U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Gezondheid
  • 2
Een pagina groot artikel in het Algemeen Dagblad online van woensdag 23 september, getiteld “Nieuwe inzichten over kanker: boosdoeners zijn suiker, bewerkt voedsel en stress“ zette mij ertoe aan om een paar kritische kanttekeningen te plaatsen. Reden? Er staan een aantal stellingen in ...

ongeveer 1 maand geleden door Wilmama

REAGEER MET EEN EMOJI
4
2
1

* Verwijderd door de redactie *

1 No NWO    
ongeveer 1 maand geleden door No NWO

Neem anders light frisdrank dan krijg je het nog eerder, met dat aspartaam.

2 ongelovenloos    
ongeveer 1 maand geleden door ongelovenloos
13
Meld

Eerdere berichtgeving over dit onderwerp: https://doktermedia.nl/reviews/alle-berichten/2020/09/22/vraag-bij-kanker-altijd-om-een-leefstijladvies/

(**)........ Of mensen kanker krijgen hangt echter af van vele verschillende factoren, waar leefstijl er slechts één van is. Cortvriendt wekt met (de titel van) zijn boek helaas de onterechte suggestie dat mensen zelf in de hand hebben of ze wel of geen kanker krijgen.(**)

Ik heb een broertje dood aan kankerkwakzalverij en 'alternatieve' feiten.

3 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
2
Meld

@1 @2
Tjonge jonge toch! Niet weten waar het onderwerp over gaat en maar wat wauwelen.

4 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
4
Meld

Stimuleert suiker tumorgroei?
https://www.wkof.nl/nl/over-ons/voor-de-pers/nieuws/stimuleert-suiker-tumorgroei

Er wordt wel eens gezegd dat suiker een tumor extra laat groeien. Hiervoor is echter geen wetenschappelijk bewijs.
Wel kan het eten van veel suiker gemakkelijk leiden tot overgewicht. Als je kanker hebt kan overgewicht het verloop van de ziekte verslechteren en de kans op het ontwikkelen van een nieuwe tumor vergroten. Dat zijn wel goede redenen om het gebruik van suiker te beperken.

Zie: https://www.voedingenkankerinfo.nl/kan-suiker-de-groei-van-de-tumor-extra-bevorderen/

5 Nieuwsgierig    
ongeveer 1 maand geleden door Nieuwsgierig
0
Meld
6 Nieuwsgierig    
ongeveer 1 maand geleden door Nieuwsgierig
1
Meld

Veel soorten kankercellen kunnen alleen leven van glucose. Dat werd in de jaren twintig al aangetoond door Nobelprijswinnaar Otto Warburg. https://en.wikipedia.org/wiki/Warburg_effect_(oncology)

Door koolhydraten te schrappen uit voeding kan kanker worden tegengegaan of zelfs genezen.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6375425/

7 de gezonde roker    
ongeveer 1 maand geleden door de gezonde roker
13
Meld
8 Nieuwsgierig    
ongeveer 1 maand geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

9 krek    
ongeveer 1 maand geleden door krek

@8 KD wordt inmiddels ook in Nederland toegepast in combinatie met bestraling of chemokuur. Het werkt ook prima tegen overgewicht en diabetes. Er is weinig geld voor grootschalig onderzoek omdat de voedingsindustrie voor 80% draait op koolhydraten, magere shit en plantaardige vetten. En omdat diabetes inmiddels de grootste cash cow is voor farma.

10 de gezonde roker    
ongeveer 1 maand geleden door de gezonde roker
9
Meld

Alles veroorzaakt kanker als je het maar lang en hard genoeg probeert.

11 Wendel    
ongeveer 1 maand geleden door Wendel
8
Meld

@10 Natuurlijk werkt het tegen overgewicht en diabetes! De vraag is of het echt tegen kanker helpt.

https://www.tegenkanker.nl/project/ketogeendieet/

12 Nieuwsgierig    
ongeveer 1 maand geleden door Nieuwsgierig
1
Meld

Het lijkt begrijpelijk dat kankercellen als een vorm van rebellerende hypertrofie, suiker nodig hebben als brandstof .....zoals feestgangers energiedrankjes drinken om het vol te houden.

13 CoolMemories    
ongeveer 1 maand geleden door CoolMemories
8
Meld

Is een ketogeen dieet zinvol bij kanker?

De resultaten van het cel- en dieronderzoek zijn veelbelovend, maar deze resultaten moeten eerst bevestigd worden in studies bij mensen. En daar knelt het schoentje. Er zijn wel wat onderzoeken uitgevoerd bij mensen, maar over het algemeen was de kwaliteit van die studies niet goed. In een recent overzichtsartikel worden 13 studies besproken, waarvan er slechts 2 van goede kwaliteit waren. Vaak was er zelfs geen controlegroep en was het aantal deelnemers klein (2). We moeten de resultaten van deze onderzoeken dus door een kritische bril bekijken.

https://www.gezondheidenwetenschap.be/gezondheid-in-de-media/is-een-ketogeen-dieet-zinvol-bij-kanker

14 Nieuwsgierig    
ongeveer 1 maand geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

15 No NWO    
ongeveer 1 maand geleden door No NWO

@12 Daar lijkt het wel op en het klinkt ook wel logisch als je glucosespiegel continu laag is waardoor kankercellen worden uitgehongerd.

Er speelt nog wat. Veel glucose in je bloed zorgt voor allerlei ontstekingen en is kankerbevorderend door iets dat oxidative stress heet.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/?term=glucose+oxidative+stress

16 de gezonde roker    
ongeveer 1 maand geleden door de gezonde roker
8
Meld

@14 Naar alternatieve medicijnen tegen kanker, en zoals in dit geval een dieet, wordt nauwelijks voldoende onderzoek gedaan .

17 foshizzle    
ongeveer 1 maand geleden door foshizzle
5
Meld

@16 Jeetje ik sta even versteld van je gezonde roker, dat je hierin geïnteresseerd bent? question Maar roken is niet gezond, dat weet je best! Maar iemand die nooit gerookt heeft kan ook kanker krijgen, mijn moeder was 51 en is veel te jong toen ik 21 was aan die rotziekte overleden.

18 Nieuwsgierig    
ongeveer 1 maand geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

@6
In het vervolg liever niet meer linken naar deze site, want daar zit een addertje onder het gras:
https://kloptdatwel.nl/2015/01/07/geef-geen-cent-aan-het-nationaal-fonds-tegen-kanker/

Er bestaan in ons land tientallen stichtingen die als goed doel geld ophalen voor de bestrijding van kanker. De oudste en bekendste is KWF Kankerbestrijding, anderen zijn o.a. de Stichting Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WCRF NL; alternatief angehaucht) en de malafide Stichting Kankerbehandeling en Preventie (uit het Circus-Pluut met zijn zeven ‘look alike’ kwakfondsen). In december 2014 deed de Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker (SNFTK) weer een mailing uitgaan met het verzoek geld te doneren. Omdat niet iedereen op de hoogte is van de ware aard van dit fonds volgt hier een korte update.

19 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
2
Meld

@7
[Veel soorten kankercellen kunnen alleen leven van glucose. Dat werd in de jaren twintig al aangetoond door Nobelprijswinnaar Otto Warburg.]

Warburg wordt al jaren -al of niet doelbewust- verkeerd begrepen, en zelfs misbruikt om reguliere wetenschappers zwart te maken:
https://chivo.nl/warburgeffect/
nov 13, 2014
Regelmatig zien we via sociale media posts opduiken met de claim dat dé oorzaak van kanker allang ontdekt is en dat deze om duistere redenen niet bekend mag worden. Er wordt altijd verwezen naar het Warburgeffect, vernoemd naar Otto Warburg, die de oorzaak van kanker ontdekt zou hebben en daarmee een Nobelprijs in de wacht sleepte. Het totaal aan verkeerde aannames leidt helaas tot dubieuze voedingsadviezen.

(**) Conclusie
Het Warburgeffect beschrijft de voorkeur van kankercellen voor glucose dissimilatie boven zuurstofverbranding. Er wordt om die reden vaak onterecht gedacht dat suiker de oorzaak is van kanker. Deze veronderstelling is echter volledig in strijd met de feiten en oversimplificeert de complexe processen die gepaard gaan met de ontwikkeling van kanker. Voedingsadviezen die uitgaan van het Warburg-effect zouden daarom met argwaan ontvangen mogen worden, alleen al omdat ze geen rekening houden met het omgekeerde Warburg effect, verschillen vormen van kanker en de metabole flexibiliteit van tumorcellen. Tel daarbij ook nog geschiedvervalsing op en het mag duidelijk zijn dat dé oorzaak van kanker niet gevonden is en dus ook niet verzwegen! (**)

20 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
2
Meld

@9 @15
Voor de rest gaat alles nog redelijk goed met jullie twee? Gelukkig dan maar.

21 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
0
Meld

tja..... lang verhaal kort...... 't hele artikel kan in 1 zin die nota bene in het artikel zelf staat samengevat worden:

"Er zijn aanwijzingen dat het consumeren van grote hoeveelheden suiker gepaard gaat met een verhoogd risico op bepaalde vormen van kanker, waaronder slokdarmkanker. Te veel suiker eten kan ook leiden tot gewichtstoename en het risico op obesitas en diabetes verhogen, wat het risico op kanker kan vergroten."

Levensstijl heeft invloed op kanker.

Het matigen van suiker is aan te raden. (en niet alleen voor mensen met kanker!)

Suikerklontjes en een stukje gebak bij een slecht nieuws gesprek is m.i. geen verstandige keus.

Desalniettemin zijn er géén garanties en is het matigen van suiker geenszins een 'aan/uit' schakelaar.

Getuige, helaas, mijn oom die zijn hele leven lang heeft gesport en alleen maar macrobiotisch dieet heeft genuttigd...... gestorven aan longkanker.

22 Seconda    
ongeveer 1 maand geleden door Seconda
4
Meld

@10
[ @8 KD wordt inmiddels ook in Nederland toegepast in combinatie met bestraling of chemokuur. ]

Waar en door wie precies volgens jou? Er zijn namelijk geen betrouwbare bewijzen dat een ketogeen dieet de groei van tumoren bij mensen kan vertragen. Er zijn geen goede onderzoeken bij patiënten met kanker uitgevoerd om een conclusie te kunnen en mogen trekken.

23 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
2
Meld

@12
Je bedoelt het goed, maar linkt helaas weer de foute site. Zie @19

24 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
2
Meld

@17
Broodjeaapverhaal uit 'alternatieve' kringen.

25 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
2
Meld

@22
[Desalniettemin zijn er géén garanties en is het matigen van suiker geenszins een 'aan/uit' schakelaar.

Getuige, helaas, mijn oom die zijn hele leven lang heeft gesport en alleen maar macrobiotisch dieet heeft genuttigd...... gestorven aan longkanker.]

Kanker is in ca. 65% van de gevallen dan ook gewoon een kwestie van pech hebben.

26 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
1
Meld

@26 : joh, geen 66% of 34%???? hoe kom je aan die procenten?!?

Duidelijk, in ieder geval, is dat levensstijl en, zo kun je lezen in het laatst door mij geplaatste artikel zelfs je gemoedstoestand een factor is.

(Stress-hormonen en andere factoren die kanker- groei bevorderen)

De waarheid is vreemder dan de fictie.


Het continu in 'flight or fight'-modus staan van het lichaam lijkt een meetbaar effect te hebben op de groei van kanker.
De alternatievelingen die bezig zijn met hun voedsel, eigen medicijnen en het daarbij terug gevonden gevoel van rust en welzijn zijn dan nog niet eens zo gek bezig........

Maar goed, ik denk dat ik nu wat te esoterisch voor je word question

A healthy mind in a healthy body, heerlijk!

27 Seconda    
ongeveer 1 maand geleden door Seconda
7
Meld

Kanker is helaas gewoon een natuurlijk proces, een gevolg van kopieerfoutjes van cellen die met het toenemen van de leeftijd méér worden.
Op een gegeven moment is het afweersysteem niet meer in staat de foutjes op te ruimen.
Er zijn natuurlijk een aantal factoren die de kopieerfoutjes versterken, factoren die kopieerfoutjes verminderen zijn er vrijwel niet.

Uiteindelijk is het roulette, de kans op kanker wordt groter naarmate de leeftijd vordert.
Helaas doet de ´alternatieve geneeskunde' alsof het vermijdbare eigen schuld is, hierdoor kunnen zij hun kwakzalverij verkopen.

28 icnivad    
ongeveer 1 maand geleden door icnivad
0
Meld

@24 Dank je wel voor jouw opmerking Het laatste dat ik wil is een dubieuze site plaatsen en dat was uiteraard niet mijn bedoeling!

Ik vind het wel vreemd dat ze nog een ANBI status hebben en dat de vriendenloterij die stichting nog sponsort en bekende ambassadeurs voor hun stichting op hun site hebben staan! Onderzoekers bij het UMC die geld aannemen van die stichting lees ik in jouw link? Soms zijn sommige artsen niet alleen maar arts geworden om mensen beter te maken maar doen het ook voor het geld? Of hadden die artsen niet door dat het een foute club is, want het ziet er op het eerste gezicht betrouwbaar uit en ze wijzen reguliere behandeling voor kanker niet af.

Misschien klopt het stuk over het ketogeen dieet wel op die site, daar was het mij eigenlijk om te doen. Zo'n experimentele behandeling voor kanker moet dan natuurlijk altijd naast een regulier traject bij geregistreerde artsen plaatsvinden die er voor hebben gestudeerd en dat het niet de plaats gaat innemen van bijv. chemo, bestraling...

https://nl.wikipedia.org/wiki/Ketogeen_dieet


29 Nieuwsgierig    
ongeveer 1 maand geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

@28 : "een gevolg van kopieerfoutjes van cellen die met het toenemen van de leeftijd méér worden."

Mee eens, maar......... een baby of kind dat kanker krijgt heeft gegarandeerd later in het leven nog véél méér kans op kanker? Ik kan niets meer vinden tijdens een snelle scan dan dat er een 'slightly improved risk' is.

Een groter risico op herhaalde kanker geld overigens bijna voor alle mensen die eenmaal kanker hebben gehad..... 't zou mij niets verbazen als gevolgschade van de behandeling daar iets mee te maken heeft, maar goed, dat is weer een ander verhaal.

Hetgeen u stelt dat kanker niets meer dan een oplopende roulette naargelang leeftijd is is m.i. dan ook niet waar. Wel heeft u gelijk dat de kans op latere leeftijd groter word maar er is wel degelijk aangetoond dat bijvoorbeeld dieet een niet te verwaarlozen aanwijsbare factor is.

"Summary
Diet-related factors are thought to account for about 30% of cancers in developed countries. Obesity increases the risk of cancers in the oesophagus, colorectum, breast, endometrium, and kidney. Alcohol causes cancers of the oral cavity, pharynx, larynx, oesophagus, and liver, and causes a small increase in the risk of breast cancer. Adequate intakes of fruit and vegetables probably lower the risk for several types of cancer, especially cancers of the gastrointestinal tract. The importance of other factors, including meat, fibre, and vitamins, is not yet clear. Prudent advice is to eat a varied diet including plenty of fruit, vegetables, and cereals; to maintain a healthy bodyweight with the help of regular physical activity; and to restrict consumption of alcohol."

https://www.thelancet.com/pdfs/journals/lancet/PIIS0140673602099580.pdf30 Seconda    
ongeveer 1 maand geleden door Seconda
5
Meld

@30 ,
"'t zou mij niets verbazen als gevolgschade van de behandeling daar iets mee te maken heeft, maar goed, dat is weer een ander verhaal."

Ja, dat kan. Ik ben er dan ook voor gewaarschuwd, toen ik 27 jaar geleden kanker had en bestraald moest worden. Mij werd toen verteld dat ik na 20 jaar een iets grotere kans zou hebben om weer kanker te krijgen, in het bestralingsgebied. Nu is het wel zo dat de behandelingen steeds nauwkeuriger worden, het is wat minder grof geweld geworden, zal ik maar zeggen. Ik denk dat daarmee ook de gevolgschade afneemt.

31 Giesje    
ongeveer 1 maand geleden door Giesje
1
Meld

Ach ik heb het 2 keer gehad 25 jaar uit elkaar en totaal verschillende soorten, beide keren kreeg ik te horen dat ik nog 3 maanden te leven had. Ik ben dus wel een beetje ervaringsdeskundig.

Het enige dat ik kan stellen is dat ik beide keren actief heb gezorgd voor inname van voldoende energierijk voedsel, om de behandeling te kunnen verdragen, afweer te versterken en om gewichtsverlies te beperken.
Ik heb mij daardoor juist verre van ´alternatieve´ voeding gehouden, een zak patat geeft energie, een ´gezond´ groentedieet neemt dat weg...

Dat was beide keren mijn insteek, ik denk dat dat heeft geholpen en heb dit ook met mede patiënten gedeeld. Maar dat is slechts mijn bescheiden mening.
Degenen die er wel aan overleden waren helaas ook broodmager geworden, hun lichaam werd opgebruikt door hun afweersysteem.

32 icnivad    
ongeveer 1 maand geleden door icnivad
0
Meld

@31 : ja, de behandelingen worden gelukkig steeds beter, ook de ontwikkelingen in immunotherapie e.d.

@32 : Dan bent u inderdaad een gewezen ervaringsdeskundige......

een groentedieet en grote restricties op voedingsgebied leidden op een bepaalde manier alleen maar tot meer stress.... dus ben het ergens wel met u eens.

Lette u wel op suiker? of puur 'energie is overleven'?

Een positieve instelling en gezonde wil doet wellicht meer dan gedwongen groente eten!

En schijnbaar werkt het!
Wens u een gezond leven toe.33 Seconda    
ongeveer 1 maand geleden door Seconda
2
Meld

@33
[Een positieve instelling en gezonde wil doet wellicht meer dan gedwongen groente eten!]

Gevaarlijke zweefklets die menig kankerpatiënt onnodig kan belasten. Geen kankercel te vinden die boodschap heeft aan positief denken en dergelijke.

34 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
2
Meld

@34 : Zeg, doe eens even rustig jij;

Niet eens het fatsoen om vragen gesteld aan je in een eerder bericht te antwoorden maar wel als een duvel uit een doosje komen veroordelen?!?

Ja, tararara...


Lees voor je eigen gemoedsrust dit artikel er even op na en je ziet wel degelijk dat een negatieve mindset zorgt voor processen die kankergroei bevorderen.

https://www.nieuwskoerier.nl/news/731604-hoe-eigen-zenuwen-handlangers-worden-bij-het-verspreidden-van-kanker

Nou, de groetsels verder maar weer.

35 Seconda    
ongeveer 1 maand geleden door Seconda
4
Meld

@34 @33 Mijn instelling was nogal neutraal, het kon beide kanten opgaan, en natuurlijk wilde ik leven! Of dat het alleen maar was betwijfel ik, maar het helpt wel door de behandeling heen te komen.

@33 Dank voor je wens, ik wens dat jou natuurlijk ook toe!
PS op suiker heb ik niet gelet, en zeker meer dan voldoende tot mij genomen.
Na de 2e keer behandelen wel (vreemd genoeg) gediagnosticeerd met diabetes type 1, omdat het géén type II kon zijn, daarvoor was ik te atypisch...

36 icnivad    
ongeveer 1 maand geleden door icnivad
0
Meld

@35 , ik haal dat niet uit het artikel. Het gaat over het verband met stress, maar dat zegt niks over een positieve of negatieve mindset.

37 Giesje    
ongeveer 1 maand geleden door Giesje
0
Meld

@9 Kun je er geen boodschappen meer door doen?

38 Scholar008    
ongeveer 1 maand geleden door Scholar008
0
Meld

@35
[Lees voor je eigen gemoedsrust dit artikel er even op na en je ziet wel degelijk dat een negatieve mindset zorgt voor processen die kankergroei bevorderen.]

Doe dan vooral eerst iets aan jouw eigen gebrek aan kennis van zaken: https://www.brainwash.nl/bijdrage/we-zien-stress-als-iets-negatiefs-ten-onrechte

39 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
0
Meld

@16 Hier nog een link (heb geen idee of deze site wel ok is en of het allemaal klopt wat er wordt beweerd), er wordt kritiek geleverd op het koolhydraat arme dieet. En misschien klopt het wat ze schrijven of misschien ook niet. Misschien kan je dan na het lezen hiervan verder op zoek gaan naar betrouwbare sites om er meer over te weten te komen.

Vergeet de irritante banner die prominent boven in beeld verschijnt om je naar een andere site te lokken voor een download van een boek van het koolhydraatarme dieet dat in het artikel juist kritisch wordt bekeken! Vreemd vind ik dat!

https://www.optimalegezondheid.com/3-redenen-waarom-koolhydraatarm-dieet-onzin-is/

40 Nieuwsgierig    
ongeveer 1 maand geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

@26 Het (eerder) krijgen van kanker kan een kwestie van genetische aanleg zijn.

41 Nieuwsgierig    
ongeveer 1 maand geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

@41 Naast natuurlijk voedingsgewoonten, luchtvervuiling of wonen in een ongezond gebied dat verontreinigd is met stoffen die kanker kunnen veroorzaken.

42 Nieuwsgierig    
ongeveer 1 maand geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

@37 : Je hebt gelijk; een negatieve mindset word niet direct genoemd.

Wel de stress-factoren

Verkeerde denkpatronen (mindset) produceren ook stress hormonen.

https://www.mentalhealth.org.uk/a-to-z/s/stress

43 Seconda    
ongeveer 1 maand geleden door Seconda
3
Meld

@43 Over het hebben van chronische stress en het krijgen van kanker lopen de meningen wijd uiteen:

https://wibnet.nl/geneeskunde/nieuw-onderzoek-stress-zet-kanker-in-de-versnelling

Tegenberichten:
(zie vooral de link van de NOS) Hierin is het commentaar van internist Jan Schellens van het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis in Amsterdam ( is toch niet 1 van de minsten, hij is overigens niet meer werkzaam bij dat ZKH, wegens grensoverschrijdend gedrag, maar dat heeft niets te maken met zijn expertise op het gebied van kanker)

https://nos.nl/artikel/606004-stress-veroorzaakt-geen-kanker.html

https://www.welingelichtekringen.nl/gezond/798058/kun-je-echt-kanker-krijgen-van-stress-zoetstoffen-of-de-magnetron-2.html

44 Nieuwsgierig    
ongeveer 1 maand geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

@44 : klopt, de meningen lopen daarover uiteen.

Het is echter wel duidelijk dat de stress-hormonen invloed hebben op processen die met kanker te maken hebben en/of het voor de kanker makkelijker maken.

zie ook dit bericht wat ik vandaag heb gepost:

https://www.nieuwskoerier.nl/news/731604-hoe-eigen-zenuwen-handlangers-worden-bij-het-verspreidden-van-kanker

45 Seconda    
ongeveer 1 maand geleden door Seconda
2
Meld

@44 @45
Het volgende punt i.v.m. de strapatsen van Willem Corvriendt. In het AD:
(**) Deze leefstijladviezen zijn omarmd door oncologen in het Radboudumc in Nijmegen, Rijnstate Arnhem en het Máxima Oncologisch Centrum in Eindhoven en Veldhoven.(**)

Dit spreekt voor zich: https://twitter.com/caseofdees/status/1309482052807471107

"Twee van de drie ziekenhuizen hebben inmiddels aangegeven dat ze hier níks van weten.
@MMC, weten jullie al meer? Herken de oplichter. #kankervrij #williamcortvriendt "

46 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
1
Meld

@44 Niet elke arts heeft de waarheid in pacht en voor een leek is het soms erg moeilijk om erachter te komen of het klopt wat een arts beweert!

Totdat er artikelen verschijnen van mede-artsen die een onderzoek onderuithalen en iemand hier de moeite neemt om verder te spitten!

Goed dat je deze link er dus bij hebt gedaan! Het geeft een hoop duidelijkheid en onderstreept denk ik de bevinding van Internist Jan Schellekens, voormalig werkzaam bij het Antoni van Leeuwenhoek!

47 Nieuwsgierig    
ongeveer 1 maand geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

@40 Insuline is het probleem. De mens is niet ontworpen om zoveel koolhydraten te eten als ons wordt geadviseerd. Het voedingscentrum adviseert 260 gram dat is ruim de helft van de dagelijkse energiebehoefte. Dat is veel te veel. Driekwart van de mensen heeft een bepaalde mate van insulineresistentie - oftewel een glucose allergie - wat leidt tot overgewicht en diabetes en vervolgens hart- en vaatziektes, auto-immuunziektes, kanker en hersenziektes.

De voedingsindustrie verkoopt goedkope shit op basis van leugens. Zoek maar op "Ancel Keys". De farmaceutische industrie heeft de ideale klanten: chronisch ziek.

Als je echt wilt weten hoe het werkt: https://www.youtube.com/c/lowcarbdownunder/videos

48 de gezonde roker    
ongeveer 1 maand geleden door de gezonde roker
6
Meld

@23 Dat komt omdat jouw farma-vriendjes er geen geld in willen steken. Integendeel, ze overspoelen het internet met nepnieuws en neponderzoeken om hun business veilig te stellen. Diabetes is inmiddels hun grootste cash cow en de voedingsindustrie zorgt ervoor dat 80% van het voedselaanbod in supermarkten bestaat uit koolhydraten of voorzien is van toegevoegde suikers om ons verslaafd en ziek te houden.

49 de gezonde roker    
ongeveer 1 maand geleden door de gezonde roker
7
Meld

@49
Dat is geen antwoord op mijn vraag in @23 , of geef je nu toe zomaar (feitenvrij) wat geroepen te hebben? Daar is Willem Cortvriendt ook bedreven in.
[ @10
[ @8 KD wordt inmiddels ook in Nederland toegepast in combinatie met bestraling of chemokuur. ]

Waar en door wie precies volgens jou?......]

50 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
1
Meld

@49
Daarnaast ben je (helaas) een schoolvoorbeeld van een complotdenker: https://hoax.fandom.com/nl/wiki/Big_Pharma

(**) Kankertherapieën
De meest voorkomende beschuldiging aan het adres van Big Pharma is dat ze op de hoogte zouden zijn van therapieën die kanker veel beter en goedkoper genezen dan chemotherapie, maar dit zouden onderdrukken. De vermeende reden hiervoor is dat de "geheime" therapieën "natuurlijk" zouden zijn waardoor iedereen zichzelf kan genezen zonder een dokter te moeten raadplegen, en waardoor de farmacie veel inkomsten zou mislopen omdat niemand nog de dure chemotherapie zou verkiezen. Zo zou cannabis en graviola een wondermiddel tegen kanker zijn, maar Big Pharma zou geen interesse hebben omdat ze er geen patent op kunnen nemen. Dit alles mag op het eerste zicht misschien logisch en realistisch lijken, maar het getuigt enkel van een gebrek aan kennis over hoe de farmaceutische industrie in elkaar zit.

Vooreerst houdt het geen steek dat..............(**)

51 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
2
Meld

* Verwijderd door de redactie *

52 Seconda    
ongeveer 1 maand geleden door Seconda

@47
Filip Lardon reageert op uitlatingen van Willem Cortvriendt:
" Ik mag hopen dat Nederlandse oncologen en wetenschappers zich ook zo expliciet uitspreken over de onzin in het boek #Kankervrij van William Cortvriendt."
https://twitter.com/caseofdees/status/1309720854511661057

Lardon refereert tevens aan bovenstaand bronartikel:
"Natuurlijk wel! Gezonde voeding en leefstijl zijn superbelangrijk. Maar tabak gelijkstellen aan suiker en beweren dat onze wetenschappelijke kennis over kanker niet klopt!? Het metabolisme van de kankercel fout interpreteren? Onbetamelijk en gevaarlijk."

https://twitter.com/FilipLardon/status/1309611279355699200

Deze presentatie uit 2017 bij de Universiteit van Vlaanderen heb ik even geleden gezien en die is voortreffelijk. Begrijpelijk en to the point:
https://www.youtube.com/watch?v=qFuIiHI5nrs&feature=youtu.be

Kankerspecialist Filip Lardon heeft goed en slecht nieuws: als het zo voort gaat, zullen alsmaar meer mensen kanker krijgen. Mààr... het goeie nieuws is dat we kanker veel beter zullen kunnen bestrijden. Onderzoek naar kankerbehandelingen is de laatste jaren zo snel geëvolueerd dat de kanker stilaan schrik moet krijgen. Tot voor kort kon je kankerbehandelingen vergelijken met een kanonskogel waarmee op de kankercellen werd geschoten. Nu zijn het sluipschutters die de kankercellen met een precisieschot uitschakelen. Prof. dr. Lardon legt uit hoe dat gebeurt.

53 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
0
Meld

@53 Goed bezig Wilmama question

54 Nieuwsgierig    
ongeveer 1 maand geleden door Nieuwsgierig
0
Meld

@51 Wat is het best verkochte medicijn ooit?

55 de gezonde roker    
ongeveer 1 maand geleden door de gezonde roker
1
Meld

@55
De best verkochte medicijnen ter wereld zijn middelen tegen reuma.

56 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
0
Meld

@56 Lipitor. Niet tegen reuma.

57 de gezonde roker    
ongeveer 1 maand geleden door de gezonde roker
2
Meld

@57
Blijft onverkort dat Willem Cortvriendt een onbetamelijk en gevaarlijk boek over kanker op de markt heeft gebracht. Het is doorspekt met onzin van de bovenste plank.

58 Wilmama    
ongeveer 1 maand geleden door Wilmama
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Dode en gewonden door mesaanval bij kerk in N...
Zeker één persoon is om het leven gekomen d...

13 uur geleden door Moskowfiets

Cardioloog Pim van Lommel: ‘De aanname...
Als het stoffelijk lichaam ermee ophoudt, waa...

1 dag geleden door AD

Griepprik leidt mogelijk tot betere beschermi...
Onderzoekers van het Radboudumc hebben aanget...

1 dag geleden door kwatta

OT 112
Gezellig offtopic ouwehoeren

1 dag geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Dunkelheit
Nikkie de Jager aan het infuus voor chronisch...
@3Ze krijgt of Infliximab of Vedoluzemab ...

1 minuut geleden door Dunkelheit

uahoera
Vrouw (34) zwaargewond op weg gevonden, bezwi...
Hopelijk zijn er camera's in de buurt die uit...

1 minuut geleden door uahoera

LoydMorris
Denk-Kamerlid Kuzu niet te spreken over spotp...
Blijf het toch altijd vreemd vinden dat Turke...

2 minuten geleden door LoydMorris

sockknitter
Auto rijdt in op voetgangers Duitsland, één...
@1 @2 @3 @4 @9Zie @10...

3 minuten geleden door sockknitter

Yizzle
'Mensen zullen geschokt zijn': terugkeer van ...
Trap ik in nepnieuws of begreep ik dat Trump ...

3 minuten geleden door Yizzle

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig