Zwitsers verwerpen voorstel om immigratie vanuit EU te beperken (nu.nl)


Zwitserse stemmers hebben met een ruime meerderheid tegen een voorstel gestemd om het vrije verkeer van mensen vanuit de Europese Unie in te perken, blijkt uit een eerste exitpoll.Een ruime meerderheid van 63 procent stemde bij het bindend referendum tegen het voorstel van de rechtse V ...

door verwijderd234324 in Buitenland  ·  47 Reacties

  • 11
  • 718x gelezen
Reageer met een Emoji
1
10
3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

ja, wij zijn verloren met wat ons overkomen gaat, sommige landen zijn verstandig, we worden letterlijk aan elke kant genaaid!

14
1 Blue

Nou ja, dan kun je in ieder geval nog zeggen dat het met z'n allen democratisch besloten is.

5
2 Seconda

@2
Of, zoals @1 opmerkt: “... wij zijn verloren met wat ons overkomen gaat, sommige landen zijn verstandig, we worden letterlijk ...” Héél veel mensen dit vanuit alleen het #ikke-heb-ut-nog-wel-goed gevoel dit (nu nog) niet erg vinden. Zich bij de op handen zijnde veranderingen, welke hieruit voort zullen vloeien, braaf gaan aanpassen.

8
3 Tante Annie

@ 2
Precies, gewoon eerlijk via een referendum, zo hoort een democratie te werken.

3
4 Benzardi

* Verwijderd door de redactie *

5 De vrijende rechter 2.1

* Verwijderd door de redactie *

6 De vrijende rechter 2.1

@2 . Inderdaad. Het lijkt mij een domme keuze maar het is wel op de meest democratische manier tot stand gekomen en dat verdient dan weer alle respect. Daar kunnen wij veel van leren.

10
7 PFL

Als je denkt dat Zwitserland de verkeerde rechtse keuzes gaat maken herpakken ze zich en laten ze de bevolking de goede keuzes maken.

5
8 jantje van leiden

@7
Gaat u dan asperge's steken of in magazijn van Bol werken?

7
9 LGK

@7 Dom? Jij gaat natuurlijk voor 6 euro per uur het werk doen dat die arbeidsmigranten nu doen.

4
10 BlackNinja

@9 en @10 Als we de grenzen sluiten dan zullen bedrijven gewoon betere lonen moeten gaan betalen om mensen te trekken. Steeds meer goedkope arbeidskrachten binnenlaten vernield de balans op de arbeidsmarkt en is slecht voor onze eigen mensen aan de onderkant van de economische ladder. Verhoog liever het minimumloon. Dat is beter dan nog meer mensen binnen te laten in ons overvolle Europa.

9
11 PFL

@11 ,

tuurlijk dombo.
Daarom zijn bedrijven enige jaren terug gaan shoppen in Polen en Roemenië.

5
12 jodelatedieho

@12 . Jij wilt liever Nederlanders aan de onderkant van de economie verder laten verpauperen en nog meer goedkope arbeid naar Nederland halen? Je bent zeker een VVDer of zo?

8
13 PFL

@13

Vond u de asperges dit jaar ook zo duur...?

4
14 Gremdaat

Die gasten komen niet om te werken maar om de uitkeringen die ze krijgen .
Dan kunnen ze wel weer een nieuwe lading buitenlanders aantrekken om te werken maar ook die zullen in een uitkering vallen.
Het loon wat ze krijgen hoeft geen belasting over worden afgestaan en het loon is in land van herkomst het drie dubbele waard.
Nederlanders willen dat werk wel doen maar kunnen het niet doen omdat er simpelweg te weinig betaald word.
De boosdoeners zijn de bedrijven die te gierig zijn om de Nederlander een normaal loon te betalen.

7
15 ongelovenloos

@11 Hm, iedereen krijgt op zijn minst het minimumloon in Nederland, ook buitenlandse werknemers. Tenzij de baas de boel oplicht.

2
16 Zucht

@15 Zucht. U begrijpt dat dit referendum over immigratie vanuit de EU ging? En net als in Nederland, heeft in Zwitserland een EU-burger niet automatisch recht op een uitkering. Ook niet als ze een niet-witte huidskleur hebben.

1
17 Zucht

@14 . Ik vond dat helemaal niet. Het koste wat het kost. Wat veel erger is is de absurde energeibelasting die inmiddels meer dan 50% van je energierekening uitmaakt en dat is niet om mensen een fatsoenlijk minimumloon te betalen voor puur voor de hobbies van een paar politici.

3
18 PFL

@16 . Klopt. maar als je veel "goedkope" krachten binnenlaat die niks gewend zijn en ons minimumloon fantastisch vinden dan is het voor werkgevers heel makkelijk om vooral die minimumlonen niet te verhogen terwijl het voor een normaal Nederlands gezin vrijwel onmogelijk is om rond te komen van het huidige minimumloon. Als er geen buitenlanders ter beschikking waren dan was het onvermijdelijk om de minimumlonen naar een eerlijk niveau op te trekken zoals de voorgestelde 14 euro per uur of zo. Nog geen vetpot maar dan is het in ieder geval een stuk beter dan nu.

3
19 PFL

@19 Ah, u denkt dat buitenlanders per definitie dom zijn. U denkt dat ze niet hun salaris met dat van anderen kunnen vergelijken en genoegen nemen met een aalmoes. Heb ik een nieuwtje voor u, dat is niet zo.

2
20 Zucht

@20 . U meent voor mij te moeten gaan denken en mij woorden in de mond te leggen? Daarmee is elke discussie verder zinloos. Buitenlanders zijn helemaal niet dom en ik zou wel de allerlaatste zijn om ooit zoiets te beweren. Lees voortaan eerst eens voordat u zulke onzin gaat roepen.

4
21 PFL

Ik vraag me af of Zwitserland ook zulke soepele regels heeft voor allerlei uitkeringen voor nieuwkomers als wij. Ik heb de indruk van niet, ook geen AOW, en dus alleen mensen, die komen werken, op verzoek van een werkgever.

2
22 Wendel

@18

Dus van u mogen de asperges best duurder worden..?
Dat is nl. een direct gevolg van hogere loonkosten voor de werkgever.

0
23 Gremdaat

@18

In plaats van "asperges" mag u in @23 ook "tomaten" of "komkommers" lezen.question

2
24 Gremdaat

@21 Ah, daar hebben we de gespeelde verontwaardiging weer. Dat doet u altijd als het u aan argumenten ontbreekt. Uit allerlei onderzoek is al gebleken dat meer immigratie niet leidt tot lagere lonen maar u beweert nog steeds dat buitenlandse werknemers genoegen nemen met een aalmoes. Uit dankbaarheid blijkbaar want volgens u zijn ze niet dom. Maar waarom zoudennze dankbaar zijn? Ze werken toch voor hun geld?
Kortom, u kletst uit uw nek.

0
25 Zucht

@4

Als je met een referendum om kunt gaan wel .
Je moet rationeel kunnen denken , de gevolgen op termijn kunnen overzien .
In ons land lukt dat niet , daar is het de emotie van het moment.
En daar gaan velen later spijt van krijgen , zoals in het VK.
Bovendien moet de opkomst veel hoger zijn dan 30%.
Want dat vertegenwoordigt het volk niet .

1
26 Goodnews badnews

@26 Zelfs in Zwitserland is de opkomst maar rond de 50%. Hoezo meerderheid?

0
27 Zucht

@3
U bent vast conservatief en nationalistisch, gezien uw liefde voor de Nederlandse taal waar ik geen touw aan vast kan knopen. Maar wellicht ben ik de enige en doet het verder niet ter zake.

0
28 Lidpver

@7

Het is geen domme maar een goede keuze .
Waarom zou je geen EU- burgers als werknemer willen toelaten ?
Een Duitse kennis werkt ook in Zwitserland omdat hij specifieke kennis heeft .
En wat denk je van mensen uit grensgebieden die heen en weer pendelen ?
Zwitserland is practisch een EU - land . Zelfde voorwaarden en ze betalen mee.
De overeenkomst zegt dat wanneer ze 1 onderdeel verwijderen de hele overeenkomst vervalt . In tegenstelling tot hier informeren Zwitsers zich .
En dat wil men in geen geval .

2
29 Goodnews badnews

@27

Dat lijkt me een goede ondergrens voor een referendum .

1
30 Goodnews badnews

@7

Hoezo?
Bij ons gaat ook alles democratisch . Alleen geven wij ons mandaat voor 4 jaren aan mensen waarvan wij in ieder geval vermoeden dat ze de capaciteiten hebben of ten minste het verstand om de gevolgen van beslissingen te overzien .
Is hetvna 4 jaar niet tot tevredenheid geweest , kun je anderen kiezen .
4 jaar is wel de minimumtijd die gegund moet zijn om iets te realiseren en te zien of het werkt.

1
31 Goodnews badnews

@23 . Ja natuurlijk. Asperges is een kwaliteitsproduct waar de producent een fatsoenlijk bedrag voor mag krijgen. En vergeet niet hoeveel er tussen de boer en de schap in de supermarkt aan kosten en winsten worden doorberekend. Doe daar maar wat aan. Koop rechtstreeks bij de boer als het maar enigszins kan. Maar de boer en zijn werkers verdienen een fatsoenlijke prijs voor hun product waar je de medewerkers een goed loon van kunt betalen.

2
32 PFL

@24 Laat die inderdaad maar duurder worden, net zoals alle voedsel. Gaat meteen de verspilling tegen en dan merk je dat je ineens niet zoveel hoeft te kopen. De prijsverhoging kun je dus mooi tegen de verspilling wegstrepen.

1
33 Scholar008

@25 . Nee u kunt niet lezen en begint mij dan allerlei dingen in de mond te leggen. Alle werknemers moeten in Nederland het minimumloon krijgen. Dat ia wettelijk zo geregeld en terecht. Ik zeg nergens dat buitenlanders voor minder gaan werken, dat verzint u echt zelf. Maar het gaat wel om vraag en aanbod. En als er veel aanbod is van buitenlanders die voor het huidige minimumloon willen werken dan heeft dat geen verhogend effect op dat minimumloon. Voor dat minimum zijn nu genoeg buitenlandse gegadigden. Als er geen buitenlanders kwamen dan was het aanbod van mensen die voor dat minimum willen werken een stuk kleiner en dan zou dat een incentive zijn voor werkgevers om meer te betalen teneinde wel voldoende mensen te kunnen vinden. Heeft u nooit economie geleerd op school: vraag en aanbod? En het minimumloon in Nederland is mooi als je als Bulgaar met 10 man op een kamertje wil wonen en de rest naar Bulgarije stuurt waar de levenskosten veel lager zijn dan hier. Maar een Nederlands gezin kan van een minimumloon (iets meer dan 1500 euro bruto per maand) in ons land NIET rondkomen. Er is dus wel degelijk een prijsdrukkend effect op het minimumloon vanwege teveel buitenlandse werknemers.

1
34 PFL

@31 . "4 jaar is wel de minimumtijd die gegund moet zijn om iets te realiseren en te zien of het werkt."

Zegt u hiermee dat u tegen referenda bent?

1
35 PFL

@22

Als jij naar Duitsland, Frankrijk of welk EU- land ook , wordt je hetzelfde behandeld als de eigen burger .
Het gaat niet over nieuwkomers maar over medeburgers uit de EU.
Of had je dat niet meegekregen .
Het gaat niet over uitkeringen maar EU- burgers die in Zwitserland mogen werken
of niet .
Zoiets als jij in Belgie mag gaan werken .
Over de lonen en uitkeringen gaat ieder land zelf .

Gelukkig hebben de Zwitsers zich beter geinformeerd .

3
36 Goodnews badnews

@35

Ja .

2
37 Goodnews badnews

Is het verschil bekend wat een immigrant en een migrant is.
Een immigrant volgt de officiële weg om in het andere land te mogen wonen en werken en wordt in dat land burger.
Een migrant is een economische mee-eter en volgt niet de officiële weg via aanvraag.

2
38 Pluten1

@19

Er is voor een gezin best rond te komen van een minimumloon .
De meesten zijn tweeverdieners .
En 2x het mimiumloon levert een zeer redelijk maandinkomen op.
Trek je het minimuminkomen op , moet je het inkomen daarboven ook verhogen en verder ook .
Dan kom je in een loonspiraal die wordt doorberekend in de producten .
Dan gaat de afnemer zich goedkoperen bezorgen en daar gaat onze economie ....! Werkloosheid en duurdere voorzieningen ( minder inkomsten van de overheid ) en daar gaan we .
Het is niet zo simpel om het minimumloonmet maar liefst met een euro of 5/6 te verhogen .
Dat heeft enorme gevolgen .

5
39 Goodnews badnews

@37 Dat zegt genoeg over u . Dank u.

2
40 PFL

@39 . Dat is uw aanname dat er 2 werkenden in een gezin zijn. . Ik geef aan dat een gezin niet rond kan komen van het huidige minimumloon. U gaat meteen uit van het dubbele. Dat hebben we het dus over iets heel anders.

Feit is dat het huidige minimumloon te laag is om de huidige huurprijzen te betalen plus je Ziektekosten plus eten voor een maand plus al je energiekosten, alle gemeentelijke belastingen. En ja er is soms wat extra lucht door allerlei subsidies die feitelijk al bewijzen dat je met een minimumloon dus echt niet kunt rondkomen. Want als dat wel zo was dan waren al die subsidies ook niet nodig.

2
41 PFL

@40

Volgens mij zegt dat alleen maar, dat hij tegen het referendum is.
En hij is natuurlijk lang niet de enige. Ik ben óók tegen. Wat zegt dat dan over mij (behalve dat)..?

1
42 Gremdaat

@28
Nee hoor u bent de enige echt niet. Hahaha !! Voortaan gewoon overslaan !
Doen meerdere mensen ... alvorens eerst ook ff duimpje down aan te tikken.
En wat ik ben ? Dat zijn uw eigen ingeprente spinsels. question

1
43 Tante Annie

@42 . Dat zegt over u hetzelfde. Nu blij.

2
44 PFL

@44

Nee...., niet blij, want u draait er omheen.
Ik vroeg niet OF dat iets over mij zegt maar WAT dat over mij zegt.

Maar misschien is die vraag te moeilijk voor u...?

0
45 Gremdaat

@45 dat zegt dat u anti-referendum bent.

2
46 PFL

@26
Als je met een referendum om kunt gaan wel .

Waarom ben je dan tegen een referendum? (zie @ 37)
Zal er in Zwitserland geen emotie zijn?

Een gezonde democratie kan ook tegen een negatieve uitslag, maar in Nederland kan D66 en consorten daar niet mee omgaan.
Anders stemt D66 niet tegen zijn eigen wet, die ze zelf hebben in gebracht.

Ik ben wel met je eens dat de percentage belangrijk is voor de uitkomst van een referendum.

0
47 Benzardi

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Biscanna
Twee meisjes van scooter geschopt, één slachtoffer in het ziekenhuis

En dan zijn er nog steeds mensen, die zeggen dat er ook goeie tussen zitten. 🤔...

3 minuten geleden geplaatst door Biscanna

wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@15 En wat is dan een betere bron? De Feldwebel bron? Of Defense-UA website? Peter van Uhm en Mart de Kruif vond je ook al zo waardeloos. Nou ze...

4 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@13 Kan het nog wat ranziger? Hoepel toch op idioot....

6 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Sarcoff
Kan je als christen op de PVV stemmen?

Dat kan je miet alleen, het is min of meer je plicht....

7 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

wildersfan
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

Maar ruimen ze ook hun troep op, op de maan? Volgens mij maken ze er net zo'n zooitje van als op aarde....

7 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@14 Met een diepgang van een soepkom vliegen de open deuren je tegemoet. Dat is Rob de Wijk. Leuk voor leerlingen uit het basisonderwijs....

7 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

21st Century Guy
Twee meisjes van scooter geschopt, één slachtoffer in het ziekenhuis

Kroeshaar, krullen, golvend ,sluik haar ? Donker, medium, lichtgetint ? Brede platte neus, kleine dopneus, haakneus, rechte neus ? Iets meer inf...

10 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Hendrianus
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

Ook vreemd. Een stempel op de brief 'Amsterdam' maar de vrouw woont in leiden. De 'buren' hebben die brief tijdens een uitje in Amsterdam op de ...

11 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

wildersfan
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@20 Hmm... ik dacht dat de Romein de mensen vrij lieten in hun geloofsbeleving. Volgens mij is dat enge gedoe pas veel later gekomen. Mja... dan...

12 minuten geleden geplaatst door wildersfan

21st Century Guy
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

@10 Palestina supporters zijn niet alleen moslim , er zitten ook joden, christenen, atheïsten en anderen tussen die mischien wel willen rellen....

14 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

NK. App
Porn With Step SisCrying In PornBbw MasterbatingNude SecretaryWeird Porn SitesAshe Marie PornLrg PornHotest Milf VideosBd Pour AdultesPoppy Montgomery NudeTegantrexMy Girls Double Is Threesome TroubleTubos PornMost Sex PornNudes A PoppingEvolved-fightsBig Gulp GirlsOlivier Robert PornNinacola3Pkmn R34Sons Friend PornSqirtingNude Celeb PornOnly Fans Leaks RedditGirf PornoStar Rail HentaiAlica Witt NudeAimi YoshikawaViviana CastrillonNhentai.betFoto De Mulher De Anime PeladaTamara Taylor NudesMeana WolfePorn Anal RapeMassage Asian Spa Near MeAria Lee NurseLauren Phillips EscortDoctor Lady Sex VideoTs Zoey TaylorHentai PornWife SwappingFree Porn MovsAssage XxxBbw Wife BbcNona Malone PornMoiarteBig Penis VideoSibil StallonN1nalavida NudeTracer PornSha RazelFree Sex StoryBbw Nude SelfiesSleeping Porn TubeLexi StonePorun Hd VideoCodi Vore SpankbangCunninglusLarkin Love BlowjobsHypno FemdomLesbian Goth PornHuge Tits TeensFoto De Mujeres DesnudosHuge CocksStrapon Morocco For SaleDevar Bhabhi Ka NewsChyburdLeah Gotti Sexy VideoMalayalam PormKuspu SexDesi Sex KannadaLacatation PornRiley Reid BlowjobsXvedio.comPenny PorschPorn BotPorn AnimatorsSexo Ao Vivo Na WebGarcelle Beauvais NudeFc2-ppv-3237415South Indian Aunty SexHeavey RPorn Mia Khalifa FullSpace Boobs PornTrav SexeLolo Woods NudeNude SimpsonsUs Xxx VideoPussy Licking CompilationJonny Sins With Sunny LeoneLesbain CumingPorn ShoplyfterGoth Bbc PornBaki HentaiReal PornographyPaget Brester Nudeبصص سكسTelugu Bgrade MoviesPornteen RussianKeerthy Suresh XxxSchool Ki Ladki Ke Sath SexSunny Leone BobsFack Hostel ComMother Son SeductionDad Daughther PornRealiry PornDaru Party PicXxx Indian LoversXxxvidiNorth Korea PornCountry PussyWaka Misono PornXmovieafpryouSkye Marie NudeExohydrax PornOdia Xes VideoSuoireanuTwo Girls Doing SexPrivate Teacher 1983BlindfoldedpornGauge PornEbony Facial CompilationPorn With FistingLady Fyre MommyPov PirnFem Dom BbwGifs SexTittie ShakeFreckledbabeLife UncontainedTryst LnkOnlycellis OnlyfansHannahowo.nudeSexy Xxx VidoRiley Reis AnalFull Open SexTowalHenatiMy Wife NideBest 4k PornPorn ThaiXxx Romantic ComBlue Xxx VideosHd Indian PronJovan JordanVillage Lady SexThothub Video DownloadAbigail Spencer HotBeauty Girl PornInsantfap