U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 10
Voor wie nog denkt dat Covid-19 ‘een griepje’ is: in de afgelopen tien maanden heeft het nieuwe coronavirus meer doden veroorzaakt dan HIV, malaria, influenza, dysenterie, mazelen en cholera bij elkaar, schrijft The New York Times. Ook in het verkeer en door zelfdoding overlijden werel ...

25 dagen geleden door Crezee

LEES MEER OVER

Wat een onzin.
Het griepseizoen meet je in een bepaalde tijdsframe, van oktober tot mei.

He Joop,, ik heb verschrikkelijk nieuws voor je:
https://www.youtube.com/watch?v=6XxJ-HAPfcE

1 Hollander1967    
25 dagen geleden door Hollander1967
26
Meld


Propaganda eerste klas, absoluut niet waar
Sowieso het gedraai met cijfers al

2 Deelname    
25 dagen geleden door Deelname
22
Meld

Dit is echt aantoonbaar nepnieuws. Check je bronnen Joop
690000HIV
450000Malaria
58000Dysenterie
420000Influenza
75000Cholera
Samen bijna 1,8 miljoen doden op jaarbasis

3 JCA    
25 dagen geleden door JCA
15
Meld

Uit het bericht ....Voor wie nog denkt dat Covid-19 ‘een griepje’ is: in de afgelopen tien maanden heeft het nieuwe coronavirus meer doden veroorzaakt dan HIV, malaria, influenza, dysenterie, mazelen en cholera bij elkaar,

De jaarlijkse seizoengriep is door coronabeleid dit jaar sterk verminderd , normaal 3000 oversterfte tegen dik 400 oversterfte dit jaar . Dat is maar 1/7 deel van wat er normaal ieder jaar aan griep overlijdt .
Als afstand houden en hygiene 6/7 deel tegenhoudt dan zouden er nu zonder corona beleid wereldwijd 7 miljoen doden kunnen zijn te wijten aan het coronavirus .

4 Olivia    
25 dagen geleden door Olivia
14
Meld

@4 mag ik nu de mensen die ongezond leven de hamburgers uit hun handen slaan?
Want het zijn allemaal mensen die dood gaan die behoorlijk ongezond geleefd hebben, mogen wij ze daar nu op aanspreken dat ze dik overgewicht hebben!

En kan je mij nu eindelijk eens de cijfers geven wat voor schade de maatregelen geven aan mensen en hoeveel doden dat opgeleverd heeft, die cijfers moeten er nu toch wel zijn na 7 maanden toch!

5 Rattocasi    
25 dagen geleden door Rattocasi
24
Meld

Joop de aartsleugenaar. Wie Joop nog gelooft spoort zelf nog minder.

6 xtremy    
25 dagen geleden door xtremy
24
Meld

@5 Tikkeltje bizar dat u anderen vraagt om cijfers die uw stelling moeten ondersteunen, vindt u niet? Als u het zelf niet kunt bewijzen, wellicht dan iets minder hard roepen?

7 Smiling    
25 dagen geleden door Smiling
4
Meld

@4 Verlies niet uit het oog dat door al de corona-maatregelen, ook véél minder mensen elkaar dit jaar... überhaupt kúnnen aansteken met de griep!

8 Scorpio    
25 dagen geleden door Scorpio
2
Meld

@7 nee wat hard is dat voor een handje vol mensen van 80 jaar en ouder de hele wereld op non actief te zetten dat is pas hard, ik wil nu de schade zien van de maatregelen want die zijn velen malen groter dan de corona doden, aan armoede in arme landen overlijden al veel meer mensen nu, maar voor jou toch een ver van mijn bed show, wat kan jou het nu schelen dat door de maatregelen veel mensen sterven aan honger omdat ze niks meer verdienen.
Als jou angst maar bevredigd is toch!

9 Rattocasi    
25 dagen geleden door Rattocasi
22
Meld

@9 Hoeveel mensen zijn er al gestorven van de honger door de Corona-maatregelen? Dat wil ik van jou even weten. Of, ben jij nu lekker je eigen angst aan het bevredigen? question

10 Bluth    
25 dagen geleden door Bluth
5
Meld

@9 Uw aannames over wat ik denk en vind kunt u wellicht voor u houden. Ze zijn smadelijk en slaan nergens op. Ik vind het bovendien geen manier van discussiëren, anderen allerlei meningen in de maag splitsen en daar op los gaan.

Blijft dat als ú iets stelt, ú de bewijzen moet leveren en dat niet aan andere moet vragen.

11 Smiling    
25 dagen geleden door Smiling
4
Meld

Er staat niets wat niet waar is.
Maar het is maar net met welke periode je het vergelijkt. Easy.
Zo kun je elk nieuws naar je hand zetten, er is geen woord gelogen.
Overigens doen "tegenstanders" exact hetzelfde ...

12 joostmaghetweten    
25 dagen geleden door joostmaghetweten
6
Meld

@10 Al weer een tijd geleden was er een reportage over de kledingindustrie in India. Veel grote merken hadden besloten hun productie vanwege Corona te staken. En wat zei die reporter toen: in India zullen dan veel arbeiders op straat komen te staan en zullen van de honger kunnen omkomen. Dus het zou zo maar kunnen dat er nare gevolgen kunnen zijn voor die mensen daar in India vanwege Corona.

13 ThWil    
25 dagen geleden door ThWil
3
Meld

@13 Voor mensen die bang zijn voor corona, 80 jaar zijn en ongezond leven, denken alleen om hun eigen hachje en dan mag de hele wereld wel in lockdown van ze zodat alles naar de bliksem gaat.

14 Rattocasi    
25 dagen geleden door Rattocasi
14
Meld

@14 Ik weet niet of zij dit nu eisen dat hele wereld in een lockdown gaat. Wellicht dat zij enige bescherming wensen en niet zoals dat is gebeurd in de verpleeghuizen.

15 ThWil    
25 dagen geleden door ThWil
0
Meld

@13 Haha, die is leuk. question

De kledingindustrie moet stoppen met het misbruik maken van de arbeiders in o.a. India, met dezelfde gevolgen. Maar nu het "door" Corona-maatregelen "komt" is het opeens niet goed meer.

Je verwoord het trouwens wel goed, door Corona, en daar kan verder niemand iets aan doen.

16 Bluth    
25 dagen geleden door Bluth
0
Meld

@10 geloof je het toch lekker niet, is toch ver van je bed, je krijgt er pas last van als er massa ontslagen komen in Nederland, maar tot nu toe ondersteund overheid nog bedrijven dus de massa ontslagen komt pas na de verkiezingen zo slim zijn ze wel, tot zo lang houden ze de broek nog op van bedrijven.

Ga je echt niet overtuigen de waarheid komt altijd naar boven is het nu niet dan is het we over een paar jaar.

En dan kan je zeggen, ik heb het niet geweten.

17 Rattocasi    
25 dagen geleden door Rattocasi
14
Meld

@17 Nou ja, ik heb wat COVID-19 met een persoon kan doen van heel dichtbij meegemaakt. Massaontslagen ga ik niks van merken, als die er al komen gaan.

Je kan voor jezelf volhouden dat jij dé waarheid in pacht hebt, dat geeft je echter geen realistisch beeld op de realiteit. Maar ja, zolang mensen als jij in hun bubbel blijven zal daar niks aan veranderen.

18 Bluth    
25 dagen geleden door Bluth
4
Meld

@16 Kijk dat die onderhandelaars van die merkkleding over lijken gaan mag wat mij betreft ook eens wat meer aan de grote klok worden gehangen. Echter het is India en probeer daar maar eens iets meer voor de arbeider voor elkaar te krijgen. Ook de EU stelt blijkbaar geen eisen. En onder die al miserabele omstandigheden kunnen die arbeiders wat geld verdienen en nu met de Corona erbij wordt dat helemaal beroerd. En dat zal voor meer arme landen gelden.

19 ThWil    
25 dagen geleden door ThWil
5
Meld

@19 Ja, zo kan ik ook hetzelfde zeggen als wat ik eerder zei. Lekker in een rondje lullen zodat je nergens uitkomt.

20 Bluth    
25 dagen geleden door Bluth
0
Meld

@5
Als die cijfers er zijn dan mag je ze hier etaleren .

@8 Dat is wat ik wil duidelijk maken bij @4 coronabeleid reduceert ook andere infectieziektes .

21 Olivia    
25 dagen geleden door Olivia
0
Meld

@20 Ik mag toch aannemen dat iedereen wel weet wat de importantie is van dit forum? Jij en ik zitten echt niet aan de knoppen. Hooguit gaan we naar de knoppen.

22 ThWil    
25 dagen geleden door ThWil
3
Meld

@14 overheden willen niet oude mensen nu massaal doodgaan want daarmee daalt de gemiddelde leeftijd en dan moet de pensioenleeftijd naar beneden en dat was niet de bedoeling van deze biologische oorlogsvoering tegen gewone mensen.

23 PFL    
25 dagen geleden door PFL
10
Meld

Dat zal al helemaal gelden voor de eerste 9 maanden van dit jaar en de kans dat het ook gaat gelden voor 2020 in het geheel is ook knap aanwezig.

@1 Wat is eigenlijk het nut om het aantal doden door Corona te bagatelliseren?

24 JackKropotkin    
25 dagen geleden door JackKropotkin
0
Meld

@23 Huh? Dus ouderen worden beschermd om de AOW leeftijd niet te laten dalen. Echt?

25 JackKropotkin    
25 dagen geleden door JackKropotkin
1
Meld

@21 Ja, je hebt gelijk, ik las het ietwat te haastig.
Sorry, mijn opmerking was dus overbodig. question

26 Scorpio    
25 dagen geleden door Scorpio
0
Meld

@25
Dat moet wel waar zijn.
Bijna alle overheden ter wereld doen mee om de specifiek Nederlandse AOW te beschermen.
Dit is zo vreselijk geheim dat het alleen ontmaskert kon worden door een ???????. Vul zelf maar wat in.

27 Snorrie    
25 dagen geleden door Snorrie
2
Meld

@18 ik heb van dichtbij mee gemaakt hoe mensen lijden onder het beleid in eenzaamheid zijn gestorven, hoe mensen kanker kregen en er aan stierven omdat alles alleen corona was je hoeft bij mij met dat soort onzin niet aan te komen, voor jou is het erg echter voor de mensen die met de maatregelen te maken hebben een dan naasten in eenzaamheid zien sterven is niet minder erg, vreselijk je geliefde in eenzaamheid zien sterven door de maatregelen.

In 2018 zijn er 9500 mensen gestorven aan griep met longontsteking, vreselijk om te zien die lagen ook op de IC heb ik je toen gehoord? Ik heb laatst iemand op de IC gezien aan beademing door zelfmoord poging, vreselijk om te zien na weken kwam deze er weer uit, heel naar allemaal maar dat zijn alle gevallen op de IC.

De zielige verhalen naast de corona zijn net zo erg echter daar hoor je niemand over.
En nee als je AOW hebt, dan zal je niks van massaontslagen merken echter kinderen en kleinkinderen wel maar dat zal jou een rotzorg zijn toch?

28 Rattocasi    
25 dagen geleden door Rattocasi
14
Meld

@28 "hoe mensen kanker kregen en er aan stierven omdat alles alleen corona was je hoeft bij mij met dat soort onzin niet aan te komen" Gast, ga jij even een eind fietsen. Een beetje over de ruggen van mensen met kanker je onzin verspreiden. En dan ga je vervolgens ook nog even voor mij bepalen dat die mensen mij niet boeien.

Voor types als jou zou ik nog willen dat het recht van de sterkste zou gelden, en dat jij dit recht in mijn gezicht zou zeggen.

29 Bluth    
25 dagen geleden door Bluth
2
Meld

@29 nee weet dat ik bij jou daar net mee aan hoef te komen want je leeft in je eigen wereld en wat kan jou het schelen als ver van mijn bed mensen sterven van de honger of mensen in eenzaamheid sterven of mensen hun baan kwijt raken als jij het maar goed hebt toch?

30 Rattocasi    
25 dagen geleden door Rattocasi
11
Meld

@28
Je lieg dat je barst.

In eenzaamheid zien sterven ?

31 Snorrie    
25 dagen geleden door Snorrie
0
Meld

@28
Aan griep met longontsteking ?
Het is of aan de griep of aan longontsteking.
Helaas hebben ze in beide gevallen dan een onderliggende kwaal dus mogen ze niet mee geteld worden, tenminste volgens jullie eigen redenatie.

32 Snorrie    
25 dagen geleden door Snorrie
1
Meld

Fijne dag snorrie

33 Rattocasi    
25 dagen geleden door Rattocasi
10
Meld

@24 wat is eigenlijk het nut on het aantal doden van covid19 zo te overdrijven.

Maar misschien moeten we kijken naar het aantal HIV, malaria, influenza en cholera besmettingen want daar wordt toch op gestuurd?

Ik ga er maar weer eens een andere gouwe ouwe bij halen. Ruud uit het Big Brother huis: laajenienaaien!

34 Hollander1967    
25 dagen geleden door Hollander1967
9
Meld

@5 Overgewicht is niet overdraagbaar. Corona wel.

35 Scholar008    
25 dagen geleden door Scholar008
1
Meld

@34 Wie overdrijft het dan en waarom denk je dat het overdreven wordt? En wat zijn dan wel de juiste cijfers? Geen miljoen doden maar de helft of een tiende of honderste? Welke bron gebruik jij dan om het aantal met corona besmette mensen en corona-doden te tellen? Of tel je gewoon niet en is het alleen een gevoel dat het er geen miljoen maar 10000 of zo zijn? En door wie laat ik me dan naaien, Unilever, NWO, 'Big Pharma', Bill Gates ... ?

Veel vragen ik weet het question.

> Maar misschien moeten we kijken naar het aantal HIV, malaria, influenza en cholera besmettingen want daar wordt toch op gestuurd?

Waarom, het gaat toch over Covid-19, niet over die andere ziektes?
De enigen die daar verder op 'sturen' zijn 'jullie' hoor, de corona-ontkenners en bagatelliseerders.

36 JackKropotkin    
25 dagen geleden door JackKropotkin
0
Meld

@30 Zolang ik en de honden het maar goed hebben inderdaad, de rest interesseert me geen mallemoer! Ik heb ook nul last van alle maatregelen, dus kom maar op met de verplichtingen, ik merk er toch niks van!

Lekker egoïstisch hé? Liever op deze wijze egoïstisch zodat het virus niet als een dolle om zich heen slaat, dan enkel aan de portemonnee denken onder het mom "er gaan mensen dood van de honger".

37 Bluth    
25 dagen geleden door Bluth
1
Meld

@30 Joh als dat jouw probleem is kun je daar ook nog voor inzetten , voor mensen die in eenzaamheid zitten , bijvoorbeeld te gaan werken bij een telefoonlijn daarvoor , of wellicht voor boodschappen te zorgen voor eenzame ouders , en er zullen gerust wel initiatieven op internet zijn als je daar op google op zoekt , maar dat is jouw probleem niet is het Rat , jij wil alleen trollen , want ik heb jouw de afgelopen 15 jaar op nieuwskoerier en nuijj.nl nooit anders zien doen ....

Laten wij nou heel eerlijk zijn Ratgeval ,

38 MarcusCole    
25 dagen geleden door MarcusCole
0
Meld

@33
Het is nu zeker dat je weer een aantal uren wegblijft dus dat gast zeker lukken.

39 Snorrie    
25 dagen geleden door Snorrie
0
Meld

@39 Sommige hebben wel iets buiten NK.

40 solidsteel    
25 dagen geleden door solidsteel
3
Meld

@38 Volgens mij ben je niet helemaal lekker in je bovenkamer door te denken dat mensen afhankelijk willen zijn van vrijwilligers, je houd erg van betutteling lees ik.

Een andere mening mag niet van jou, anders denken mag toch ook niet van jou, een ieder moet toch denken zo als jij erin staat, doe je dat niet ben je ineens een .....

Van mij mag jij denken wat je wil ,ik ben het met jou niet eens en volgens mij is dat mij goed recht dit te vinden.

41 Rattocasi    
25 dagen geleden door Rattocasi
6
Meld

@39 Ja sorrie ik heb nog een ander leven, dat jij alleen NK heb zegt iets over jou.

42 Rattocasi    
25 dagen geleden door Rattocasi
5
Meld

@42
Dat leven waar je mensen eenzaam ziet sterven ?

Daar zijn medicijnen voor.

43 Snorrie    
25 dagen geleden door Snorrie
1
Meld

@43 fijne dag snorrie.

44 Rattocasi    
25 dagen geleden door Rattocasi
6
Meld

Joop=bullshit. Rutte kon/wil immers geen mortaliteitscijfers geven !!! Geeft wel te denken. Dus Joop: "Bek houden"

45 Strokealpha    
25 dagen geleden door Strokealpha
8
Meld

Dit is weer puur paniek/angst zaaien van Jopie...
Mijn vraag is waarom horen we geen enkele dokter op tv samen met het 'team' zeggen hoe bv de mensen hun immuunsysteem kunnen versterken?

46 Happy face    
25 dagen geleden door Happy face
7
Meld

Joop Joop Joop, wat een hoop bombarie weer. Misselijke zooi daar met hun nep nieuws van onze belastingcenten

47 Vrijbuitertje    
25 dagen geleden door Vrijbuitertje
6
Meld

Cijfers uit de NYT.....dat was vroeger een kwaliteitskrant tegenwoordig zijn roddelbladen zoals The Sun geloofwaardiger.

48 Eric    
25 dagen geleden door Eric
5
Meld

@46
Was gister nog op tv, alleen zonder team.
Was zelfs een professor.

49 Snorrie    
25 dagen geleden door Snorrie
0
Meld

@49 Oke dank, ik kijk bijna geen tv meer..

50 Happy face    
25 dagen geleden door Happy face
4
Meld

@28
[ @18 ik heb van dichtbij mee gemaakt hoe mensen lijden onder het beleid in eenzaamheid zijn gestorven, hoe mensen kanker kregen en er aan stierven omdat alles alleen corona was......]

God in de hut! Wat een duimzuigerij alwéér. Hoe vaak heb ik jou al onderbouwd laten zien dat spoedeisende hulp nooit stopte en onder meer kankerbehandelingen alleen uitgesteld werden als dat verantwoord kon? En dan nu voor de zoveelste keer DE medemens uithangen?! Zum Kotzen!

Het is wat @ 29 ook al zegt: [ Gast, ga jij even een eind fietsen. Een beetje over de ruggen van mensen met kanker je onzin verspreiden. En dan ga je vervolgens ook nog even voor mij bepalen dat die mensen mij niet boeien.]

Bluth en ik zijn kankerpatiënt, hopelijk intussen geweest, maar dat is voor ons alle twee pas zeker als we aan de gevolgen van iets anders overleden zijn.

51 Wilmama    
25 dagen geleden door Wilmama
2
Meld

@50 Ha, dat noem ik humor. Klagen dat je nooit iets op tv ziet, terwijl je bijna geen televisie kijkt.

52 Smiling    
25 dagen geleden door Smiling
2
Meld

@52 Lol je weet dat alles ook op internet staat toch? Ik heb het gewoon nog niet voorbij zien komen, en ik werk dus zit niet de hele dag op NKquestion.

53 Happy face    
25 dagen geleden door Happy face
4
Meld

@52 Het was trouwens niet klagen maar een vraag...

54 Happy face    
24 dagen geleden door Happy face
3
Meld

@54 Maar u moet toch zelf ook wel zien dat het een tamelijk humoristische opeenvolging van posts is?

De formulering maakte het geen open, neutrale vraag, maar vooringenomen geklaag. Helaas, ik kan er niets anders van maken.

55 Smiling    
24 dagen geleden door Smiling
2
Meld

,@52 Corona, ik heb nog nooit zoveel tegenstrijdigheden gelezen van deskundigen. Laten we eerlijk zijn, ze weten veel maar ook heel veel niet!

56 Vrijbuitertje    
24 dagen geleden door Vrijbuitertje
3
Meld

@50
Dan snap ik je vraag in @46 niet zo.

57 Snorrie    
24 dagen geleden door Snorrie
0
Meld

@24
[ @1 Wat is eigenlijk het nut om het aantal doden door Corona te bagatelliseren?]

Daar begrijp ik ook geen snars van. In de tekst wordt ook gelinkt naar dit artikel dat een en ander bevestigt: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/09/27/1-miljoen-sterfgevallen-wereldwijd-door-corona/

(**) 1 miljoen doden, is dat eigenlijk veel?

Toch wel. Zelfs in vergelijking met andere overdraagbare ziekten die elk jaar heel wat slachtoffers maken, zoals malaria, griep en aids, sterven nog altijd meer mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting. Ook in het verkeer, aan ondervoeding en door zelfdoding sterven er elk jaar minder mensen dan aan COVID-19.

De animatie hieronder geeft meer inzicht in het aantal dodelijke slachtoffers door COVID-19, in vergelijking met andere vaak voorkomende doodsoorzaken wereldwijd. (Let wel: de gegevens van de andere doodsoorzaken zijn afkomstig uit 2017) (**)

En 2020 is nog niet voorbij en de pandemie ook niet, dus de teller loopt nog door.

58 Wilmama    
24 dagen geleden door Wilmama
2
Meld

@58 Natuurlijk want u telt ieder jaar de hongerdoden in afrika....

Het cdc heeft op 10 september al het schokkend lage sterftecijfer gepubliceerd: 99,97% van de mensen overleeft corona met slechts een handjevol met blijvende schade.

59 Hollander1967    
24 dagen geleden door Hollander1967
2
Meld

@59
Je refereert aan dit bericht van enkele maanden geleden?: https://www.nieuwskoerier.nl/news/669252-cdc-vs-bevestigt-onverwacht-laag-sterftecijfer-ten-gevolge-van-het-corona-virus?page=1

Dat dus gebaseerd is deze berichtgeving van 10 september j.l. of wat?!:
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/hcp/planning-scenarios.html

Korom: je hebt heel wat uit te leggen.

60 Wilmama    
24 dagen geleden door Wilmama
0
Meld

@45 /@46 Sorry, maar kunnen jullie niet lezen? Joop citeert de New York Times he. Wat Rutte hiermee te maken, geen idee. Tip: lees het artikel voor u reageert, wellicht steekt u er iets van op.

61 Zucht    
24 dagen geleden door Zucht
0
Meld

@59 Nee, ik refereer aan dit draadje van gisteren: https://www.nieuwskoerier.nl/news/732958-cdc-komt-met-schokkende-cijfers-fatality-rate-van-covid-19-is-zeer-laag

En de CDC cijfers worden regelmatig ververst. The Current Best Estimate spreekt nog steeds over zeer lage cijfers die de laagste ingeschatte scenario's benaderen.

En iedereen kan zelf zien hoe laag de huidige Best Estimate uitpakt en als ze het niet snappen. Maar wat snapt u niet aan deze best estimate.

Momenteel is ca 0,06% van de amerikaanse bevolking overleden aan Covid 19. Dat komt overeen met een influenzagolf.62 Hollander1967    
24 dagen geleden door Hollander1967
2
Meld

Ik ken niemand die ziek is van corona ...

63 Chat Baker    
24 dagen geleden door Chat Baker
2
Meld

Ik ken dus niemnd die ziek is en overleden is aan Corona , ondanks dat we in 'n pandemie zitten...
Vroeger waarde hier TBC rond..links rechts werden mensen ziek , mensen gingen dood , ook kinderen..
Nooit werd de samenleving om deze ziekte op slot gegooid , ondanks dat TBC zeer besmettelijk was , ondanks de gebrekkige zorg en de ongeneeselijkheid van de ziekte toen.., ..
Dat ging ook niet want dat zou nog dodelijkere armoede opleveren...
En dat is hetzelfde wat zich hier momenteel votrekt .
Het MKB gaat kapot , de theaters , artiesten , festivals etc...er staat ons 'n economische crisis en massa werkeloosheid te wachten..
Nederland wordt nooit meer normaal door de schade v.d. lockdowns..
En dat om 'n virus wat niet dodelijker is dan influenza..het is natuurlijk geen ziekte zoals TBC waar men over praat..

64 Chat Baker    
24 dagen geleden door Chat Baker
4
Meld

@64

ik ook niet, net als mijn vrienden en kennissenkring.

Laten we het beestje ook gewoon even bij de naam noemen. De meeste "besmettingen" komen voor in stadsdelen met veel allochtonen

65 krek    
24 dagen geleden door krek
2
Meld

@62 "Momenteel is ca 0,06% van de amerikaanse bevolking overleden aan Covid 19. Dat komt overeen met een influenzagolf."
en wat zegt je dat?

66 RobP    
24 dagen geleden door RobP
2
Meld

@61
Baudet wist dat cijfer toch? Dus waarom er naar vragen?
Als Baudet het niet weet krijgen we dit, https://m.youtube.com/watch?v=R5HrBp0Ins8

67 Hendrianus    
24 dagen geleden door Hendrianus
11
Meld

@64

TBC is geen virus infectie maar een bacteriële. Alleen open long TBC is besmettelijk. De patiënt is dan ook ziek en zoekt hulp. In landen waar geen armoede heerst, gebrekkige zorg is en de bevolking kennis heeft van de aard van de infectie vormt TBC geen significante bedreiging meer.

In de tijd dat TBC niet te behandelen was werden patiënten geïsoleerd en gingen inderdaad velen dood.
Met klachten ging men niet snel hulp zoeken, o.a. door armoede, en kon de ziekte zich verspreiden.

Om nu te stellen dat de samenleving niet de maatregelen tegen corona moet nemen omdat we dat vroeger ook niet deden met TBC is absurd. Van TBC was in een vroeg stadium bekend hoe de overdracht plaatsvond dat is bij het corona virus tot nu toe niet exact bekend. Bij TBC wist men exact wanneer iemand besmettelijk was en hoe te handelen. Het had geen enkele zin indertijd om bij TBC landelijke maatregelen te nemen anders dan het opsporen van besmette personen die nog niet ziek waren. De Mantoux test en röntgen onderzoek.

We weten nu nog te weinig hoe corona zich verspreidt maar zien wel dat het isoleren van mensen, uiteraard, helpt om de ziekte in te dammen. Net als met TBC in het begin is er nog geen afdoende genezing mogelijk. Er wordt nog geëxperimenteerd.

68 Hendrianus    
24 dagen geleden door Hendrianus
11
Meld

Places like China, Germany, South Korea and New Zealand have shown that it is possible to slow the pandemic enough to limit infections and deaths while still reopening businesses and schools. unquote.

Wereldwijd gaat de stelling alleen op als je ze per ziekte vergelijkt met de 1 miljoen coronadoden dus denk ik dat er een vertaalfout is gemaakt. De gezamenlijke sterfgevallen door de andere ziekten overstijgen met gemak het officieuze aantal coronadoden. Let wel, heel veel coronadoden worden nu nog niet meegenomen in de statistieken.

De enige reden dat we in Nederland zoveel coronadoden hebben, is omdat dit kabinet kostbare tijd verloren heeft laten gaan en tot op de dag van vandaag niets van haar fouten heeft geleerd. En in Nederland zijn lang niet alle coronadoden meegeteld. Dat geldt voor de meeste landen.

69 samcash    
23 dagen geleden door samcash
11
Meld

@66 Dat zegt mij dat het land met de hoogste sterfteratio ook een hele slechte gezondheidszorg heeft. Wereldwijd geldt nog steeds een veel lager sterftecijfer. In nederland bijv. is het sterftecijfer 0,03% Geen enkele reden om de draconische maatregelen over de hele bevolking en economie uit te rollen.

70 Hollander1967    
23 dagen geleden door Hollander1967
0
Meld

@70 Dat vind ik nu altijd zo knap aan personen die het sterftecijfer van Corona vergelijken met de griep. Ze gaan altijd compleet voorbij aan alle maatregels die zijn getroffen om de besmettingen en dus evt. doden omlaag te krijgen. Hoe vaak ze er ook op gewezen wordt, op de eoa manier wil dat gewoon niet blijven zitten in het geheugen.

71 RobP    
23 dagen geleden door RobP
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Geert Wilders viert triest jubileum, deze wee...
“Deze week is het precies 16 jaar geleden dat...

11 uur geleden door Racism monitor 2020

Schandaal rond de Biden's groeit met de...
Uit verklaringen en materiaal van voormalig z...

20 uur geleden door Proemevla

Stem PVV op 17 maart 2021
- einde islamisering NL - einde NL in de EU...

1 dag geleden door Inter

Drukte in Efteling ondanks record nieuwe coro...
In pretpark de Efteling is het vrijdag flink...

7 uur geleden door Schildpad

'Trump eindelijk scherp en gedisciplinee...
WASHINGTON - Veel Amerikaanse media en hun de...

19 uur geleden door Ignatia


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Erika
OT 111...
Goedemorgen, ik wens iedereen een heel fijn w...

12 minuten geleden door Erika

greenmango
Extreemrechts en wit nationalisme grootste te...
Om met Joe Biden te spreken "extreemrechts is...

23 minuten geleden door greenmango

Wendel
‘Hoeveel willen we als samenleving opoffere...
Dit compliceert de discussie dus alleen maar,...

30 minuten geleden door Wendel

beastyboy
Extreemrechts en wit nationalisme grootste te...
@51U begrijpt duidelijk de werking van lich...

31 minuten geleden door beastyboy

priaap
Samenvatting | MVV - Jong Ajax...
@8 Dank je. Het gaat me aan het hart hoe het ...

32 minuten geleden door priaap

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig