Binnenland
  • 4
Guerrillera Tanja Nijmeijer wil Colombia de komende tijd helpen met „het opbouwen van een betere maatschappij”. Maandag wordt het historische vredesakkoord ondertekend dat een eind maakt aan ruim vijftig jaar burgeroorlog. Het Nederlandse lid van de guerrillabeweging FARC zei in een ra ...

ongeveer 1 jaar geleden door Ronald Sump

REAGEER MET EEN EMOJI

",,Mensen kunnen zeggen wat ze willen, maar je weet zelf wat voor rol je hebt gespeeld. Ik heb mijn geweten echt schoon.” zegt een vrouw, die zelf heeft toegegeven een bus met onschuldige dorpelingen te hebben opgeblazen, zoontjes van boertjes ontvoerd, kinderen nog, omdat die weigerden coca te telen die de Farc nodig had voor haar drugs die ze verkochten voor wapens.

1 Lara    
ongeveer 1 jaar geleden door Lara
1
Meld

Ik geloof niets van dat schone geweten.
Ze kan gewoon nooit meer Colombia uit (in ieder geval niet naar een land dat een uitlevering contract heeft met Amerika, zoals Nederland)

"In december 2010 werd ze in de Verenigde Staten met zeventien andere FARC-leden aangeklaagd voor terrorisme naar aanleiding van de ontvoering van drie Amerikanen. Hun vliegtuig maakte in 2003 een noodlanding in een gebied waar de FARC gelegerd was. De Amerikaanse piloot en een Colombiaan werden direct geëxecuteerd, de drie gegijzelden werden samen met Ingrid Betancourt vijf jaar later bevrijd tijdens Operatie Jaque. In de VS bedraagt de straf voor deze aanklacht maximaal 60 jaar"
https://nl.wikipedia.org/wiki/Tanja_Nijmeijer

2 TheoTheo    
ongeveer 1 jaar geleden door TheoTheo
1
Meld

Gelukkig zijn er relatief weinig Nederlandse terroristen zoals zij.

3 Carol Fenijn    
ongeveer 1 jaar geleden door Carol Fenijn
1
Meld

Tanja is heel erg naïef ingestapt in de FARC in 2003. Ze was nog zo jong. Vol met idealen. Eenmaal ingestapt kwam ze er achter dat ook bij de FARC geld en macht prefereren boven idealen. Toen moest ze kiezen. Ze heeft gekozen voor overleven. Met haar instinct en intellectuele vermogens heeft ze het uiteindelijk voor elkaar gekregen om mee te draaien in de politieke top van de FARC. Heeft ze veel invloed gehad? Nee. Er is op dit moment maar een ding relevant. Ze moet weer terug naar haar moeder. De VS kunnen wat mij betreft even heel hoog de boom in. Het leven kent zoveel nuances. Ik hoop voor mama Tanja.

4 Yesterday    
ongeveer 1 jaar geleden door Yesterday
8
Meld

een schoon geweten volgens de Tanja Moraal? Da's niet mijn Moraal. Nou Tanja, je bent bijna klaar daar. Waar straks naartoe? IS helpen?

5 Ben Anders    
ongeveer 1 jaar geleden door Ben Anders
1
Meld

@4 Terug naar haar moeder? 60 jaar de gevangenis in voor terrorisme, moord en ontvoering bedoel je.

6 Peer van Eersel    
ongeveer 1 jaar geleden door Peer van Eersel
0
Meld

Als ze terug komt is ze dan nog wel te vertrouwen? Dus laat ze daar maar blijven.

7 Interessant    
ongeveer 1 jaar geleden door Interessant
0
Meld

@7

Hoe bedoel je te vertrouwen? Er is hier in Nederland volgens mij helemaal niks gemeenschappelijks met Colombia waarvoor ze hier dan dezelfde idiologie zou willen verspreiden. En laten de VS nu vooral niks zeggen gezien het feit wat ze zelf in het verleden allemaal hebben uitgevreten in Latijns Amerika. Dit onder het mom dat het hun backyard (lees achtertuin) was. Typisch een gevalletje van de pot verwijt de ketel.

8 rebo    
ongeveer 1 jaar geleden door rebo
4
Meld

Tanja is voor mij ongewenst vreemdeling die geen enkel recht meer heeft op Nederlandse uitkeringen of toeslagen. Nog niet eens een Nederlands paspoort. Gewoon daar blijven waar je het liefste was. Een beloning voor haar daden is niet wenselijk.

9 Verwonderd    
ongeveer 1 jaar geleden door Verwonderd
0
Meld

Wat een ongelofelijk zieke reacties hierboven, waarmee een parallel valt te trekken met de hypocriete behandeling die de NL vrijwillgers ontvingen nadat ze uit de Spaanse burgeroorlog en de strijd tegen de fascisten terugkeerden.

Strijden tegen onrecht, uitbuiting en staatsterreur aangestuurd door de VS&UK? Nee, de dappere toetsenbordridders hierboven heulen liever met de vijand wat in de NL geschiedenis een traditie is gebleken. Tijdens 40-45 waren er ongeveer 9000 verzetsstrijders die hun leven waagden en pas toen het duidelijk werd dat Duitsland de oorlog had verloren kropen de huichelaars uit hun hol en groeide het aantal uit tot 40.000 onder aanvoering van naziprins Bernhard.

Nijmeijer behoort tot die 1e klasse van 9000. Iemand die niet veilig op een afstand blijft theoretiseren, maar die de handen uit de mouwen heeft gestoken en bereid is gebleken om te vechten voor haar idealen. En is de FARC niet meer dan drugshandel en een slecht uitgevoerde aanslag? Was het niet de FARC die opkwam voor de allerarmsten en hen voorzag in educatie en medische voorzieningen?

De afwijzende reageerders hierboven hebben daar schijnbaar een afkeer van en lijken een voorkeur te tonen voor het imperialisme en roofkapitalisme van de VS&UK, het genocidaal beleid van Kissinger, etc. Zijn jullie bijv. bekend met operatie Condor? > https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Condor

10 Keerzijde    
ongeveer 1 jaar geleden door Keerzijde
1
Meld

@10 Keerzijde
Volgens Wikipedia is de FARC een terroristische organisatie die zich sinds de jaren 80 bezig houdt met (hard) drugshandel. En ze ontvoeren politici (en rijke mensen) voor losgeld.
Criminelen dus. Ze hebben ook banden met ETA IRA .
Ze maken gebruik van kind-soldaten.
"Kinderen die proberen te vluchten worden gemarteld en vermoord."[wikipedia].

Handelde het "verzet" in de oorlog in drugs, martelden ze en vermoorden ze kinderen (weigeraars)??? Nee, dus je verhaal klopt niet.

Tanja is lid van een terroristische criminele organisatie. Waarschijnlijk is ze in Nederland gek gemaakt door andere extreem-linkse gekkies. Maar ze heeft zelf die keuzes gemaakt.

11 Big Tony    
ongeveer 1 jaar geleden door Big Tony
0
Meld

@11 "Volgens wikipedia...." De Wikipedia is een propagandatool o.a. gesponsord door George Soros die de CIA-agenda volgt en verdedigd. De Wikipedia is leuk voor wat oppervlakkige kennis, maar biedt geen behoorlijke diepgang en onderbouwing wat ook reflecteert in de aantijgingen die je hier neerzet.

Ook hier heeft het 'echte' verzet personen gedood die nauwelijks de volwassen leeftijd hadden bereikt en werden deze liquidaties ook uitgevoerd door minderjarigen > zie o.a. de Velseraffaire. Nood breekt soms wetten en in leidt in oorlogen tot keuzes en slachtoffers die men achteraf op juistheid en ethiek betwijfeld en betreurd. In Colombia woedt al tientallen jaren een oorlog.

Weinigen zijn bekend met de koloniale aanwezigheid van Duitsland in Amerika, m.n. Z-Amerika. Daarna volgde Hitler, in het zadel geholpen door de politieke en zakelijke elite van de VS, UK, NL e.a. Deze bereikte zijn doelen niet, inname Rusland, oprichting Israel en de verenigde staten van Europa, waardoor Duitsland noogedwongen een deal met de VS heeft gesloten. Onderdeel van deze deal was dat de topnazi's in andere landen werden ondergebracht. Zo'n 80.000-100.000 -heel andere cijfers dan de Wiki weergeeft- werden ongebracht in Noord- en Z-Amerika en vormde de achtertuin van de Zorreguieta's, Argentinie de toegangspoort > rol van Bernhard.

Deze voormalige nazi' hebben hun rol gespeeld in Z-Amerika tijdens de decennialange represie, vervolging en coupes tegen alles en iedereen die z.g. links zouden zijn, dus tegen westers imperialisme, kapitalisme en uitbuiting. Opertion Condor is slechts één van de vele CIA-programma's. Dit heeft honderdduizenden en mogelijk enkele miljoenen het leven gekost. Zie bijv. de rol van Klaus Barbie bij de liquidatie van Che Guevara of de relatie tussen Pinochet, Chili en de nazi's.

Tot op de dag vandaag ettert de erfenis van deze rechtse nazikliek voort... tenzij je de Wiki en msm als lijdraad neemt.

12 Keerzijde    
ongeveer 1 jaar geleden door Keerzijde
1
Meld

Volgens mij wilde ze gewoon een beurt krijgen van zo'n Esperanto guerillio.
Natuurlijk liefst met een hoge positie in FARC.

13 Arthur2000    
ongeveer 1 jaar geleden door Arthur2000
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
'Ollongren is een gevaar voor de democra...
Thierry Baudet, de leider van Forum voor Demo...

21 uur geleden door Moskowfiets

HIERRR zijn de extreemlinkse complottheorie&e...
Zure regen. Gloeilampen. Fijnstof. Opwarming....

8 uur geleden door Moskowfiets

Urk wil met J.P. Coenstraat signaal afgeven
De gemeenteraad van Urk heeft unaniem een mot...

1 dag geleden door Bezorgde Europeaan

Iraanse politicoloog waarschuwt Europa voor p...
Dr. Majid Rafizadeh, een gelauwerde Iraans-Am...

5 uur geleden door .:Clonax:.

Ophef: Syrische vluchteling wil vier vrouwen
In Duitsland is ophef ontstaan over de Syrisc...

1 dag geleden door Kiki


ADVERTENTIE


Laatste reacties
DONKEY R
Referendum toont zwakke plek Rutte III...
Referendum toont ''Dictatuur'' Rutte 3...

minder dan een minuut geleden door DONKEY R

3C 33 20 4E 4C
Ooggetuige of acteur? Twijfels over scholier ...
@108 waarom moet ik op jou ingaan als je bij ...

minder dan een minuut geleden door 3C 33 20 4E 4C

Zie Hier
Pas op voor doortrapte dieventruc...
@4 gefeliciteerd met je domheid!...

1 minuut geleden door Zie Hier

Vandeprinsgeenkwaad
Ooggetuige of acteur? Twijfels over scholier ...
@92. Wat zul jij bang zijn! Je leeft in een w...

1 minuut geleden door Vandeprinsgeenkwaad

Dune
Ooggetuige of acteur? Twijfels over scholier ...
@102 Jij houdt het liever bij feitenvrij gero...

1 minuut geleden door Dune

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig