RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Huishouden

Onbekend nummer? Zo kom je erachter wie het is

Als je wordt gebeld door een onbekend nummer (niet te verwarren met anoniem nummer) is het toch altijd even spannend. Vooral als ze je vaker terugbellen en er niets wordt gezegd aan de andere kant van de lijn. Hoe kom je er nou achter wie het is? Wij hebben een aantal tips!

1. Toevoegen aan Whatsapp

Wanneer je niet weet wie jou heeft gebeld, kan je het telefoonnummer wel opslaan in jouw telefoonboek op je telefoon. Geef een zelf verzonnen naam en open dan je Whatsapp. Probeer een gesprek te openen met het opgeslagen telefoonnummer. Tadaaa, daar zie je opeens een profielfoto. 

Geen profielfoto? Je hebt nog meer opties! 

2. Zoeken op Facebook

Veel mensen hebben hun telefoonnummer gewoon gekoppeld met Facebook. Zo kan je dus best makkelijk een persoon opzoeken. 

Lukt dit ook niet? Google het nummer.

3. Dan is er altijd nog Google

Je kunt het nummer knippen en plakken in Google of op wieheeftgebeld.nl kijken wat de resultaten zijn. Het zou zomaar kunnen zijn dat deze persoon een bedrijf heeft en zijn nummer op zijn website heeft staan, of ergens anders. Zeker de moeite waard om hier eens even te kijken, vooral als je het niet helemaal vertrouwt. Er bestaan best wat websites waar klachten over bepaalde telefoonnummers worden gedeeld. 

Is het allemaal niet gelukt? Dan kun je altijd nog (anoniem) terugbellen en wachten totdat deze persoon opneemt. Daarna kun je het nummer eventueel blokkeren op je telefoon en word je ook niet meer lastig gevallen. 

Fotocredits

Headerfoto: Pexels - Pixabay

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!