeds aan het onderzoeken. Of heb je een link voor mij.

Er zijn inderdaad voorbeelden van wetenschappers die tegen mondkapjes zijn of juist voor.
Ik kies voor de laatste.

2
18 Liz

@17 In Zweden stijgen de besmettingen ook. En er overlijden ook nog steeds mensen aan corona.
Ik begreep dat ze kinderen niet testen en dat het soms moeilijk is je te laten testen. Dacht iets met locaties ofzo. Weet ik niet precies meer.

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/sweden/

3
19 Liz

Ooit iemand zien niezen in z’n mondmasker?

0
20 solidsteel

@19
Dat geld, omgekeerd, voor Spanje ook.
Heel streng lockdown-regime gehad en nog strenge regels wat betreft mondkapjes.
Dus?

2
21 SBD

@19 Er overlijden nog steeds mensen aan corona daar, klopt helemaal, en dat zal overal nog wel blijven.
Dit jaar stierven in Nederland maar 444 mensen aan de gevolgen vd griep, in 2016 stierven er in Nederland 9600 mensen aan de gevolgen vd griep.
Hadden we toen ook een lockdown?
Jaarlijks sterven (soms ook onschuldige) mensen aan de gevolgen van alcohol en tabak, wordt dit verboden omdat er zoveel mensen sterven?



mensen leven, mensen sterven

1
22 Snuggles

@21 Veel Spanjaarden zijn TE sociaal en houden zich niet aan de regels, ondanks de strenge maatregelen.

3
23 Liz

@20 "Ooit iemand zien niezen in z’n mondmasker?"

***
Logisch. In Nederland zie je haast geen mondmaskers.

0
24 Liz

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
baba jaga
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@135 De domme hier ben jij maar zelfs om dat te begrijpen ben je nog te dom....

1 minuut geleden geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@135Zonder W bedoel ik natuurlijk.Jullie laagopgeleiden hebben hier de grootste mond. Maar normale mensen trappen daar niet in....

2 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

baba jaga
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@131 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣�...

3 minuten geleden geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@133Jouw hoort hier zonder j, dommerd....

3 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@132En vergeet ook niet iemand die wél onderwijs gehad heeft "arrogant" te noemen, debielen....

4 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

baba jaga
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@129 Ik sprak ook niet tegen jouw maar tegen bop.Zo belangrijk ben jij niet hoor....

5 minuten geleden geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Laagopgeleiden: vergeet niet te minnen 😁...

6 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@130Ja, Baja Jaga is voortdurend op zijn pik getrapt. ...

8 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Bop
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

@123 Dat komt omdat hier veel mensen reageren die niet slim genoeg zijn om mijn reacties in één keer te begrijpen.Ik dacht toch dat ik nu d...

9 minuten geleden geplaatst door Bop

NK. App
Mia Khalifa Lesbian PornHotwife OrgyCelbrity JhadSweedish PornPorns CzechGifs HentaFamosas NudsXxxsunyPink Hair PornstarNhentai 455058Dillion Harper XxxIndian Bf MoveDimecumXvifeosEshamaeWhite Sissy BbcSpitroast CreampieOliver Flynn PornAsain Massage PornHuge JugsSelena Gomaz SextapeDesi Porn BhabiIran Sex MovieXevbellringerpornHandsome SexDirty Talk Mom PornVideo BokepjapanTenn18 PornAmateur Homemade MilfFree PrnoLevelling Up Their Fuck GameAllison Parker XxxKana_momonogiPornhub Com HotNew PornadsZoey HolewayBella Thorne PornhubPanty PornographyBeautiful Nude Women PicturesMichelle RabitAshtonblakeRomantic Story PornBeeg CuteSexteenPornxxx Video HdThephatnessJessica Rogers PornUkraine PornRonis ParadiceTop Porn ActressSunneleone PornJapanese Lesbien PornLena The Plug SquirtNude Fakes CelebrityAltyazili.porniFull Nude PicsSex Game VideoIndian Bengali Sex VideoHottest BlowjobCockyboysTriple Sex HindiBollywood Sex VideoWet Camel ToePonrnoXvideos PornografiasBf Sex Bf Sex Bf SexArunachal SexForcrd AnalYouporn TeenNikki Bella Sex VideoGilma VideosBrittney White PornMilking Table CumshotsEscort Babylon ChicagoFemdomtubesMia Khalifa Hot Sexy VideoKalyn ArriannaTeenslove BlackcocksReddit CrossdressTickzoo ComJoi VideoTwitch SexBus Xxx MoviesIndian Hard Sex MoviesSilvia Saige AnalYua HentaiPıblic PornRate My NaughtyBrazzers 720 HdHentai FootGloryhole VidzVr CamgirlsAnna Claire CloudsXnxx.c OOlder Nude GranniesMost Beautiful Pornstar In The WorldMia Moore PornHot Naked AsianMytitsBlowjob AsianFamiliy PornHod Mom XxxHot Bhabi SexTamil Blue PadamBf Bf Sexy Sexy BfJalpari Sex VideoNovinha HentaiLelu LoveNaked CheerleadingDaniel Weber XxxOlivia Munn BlowjobCarla BrazilFairy HentiTyra Banks In The NudeCharlotte Parkes NudesMolly Pills PornhubHarleyxwest OnlyfansClit PumpingVer Hen TaiBrazillin PornJuliette Moore NudeSienna DayGenevieve SinnMelissa Saint AmandXnxx 4k HdVishnu Priya Hot PhotosHooters PornTeens With Saggy TitsButchpornSheila Marie XxxFox HentaiBig Ass PornPublic BlowjobsFem Dom Foot WorshipNatural Xxx VideoCrvr-309Bokep TudungEva Notty MomHot Sexy HornyHd Black PornosHd Porn Sex MoviesNew Porn StatFree Bdsm PornSleeping CreampiesTittys NudeSex Movie SiteReal Eroge SituationXxx Bhai BehanFull Hot BfJennifer Aniston Xxx