‘Allocetra’, nieuw medicijn tegen het coronavirus lijkt te werken

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Vijf patiënten zijn onlangs gezond en coronavirusvrij uit het Hadassah Medical Center ontslagen, nadat ze hadden deelgenomen aan de eerste klinische proef van een innovatieve behandeling die door het ziekenhuis was ontwikkeld. Deze patiënten verkeerden eerder in een kritieke toestand vanwege het coronavirus.

Allocetra, het medicijn dat wordt gebruikt in de klinische proef, is ontwikkeld in samenwerking met de Enlivex Company uit Nes Ziona op basis van onderzoek uitgevoerd door professor Dror Mevorach, directeur van de afdelingen interne geneeskunde en coronavirus in Hadassah. Eerder was het al met succes getest op tien andere viruspatiënten.

“Allocetra is bedoeld om een ​​breed scala aan gevallen te behandelen waarin er een overreactie van het immuunsysteem is, wat leidt tot een toename van de afscheiding van eiwitten door cellen van het immuunsysteem, cytokines genaamd, en een cytokinestorm veroorzaakt”, legt Mevorach uit. “De activiteit wordt uitgevoerd door cellen van een gezonde donor te behandelen en ze in het laboratorium zo te modelleren dat, wanneer ze in het lichaam van de patiënt worden geïnjecteerd, de ontsteking of storm van cytokines, die zeer schadelijk zijn voor patiënten, onder controle te houden.”

De klinische test werd uitgevoerd met toestemming van het zogenaamde Helsinki Comité van het Ministerie van Volksgezondheid door een team onder leiding van prof. Vernon Van Heerden, de directeur van de Algemene Intensive Care afdeling van Hadassah Medical Center.

“We zijn blij dat de patiënten, die in ernstige en kritieke toestand waren, herstelden na de Allocetra-behandeling”, zei een woordvoerder van Enlivex.

“Ondanks de oorlog rond en naast intensieve voorbereidingen om het groeiende aantal ernstig zieke patiënten op te vangen, blijft Hadassah innoveren en de doorbraken leiden in de behandeling van deze coronapatiënten.”

“We zijn verheugd dat een medicijn ontwikkeld is in onderzoek binnen de muren van ons ziekenhuis, dat inderdaad het therapeutisch potentieel laat zien bij deze patiënten ”, aldus prof. Zeev Rotstein, directeur-generaal van Hadassah Medical Center.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)