De Proud Boys verschijnen regelmatig op Trump-rally’s en worden sinds 2018 door de FBI beschouwd als een rechts-extremistische groepering.
Volledig scherm
De Proud Boys verschijnen regelmatig op Trump-rally’s en worden sinds 2018 door de FBI beschouwd als een rechts-extremistische groepering. © Photonews

Fred Perry stopt met verkoop van zwart-gele polo: “Te populair bij Amerikaanse neonazi’s”

Het Britse kledingmerk Fred Perry stopt met de verkoop van zijn befaamde zwart-gele polo in de Verenigde Staten en Canada. Aanleiding is het succes van het shirt bij de neonazistische Proud Boys-beweging. “Dit is bijzonder frustrerend, maar wij willen op geen enkele manier aan zo’n organisatie gelinkt worden”, klinkt het in een persbericht.

6 reacties

  • Kristof Van ossel

    4 jaar geleden
    Sinds de jaren 90 wordt dit al gedragen door skinheads,tesamen met Levi’s en Dr.Maertens,waar komen die nu nog mee af!
  • Nema De Geest

    4 jaar geleden
    Fred Perry produceert en verkoopt toch wat het wil. Als de zaak niet geassocieerd wil worden met neonazi's is dat toch hun recht? Hoe iemands vrije mening daaronder zou lijden snap ik niet goed? Beletten ze neonazi's hiermee hun mening te uiten? Die kunnen dat enkel als ze bepaalde merkkledij dragen? Ik denk dat ze nog steeds vrij zijn hun haat en intolerantie te verspreiden.
  • Jo Nijs

    4 jaar geleden
    Dan koop ik gene fred perry meer
  • Yannick Foubert

    4 jaar geleden
    Belachelijk van fred perry. Vrije meningsuiting kennen ze niet blijkbaar
  • NAFO

    4 jaar geleden
    Dat is al 20 jaar zo