fiets betoger seattle
Volledig scherm
fiets betoger seattle © rv

Politieagent Seattle rijdt met fiets over hoofd van betoger

Vier maanden na de dood van George Floyd woeden de Black Lives Matter-betogingen in de Verenigde Staten nog steeds hevig voort. Donderdag bereikten ze een nieuw hoogtepunt nadat bekend raakte dat de agent die verantwoordelijk is voor de dood van Breonna Taylor niet vervolgd wordt. Tijdens een demonstratie in Seattle deed een agent geen moeite om een betoger die op de weg lag te ontwijken. Hij reed met zijn fiets recht over diens hoofd. De agent werd geschorst en er werd een onderzoek naar hem ingesteld.

4 reacties

  • Joris Claus

    4 jaar geleden
    De beelden staan (voorlopig nog) op YouTube - de lánge versie, waarin je de hele context ziet. Ik raadt iedereen aan om wat meer eigen speurwerk te verrichten. Wat je ervan vindt, is uw eigen zaak. Maar een mening moet gevormd worden op basis van de volledige feiten, niet op basis van propaganda. Als "journalisten"/kranten de waarheid niet kunnen/willen/durven publiceren, vanwege hun eigen affiliatie/overtuiging, dan zijn ze niets meer dan Propagandisten.
  • Straight on No way back

    4 jaar geleden
    Sorry HLN maar graag de juiste titel want de agent loopt NAAST zijn fiets! En een betoger met een helm lijkt me meer een stoker of crimineel!
  • Paul Geerts

    4 jaar geleden
    Dat er aan de opleiding van agenten in de VS iets serieus schort, is al langer duidelijk. Dit kan je niet goedpraten, maar als je weet hoe lang al BLM en Antifa de politie in Seattle uitdagen en hoe de burgemeester van Seattle haar korps in de steek laat, kan je het wel begrijpen.
  • Marco Panis

    4 jaar geleden
    Dit kan je toch op geen enkele manier goedpraten. Die man/vrouw is uitgeschakeld. Iets zegt me dat de agent niet zwaar gestraft zal worden.