Direct naar artikelinhoud
Houten fallus

Vietnamese politie onderschept illegale operatie om condooms te recyclen

Volgens de Vietnamese politie werden de condooms weer terug in vorm gebracht voor ze verkocht werden.Beeld AP

De Vietnamese politie heeft zo'n 345.000 gebruikte condooms onderschept die schoongemaakt waren en als nieuw verkocht moesten worden. Beelden op de staatstelevisie toonden een magazijn in de zuidelijke provincie Binh Dong waarvan de vloer bezaaid lag met grote zakken vol gebruikte voorbehoedsmiddelen.

Een vrouw die tijdens de inval werd gearresteerd vertelde de politie dat de condooms eerst in water gekookt werden, op een houten fallus opnieuw in vorm gebracht werden, en daarna verpakt werden om verkocht te worden.

Volgens Vietnamese media is het niet duidelijk hoeveel van de gerecycelde condooms al op de markt zijn beland. De vrouw die gearresteerd werd, vertelde dat ze omgerekend ongeveer 15 eurocent kreeg voor elke kilo gerecycelde condooms.

Beelden uit de Vietnamese recyclefabriek.Beeld AP

Lees ook:

Condooms passen op het station

Een condoom is allang geen saai en seksloos stuk rubber meer. Dat blijkt wel in de condoompop-upwinkel die Soa Aids Nederland deze week op Utrecht Centraal heeft geopend. In de vitrines staan condooms met ribbels, een smaakje, een kleurtje of een hulpstuk. Er is zelfs een pashokje om condooms te passen.