Meeste mensen vinden mondkapje geen probleem, maar ze doen het nog niet (omroepbrabant.nl)


Een man, die geen mondkapje draagt, vind het belachelijk dat het in Nederland nog niet verplicht is. "Ik woon zelf in Duitsland, daar is het verplicht en draagt iedereen ze in winkels. De oproep van het kabinet komt veel te laat." ...

door Schildpad in Binnenland  ·  50 Reacties

  • 2
  • 565x gelezen
Reageer met een Emoji
5
9

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Iedereen zijn mondkapje braaf opgedaan vandaag?
Of wacht iedereen die vind dat het verplicht moet worden toch maar tot het echt verplicht is?

6
1 Schildpad

@1 Daar ben ik ook wel eens benieuwd naar.

3
2 solidsteel

* Verwijderd door de redactie *

3 No NWO

@2
Ik heb echt het idee dat er een hoop mensen zijn die al maanden zeiken dat het verplicht moet worden, maar ondertussen zelf gewoon geen mondkapje dragen.
Als dat zo is, zou dat dan komen omdat de kapjes bedoeld zijn om anderen te beschermen, en niet jezelf?

5
4 Schildpad

@1 in de supermarkt heb ik hem opgezet. Niet omdat ik zelf een ontzettend sterke mening heb dat het werkt, maar omdat ik het echt een speciaal soort asociaal vindt als je zo'n kleine moeite niet wilt doen als dit 'zeer dringend'geadviseerd wordt. Stond dan ook echt te kijken van al die asocialen die die minuscule moeite niet wilde doen. Veruit de meeste mensen hadden nog niks op. Ik snap het echt niet...

6
5 Repelsteeltje

Ik heb m opgedaan..en het merendeel vandaag in de Plus hier ook !. een probleem.... mijn bril beslaat LOL! Trukje... beetje afwasspul op de glazen , binnen en buiten dan ff met een katoenen doek wrijven en klaar !

3
6 Sempre

@5
Droeg je daarvoor ook al een mondkapje (in de supermarkt)?

5
7 Schildpad

@6
@7 ook vraag aan jou.

4
8 Schildpad

Waarom is er eigenlijk niet gegaan voor mondkapjes die jezelf beschermen, vraag ik me wel af?

2
9 Schildpad

Rot op met al die zinloze draadjes over mondkapjes, draag hem of draag hem niet,.....
( ik heb al zolang rot op willen zeggen, of opzouten,....)

3
10 kortanante

Ieder het zijne, ik vind het wel een probleem en zolang het niet wettelijk verplicht is draag ik geen mondkapje.

2
11 Sneeuwbal

Ik heb hem vandaag voor het eerst in de supermarkt opgedaan en vraag me af waarom ik het niet eerder heb gedaan, al is het alleen maar om het personeel te beschermen.

3
12 Ik.blijf.mij. verbazen

Ach... al draagt dit maar bij tot bv 10 % minder besmettingen... toch meegenomen!

3
13 Sempre

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5187238/dit-maakt-het-invoeren-van-een-mondkapjesplicht-zo-lastig

Wat zijn de woorden van het RIVM ??? Die schijten 7 kleuren stront om niet dingen te adviseren waarmee ze zichzelf in verlegenheid brengen.

2
14 Strokealpha

Lekker op de fiets met je mondkapje....
Alle voorstanders even 5 minuten 25km/h met een mondkapje op een gewone fiets. Geef het goede voorbeeld.

6
15 Hollander1967

dat er weinig mondkapjes worden gedragen kan ik in mijn supermarkt beamen. Het is een marginaal gebeuren. Morgen ga ik weer, kijken of hett al wat meer is
Denk ook dat het wat meer wordt opgevolgd door reli's ( aldanniet praktizerend)

6
16 krek

Ik was vandaag in het ziekenhuis waar het ziekenhuis zelf niet mee wil werken aan het landelijk beleid. Er worden nauwelijks mondkapjes gedragen en al helemaal niet door de artsen zelf die zeggen:

Een medisch mondkapje beschermt de drager tegen het virus

Een normaal mondkapje beschermt de drager niet maar alleen andere mensen gedeeltelijk.

Dus het beleid is geen mondkapjes dragen alleen op de corona afdeling en verder puur vrijwillig

2
17 Goesenaar

@17
Deze week 2 bijeenkomsten van het ziekenhuis ... en die mensen letten zelf helemaal niet op 1,5 meter en droegen al helemaal geen mondkapjes.

1
18 Schildpad

@10 Dat, ja, Er wordt iets ultraprincipieels van gemaakt waarbij vervolgens degene die niet jouw standpunt aanhangt voor aso of dictator wordt uitgemaakt. Heel zot, vind ik.

2
19 Smiling

@15 Noem mij dan één reden waarom je een mondkapje op moet als je fiets, of het moet in colonne zijn.

1
20 Ik.blijf.mij. verbazen

@12
Vandaag ook door de super gewandeld met mondkapje...voelde me bijna voor lul lopen want ik was letterlijk en figuurlijk de enigste. Bij het verlaten van de winkel kwam er 1 mevrouw net binnen met kapje...pfff gelukkig!

2
21 TouchScreen
22 Schildpad

@18 ook dat. Zelfs op het werk. Soms word er naar gekeken maar als 30 man ineens voor de pauze zijn handen moet wassen en pissen is het daar weer dringen.

Zou wel een goed idee zijn zo vang je minder spinnen.
Zag vandaag een motorrijder met mondkapje voor dat doel.

1
23 Goesenaar

@21 Hardstikke goed, misschien helpt het meer mensen over de streep. En maling aan anderen hebben. Dan doen ze het maar niet.

3
24 Ik.blijf.mij. verbazen

@7 nee, want eerder is er steeds gezegd dat het toch vrijwel niet zou werken. Ik doe het niet omdat ik zelf nu helemaal overtuigd ben dat het wel ineens ontzettend werkt. Alleen op het moment dat het advies daarover komt, vervolgens heel erg wordt aangedrongen en het is verder een kleine moeite, dan vind ik dat je je daar gewoon aan moet houden.

Als een advies opvolgen zeer veel invloed heeft op iemands leven, dan begrijp ik nog wel dat die persoon eerst overtuigd moet worden voordat die het advies opvolgt. Maar dat is hier niet het geval.

2
25 Repelsteeltje

@20 Ach van mij hoeft het ook noet maar er zijn mensen die beweren dat het je zuurstofinname niet hindert in hun propaganda dat mondkapjes dan wel niet helpen maar ook geen nadeel opleveren.

Mondkapjes beperken de zuurstofinname en dat zal schade opleveren aan je lichaam, zeker bij kinderen en jongeren. Er was een duitse neurologe, ene Margareta Griesz Brisson, die dat vanuit haar kennis ook heeft uitgelegd maar die is gecensureerd op youtube. Als ze geen weerwoord hebben moet je gewoon je 'bek houden' met of zonder mondkapje.

Dus mondkapjes hebben weldegelijk schadelijke gevolgen. Daarbij is het een drogmaatregel zoals ook het sluiten van HORECA. Ga morgen een concert filmen. Die beginnen nu een uur eerder. Na elven waren er toch maar 2 mensen in die tent. Dus iedereen zit daar nu een uur eerder want anders halen ze het niet. Puur logisch. Onze leiders zijn doof, blind en stom en in de 2e kamer gaan ze gewoon door tot 23u en worden mondkapjes niet verplicht.

Berichtje van dinsdag:
Mondkapje niet verplicht in gebouw Tweede Kamer
Het wordt in het gebouw van de Tweede Kamer niet verplicht om een mondkapje te dragen. Dat heeft het Presidium, het bestuur van de Kamer, besloten. Voorzitter Arib schrijft in een brief aan de Kamerleden dat het "heel begrijpelijk is als Kamerleden en medewerkers ervoor kiezen een mondkapje te dragen. Het Presidium wil benadrukken dat iedereen zich vrij moet voelen om dat te doen, ook in de vergaderzalen".

De burgemeesters van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven gaven gisteren het dringende advies aan iedereen om een mondkapje te dragen in publieke ruimtes. Het gebouw van de Tweede Kamer is zo'n publieke ruimte.

De aanscherping van de coronaregels verandert overigens niet veel in de Tweede Kamer. De meeste debatten kunnen gewoon doorgaan, maar wel uiterlijk tot 23.00 uur. Wel wordt Kamerleden gevraagd terughoudend te zijn bij het aanvragen van debatten. De komende weken zullen er geen bezoeken van groepen scholieren zijn aan het parlement. ProDemos, dat die bezoeken organiseert, heeft ze afgelast. Ook de Kamerleden zelf mogen geen groepen ontvangen. Wel blijft er ruimte voor dagjesmensen en geïnteresseerden om de debatten bij te wonen.

5
26 Hollander1967

Het officiële standpunt van het RIVM is dat mondkapjes niet noodzakelijk zijn in de strijd tegen het virus." En die gaan dat standpunt niet aanpassen, zegt Brouwer. "Dan zouden ze totaal ongeloofwaardig zijn."

0
27 Strokealpha

@26 Dan moet je dagen, zo niet weken lang dat zuurstoftekort hebben... Niet die paar uurtjes per dag. Maar ja...

3
28 Bluth

Het lijkt er gewoon op dat het gros van de reaguurders hier bezeten is van het mondkapjesdraagvirus. Tegenargumenten, zelfs uit wetenschappelijke hoek wordt blijkbaar afgedaan als onzin.................. Je moet en je zal zo'n smoelmasker dragen !! Hou op, schei uit.

4
29 Strokealpha

@16 Morgen ga ik weer.....

Ben je voorraad aan het inslaan ?

1
30 Olivia

@26
https://www.bitchute.com/video/MqW44dxIkhJV/

op bitchute blijft wel alles staan

4
31 120db

@31
Hoi

2
32 Schildpad

@30 nee ik moest vandaag tandpasta halen, ik had alleen nog tandpasta die niet zo fijn is op het moment dat ik aften heb en had geen tijd om de grote boodschappen te doen. Ben aan het werk, en zo direct weer verder. Er moet morgen wat af zijn, geen uitstel mogelijk
Weet je zo genoeg question

4
33 krek

@32
heb je de mail gezien?

3
34 120db

Ik draag permanent een antifa masker XD Ik ondervind geen problematische situaties met de politie question En ook durfde mensen me niet uit te schelden XD. #ForABetterLife question

2
35 DikkeTor

@34
Ik denk het niet.

1
36 Schildpad

@3 Jammer dat de busjes van de GGZ niet meer rijden............Met dit soort opmerkingen is TBS ook een oplossing.

3
37 Uitede aka Espede

@35

hahs
zou een KKK puntmuts ook mogen?

5
38 krek

@34
Nu wel. Bah heftig : (

2
39 Schildpad

@16 Het is een mondkapje.............dus niet voor je ogen doen question

2
40 Uitede aka Espede

@36
lees maar dan snap je waarom ik zo weer weg ben, geen puf voor hier : (

en was niet in nl, hij woont in midden amerika.
ik ben gister bij haar geweest, ze is kapot : (

ik blijf wel af en toe hier ff loeren. : ) maar trek het stomme geruzie niet

4
41 120db
42 DikkeTor

@41
Ik snaphet.

2
43 Schildpad

@39
ja .
ben weer weg blijf nog wel ff deze draad volgen.

see you : )

3
44 120db

@44
Tot noges : )

2
45 Schildpad

@33
Ja ik weet genoeg , pak wat je pakken kunt nu het nog kan , iedere dag de postbode voor de deur is ook niet zaligmakend .

0
46 Olivia

@46
welnee, er komt geen verplichting in de supermarkt.. Ik haal twee keer per week lopend want geen auto meer.

4
47 krek

@45
ze kan er niet eens heen, de eerste vlucht is in december.

vanwege "corona"

nou ja ik ben weg, tot ooit

3
48 120db

@47
Weet je ik heb al meer dan een half jaar in de supermarkt dat kapje op , en iedereen maakt een boog om me heen , dat is zowel een prettige bijkomstigheid alsook confronterend .
Straks zijn mogelijk de rollen omgedraaid en maken ze een boog om jou heen , voor jou voordelig dat iedereen uit de buurt blijft .

1
49 Olivia

nou ik was ook shoppen. kom er steeds meer tegen die de muilkorfen dragen, maar vrolijk zijn ze niet, wat een sjagrijnige koppen.

word steeds gezelliger question

2
50 120db

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
eh
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

@3En ISIS-kampen zullen open gaan, wat aan de ene kant goed is omdat het er zo'n zooitje is, maar op een nieuw kalifaat daar zitten we ook nie...

1 uur geleden geplaatst door eh

Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Sarcoff
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

@4 Je moet toch wat om de laatste kijkers van de buis weg te jagen....

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Ik heb helaas niet ze veel vertrouwen meer in de zogenaamde westerse experts.Ze zijn wel meesters in miscalculatie....

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Bleke Betty
Tim (20) stapte vanwege pesterijen uit het leven, nu liggen er voor Twentse politiebureaus tegels tegen pesten

i.pv die bespottelijke walgelijke lentekriebels, kunnen ze beter behalve Taal en rekenen ook assertiviteitstrainingen geven, jongeren va zeg 6 j...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@103 Wat een desinformatie. Decennia geleden werd het verboden om nog langer ambtelijk de religie van iemand vast te leggen. Dus die 5% mag je...

3 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
Bf Sexy Bf Sexy Bf Sexy Bf SexyPrivate Com HdGay Dp PornDesy XxxxSavannah Bond VrGrouping BoobsBig Black PusysThe Nup SlipVídeoporno AmadorAncebsoredCoco Bandicoot PornWww Xxx Sexi VideoRobot Xxx VideoUncensoredmangaDress FuckXxx Video CarttonYiao PornJasmine BanksBagbrosClaudia Garcia AnalKeerthy SureshxxxSex Gif For WhatsappFantasy Porn MoviesReal Cougar PornDeyvn DevineSridevi Sex PhotoWww Xxx Full Hd ComLesbian Teacher Seduces StudentPorn FuckingMuslim FuckAlyssa GriffithSex Sex Video BfBeautiful Nude TeenagersInterracialpass PornBabes FtvAmerican Dad HentaiBigtit Milf PicsSex Video QualityLund BurLive IntercourseBit Tit Blow JobRoughest Gay PornGoth Girl HentaiTeen First DpThe Hidden Dungeon Only I Can Enter PornPorgamesTik Tok AdultPhotos Of Kim Kardashian NudeCartoontubeHomemade DidloPerv Mom AnalLezbiyen PonHentai MuitoMorish MillsFamily Strokes OrgDevar Bhabhi Saxy VideoNaked PubliclySite Pornographique Amateur FrançaisLesbienne PornoXxx Brazzer VideosBhabhi AnalVarjin Sex VideoHentaischoolPorstitute PornRiely Reid NudeHdxnxxYoung Ladies In The NudeShantel Vandanten NudeBigboobsmomAnnablisssForest Of The Blue SkinsLola MaiDolpin PornReddit Asian HottiesTabooporntvUkpuntimgMerritt Patterson NudeNude Woman PublicTamil Sister And Brother SexSinensian HentaiDesi Lover Sex VideoNude Leah GottiHot Bobs PornWww Hot PornPornhomeChristie Canyon NudeFotos Fakes FemininaNew Latest Hindi MovieSexy Japanese PornKatreena XxxXxxx Story HindiTeenagers Getting NakedCockhold CompilationAnkha Zone Full VideoFemale Sex ToysPorn With Average PenisesSonagachi Blue FilmXnxx Full Hd Video DownloadPorn Shoot Behind The ScenesHardcore Erotic VideosAudio SexArgentina PussyJazzy Coco PornFuta FuryPorn Orgasm.Hollywood Sexy SongTyoutOkusama Ga Seito KaichouAsunahentaiOdia Xxx Video ComXxx Video LndinHentai World Nintendo SwitchSchooll XxxCheerleader Cream PiePorn From SaBus Ki BfTumblrblowjobSpankbang.vomGayhentaiAlice NakiriShanti Sex VideoFeet Pose BjBig Black CovkNew HentiaFamilysexvidsHot Lrsbian PornMoriah Mills Full VideoRaveena SexChloexwalker OnlyfansMiss Nude WorldSteve Rickz PornXxxx Video Hd HindiAmazonsex PositionAustrlian PornstarsMalu Trevejo BootyLesbianporno VideoSex TokDoubedeesaraiJaimie Chung NudeKatya Clover NakedWorld Best Xxx VideoTs ChynaBf Big BoobsPriyanka Ki Sexy VideoPorn Homemade TeenCategory PornFotos Sexo GeyIsekai Harem Monogatari.Candic DareCrazyshit Com