FBI-directeur Christopher Wray
Volledig scherm
FBI-directeur Christopher Wray © Reuters

Amerikaanse inlichtingendiensten waarschuwen voor binnenlands extremisme rond verkiezingen

De FBI en het Amerikaanse Ministerie van Binnenlandse Veiligheid (DHS) wijzen er in rapporten op dat de dreiging van binnenlandse terreur op verkiezingsgerelateerde doelwitten in de aanloop naar de presidentiële verkiezingen van 3 november vermoedelijk zal toenemen. Ze spreken daarbij van een “heksenbrouwsel” van toenemende politieke spanningen, burgerlijke onrust en buitenlandse desinformatiecampagnes.

5 reacties

  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    Christopher Wray heeft onlangs ook nog in een interview het tegenovergestelde van zijn baas Trump beweerd, namelijk dat stemmen per brief volledig veilig is. En dat stond Trump helemaal niet aan. In het WH wordt dan ook reeds achter voorgehouden hand vermoed dat hij op de bucket van Trump staat.
  • vanfleteren diederik

    4 jaar geleden
    Ik vind het toch vreemd dat men blijft beweren dat stemmen met de post fraudevrij is. Brieven kunnen zeer gemakkelijk verdwijnen, zeker in wanner wordt vermoed dat een district zus of zo zal stemmen.
  • Geert Vande Walle

    4 jaar geleden
    Dat "Center for Strategic and International Studies" verdient een prijs !
  • Jeroen Beckers

    4 jaar geleden
    Extreem-rechts dat de grootste bedreiging vormt, hoeft het te verbazen? De filosofie van leugens, haat, angst, gebrek aan respect voor het leven enz. De geschiedenis leert het ons al eeuwen. Helaas trappen zovelen zo makkelijk in de propaganda.
  • jaak Peeters

    4 jaar geleden
    "eeuwen geleden"? Toen was Amerika nog aan de oorspronkelijke bewoners, voor ze door "kolonisten" werden uitgeroeid.