De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin tijdens zijn bezoek aan de synagoge van Boulogne-Billancourt, nabij Parijs.
Volledig scherm
De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin tijdens zijn bezoek aan de synagoge van Boulogne-Billancourt, nabij Parijs. © AFP

Franse minister na mesaanval Parijs: "We zijn in oorlog met islamterreur"

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin heeft zondag verklaard dat Frankrijk "in oorlog is met de islamterreur", twee dagen na de mesaanval in Parijs aan de voormalige redactie van het satirische magazine Charlie Hebdo.

12 reacties

  • Johan Vervaeck

    4 jaar geleden
    Als je keihard loopt achter een dader, neem je meteen ook risico om als hoofdverdachte beschouwd te worden, als de dader niet direct kan gevat worden. Iets om toch maar rekening mee te houden.
  • Pieter Werlo

    4 jaar geleden
    peggy peeters: ik denk dat Charlie Hebdo de moslims ook niet gevraagd heeft om het te lezen. Hun publicaties zijn misschien rommel, maar het is hun recht om die rommel te publiceren. Messteken toedienen is een misdrijf.
  • paul piens

    4 jaar geleden
    We zouden beter allemaal dagelijks onze stem laten horen en Charlie Hebdo en daarmee ons recht op vrije meningsuiting steunen in plaats van te zwijgen om toch maar niemand te beledigen. Niemand "is" beledigd, men kan zich wel beledigd voelen maar enkel als men dat zelf wil. Daarbij stopt het ook als iemand zich zo voelt, dat geeft hem/haar nooit het recht om iemand anders aan te vallen. iemand voelt zich beledigd: so what?, et alors?, en dan?
  • Freddy van Puymbrouck

    4 jaar geleden
    Toch al eentje die het durft benoemen, nu de ander beroepswegkijkers nog want het is allang 5 over 12.
  • Nordine Frighem

    4 jaar geleden
    Toch ėėne die durft te zeggen das al jaren zo !!