Enorme rel in Italië: 'Suárez slaagde voor cruciaal examen door fraude'

Reacties

Luis Suárez heeft vorige week een cruciale stap gezet richting het bemachtigen van zijn Italiaanse paspoort, maar rondom die zaak is nu een enorme rel ontstaan. De politie is namelijk een onderzoek gestart omdat er sprake is van fraude: Suárez zou de vragen en antwoorden vooraf al hebben gekregen.

Enorme rel in Italië: 'Suárez slaagde voor cruciaal examen door fraude'
© Pro Shots

De geruchten rondom de toekomst van de Barcelona-aanvaller zijn de laatste weken niet van de lucht. Hij werd in verband gebracht met een rentree naar Ajax en lijkt nu op weg naar Atlético Madrid, maar lange tijd leek Juventus zijn nieuwe club te worden. Om over te stappen naar Italië moest Suárez eerst echter nog een zogeheten 'B1-toets' maken, waarmee hij een Italiaans paspoort zou kunnen aanvragen. Overigens zou dat voor veel meer clubs dan alleen Juve een voordeel zijn, omdat in veel landen restricties gelden voor spelers van buiten de EU.

Suárez slaagde voor het examen in Perugia, waarna La Gazzetta dello Sport een van zijn examinatoren van Suárez aan de lijn kreeg. Deze Lorenzo Rocca vertelde dat de aanvaller een gemotiveerde indruk maakte. 'Hij begrijpt het Italiaans al heel goed, hij kan zich ook goed verstaanbaar maken in onze taal. Hij is ook een slimme en aardige jongen, waardoor ik denk dat hij het Italiaans snel onder de knie zal krijgen, ook omdat de taal veel lijkt op het Spaans. Tijdens zijn examen sprak Suárez veel over zijn familie en zijn drie kinderen, waaraan hij erg gehecht is. Hij had het ook over Uruguay en zijn plannen voor de toekomst.'

Dat lijkt echter nonsens te zijn. De Guardia di Finanza (de militarie politiedienst die onder meer fiscale fraude moet opsporen en de Italiaanse grenzen moet controleren) meldt namelijk dat er sprake is van oplichting. Suárez zou de vragen en de antwoorden vooraf al hebben gekregen, blijkt uit opgenomen telefoongesprekken. 'Hij spreek geen woord Italiaans, als journalisten hem een vraag stellen, zou hij verloren zijn. Maar hij gaat tien miljoen per seizoen verdienen, dus deze deal mag niet stuklopen op de B1-test', zo zou Stefania Spina hebben gezegd. Zij is taaldocente aan de Universiteit van Perugia voor buitenlandse studenten. In die hoedanigheid was zij verantwoordelijk voor het voorbereiden van Suárez op, en het op poten zetten van, het examen.

In Italië was sowieso al argwaan en verbazing ontstaan. Zo rondde Suárez het examen af in een véél kortere tijd dan de tweeënhalf uur die ervoor staan. Ook waren veel mensen verbolgen over het feit dat er voor de 33-jarige aanvaller een uitzondering werd gemaakt, terwijl een dergelijke procedure normaal gesproken jaren duurt. Nu blijkt dat er sprake zou zijn van vuil spel, zal de verontwaardiging alleen maar groter worden. Het is overigens niet bekend in hoeverre Suárez zelf ook verdachte is in deze zaak en wat de eventuele straffen kunnen zijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.