Dijsselbloem: 'Van mij geen sorry naar de kiezer' (volkskrant.nl)


Politici moeten volgens hem de kracht hebben om tegen de kiezer te zeggen dat niet alles kan. Zij willen vaak vroeg met pensioen, meer geld en daarnaast minder bezuinigingen. Een onmogelijke combinatie volgens Dijsselbloem. ...

door Schildpad in Politiek  ·  40 Reacties

  • 0
  • 756x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Van een technocraat kun je niet anders verwachten. Wel eerlijk.

2
1 Liwwie

En wij proberen tegen politici te zeggen dat niet alles kan, maar dan wordt er dus niet geluisterd.

3
2 sparta

"Zij willen vaak vroeg met pensioen, meer geld en daarnaast minder bezuinigingen."

Met 65 in plaats van 67 met pensioen willen noem ik geen vroeg pensioen willen
meneer Dijsselbloem.

4
3 Jacques de Molay

"Politici moeten volgens hem de kracht hebben om tegen de kiezer te zeggen dat niet alles kan"

En die zelfde kracht zou moeten gelden voor Banken, Bedrijven, EU, vriendjes, etc

Maar dat is te veel gevraagd.

3
4 MetBoerenVerstand

Politici hadden de afgelopen 50 jaar ook slim genoeg moeten zijn om niet tegen de klippen op te lenen. Dan hadden we nu niet zoveel hoeven te bezuinigen.

3
5 Ongeregistreerd

Tegen de banken zie hij geen nee.

2
6 JajA

Het is wel de harde waarheid.

16
7 Wild Rover

Jeroentje en van mij geen sorry dat ik de komende verkiezingen NIET op je ga stemmen

2
8 Roomboterbabbelaar

Onbegrijpelijk dat deze man een van de populairste Ministers is. Verkondigde pas geleden, dat hij "niets snapte" van de begrotingsregels van de EU. Ook zijn ambtenaren vonden het "best ingewikkeld".
Fijn om te horen, nu snappen wij tenminste waarom wij een naheffing kunnen krijgen.
Ook in Nederland: de ene keer een "meevaller", dan weer een "tegenvaller", dan is er weer geld via belastingen weer verzuimd te innen.
Bij de belastingdienst kunnen ze het werk niet aan met verouderde Systemen.
Ja, deze Dijsselbloem kan het niet leuker maken, helaas.

4
9 Dieke

En dat is dus een echt lid van de Pvd? (was vroeger arbeiders) maar dat is een soort die door de tegenwoordige leiders van die club ingeruild zijn voor het geld, in 3 jaar 70 jaar sociale opbouw vernietigd gefeliciteerd!!!

2
10 Zie Hier

Ja Dijsselbloem is zeker een onmogelijke taak als de regering een gat in zijn hand heeft en het geld met bosje uitdeelt aan het buitenland terwijl de werkende bevolking dat betaalt en uitgeknepen wordt tot op het bot, en waar heeft u het over met kont op het pluche, mensen die in de klei staan te werken met zeer zware beroepen die halen niet eens lichamelijk de 67 jaar.
Maar ja daar zal u zelf geen last van hebben en uit een ivoren toren lijkt alles veel kleiner dus valt het allemaal wel mee toch Dijsselbloem?

O ja even een vraagje Dijsselbloem hoeveel commissariaatjes heeft u naast u loopbaan? Neelie Kroes had er 68, dan vraag ik mij af wat houdt de baan dan in als je 68 commissariaten ernaast bij kan hebben.

4
11 Rattocasi

Wat wordt deze man overschat...

Sinds 5 november 2012 is hij minister van Financiën in het kabinet-Rutte II
Hij is de ABN al 4 jaar dusdanig aan het positioneren dat hij vanaf maart 2017 de rol van CFO kan gaan bekleden!

Daarnaast is hij in het verleden (2007) onderscheiden met de prijs "Engel van het Jaar" van de ChristenUnie-jongerenorganisatie PerspectieF omdat hij zich verzet tegen 'bloot op televisie'.

Deze man bedekt het liefst ALLES!
Transparantie is hem vreemd!
Bah!!! question

3
12 DeDisser

Deze volksverlakker is van de PvdA. Op naar de 0 zetels voor deze volksverlakkers partij. En nu helemaal dat Samsom weer opnieuw partijleider wil worden!!!

4
13 wegmetrutteensamsom

@12

'Deze man bedekt het liefst ALLES!'

Topopmerking!

2
14 Liwwie

Arrogante bal.

2
15 moya155

@1
Inderdaad : wel eerlijk, maar hij krijgt niet mijn stem !

1
16 Gandalf

"Zij willen vaak vroeg met pensioen, meer geld en daarnaast minder bezuinigingen. Een onmogelijke combinatie volgens Dijsselbloem."

Maar wel bijvoorbeeld Griekenland helpen met miljarden waarvan Nederland een heel groot deel betaald. Wel de vluchtelingen helpen met 10.000 euro per gezin om hun huis in te richten. Wel meteen een half miljard euro overmaken aan Brussel ivm naheffing zonder eerst kritisch te kijken of dat bedrag wel klopt. Wel 4,7 miljard euro uitgeven voor 37 JSF's...etc.

Stem de PvdA en deze volksverlakker helemaal weg in maart 2017. En oh ja...Samsom wil weer lijsttrekker worden van de PvdA. Op naar de 0 zetels voor deze verraderspartij!!!!!

4
17 wegmetrutteensamsom

@17 Griekenland dat is inderdaad zijn terrein zeker als voorzitter van de Euro groep. Naheffing Brussel heeft te maken met het BBP van Nederland dat werkt net als je energie rekening je betaald een voorschot en achteraf komt er correctie. En waarom zou daar niet naar gekeken zijn?

JSF is defensie en 10K voor vluchtelingen heeft met individueel beleid van de gemeente te maken.

4
18 mike45

Denk dat we tegen zulke politici moeten zeggen er valt bij ons niets meer te halen en weigeren voor zulke politici onze belasting nog af te dragen.
ze zijn ons en ons geld niet waard gezien deze onze toch niet vertegenwoordigen en dat is wel hun eerste en enige echte taak.

eigenlijk zouden we ze droog moeten leggen laat ze hun gestuntel dan maar zelf dragen.

3
19 Gratiebarmhart

Dijsselbloem heeft geprobeerd de "pijn eerlijk te verdelen". Hij had beter kunnen proberen(!) om de welvaart beter te verdelen...
Want DIE komt voornamelijk terecht bij degenen die sowieso al weinig tot niets te klagen hebben!

2
20 Scorpio

Makkelijk praten als je zelf vroeg met pensioen kunt.
https://www.usgprofessionals.nl/nieuws-en-publicaties/2016/05/09/ambtenaren-gaan-vroeg-met-pensioen

3
21 WHuls

Stoere taal van een clown die alleen een cursus 'interessant kijken' geeft bij zn arabierenpartij en zn baantje met 1 MILJARD gekocht heeft. Ja, dan moet je geen medelij hebben met de debielen die dat graag willen betalen. Dat heet cognitieve dissonantie, maar dat sorry zeggen zal niet genoeg zijn dadelijk voor bloempie..

2
22 Nu of Nooit

De architect van de bezuinigingspolitiek hier en mede in Europa. Wordt nu al en zeker in de toekomst gezien als de grootste blunder van de huidige bestrijding van de crisis.

3
23 Tussenderegels

De b@llen hebben om NEE te zeggen tegen ordinaire over de Balkenendenorm salarissen, de b@llen hebben om NEE te zeggen tegen mega bonussen van o.a instellingen die met verlies draaien. De b@llen hebben om NEE te zeggen tegen wachtgeld opstrijking na zelf opgestapt te zijn.
De b@llen hebben,,,,,,,,,nee die hebben hij en zijn kompanen niet.Dan snijden ze immers in eigen vlees!!!

3
24 jessemy

Jeroen Dijsselbloem is een financiële lichtgewicht in een complexe wereld. Wat doe je als je niet alles doorziet? Dan speel je op veilig. Om de financiële gaten te dichten kun je immers altijd bij de middenklasse aankloppen.

Kijk IJsland, dat land heeft ballen. Daar gooien ze corrupte bankjes in de bajes. Hier worden corrupte bankiers beloond met belastinggeld.

De PvdA is 100% verantwoordelijk voor de hoge werkeloosheid. Het cpb wist dat in 2012 al.

https://www.nrc.nl/nieuws/2012/08/27/cpb-programma-pvda-heeft-meest-negatieve-impact-op-economie-a1484214

We kunnen slechts raden hoeveel zelfmoorden zijn gepleegd door het beleid van de PvdA. "Sorry" is dan wel het minste wat je kunt zeggen voor je wanbeleid.

2
25 Sterke

Wat een hypocriete oplichters zijn politici toch allemaal. Ons (!) geld geven ze met bakken tegelijk aan Brussel, Griekenland, OSW, immigranten enz. en dan met stalen gezicht ons vertellen dat we wel een beetje langer moeten doorwerken omdat ze nu te weinig geld voor ons over hebben. Het is hoog tijd om de guillotine weer van stal te halen. Dit soort politici hebben geen eer, geen gevoel en geen fatsoen. Hun eigen pensioen en wachtgeld weten ze prima te regelen, dat dan weer wel.

4
26 PFL

Citaat:
'We hebben heel veel overhoop gehaald in de levens van mensen in een zeer korte tijd.' De PvdA'er heeft naar eigen zeggen geprobeerd de 'pijn eerlijk te verdelen'.

Dat is dus mislukt. De pijn is onevenredig afgewenteld op mensen
met de minste financiële armslag.

Verder hoor ik hem niet over het debacle Griekenland, waar hij medeplichtig is
aan het in de bodemloze put storten van tientallen miljarden euro's.

En ook trad hij niet op toen Klijnsma kwam met haar belachelijke rekenrente,
waardoor nu de klappen vallen bij pensioengerechtigden.

En dan zien je hem de credits nemen voor zijn beleid,
"want de economie krabbelt op", terwijl dat niet zonder meer juist is.
Dijsselbloem heeft samen met zijn kongsi de burger uitgeperst,
die hebben het offer gebracht, niet Dijsselbloem.

Hij hoeft helemaal geen excuses aan te bieden,
als hij maar wel onmiddellijk aftreedt, en die roos die mag hij houden.

3
27 Atlantique

Van mij ook geen sorry naar Dijsselbloem, wegens het niet gaan stemmen op die flut partij pvda.

Een kiezer.

2
28 DWZ

Kan die vent zijn naam niet veranderen in distelbloem.....hij is net als onkruid: irritant !!

2
29 RAGNAROK

Wat volgens Dijsselbloem wel kan is: complete landen als Griekenland met bevolking en al wegbezuinigen en opkopen via de bankenmaffia volgens een centralisatielogika die die van de voormalige Sovjet-Unie voorbijstreeft en die nu zoveel macht en geld hebben dat ze niet weten waar ze met de 1000-den miljarden naartoe moeten en maar negatieve rente hebben geïntroduceerd.....

2
30 CoolMemories

De studiefinanciering afschaffen om 40 miljoen 'te besparen' maar een half miljard EXTRA uitgeven aan opvang voor vluchtelingen....dat kan allemaal wel volgens Dijsselbloem....

1
31 CoolMemories

Praten over "de pijn verdelen" moet verbloemen dat er helemaal geen crisis is, behalve de crisis die kunstmatig opgewekt is om de burgers verder uit te persen.....en dat we allang een 4-daagse werkweek, loonsverdubbeling en vervroegd pensioen hadden kunnen hebben!

Terwijl de banken hun miljarden dumpen vanwege de negatieve rente zijn Griekenland, Rusland en de Europese burgers gegijzeld door schulden en sancties

2
32 CoolMemories

U grote baas Samson beweerde een poosje geleden nog dat Nederland wel 200000 vluchtelingen kon opvangen alles kan dus wel degelijk. En eerder met pensioen kan ook zeker met die massa die aan de kant staat.

1
33 de kikker

"...Politici moeten de kracht hebben om tegen de kiezer te zeggen dat niet alles kan..."

21e eeuws calvinisme; als een moralistische schoolleraar en zedenmeester die zijn kinderen de les leest....het inprenten van categorische imperatieven die ons 'in het gareel moeten houden' want anders.....! ....crowdcontrol....ten bate van centralisatie van macht en kapitaal....

1
34 CoolMemories

Vroeg met pensioen? Is 65 jaar vroeg? Kijk eens Europees, bijv. naar noodlijdend Griekenland. Dat geleuter over vergrijzing is wèl een sorry waard vanuit regeringskringen. Ondanks dat er al decennia bekend is dat er na een baby boom een vergrijzing komt was de boel niet geregeld. Regering op regering heeft gedaan alsof er niets aan de hand was. En de pensioenleeftijd is niet alleen met twee jaar verhoogd, het prè-pensioen is afgeschaft. Gevolg, ik mag nog vier jaar. Sorry hoor, maar ik vind het dus waardeloos geregeld meneer de minister.

1
35 Hendrianus

Weer zo"n liberale VVD oen van de PvdA

1
36 Bollieboos

wel twee middelvingers en een koffer in het gezicht.

1
37 pizzafried

De kracht van een volksvertegenwoordigers of regeringsleiders idee juist om te erkennen dat iets verkeerd is geweest.
Dit soort zoals Dijsselbloem doen dat niet. Die zijn hun echte werkgever vergeten, namelijk het volk. Dat zegt gewoon veel over de staat van en de invulling van onze belangrijkste posities in dit land. Kijk goed, en probeer die partijen te zien die hier mee aan de loop gaan. En stem er godverdomme eens een keer niet meer op.

1
38 Rolmops

Jeroen heeft poen.
Dus hij zei eerder al bedankt.

0
39 EenStemIsGoudWaard

** gebruiker verwijderd **

Politici hebben te veel geleerd en daarom denken zij dat alles met regels uit boeken op te lossen is.
Empathie ontbreekt ze werkelijk,

40 verwijderd9139144

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Je voelt je aangesproken he? "Tieft toch op" Bahahahahah XD...

32 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow nog beter, Jullie trotsheid he? Kijk wat er hier mee gaat gebeuren voor de natuur **werkt gas demonstrerend de het graf in** Bahahahaha XD...

32 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow en wat persoonlijke aanvallen of persoonlijk maken :D Heej jij rijdt toch een auto omdat je de milieu wil verzien? Bahahahah XD...

33 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ik rij geen Auto, dus ik ben het wel met Bop eens > Kan me geen tering interesseren, en alle jullie die er wel een reet om geven zouden daar een...

35 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

Bleke Betty
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

Het heeft ook wel degelijk met veiligheid te maken. Lekker met die terroristen, ipv hun gebruikelijke ISIS of Hamas outfit, nu met een boerka? ...

1 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Feldwebell
HIGH ALERT! Putin rushed to Kremlin for emergency meeting over NATO | Redacted w Clayton Morris

In ieder geval kunnen de Russen nu gaan nadenken over iets dat ze wél begrijpen....

2 uur geleden geplaatst door Feldwebell

VBOH
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

@14 Ik zat even op een andere draad. Problemen mee? Verder ben ik wel klaar met de Rwandadeal die Engeland heeft afgesloten met Rwanda. Dag ho...

2 uur geleden geplaatst door VBOH

VBOH
De zoons van Miranda maken er thuis een bende van: 'Ik ontplof dagelijks'

@7 Ik zou je vriendin een advies willen geven. Ga alvast een cursus; "Opvoeden doe je zo" ergens doen. Of zoek opvoedondersteuning als hulp. ...

2 uur geleden geplaatst door VBOH

Wedergeboren
Een transgender plande een massale schietpartij en werd gearresteerd

@9 Ja, sorry. Excuus Tor, ik was ff afgeleid. Ook voor jou truste hoor. :-) ...

2 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Zomerverwachting 2024: heet en onstabiel?

@10 :-)))) Hahaha ... U is gelijk ene bekende voetballer een groot filosoof ! ...

2 uur geleden geplaatst door Wedergeboren

NK. App
Hot Saree Aunty SexHot Aunty Romance VideoReal Village SexMallu Actress Hot PicsGirls Licking Each OtherHen Tai SitesPournoDigitalplay GroundMs Puiyi NudeIndian Xvidoes ComJulia Ann VediosAsian Porn FilmAnimated Porn GifsPuffy BoobsPorn StarsnameSun Mom XxxSunny Leone English BfBathtub MasturbationJuegos DepornoBelle Delphine SexualHamster PornvideosJameca PornMarathi CrossdresserTushi ComActress Sex HdWife Swapping PornosJules Ari FuckSexchat AiBfsm GifsAmeliasocurvy LeakedGandi BhabhiKolkata Sonagachi Chuda Chudi VideoSrx VidoesIndian Vintage Porn MoviesPornografia Amateur MexicanaSuny Liyon XnxxBlac Chyna Onlyfans LeaksSannylyon XxxCei Hypno3d Big TittiesMrddeepfakeسكيس ورعانAnal ToyXxx Party Sex VideoNaked MovieHindi New X VideoMovies With Blow JobsZenra.netSleep Sex XxxPawg InteracialNewbienufesCasting PornXahamsterHardcpre Gay PornMex Porn FreeHomemade Threesome With WifeSex KarteOriya XvideoTrisha Paytas Only Fans LeakBackroom Casting Couch BritneyBbwchan InflationAsianporn LiPooja Hegde Hot XxxVenusluxCruising Gay PornSexy Boobs LickingMujeres Mayores DesnudasPt ChaturbateJulie Christie NudeXxx Video Full Hd ComPorn Stars PregnancyArigameplays NudesAmmie CambrigeFucking StrangersIggy Porn3d Animated PornFilmes Pornográficos FilmesHindu Muslim SexRate My MelonsTo Jerk OffPictures Of Females NakedSaree Hd PornCumpilationSunny Leone Hot SexxAss TafficGhettotube.Movies Porn BestPornos Gratis GayMegnutt RedditAmerican Sex Video HdEnglish Sax MovieBig Bobbs VideoSex Panu VideoAntarvasna ComPunjabi Village SexNaked SiblingsIndianninzaPorn Love RomanceAmwf CouplesAnal DoggystyleWatch Porn OnlineTürkçe Alt Yazılı PornKate Berkinsale NudeRamya Krishnan HotLeah Shutkever NudeBbc CheatingEmily B PornKimdgirlsMelania Trump NudeOdia Sex Story ComXxx CinemaBhbiEbony Deep Throat PornBen 10 Fucking Videosسكس شميلBaddiesonkyKate Winslat NudeVideos ComxAnal AsianChina Xnxx ComGujarati Sex VideoMuslim Suhagrat VideoKo HeadscissorHairynakedwomenBoston BackpageTaboo PorSofia Bevarly NudeDesi Gf ComEx Co Gi AnalWww.pornhubs.comMilf.ckmShe Ra PornOlivia Rodrigo TittiesAlaura EdenBollywood Heroine XnxxAss Licking VideosJohnny Carson Sex TapeHesvy RBrown Bunnies PornTranssexaul PornSuper Hq NetFreaky Ghetto CoupleXev Bellringer ManyvidsFree Xxx VideosKimberly KuppsMileroticos ColombiaNaked FatwomenBritney AmberDrink Porn VideoPorn Ricos