Amy Coney Barrett wordt mogelijk de opvolger van Ruth Bader Ginsburg.
Volledig scherm
Amy Coney Barrett wordt mogelijk de opvolger van Ruth Bader Ginsburg. © AP

“Trump zal rechter Amy Coney Barrett nomineren voor Hooggerechtshof”

De Amerikaanse president Donald Trump zal rechter Amy Coney Barrett voordragen als zijn kandidaat om de plaats van de overleden rechter Ruth Bader Ginsburg in te nemen in het Amerikaanse Hooggerechtshof. Dat bericht CNN vandaag onder aanhaling van Republikeinse bronnen.

16 reacties

  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    Het dankgebed van A.C. Barrett naar Trump toe kon niet slijmiger zijn. Ik heb er naar gekeken en geluisterd. Ze begon daar reeds de mensen iets wijs te maken over haar intenties die volgens haar zalig makend voor de Amerikanen zijn. Op die lijst staat ook de afschaffing van Obama Care, waar dan +- 130 miljoen Amerikanen hun gezondheidszorg niet meer zullen kunnen betalen.
  • Dries De Preter

    4 jaar geleden
    Kan er iemand mij één naam geven van één rechter van de (Belgische) Raad van State? Kan er iemand mij één naam geven van één rechter van het (Belgisch) Grondwettelijk Hof? Ik betwijfel het. Maar als het gaat over het Amerikaans Hooggerechtshof, dan is zo'n gelijkaardige functie opeens wereldnieuws. Omdat Trump de kandidatuur voordraagt...
  • Dries De Preter

    4 jaar geleden
    Alan Janssen, wat u zegt klopt niet. Iedereen mag in Amerika zijn kandidatuur stellen bij het presidentschap. Alleen zal men het aartsmoeilijk hebben om verkozen te worden als men geen Dem of Rep is. Wat abortus betreft, vergeet u het belangrijkste: het nieuw voorstel haalt abortus uit het strafwet. Abortus op 30 weken mag wettelijk niet, maar het is niet strafbaar. En dus zal het parket niet vervolgen. En dus hebben de abortusdokters vrij spel.
  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    Johanna Ruiter, je hebt een belangrijk punt en we kunnen de mogelijkheid die Norbert Bauwens aanduid ook niet uitsluiten. Maar van aanduiden en benoemen is het nog een lange weg.
  • Willy Devroey

    4 jaar geleden
    Het is duidelijk dat trump op alle mogelijke manieren de verkiezingen zal aanpassen. Is geen haar beter dan alle andere dictators in de wereld.