Tanja Nijmeijer blijft voorlopig in Colombia (telegraaf.nl)


Guerrillera Tanja Nijmeijer wil Colombia de komende tijd helpen met „het opbouwen van een betere maatschappij”. Maandag wordt het historische vredesakkoord ondertekend dat een eind maakt aan ruim vijftig jaar burgeroorlog. Het Nederlandse lid van de guerrillabeweging FARC zei in een radio-interview dat de VPRO vrijdagavond uitzond dat ze geen politieke carrière ambieert, maar ,,als het moet, dan moet het.” Nijmeijer behoort sinds 2003 tot de gewapende rebellen en maakte de voorbije jaren deel uit van de delegatie die op Cuba de vredesonderhandelingen voerde met de Colombiaanse regering. Een terugkeer naar Nederland zit er op korte termijn niet in omdat ze op de opsporingslijst van Interpol staat en daarmee uitlevering aan de Verenigde Staten riskeert. ...

door Ronald Sump in Binnenland  ·  13 Reacties

  • 0
  • 611x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

",,Mensen kunnen zeggen wat ze willen, maar je weet zelf wat voor rol je hebt gespeeld. Ik heb mijn geweten echt schoon.” zegt een vrouw, die zelf heeft toegegeven een bus met onschuldige dorpelingen te hebben opgeblazen, zoontjes van boertjes ontvoerd, kinderen nog, omdat die weigerden coca te telen die de Farc nodig had voor haar drugs die ze verkochten voor wapens.

1
1 Lara

Ik geloof niets van dat schone geweten.
Ze kan gewoon nooit meer Colombia uit (in ieder geval niet naar een land dat een uitlevering contract heeft met Amerika, zoals Nederland)

"In december 2010 werd ze in de Verenigde Staten met zeventien andere FARC-leden aangeklaagd voor terrorisme naar aanleiding van de ontvoering van drie Amerikanen. Hun vliegtuig maakte in 2003 een noodlanding in een gebied waar de FARC gelegerd was. De Amerikaanse piloot en een Colombiaan werden direct geëxecuteerd, de drie gegijzelden werden samen met Ingrid Betancourt vijf jaar later bevrijd tijdens Operatie Jaque. In de VS bedraagt de straf voor deze aanklacht maximaal 60 jaar"
https://nl.wikipedia.org/wiki/Tanja_Nijmeijer

1
2 TheoTheo

Gelukkig zijn er relatief weinig Nederlandse terroristen zoals zij.

1
3 Carol Fenijn

Tanja is heel erg naïef ingestapt in de FARC in 2003. Ze was nog zo jong. Vol met idealen. Eenmaal ingestapt kwam ze er achter dat ook bij de FARC geld en macht prefereren boven idealen. Toen moest ze kiezen. Ze heeft gekozen voor overleven. Met haar instinct en intellectuele vermogens heeft ze het uiteindelijk voor elkaar gekregen om mee te draaien in de politieke top van de FARC. Heeft ze veel invloed gehad? Nee. Er is op dit moment maar een ding relevant. Ze moet weer terug naar haar moeder. De VS kunnen wat mij betreft even heel hoog de boom in. Het leven kent zoveel nuances. Ik hoop voor mama Tanja.

8
4 Yesterday

een schoon geweten volgens de Tanja Moraal? Da's niet mijn Moraal. Nou Tanja, je bent bijna klaar daar. Waar straks naartoe? IS helpen?

1
5 Ben Anders

@4 Terug naar haar moeder? 60 jaar de gevangenis in voor terrorisme, moord en ontvoering bedoel je.

0
6 Peer van Eersel

Als ze terug komt is ze dan nog wel te vertrouwen? Dus laat ze daar maar blijven.

0
7 Interessant

@7

Hoe bedoel je te vertrouwen? Er is hier in Nederland volgens mij helemaal niks gemeenschappelijks met Colombia waarvoor ze hier dan dezelfde idiologie zou willen verspreiden. En laten de VS nu vooral niks zeggen gezien het feit wat ze zelf in het verleden allemaal hebben uitgevreten in Latijns Amerika. Dit onder het mom dat het hun backyard (lees achtertuin) was. Typisch een gevalletje van de pot verwijt de ketel.

4
8 rebo

Tanja is voor mij ongewenst vreemdeling die geen enkel recht meer heeft op Nederlandse uitkeringen of toeslagen. Nog niet eens een Nederlands paspoort. Gewoon daar blijven waar je het liefste was. Een beloning voor haar daden is niet wenselijk.

0
9 Verwonderd

Wat een ongelofelijk zieke reacties hierboven, waarmee een parallel valt te trekken met de hypocriete behandeling die de NL vrijwillgers ontvingen nadat ze uit de Spaanse burgeroorlog en de strijd tegen de fascisten terugkeerden.

Strijden tegen onrecht, uitbuiting en staatsterreur aangestuurd door de VS&UK? Nee, de dappere toetsenbordridders hierboven heulen liever met de vijand wat in de NL geschiedenis een traditie is gebleken. Tijdens 40-45 waren er ongeveer 9000 verzetsstrijders die hun leven waagden en pas toen het duidelijk werd dat Duitsland de oorlog had verloren kropen de huichelaars uit hun hol en groeide het aantal uit tot 40.000 onder aanvoering van naziprins Bernhard.

Nijmeijer behoort tot die 1e klasse van 9000. Iemand die niet veilig op een afstand blijft theoretiseren, maar die de handen uit de mouwen heeft gestoken en bereid is gebleken om te vechten voor haar idealen. En is de FARC niet meer dan drugshandel en een slecht uitgevoerde aanslag? Was het niet de FARC die opkwam voor de allerarmsten en hen voorzag in educatie en medische voorzieningen?

De afwijzende reageerders hierboven hebben daar schijnbaar een afkeer van en lijken een voorkeur te tonen voor het imperialisme en roofkapitalisme van de VS&UK, het genocidaal beleid van Kissinger, etc. Zijn jullie bijv. bekend met operatie Condor? > https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Condor

1
10 Keerzijde

@10 Keerzijde
Volgens Wikipedia is de FARC een terroristische organisatie die zich sinds de jaren 80 bezig houdt met (hard) drugshandel. En ze ontvoeren politici (en rijke mensen) voor losgeld.
Criminelen dus. Ze hebben ook banden met ETA IRA .
Ze maken gebruik van kind-soldaten.
"Kinderen die proberen te vluchten worden gemarteld en vermoord."[wikipedia].

Handelde het "verzet" in de oorlog in drugs, martelden ze en vermoorden ze kinderen (weigeraars)??? Nee, dus je verhaal klopt niet.

Tanja is lid van een terroristische criminele organisatie. Waarschijnlijk is ze in Nederland gek gemaakt door andere extreem-linkse gekkies. Maar ze heeft zelf die keuzes gemaakt.

0
11 Big Tony

@11 "Volgens wikipedia...." De Wikipedia is een propagandatool o.a. gesponsord door George Soros die de CIA-agenda volgt en verdedigd. De Wikipedia is leuk voor wat oppervlakkige kennis, maar biedt geen behoorlijke diepgang en onderbouwing wat ook reflecteert in de aantijgingen die je hier neerzet.

Ook hier heeft het 'echte' verzet personen gedood die nauwelijks de volwassen leeftijd hadden bereikt en werden deze liquidaties ook uitgevoerd door minderjarigen > zie o.a. de Velseraffaire. Nood breekt soms wetten en in leidt in oorlogen tot keuzes en slachtoffers die men achteraf op juistheid en ethiek betwijfeld en betreurd. In Colombia woedt al tientallen jaren een oorlog.

Weinigen zijn bekend met de koloniale aanwezigheid van Duitsland in Amerika, m.n. Z-Amerika. Daarna volgde Hitler, in het zadel geholpen door de politieke en zakelijke elite van de VS, UK, NL e.a. Deze bereikte zijn doelen niet, inname Rusland, oprichting Israel en de verenigde staten van Europa, waardoor Duitsland noogedwongen een deal met de VS heeft gesloten. Onderdeel van deze deal was dat de topnazi's in andere landen werden ondergebracht. Zo'n 80.000-100.000 -heel andere cijfers dan de Wiki weergeeft- werden ongebracht in Noord- en Z-Amerika en vormde de achtertuin van de Zorreguieta's, Argentinie de toegangspoort > rol van Bernhard.

Deze voormalige nazi' hebben hun rol gespeeld in Z-Amerika tijdens de decennialange represie, vervolging en coupes tegen alles en iedereen die z.g. links zouden zijn, dus tegen westers imperialisme, kapitalisme en uitbuiting. Opertion Condor is slechts één van de vele CIA-programma's. Dit heeft honderdduizenden en mogelijk enkele miljoenen het leven gekost. Zie bijv. de rol van Klaus Barbie bij de liquidatie van Che Guevara of de relatie tussen Pinochet, Chili en de nazi's.

Tot op de dag vandaag ettert de erfenis van deze rechtse nazikliek voort... tenzij je de Wiki en msm als lijdraad neemt.

1
12 Keerzijde

Volgens mij wilde ze gewoon een beurt krijgen van zo'n Esperanto guerillio.
Natuurlijk liefst met een hoge positie in FARC.

0
13 Arthur2000

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

9 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

28 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

29 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

30 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

1 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

2 uur geleden geplaatst door duurendaal

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@43 Querido notIk schreef al "De snelweg blokkeren is een misdrijf." Maar omdat ik druk bezig was de andere taktieken van XR te ...

2 uur geleden geplaatst door duurendaal

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13 Haha... eigenlijk moeten we het woord bij de daad voegen en emigreren. En dan mogen al die toppers die pro migratie zijn het hier rooien met...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

ongelovenloos
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Dat hoeft niet want ze zijn hier vrijwillig dus niets houd ze tegen om lekker terug te gaan ....

2 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Graaier1000
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

Dit gaat de verkeerde kant op. Dirk moet zorgen voor voldoende beveiligers in de winkel. Zij zijn opgeleid om op een goede manier in te grijpen....

2 uur geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Porn AnikeCarrie MoonWidowmaker R34Scarlett Johansson Nude VideoAlyssa Quinn XxxPorn South ActressTiffany Pollard NudeCindymovies. OmDrunkensteofatherKorean EromeBig Balls Gay PornJenny Scordomaglia PornBrazzers 3Lesbian Milf AmateurA.i Porn GeneratorPornografi AnimePunjabi Aunty Sex VideoXxx GPoran MoviesBlazzer ComCody LaneShort Girl XxxSexso CaseroAugust Ames VideosPorn-comic.comCeleb Deep FakesOlivia Mynn NudeRegan FaxxScarlett Rose Porn VideoTamil Pron VediosGay Hazing PornFreeuse Yoga And Shower FuckWendys PornMissiinary PornIndian Nude SelfieSexy Full Hd SexyXxx Video Download IndiaRiley Reid Pregnant PornBunker Pornمودل اش سكسBig Boobs HanjobChromecast PornHindi Erotic AudioMyfreecamssDj Khaled Sextape成人 小 视频Strapon LesbianMysislovesmeHorse Creampie CompilationSpermmaniacBrazzernetworksXnxx AsianSabrina NocholeBride4kJenna Haze AnalizedGaintess ButtcrushXxx Keerthy SureshGdp E319Self FingeringHeads IssorMinililly OnlyfansLadkiyan Hastmaithun Kaise Karti HaiSexy12Pigtail PornstarsViolet-myersGroobgirlsBirthday SexBlahgigi OnlyfansPanties Bent OverForced To Strip VideosArianna SinnBoy And Boy FuckXxx Hd IFamily Theroy PornNudes With Short HairDanielle Bregoli LeakedKiribakuXxx Video Naughty AmericaMalayalam Blue Film NewPark PornFull Backroom Casting CouchPornbitchesXhamater LiceFree IknowthatgirlVideos Sexo BrasilRocco SteelTran CummingIndian Desi XvideoHd Fuck MoviesPornstar Sex ImageWww Village Sex ComAnimes Like Highschool DxdHindi New Sax VideoSex Movei ComRaylene FuckPorn Videos TarzanWife Bbc CreampiesFrog In PussyRate My Nude WifeBarbie Benton NudeHaileyleighLauren Dascalo NudeHailey Berry NakedMelina DIndian Priya PornFamily Strok ComUnpaiXxxsexyIndian Scandal PornSex VirgineJapanesse BigtitsWomen Pooping PornJenny HendrexTurk Amator PornaClaire Northfield LeaksTrashyboners RedditCamel Toe LeggingsDirty Sex PicturesXnxx New Video ComFunny Video XnxxShop Sex VideoXtremetoonsGay Twinks NakedShainen RogueXnxx Indan SexSunny Leone XxxvidosAimi RikaManhwa NetPlanesgirl PornRomantic Hotel SexOnevideo PornSvmgm-004AmouranthsexyHana Haruna VideosBrazzers WebcamPorn Japanese MomLesbian Porn VidwosStacey Wifecrazyسكس مترجم.Brazzers Milf XnxxReo FujisawaRiding PornKendra Lust Keiran LeeKorean JavBoobs LanaVr Porn Free FullEporn LesbianIndia Gay PornNew Sex Hd MovieSara Jay Porn Videos