Meer doden door coronavirus dan door HIV, malaria, griep en cholera (joop.bnnvara.nl)


Voor wie nog denkt dat Covid-19 ‘een griepje’ is: in de afgelopen tien maanden heeft het nieuwe coronavirus meer doden veroorzaakt dan HIV, malaria, influenza, dysenterie, mazelen en cholera bij elkaar, schrijft The New York Times. Ook in het verkeer en door zelfdoding overlijden werel ...

door verwijderd322399 in Buitenland  ·  71 Reacties

  • 10
  • 812x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@28
[ @18 ik heb van dichtbij mee gemaakt hoe mensen lijden onder het beleid in eenzaamheid zijn gestorven, hoe mensen kanker kregen en er aan stierven omdat alles alleen corona was......]

God in de hut! Wat een duimzuigerij alwéér. Hoe vaak heb ik jou al onderbouwd laten zien dat spoedeisende hulp nooit stopte en onder meer kankerbehandelingen alleen uitgesteld werden als dat verantwoord kon? En dan nu voor de zoveelste keer DE medemens uithangen?! Zum Kotzen!

Het is wat @ 29 ook al zegt: [ Gast, ga jij even een eind fietsen. Een beetje over de ruggen van mensen met kanker je onzin verspreiden. En dan ga je vervolgens ook nog even voor mij bepalen dat die mensen mij niet boeien.]

Bluth en ik zijn kankerpatiënt, hopelijk intussen geweest, maar dat is voor ons alle twee pas zeker als we aan de gevolgen van iets anders overleden zijn.

2
51 Wilmama

@50 Ha, dat noem ik humor. Klagen dat je nooit iets op tv ziet, terwijl je bijna geen televisie kijkt.

2
52 Smiling

@52 Lol je weet dat alles ook op internet staat toch? Ik heb het gewoon nog niet voorbij zien komen, en ik werk dus zit niet de hele dag op NKquestion.

4
53 Happy face

@52 Het was trouwens niet klagen maar een vraag...

3
54 Happy face

@54 Maar u moet toch zelf ook wel zien dat het een tamelijk humoristische opeenvolging van posts is?

De formulering maakte het geen open, neutrale vraag, maar vooringenomen geklaag. Helaas, ik kan er niets anders van maken.

2
55 Smiling

,@52 Corona, ik heb nog nooit zoveel tegenstrijdigheden gelezen van deskundigen. Laten we eerlijk zijn, ze weten veel maar ook heel veel niet!

3
56 Vrijbuitertje

@50
Dan snap ik je vraag in @46 niet zo.

0
57 Snorrie

@24
[ @1 Wat is eigenlijk het nut om het aantal doden door Corona te bagatelliseren?]

Daar begrijp ik ook geen snars van. In de tekst wordt ook gelinkt naar dit artikel dat een en ander bevestigt: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/09/27/1-miljoen-sterfgevallen-wereldwijd-door-corona/

(**) 1 miljoen doden, is dat eigenlijk veel?

Toch wel. Zelfs in vergelijking met andere overdraagbare ziekten die elk jaar heel wat slachtoffers maken, zoals malaria, griep en aids, sterven nog altijd meer mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting. Ook in het verkeer, aan ondervoeding en door zelfdoding sterven er elk jaar minder mensen dan aan COVID-19.

De animatie hieronder geeft meer inzicht in het aantal dodelijke slachtoffers door COVID-19, in vergelijking met andere vaak voorkomende doodsoorzaken wereldwijd. (Let wel: de gegevens van de andere doodsoorzaken zijn afkomstig uit 2017) (**)

En 2020 is nog niet voorbij en de pandemie ook niet, dus de teller loopt nog door.

2
58 Wilmama

@58 Natuurlijk want u telt ieder jaar de hongerdoden in afrika....

Het cdc heeft op 10 september al het schokkend lage sterftecijfer gepubliceerd: 99,97% van de mensen overleeft corona met slechts een handjevol met blijvende schade.

2
59 Hollander1967

@59
Je refereert aan dit bericht van enkele maanden geleden?: https://www.nieuwskoerier.nl/news/669252-cdc-vs-bevestigt-onverwacht-laag-sterftecijfer-ten-gevolge-van-het-corona-virus?page=1

Dat dus gebaseerd is deze berichtgeving van 10 september j.l. of wat?!:
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/hcp/planning-scenarios.html

Korom: je hebt heel wat uit te leggen.

0
60 Wilmama

@45 /@46 Sorry, maar kunnen jullie niet lezen? Joop citeert de New York Times he. Wat Rutte hiermee te maken, geen idee. Tip: lees het artikel voor u reageert, wellicht steekt u er iets van op.

0
61 Zucht

@59 Nee, ik refereer aan dit draadje van gisteren: https://www.nieuwskoerier.nl/news/732958-cdc-komt-met-schokkende-cijfers-fatality-rate-van-covid-19-is-zeer-laag

En de CDC cijfers worden regelmatig ververst. The Current Best Estimate spreekt nog steeds over zeer lage cijfers die de laagste ingeschatte scenario's benaderen.

En iedereen kan zelf zien hoe laag de huidige Best Estimate uitpakt en als ze het niet snappen. Maar wat snapt u niet aan deze best estimate.

Momenteel is ca 0,06% van de amerikaanse bevolking overleden aan Covid 19. Dat komt overeen met een influenzagolf.

2
62 Hollander1967

* Verwijderd door de redactie *

63 Chat Baker

* Verwijderd door de redactie *

64 Chat Baker

@64

ik ook niet, net als mijn vrienden en kennissenkring.

Laten we het beestje ook gewoon even bij de naam noemen. De meeste "besmettingen" komen voor in stadsdelen met veel allochtonen

2
65 krek

@62 "Momenteel is ca 0,06% van de amerikaanse bevolking overleden aan Covid 19. Dat komt overeen met een influenzagolf."
en wat zegt je dat?

2
66 RobP

@61
Baudet wist dat cijfer toch? Dus waarom er naar vragen?
Als Baudet het niet weet krijgen we dit,

0
67 Hendrianus

@64

TBC is geen virus infectie maar een bacteriële. Alleen open long TBC is besmettelijk. De patiënt is dan ook ziek en zoekt hulp. In landen waar geen armoede heerst, gebrekkige zorg is en de bevolking kennis heeft van de aard van de infectie vormt TBC geen significante bedreiging meer.

In de tijd dat TBC niet te behandelen was werden patiënten geïsoleerd en gingen inderdaad velen dood.
Met klachten ging men niet snel hulp zoeken, o.a. door armoede, en kon de ziekte zich verspreiden.

Om nu te stellen dat de samenleving niet de maatregelen tegen corona moet nemen omdat we dat vroeger ook niet deden met TBC is absurd. Van TBC was in een vroeg stadium bekend hoe de overdracht plaatsvond dat is bij het corona virus tot nu toe niet exact bekend. Bij TBC wist men exact wanneer iemand besmettelijk was en hoe te handelen. Het had geen enkele zin indertijd om bij TBC landelijke maatregelen te nemen anders dan het opsporen van besmette personen die nog niet ziek waren. De Mantoux test en röntgen onderzoek.

We weten nu nog te weinig hoe corona zich verspreidt maar zien wel dat het isoleren van mensen, uiteraard, helpt om de ziekte in te dammen. Net als met TBC in het begin is er nog geen afdoende genezing mogelijk. Er wordt nog geëxperimenteerd.

0
68 Hendrianus

Places like China, Germany, South Korea and New Zealand have shown that it is possible to slow the pandemic enough to limit infections and deaths while still reopening businesses and schools. unquote.

Wereldwijd gaat de stelling alleen op als je ze per ziekte vergelijkt met de 1 miljoen coronadoden dus denk ik dat er een vertaalfout is gemaakt. De gezamenlijke sterfgevallen door de andere ziekten overstijgen met gemak het officieuze aantal coronadoden. Let wel, heel veel coronadoden worden nu nog niet meegenomen in de statistieken.

De enige reden dat we in Nederland zoveel coronadoden hebben, is omdat dit kabinet kostbare tijd verloren heeft laten gaan en tot op de dag van vandaag niets van haar fouten heeft geleerd. En in Nederland zijn lang niet alle coronadoden meegeteld. Dat geldt voor de meeste landen.

0
69 samcash

@66 Dat zegt mij dat het land met de hoogste sterfteratio ook een hele slechte gezondheidszorg heeft. Wereldwijd geldt nog steeds een veel lager sterftecijfer. In nederland bijv. is het sterftecijfer 0,03% Geen enkele reden om de draconische maatregelen over de hele bevolking en economie uit te rollen.

0
70 Hollander1967

@70 Dat vind ik nu altijd zo knap aan personen die het sterftecijfer van Corona vergelijken met de griep. Ze gaan altijd compleet voorbij aan alle maatregels die zijn getroffen om de besmettingen en dus evt. doden omlaag te krijgen. Hoe vaak ze er ook op gewezen wordt, op de eoa manier wil dat gewoon niet blijven zitten in het geheugen.

0
71 RobP

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Muziekdraadje

@2912Lieve Nighthawk, ik wens je veel sterkte bij dit persoonlijke verlies van een geliefd familielid. 😘😢Speciaal nummer:Eric Clap...

26 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

#62Ik had iets overgeslagen, religie zou je kunnen zien als een vorm van waanzin.Dan ga ik iets te snel, want er zijn ook mensen die er baat...

3 uur geleden geplaatst door eh

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Gekken met goede bedoelingen, daar moet je volgens mij uit de buurt van blijven.Één van de opvallende veranderingen de laatste tijd is dat...

3 uur geleden geplaatst door eh

Graaier1000
Muziekdraadje

@2912 Nighthawk,Mijn oprechte deelneming 😔https://youtu.be/BKiwbpRvh84?si=h5SzZXTCraZJxhie...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@60 Narcisten dus. Zou best kunnen....

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Volgens mij zijn woke/deugmensen alleen begaan met het lot van zichzelf, en willen ze continu de aandacht op zichzelf richten en daarmee de aand...

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Graaier1000
Muziekdraadje

Tommy Boyd & Boyce Hart - I Wonder What She's Doing Tonighthttps://youtu.be/lFT0Xd_Eec0?si=bEqwfiBd21NLgE56...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
'Rutte wil wil deel soevereiniteit opgeven voor EU-kapitaalmarkt'

Wat ook goed zou zijn is dat Rutte een toontje lager gaat zingen. Hij is alweer bijna een jaar over zijn graf heen aan het regeren. De laatste v...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

DikkeTor
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@51 Het woord Woke komt van Sylvana XD https://www.youtube.com/watch?v=m2zZMg7SNWA&pp=ygUTd29rZSBkZWJhdGUgU3lsdmFuYQ%3D%3D...

3 uur geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
Xxx MohiniIndian Hot Sexy FilmFullweight FacesittingMatured Tube.comXbudeosXxx Movies SiteDiamond Jackson BrazzersMotherleWatch My Gf Sex VideoHot Porn DesiGuest PornSex On Car BonnetHindi Xxx Full MoviBang CamSuperhqpornPorninaminuteStreet Fighter 6 HentaiMoana PozziPassionate Kissing GifHot Babes ComLong Sex MoviesXnxx In Tamil NaduHardcore BlowjobBdsm Rough PornTristan Summers CreampieFoggystyle PornCutejuliavictoriaSunny Leone Hot Hd PornFootjob CummingHermonie PornVidéo Sexe AmateursWww.beurettes.comTattooed NudistsSexy Taylor Swift PicsNaked Pics2whitediamondsDesi Bhabhi PantyStep Mom Seduces MeHistoiretabouesVideos De Sexo GratesReverse Prince AlbertPublicagent Full VidBengali Couple SexWww Hot Cartoon ComBarbara Eden NudeSponegbob PornXxx HiroinDr XxnxXxl PorGirlsdoporn 409Video LesbCurvy PornOnlyfans BlowjobCum Shot CompilationXxx DiVelamma SexPornhub WristwatchDeaf XxxTelangana XvideoReshma Salman XxxWeggie PornFemboy GangbangLatinas EscortXxx Video DiseBollywood Star Sex VideoXnxx Desi Sex VideoAaj Ka PaniMia Sex PornPeliculas De Sexo En EspañolPerody PornE Bony PussySex ChodaiGirls Without BikiniVideo Porn Download FreeBootycheeksPedro Pascal PornPorn VirginHd Love Sex VideoPrayaga Martin HotKatherine Langford BoobSleepover PornPron StoryBf Video Brother And SisterBouncing Boobs Sex VideosSankaku CjannelJakipz NudeTyler Posey NakedInterracial Porn TeensMature Pornostar PicsOlivia Mae Bae PornSagugare OtomeRus PornoIndian Girl Xxx ImageX Story VideoCuckold HandjobHot Group SexDaisy MarieEroticax PornOriginal Porn VideoEbony Porn BustyKatie Cassidy NakedMargo Hemingway NudeJasmine CamFree Move XxEmma Roberts SexyHenraitecaHorny MatureDudh Sex VideoMardi Gras FlashDiora Baird NudeChachi Ki Sex VideoIndian Lady Porn VideoSleep Step PornLesbian Milf SquirtMilfssexLesbian Porn TeenagersSxey VideoDaddy Daughter SexSex Machine VideosUncensoredhentiMeilleur PornographieTwo Handed BlowjobsJade LavoieDesi Indian Aunty XxxDesperate AmateurTryst WebsiteAlizevertXxx People石川澪Lana Kane NudeSalman And Reshma Sex VideosJavworldBulging PornErotic YoungLeana Lovings ThreesomeSite Sexe AmateurSites XxxNude Gym GirlsIndian Girls Sleeping Sex VideosWife's Small TitsAudrey Noir BbcXsobercomXxsamanthafitFulsojja Sex VideoListcrewlerName That PornstarNaughty America X VideoMariska Porn MovieDesi Bhabi SwxShemalez Porn Tube