Het bedrog is nu aan het licht gekomen door een post op Twitter, waarin een jonge vrouw de waarheid achter de studio onthult.
Volledig scherm
Het bedrog is nu aan het licht gekomen door een post op Twitter, waarin een jonge vrouw de waarheid achter de studio onthult. © Getty Images

Verontwaardiging over influencers in nep privéjet: ‘Gek dat alles fake kan zijn’

Dat je niet alles moet geloven wat je op sociale media ziet, bewijst een controversiële privéjet ‘studio’ in Los Angeles nog maar eens. Amerikaanse influencers doen daar alsof ze in een écht vliegtuig zitten, terwijl dat in de verste verste niet klopt. 

  1. Jessica vertaalde haar boek met ‘preuts’ ChatGPT: ‘Vijlt de scherpe randjes eraf’
    PREMIUM

    Jessica vertaalde haar boek met ‘preuts’ ChatGPT: ‘Vijlt de scherpe randjes eraf’

    Schrijfster Jessica de Jong heeft haar tweede maffiaroman Vrouw van eer in drie vreemde talen laten vertalen door ChatGPT. Volgens De Jong levert die stap haar alleen maar voordelen op: het is relatief goedkoop, fouten in de tekst kunnen eenvoudig worden gewijzigd en ze krijgt als onbekende auteur ‘een eerlijke kans’ in het buitenland. De club van professionele vertalers vindt het maar niks: ,,De lezer krijgt een beroerde vertaling voor zijn kiezen.”
  2. Meer dan miljoen Nederlanders kijken illegaal televisie: goedkoop maar niet zonder risico
    PREMIUM
    tv-piraten
    3

    Meer dan miljoen Nederlan­ders kijken illegaal televisie: goedkoop maar niet zonder risico

    Meer dan een miljoen Nederlanders kijken voor een habbekrats illegaal televisie en streamingsdiensten via internet. Daarmee zijn we koploper in Europa. Justitie pakt grote criminele aanbieders aan, maar de thuisgebruiker blijft vooralsnog buiten schot. Terwijl die net zo goed strafbaar handelt. Bedrijven die legaal tv aanbieden en waakhond Brein vinden dat het Openbaar Ministerie best meer mag ingrijpen.
  3. Van spion tot succesvol cyberzakenman: ‘Jongensdroom, natuurlijk heel erg gaaf’
    PREMIUM
    interview

    Van spion tot succesvol cyberzaken­man: ‘Jongens­droom, natuurlijk heel erg gaaf’

    Job Kuijpers, een voormalig AIVD’er, richtte vier jaar geleden Eye Security op met twee andere ex-medewerkers van Nederlandse veiligheidsdiensten. De Haagse cyberbeveiliger/-verzekeraar telt inmiddels 120 medewerkers en groeit als kool. Deze week werd bekend dat er 36 miljoen euro is opgehaald bij investeerders. ,,Ik heb in mijn hele carrière nog nooit een netwerk gezien waar wij niet binnen zouden kunnen komen.”