De Franse president Emmanuel Macron haalde tijdens een toespraak gewijd aan de situatie in Libanon hard uit naar de politieke elite.
Volledig scherm
De Franse president Emmanuel Macron haalde tijdens een toespraak gewijd aan de situatie in Libanon hard uit naar de politieke elite. © EPA

Franse president Macron beticht Libanese leiders van “collectief verraad”

De Franse president Emmanuel Macron heeft de Libanese leiders beticht van "collectief verraad" door het mislukken van de vorming van een nieuwe regering na de verwoestende explosie in de haven van Beiroet. In een bijzondere toespraak gewijd aan de situatie in Libanon haalde Macron hard uit naar de egoïstische politieke elite. Dat die nog steeds "liever kijkt naar het eigen belang dan naar het landsbelang", vindt hij beschamend.

4 reacties

  • Moetje nieweten

    4 jaar geleden
    Ben er enkele maanden geweest vorig jaar, wat een prachtig land. Maar door de politiek zo om zeep geholpen. Was er tijdens de verkiezingen, een stem werd er gekocht voor 50 tot 100 dollar. Lokale mensen kwamen daar eerlijk voor uit,
  • Sven Calus

    4 jaar geleden
    De kenner wanneer het over verraad gaat...
  • Toon Van Kerckhove

    4 jaar geleden
    Oei, oei Mr. Macron gaat zich moeien. Beste mr. Macron, in België gaat dat niet anders. Gaan stemmen: geen zin meer: de losers gaan dan samen regeren. Nu tot daar. Maar hoe zit het eigenlijk in eigen land met de gele vestjes? Veeg eens eerst voor uw eigen deur.
  • Willem Van Onsem

    4 jaar geleden
    Macron kan er anders ook wat van...