Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Ferd Grapperhaus

28-09-2020 09:31

Gezondheid

 

Meneer Grapperhaus,

Volgens premier Mark Rutte bent u geloofwaardig als minster.

Het Nederlandse publiek ziet dat anders. Waar u precies een jaar geleden op drie na de meest vertrouwenwekkende minister was, bent u nu gezakt naar de twaalfde plek. Van de vijftien.

Heeft er natuurlijk alles mee te maken dat u uw eigen coronaregels tijdens uw bruiloft aan uw laars lapte, daarna een dealtje sloot met het Openbaar Ministerie om alleen u te beboeten voor die overtreding en tenslotte in het kabinet regelde dat uitgerekend voor de overtreding die u maakte geen strafblad meer volgt.

Daarin kwam eigenlijk alles samen: stuitende arrogantie, klassejustitie en machtsmisbruik.

Dat u plotseling zo slecht scoort heeft natuurlijk alles te maken met het slechte geheugen van de Nederlander.

Want het was sowieso een gotspe dat u überhaupt hoog heeft gestaan op die lijst.

Gisteren publiceerde Nathan Vos, de broer van de PvdA-fractievoorzitter in de Eerste Kamer, een foto van Mark Rutte, die met één hand aan het stuur en in zijn andere hand een appel door Den Haag fietste.

Daarbij plaatste hij de tekst: “This is the prime minster of The Netherlands, eating an apple while riding his bike, on the way to the government owned manor that he is allowed to live – but refuses to.”

Blijkbaar wilde ‘de broer van’ graag dat Engelstalig Twitter zou oppikken hoe geweldig het is dat Mark Rutte ‘zo gewoon is gebleven’ dat hij zelf fietst en weigert om gebruik te maken van de ambstwoning.

Als ik zo’n foto zie, denk ik altijd meteen aan Ruttes grootste politieke rivaal.

Van Geert Wilders zijn geen foto’s waarop hij vrolijk door Den Haag fietst met in zijn ene hand het stuur en in zijn andere hand een appel.

Dat komt doordat Geert Wilders als hij gaat fietsen een paar kogels in zijn rug krijgt en, nadat zijn keel is doorgesneden, een mes in het papiertje op zijn borst. Met de groetjes van Allah.

Dat Geert Wilders zo moet leven, valt u niet aan te rekenen. U bent, relatief, een new kid on the block.

Wat u wel valt aan te rekenen, is dat de politie en het Openbaar Ministerie heel veel tijd mogen stoppen in aangiften van fake-aanslagen op die aanstellers van KOZP, maar echte bedreigingen tegen Geert Wilders bij honderden terzijde schuiven.

Bol 10-daagse

 

En nog meer dat u persoonlijk meewerkte aan de doofpot die rijkelijk gevuld werd met bewijzen van een politiek gestuurd proces tegen Geert Wilders die ergens in 2014 in een zaaltje in Den Haag iets rapte over minder Marokkanen.

Zoals u ook toestaat dat de volgende politicus die een gevaar(tje) kan worden voor de politieke kaste, Richard de Mos, in een jarenlang juridisch gevecht is gesleurd voor iets wat politici al jaren doen: halbezijlstraën. Vriendjes matsen.

Ook zonder dat stuitende gedrag van u in coronatijd op uw eigen bruiloft had dat u al naar de kelder van de ministersranglijst moeten brengen.

Maar helaas hebben Nederlanders het geheugen van een goudvis.

Dus u gaat vast het losersgroepje met Ollongren, Van Engelshoven met Dekker nog wel verlaten.

Groet,

JanD

PS. Toch weer een alleraardigst cadeautje voor u gevonden. Voor als u nog dieper zinkt.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)