Binnenland

Jongerenwatch – ”’Jongeren”’ beroven 17-jarige pizzakoerier in Haarlem

25-09-2020 11:23

De politie zoekt getuigen van een poging straatroof op een pizzakoerier op de Robert Kochlaan, afgelopen dinsdagavond 22 september. Een 17-jarige jongen werd rond 23:00 uur door twee ”’mannen”’ aangevallen, maar wist te ontkomen.

Dinsdagavond rond 23:00 uur had de 17-jarige bezorger net een bestelling afgeleverd en stond met zijn fiets bij de parkeerplaats bij een flat aan de Robert Kochlaan in Haarlem. Plotseling kwam een man op hem afrennen. Deze man schopte tegen de fiets van het slachtoffer en duwde hemĀ op de grond. De bezorger probeerde weg te komen, maar werd vastgegrepen door een tweede man die hem ongezien van achteren had benaderd. Het slachtoffer kon zich lostrekken en vluchtte weg in de richting van de Professor Kouwermanstraat. Hij liep bij het incident lichte verwondingen op.

De politie heeft in de omgeving gezocht, maar de twee daders niet meer aangetroffen. De recherche onderzoekt deze poging beroving en is op zoek naar getuigen. De twee daders hadden beide een licht getinte huidskleur en waren in het zwart gekleed.

Bellen doet u met 0900-8844.