RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Voetbal

Tuchtcommissie spreekt Ajacied Álvarez vrij

Ajacied Edson Álvarez wordt niet geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in de thuiswedstrijd van vorige week tegen Vitesse. De onafhankelijke tuchtcommissie betaald voetbal heeft de Mexicaan vrijgesproken. Ajax ging begin deze week niet akkoord met een schikkingsvoorstel van drie duels schorsing, waarvan een wedstrijd voorwaardelijk.

"Uit de gedetailleerde en duidelijke verklaring van de bewegingsdeskundige, die aan de zijde van Álvarez als getuige-deskundige werd gehoord, in samenhang met de tijdens de zitting getoonde beelden, volgt naar het oordeel van de tuchtcommissie dat niet kan worden geconcludeerd dat Álvarez een gewelddadige handeling heeft gepleegd", aldus de commissie.

Vlak voor rust stond Álvarez al dan niet per ongeluk op het onderbeen van Loïs Openda. Na interventie van de VAR werd de middenvelder weggestuurd. "Mensen die mij al mijn hele loopbaan volgen, weten: ik ga nooit met verkeerde intenties een duel om de bal aan", schreef de Ajacied na afloop op sociale media.

Ook Michael Pinto van Sparta en Glenn Bijl van FC Emmen werden vrijgesproken. Zij mogen net als Álvarez komend weekeinde dus gewoon voetballen.

Bron: ANP