'Senioren willen strengere controle op coronaregels' (rtlnieuws.nl)


Veel senioren vinden dat het kabinet meer moet doen tegen het oplopen van het aantal coronabesmettingen. Ze willen een strengere controle op de naleving van de regels. Dat zegt de ouderenorganisatie ANBO op basis van een eigen peiling onder ruim 5400 mensen vanaf 65 jaar. ...

door Havermout in Binnenland  ·  13 Reacties

  • 2
  • 322x gelezen
Reageer met een Emoji
4

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Senioren verblijven veelal al een half jaar binnenshuis en kunnen hun kinderen en kleinkinderen niet meer zien en knuffelen. En zijn voor o.a. boodschappen doen afhankelijk van anderen.

Een schril contrast met jongeren die nog steeds hun vrienden ontmoeten onder het genot van een pilsje.

En o.a. voetbalsupporters!

Waardeloos!!!!

2
1 Wimar

Ik vind dat de senioren zelf moeten toezien op hun veiligheid maar dat de gemeente ze ook in staat moet stellen, dat te doen. Dus moet de gemeente zorgen dat ze dagelijks contact hebben met een vast persoon die kijkt of ze wat nodig hebben en of ze niet met een gebroken heup in de gang liggen. Verder van daaruit kijken wat nodig is en daarop toezien.

Het is echt onredelijk om iedereen op te sluiten vanwege de senioren. Ik denk ook dat het helemaal niet om de senioren gaat, maar om ons onze zelfbeschikking af te pakken. Als je kijkt hoe de overheid de afgelopen paar jaar met senioren omging, hun pensioenen inpikken, ze uit bejaardentehuizen kwakken en weer zelfstandig laten wonen en een paar jaar later die woningen terug willen voor immigranten en dus moeten zij maar opgehokt en elkaar verzorgen, in een veel schralere faciliteit met veel minder zorg dan het bejaardentehuis.

Ook is het schering en inslag om oude echtparen uit elkaar te rukken, vlak voor Kerst zelfs, omdat de één naar een verpleeghuis moet. Als ze echt zo bezorgd waren over de ouderen en kwetsbaren, gingen ze er niet al jaren mee om alsof ze ze het liefst zo snel mogelijk dood willen hebben. En het lukt ze nog ook, gezien het bericht laatst dat onze levensverwachting is gedaald.

Dat dacht ik wel, kijk maar om je heen, dan hoor en zie je wel wat er met de ouderen in de praktijk gebeurt, als resultaat van allerlei overheidsmaatregelen. Je maakt mij echt niet wijs dat ze nu zo bezorgd zijn over de ouderen, hun gedrag spreekt dat volledig tegen, dus liegen ze.

5
2 Wendel

Moet je kijken hoe drammerig de propaganda is over "kwaliteit van leven" en "gezonde jaren". Over euthanasie mogen en niet-reanimeren-verklaring. Hoe slecht je wel uit de IC komt. Waarom bestaan die krengen überhaupt, dan?

Ouderdom komt met gebreken, als je "gezond" als maatstaf gaat nemen, kun je dus iedereen boven de 60 afschrijven als niet gezond genoeg om nog te opereren e.d.. Dàt is waar ze ècht heen willen, en als er nou iets geschikt is om draagvlak te creëren, is dat de hele maatschappij tegen ouderen in het harnas jagen door te beweren dat iedereen vanwege hun allerlei ellende wordt aangedaan.

Jaar in jaar uit is het respect, dat wij hadden voor ouderen, afgebroken, gericht, als inleiding tot deze laatste nekslag.

4
3 Wendel

er zijn ook genoeg suicidal ouderen.. die komen gewoon binnen 1m staan bij de wok

3
4 maarten1234

@4 En zeg je daar wat van of niet? Ik spreek ze wel daar op aan, en meestal gaan ze stap terug, op een paar uitzonderingen na.

3
5 lisaaatjuh

Zullen we iedereen boven de 60 maar naar de destructor sturen dan? Hebben kabinetsleden toevallig zelf nog ouders of grootouders?
Beschaving krijg je niet mee bij je geboorte. Die moet je aanleren. Veel mensen leren het nooit. Rutte en de Jonge zijn er sprekende voorbeelden van.

2
6 samcash

@2 Wendel het gaat er niet om om onze zelfbeschikking af te pakken. Het gaat om het feit veel mensen, leeftijd tussen de 16 en 45 jaar, geen verantwoordingsgevoel tonen naar hun omgeving.
Houden geen afstand op straat, in winkels, in de natuur en parken enz.
Deze mensen kunnen wel dragers zijn en dat blijkt ook. Door goed de huidige regels te volgens kunnen we “hopelijk” veel ellende en dan m.n. voor de ouderen, veelal risico personen, voorkomen.
Dan is er geen extra opsluiting nodig zoals u schrijft.
Neem verantwoordelijkheid en ga niet het huis uit met schijt aan dronken naatje van ik heb geen symptomen dus ik doe wat ik wil.
Als we ons daar niet aan houden dan zijn er consequenties met bijvoorbeeld wederom een opsluiting en dat zou jammer zijn.

3
7 Pluten1

@4 klopt er zijn ook suïcidale ouderen. Ik heb er enkele gesproken en ik kreeg veelal te horen over eenzaamheid en genoeg hebben van dit leven dus ik zoek de Corona maar op in de hoop dat. Dit is toch wel heel erg dat er zo gedacht moet worden.
Door hopelijk de regels te volgen komen we er misschien snel vanaf.
Neem de verantwoordelijkheid naar de totale omgeving, ook zwangeren vrouwen kunnen het krijgen en dan?

3
8 Pluten1

@7 : Eerst flikten ze het met de kindjes die gevaccineerd moesten, anders kon moeders niet meer werken want kindje mocht geweigerd op de creche, wat heet mocht, het móest bijna. En de andere ouders zijn jarenlang flink bang gemaakt zodat zij het zullen eisen van de creche.

Intussen sterft onze natuurlijke immuniteit, die van moeder op kind werd overgedragen uitsluitend als die moeder de ziekte had doorgemaakt, razendsnel uit. Binnen twee generaties is mazelen inderdaad dodelijk. We hebben het er maar niet over welke goede dingen het verklooide immuunsysteem van de moeder allemaal nog meer niet kan doorgeven.

Dat was een generale repetitie om de mensen eraan te wennen dat ze van alles niet mogen vanwege infectie van mensen die ze niet kennen en die niet te benoemen zijn. Daarom, vanwege dat er niet een specifiek iemand is aan te wijzen die anders geinfecteerd raakt, valt ook niet te controleren of de bewering klopt, en doordat iedereen weggehouden werd bij de ouderen kon men ook niet controleren of zij inderdaad stierven aan Covid 19 of aan een andere ziekte of ook mishandeling/verwaarlozing.

2
9 Wendel

@8
Door je aan de regels te houden,kom je niet van een virus af.
Je hebt daardoor alleen minder kans om zelf besmet te worden,en op die manier tijd te winnen, tot dat er een behandeling mogelijk is.

1
10 kelly11

@7 En weer wordt er gedacht in verschillende groepen , nu weer jong en oud.
In iedere leeftijdscategorie zie je mensen die zich niet aan de regels houden.
Ik zie vooral dat ouderen zich niet aan de regels houden terwijl zij tot de kwetsbare groep behoren. Ik zit zelf al meer al dan een half jaar thuis te werken en wij doen 1 keer in de week boodschappen, zaterdagochtend om half 9. Dan zie ik dus ouderen (die dus niet meer werken en de hele week boodschappen kunnen doen) die het nodig vinden om op het drukste tijdstip van de week naar de supermarkt gaan , overal met hun handen aan te zitten en dingen weer terug leggen. De anderhalve meter hebben ze blijkbaar nog nooit van gehoord en als je er wat van zegt krijg je een grote smoel.
Nogmaals: in elke leeftijdscategorie heb je mensen die schijt hebben aan de regels, zowel bij jongeren als bij ouderen.

2
11 kdekat

@10 Door je aan de regels te houden kom je juist wel van het virus af. Kijk maar naar China. Als het virus geen kans krijgt om zich te verspreiden, sterft het uit.

1
12 samcash

@11 ik zit in dezelfde situatie als u. Sinds het uitroepen van de Corona in maart werk ik thuis. Als ik boodschappen nodig heb doe ik dat smorgens om 07:15 uur. Mijn kinderen zie ik alleen nog via Skype. Geen verjaardagen en geen andere samenkomsten.

1
13 Pluten1

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ongelovenloos
Groen licht voor asielopvang aan Jacob Obrechtlaan

Ik denk niet dat ouderen daar tussen willen wonen wat natuurlijk goed te begrijpen is....

8 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Slavink
Van der Burg verruimt asielbeleid voor Eritreeërs met dienstplicht

Thuis willen ze niet vechten, maar in Europa wel ... 🙃...

10 minuten geleden geplaatst door Slavink

Slavink
Rechter beperkt gebiedsverbod voor Pegida-voorman tot 10 april

Dubbel, zie deze koppeling:https://www.nieuwskoerier.nl/news/977417-gebiedsverbod-pegida-voorman-in-arnhem-teruggebracht-naar-drie-weken...

12 minuten geleden geplaatst door Slavink

Slavink
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@37 dus die Spreidingwet zal tegen 2026 in gaan. Nederland onaantrekkelijker maken? Als de mensensmokkelaars en landverlaters een hier zoude...

13 minuten geleden geplaatst door Slavink

ongelovenloos
Van der Burg verruimt asielbeleid voor Eritreeërs met dienstplicht

Dus duiken ze allemaal hierheen....

13 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Reconquista
Hond gedumpt op station Purmerend: achtergelaten met tas vol spullen

@4Ik denk dat ze wel weten van wie de honden waren. De hondenpaspoorten zaten in de tas en daar staan ook de gegevens van de eigenaar op. En d...

19 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Weetal
De nieuwe premier krijgt het zwaar

Komt omdat het vorige kabinet ereen puinhoop van heeft gemaakt....

22 minuten geleden geplaatst door Weetal

ongelovenloos
IS-woordvoerder roept tijdens toespraak op tot aanvallen tegen christenen en joden

Dit gebeurt om dat ze er niet voor op de vingers worden getikt .en wederom een geluid van Amnesty die dit soort dingen de kop in moeten drukke...

22 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

ongelovenloos
183 bestuurders op de bon geslingerd voor rijden met mobiel in hand

Er moet ook eens gecontroleerd worden op mensen die hun navigatie of mobiel midden op het raam hebben geplakt .Negen van de tien keer zitten z...

25 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Slavink
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@13 ja, vreselijk, nooit inhoud maar zo vaak op tekst, woordkeus en daar maar over etteren ... 🙃...

25 minuten geleden geplaatst door Slavink

NK. App
Cast Of MonamourPron DanceBig Lady Sex VideoBackroomcastingcouch FullBaise FranceFree DogpornLeenda Lucia NudeEkdv-714Victoria_irlCrying In PornMommy Japanese PornXxxboy VideoEbony Animation PornInternet ChickqXxx ParodyDaighter CreampieHow To Watch Porn On YoutubeForced ThroatfuckEva Elfie CompRacheal StelleGaycum SwallowingDesi Hot TwitterSexxxxxyKirtu Comics FreeSexxx ScandalHindi Sexy Movie DownloadPorna Alt.yaziliHeather Vaughnسكس مصريهTiffani Thiessen HotLanja XnxxHellomeimei LeakedTori Welles PornFilmer PornErotic VideosxxxAlyssa QuinXnxx Group VideoNude Pics FemalesMaxtheelfأفلام سكس قديمHanna Suzuki PornVrkm-1029Ear Fuck PornFuckigPorn Video FriendTwitch NufeGaymovies PornKeandra Com4k PussiesHot Nude SexPorno SadomasoquistaTamilsex Video HdThe Mistreated BrideEmily OnlyfansSelena PornNaruto Tsunade NudeAlice Goodwin NudaPorn Games ApkXnxx BrezersImmeganlive PornPorn Hot Video HdBritneyyy.official Onlyfans LeakedBusty Indian MilfRae Lil Black HdBae Suzy HotGros SienPorn Novinha BrasilTotally Spies PornSophi Turner NakedManuel Ferrara VideosBig Boobs Nipple SuckingTruck XnxxGrupo Pornô Do TelegramIndian Hot Sex VidioLesbian LickingpussyBeautiful Woman MasturbatingSunny Leone Sexy PicTabbu Hot Scene免费 成人 视频Sunny Leone In The NudeBest Site For HentaiMila SobolovGudang BokepMs Cleo OnlyfansBig Boobs Bra PornGay MoviespornGranny GloryholeMompov FullNipple RomanceSmooth Fuck2048 论坛Videos Xxx En VivoXhamtsterBrazzers/pornhdJosephine JacksonVideos PornolesvianasPorn DoggystyleSayuncle Gay PornPenny.barberXvidios PôrnoSex Triple SexMia Khalifa New Hd VideoCfmnHdcomicpornXxxxsJapaneseadult MoviesPornos ImageMundo HetaiCock CageJamelizzzz LeakTelugu Sex BfBhabhi Ki Sex MovieMartinasmith1Blck CreampieNubilefilmscomMegan Fox Hot SceneHotajp ComHotass BabesMia Khalifa Full VidoeBlack GfpornGiovanni Francesco PornBrazzrrs AnalTakeda Super HentaiXvideo Blue FilmNurse NudesCouple Making Love VideoPorn Anime LesbainTelugu Blue Film Sex VideosMelora Hardin SexyVideo Chat DirtySexy Boobs PornLucia LoveChelsie Deville NudeKitchen Xxx VideosXxx Sexy Video JapanChaturateX Ray XxxPorn Actress NudeSali Ki Chudai Hindi MeinSexy Xxxx HdMirzapur PornBlond SexThailand Xxx ComDania Vega PornThe-pirate-bayPornstarsnameAngreji Bf MovieBig Dick Hd PornSex Video Kannada MovieAmeracan Dad Porn