Overlevende schietpartij Kenosha en zijn familie mikpunt van haat en doodsbedreigingen door rechtse groepen (eu.usatoday.com)


Gaige Grosskreutz werd bij protesten in Kenosha in de arm geschoten door Kyle Rittenhaus, een 17-jarig zelfverklaard 'militielid' die twee anderen vermoordde. Voor Grosskreutz lijkt de ellende echter pas begonnen: hij ontvangt nu dagelijks haatberichten en zelfs doodsbedreigingen. ...

door RichardR in Buitenland  ·  24 Reacties

  • 2
  • 413x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

1 Chaimileh

* Verwijderd door de redactie *

2 Truffelaar

En maar blijven volhouden dat trumpolinas geweld schuwen, toch Piet?

Ze krijgen een kind van 17 zover dat hij met een aanvalswapen naar een andere staat rijdt om daar mensen dood te schieten en de trumpolinas juichen hem toe.
De ORK zelf vindt het een 'interesting situation' en degene die het geweld overleeft krijgt haat en bedreigingen over zich heen.

De ORK heeft van de VS een staat van barbaarsheid gesteund door het Witte Huis gemaakt. Zoals hij beloofde brak hij alles af dat Obama in de 8 jaar daarvoor opbouwde. De Amerikaan wordt met afkeer neerbuigend aanschouwd door de rest van de wereld, met uitzondering van de argumentlozen die geweld juist prachtig vinden zolang het gericht is op minderheden, linksen en niet-trumpolinas in het algemeen.

Die burgeroorlog is onder de ORK onafwendbaar.

7
3 Lidpver

Weer een jankverhaal van een linksert die aandacht wil.

Vraagt zijn matties om negatief te reageren.
Vervolgens roepen, help en huille huille doen.

Lijkt rob Jetten wel.

6
4 plutarchus

@3
Onzin.

4
5 Chaimileh

@1 , @2 , @4 :
Het gaat dus ook om het algemenere probleem dat er kennelijk een hoop mensen zijn die anderen het leven zuur maken vanwege hun rotsvaste geloof in het een of ander, ongeacht of dat nou Trump, QAnon, antivaxx-kletspraat of een of andere complottheorie is.

Lees vooral ook het laatste stuk van dat artikel, waarbij de vader van een kind dat was vermoord bij de Sandy Hook-schietpartij aan één stuk door haat, vuiligheid en bedreigingen naar zijn hoofd geslingerd kreeg, waarbij vaak werd geroepen dat het allemaal een hoax was en dat de man nooit een zoontje had gehad -- de man is inmiddels meermaals(!) verhuisd om te ontkomen aan de onophoudelijke stalking en bedreigingen. Ik vind dit dus heel erg.

Is die man volgens jullie ook een 'jankerd'? Of zou het wellicht beter zijn om eens iets te doen aan de huidige trend van onophoudelijke haatzaaierij, verdachtmakingen en beschuldigingen?

Want ook hier op NK verschijnen dagelijks berichten die geen enkel ander doel dienen dan groepen mensen zwart te maken (no pun intended) en de grond in te trappen, en algemeen haat aan te wakkeren. En als daar wat van gezegd wordt, begint men gelijk te loeien over 'vrijheid van meningsuiting', of volgen tal van (al dan niet terechte) jijbakken ... maar nooit zie ik iemand tot de conclusie komen dat een wat genuanceerdere kijk op de dingen misschien productiever zou zijn.

3
6 RichardR

@6
Snap je nu waarom de MSM zo worden vernedert?
Die hebben hun inkomsten uit dit soort sensatie en haat.

6
7 Chaimileh

@7
"Snap je nu waarom de MSM zo worden vernedert?"
Nee, integendeel, dat snap ik totaal niet -- en ik snap nog minder waarom jij kennelijk geen enkel probleem hebt met obscure blogjes (want geen 'MSM') die aan één stuk door haat en wantrouwen zaaien.

"Die hebben hun inkomsten uit dit soort sensatie en haat."
Ik ben geabonneerd op een 'MSM'-krant, en ik kan daarin nooit niets terugvinden van wat jij noemt. Doe eens wat voorbeelden van de 'sensatie en haat', bijvoorbeeld in het Parool, of de Volkskrant? Alles staat online, dus je moet gemakkelijk een dozijn artikelen kunnen aanwijzen om jouw bewering te ondersteunen dat de haat toch vooral uit de 'MSM' komt.

4
8 RichardR

@8
Zo moeilijk is het niet, zelfs niet bij het parool of de volkskrant.

Elk stuk is een aaneenschakeling van woorden. Met het doel dat de lezer een vooraf gevormd beeld gaat vormen.
Zuivere objective verslaggeving bestaat niet. En er komt ook nog eens een redactie die zijn plasje mag doen.
Al dan niet ingegeven door een politieke of morele kleur.
Zodat het geschikt is voor de gemiddelde lezer, niet in de laatste plaats, wat de lezer verwacht. Immers de lezer maar ook de adverteerders hebben een verwachtingspatroon. Daar betalen ze voor.
Het parool en de volkskrant profileren altijd.

Wat jij omschrijft als haat is je persoonlijke beleving. Dit terwijl een andere lezer het kan ervaren als nuttige informatie.
De kunst van het weglaten.

Trouwens ook parool en volkskrant kopen bij Reuters.

5
9 plutarchus

@9
De MSM bezondigen zich dus helemaal niet aan openlijke haatzaaierij, foute stemmingmakerij en andere verwerpelijke praktijken, dingen die de kleinere haatblogjes zoals GWP en soortgelijke bronnen -- en zelfs die in het Witte Huis -- standaard wèl doen.

Het enige wat je kunt aandragen is de constatering dat geen enkel medium perfect objectief is, omdat ieder objectief feit afhankelijk van de instelling van de uiteindelijke consument op verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden.
Nou, duh, als dat het ergste verwijt is aan het adres van de media ... En vergeleken met bovenstaande bronnen zijn onze media hier toch echt een toonbeeld van nuance, evenwichtigheid en (jawel) objectiviteit. Het commentaar van @7 slaat met andere woorden echt helemaal nergens op.

4
10 RichardR

@10
Lees retorica van Aristoteles, lees 'de mens en zijn Symbolen' van CJG Jung en misschien, heel misschien gaan je ogen open.
Waar ik het over heb is slechts zichtbaar als je heel goed boven het hele toneel weet te staan.

4
11 Chaimileh

@11
Man man man wat weer een domme beuzel om te verhullen dat je gewoon uit je nek kletst.

"Waar ik het over heb is slechts zichtbaar als je heel goed boven het hele toneel weet te staan."
Ja hoor, alleen heel bijzondere, goed opgeleide mensen zoals jij zijn in staat om in te zien dat de reguliere media met hun nette, neutrale berichtgeving alleen maar haat en verderf verspreiden, terwijl de extreemrechtse populistenblogjes juist netjes de echte waarheid brengen, en die waarheid houdt in dat de reguliere media met hun nette, neutrale berichtgeving enzovoort enzovoort ... -- en dus zijn die extreemrechtse blogjes juist geen bron van haat. Vast wel.

Je hebt het dus tegen iemand die een klassieke opleiding heeft gedaan, inclusief eindexamen Grieks, en die onder meer de Griekse filosofen ook in de oorspronkelijke taal heeft gelezen. (Niet geheel toevallig heette onze evenmentencommissie ook Rhetorica -- en dat is ook tegenwoordig nog de naam.)
Op basis daarvan is me volkomen duidelijk dat je een onbenul bent, een ordinaire trol die zich slimmer probeert voor te doen dan hij is. Jammer dan, je bent gewoon door de mand gevallen. Nog een prettig leven gewenst.

2
12 RichardR

Waarom staat dit niet op de voorpagina van Trumpmedia:

/>
"LAW & ORDER!"

1
13 GreyB

@13
Heb je wel ooit gezien hoe dat gaat.
De "peaceful protesters" blokkeren de straat. Als iemand er dan toch door wil omringen ze de auto en beginnen er op te slaan, vaak met hamers e.d. en soms klimmem ze ook op de auto. Vervolgens geven mensen soms gewoon gas omdat ze bedreigd worden.
Het zijn gewoon ideoten die de weg blokkeren en automobilisten bedreigen die niet naar ze "luisteren".

1
14 Schildpad

@12
Lees ze nou maar.
Ik weet nu beter.

3
15 Chaimileh

@13
Ze dreigen zelf met geweren tegen automobilisten:


Nou gij weer : D

2
16 Schildpad

@13
Hiernog zo'n gezellige gast die zijn pistool wil trekken:

2
17 Schildpad
18 Schildpad

@13
Kijk, een filmpje:

2
19 Schildpad

@13
Maar nee, die ene Trumpsupporter zie zijn pistool trekt is veel belangrijker dan tie tuigvriendjes van jou die zogenaamd allemaal vredig zijn : D

Doei!

2
20 Schildpad

@13
Hier het filmpje van de vreselijke Trumpsupporter die op een demo inrijdt en demonstranten bedreigd:


Redelijk meh, en ze hebben een deuk in zijn auto getrapt ... die vriendjes van je ...

2
21 Schildpad

@13
En daarom staat dat dus niet op de voorpagiina van Trumpnieuws, maar wel op de voorpagina van anti-Trump nieuws ^^
Snap je?

3
22 Schildpad

@7
De vernedering is gericht op de mensen die slachtoffers de schuld geven slachtoffer te zijn. En het zijn mensen zoals jij die dat enthousiast doen, net als de ORK die Puerto Rico zo zat is omdat er maar orkanen over blijven trekken, California omdat het daar zo vaak en hevig in de fik staat en zijn eigen personeel dat het gore lef heeft het met hem oneens te zijn.

De haat die de ORK verspreidt leidt ertoe dat deze familie schuldig wordt bevonden door tokkies aan het overleven van beschoten te zijn. En ja, dergelijke trollerij - zeker als het gericht is op bevolkingsgroepen - tot verdere polarisatie. En de hoogste baas in het land doet zelfs geen poging lonten uit kruitvatten te trekken. De man maakt zich op die manier willens en wetens schuldig aan moord, nog afgezien van de talloze nodeloze slachtoffers van COVID19 die vallen omdat de ORK economie boven gezondheid stelt. Niet gek, hij vormt de elite die een eigen bunker heeft waar zich terugtrekt als hij het benauwd krijgt.

2
23 Lidpver

@3 "...De Amerikaan wordt met afkeer neerbuigend aanschouwd door de rest van de wereld..."

Je hebt totaal geen mensenkennis! Het grootste deel van de wereld heeft waardering en zelfs bewondering voor Trump....en in het door communistisch China bedreigde Hongkong dromen ze van een president als Trump, want Trump staat voor vrijheid, welvaart, burgerrechten en individuele kansen....! Niet voor niets wil de halve wereld naar de VS emigreren...!

4
24 CoolMemories

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bob Sleebaan
Voor het eerst groot onderzoek naar lawaai in Nederland: ‘Het is een onzichtbaar probleem’

@3 Hendri jij kan toch ook wel even de herrie vast leggen als je vrijdag naar het gebed gaat? 😉...

26 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

wildersfan
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Ik neem aan dat de ME erop ramt net als destijds met de wappies....

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

Omdat ze alle aanvallen van Iran op Israël konden onderscheppen, denken ze nu ook alle kernwapens van Rusland te kunnen onderscheppen?Volge...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

@6 Samengevat. Den Haag en Brussel hebben de belangen van de extreem grote bedrijven in beton gegoten. Maar dan kan men dus niet meer spreken ov...

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

3 uur geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

3 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

3 uur geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

3 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Mac Benac
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Je voelt aan je water dat deze formatie met de haven in zicht gaat stranden. De PVV is een veel te onbetrouwbare en onvoorspelbare partij....

3 uur geleden geplaatst door Mac Benac

NK. App
Wwe ActressNaked SwimFree Adult Video ChatsVer Videos PorMisha MaverBig Ass Fuck HdThai Tranny PornR NsfwfunnyPlumpprincessAngry Sex VideoCalypso_and_ge1Bhai Bahan Ka Sexy VideoWeeping XxxOnly Fans AmadoresDiamond Doll PornRadhika Apte Hot SceneXxx Girl VillageDeepthroatgifsPornostar Movie FreeTisa FarrowAmy Jackson NudeJinx NudeXhamster Tamil AudioTuppence Middleton NudeCandylove PornEjaculation Executive OfficerJulianna Vega Nude裸体跳舞Hammytv Only Fans LeakHandjob VideosAmouranth FeetAunty Hindi SexBeautyandtheseniors ComGloryhole PovFemale MasturbateRuff PornMichele Mason Kendra LustGuda SexForced Indian XxxNovos Hentaisسكس جورديGay Hot PornXnxx MyamnarTirupur Sex VideoA T QMovies Hd PronNina Hartely PornWca Productions PornReal Sex Video DownloadPiper Perri Porn VideosSon Sucks Dads CockH MangaBigest Tits In PornBelles NuesNatcaSexy Cartoon BoobsBending Over In A Short SkirtRita DanielXvodeosNikki BladesAabha Paul PornStripe Club PornAtk GirlfirendsNifthy StoriesRoads SexePussy With TattoosKim Hee JungFilm Actress SexXxx Teacher ComAmylia OnlyfansBlue Picture Blue PictureSnapchat Sex VideosKendra Sunderland AnalShowerblowjobPorn Games DownloadTaboo Porn GifEloa LombardJapanese Family Sex Full MovieRed Dress XxxReddpicsBlacked Porn GayBrazzers House 4 Episode 2Puta ColombiaHot Sexist VideosHq 18+Hot Sexy Prone VideoAllthatassPanthose PornDaddy Caught Jerking OffPorn On RomuXnxx BerazzsAva SexSheena Ryder Porn VideoXnxxpornvideosIndian Aunty Boy Sex VideosNever Have I Ever PornArgentina Porn VideoSunny Leone Ki Nangi VideoNigger DickTubesafriMypervfamilyPeladas NuaLana KendrickAlicia TreceTamil XnxzTamil Sex Stories In EnglishTinder FuckX_mariana_sX Vedio MalayalamSex Video SadiShigeo Tokuda XxxDemi Wankitnowدانلود سكسMaenchuPorntube Japan MassagePornografici GratisBorderlandboundMature Women Nude PhotosEmily Rinaudo NudesXxxx Hd FullHot Shots Web2 Guys 1 HorswNewbienudezHentai ToomicsThreesome Porn VideosHd Sex Video RomanticPornsite With Free DownloadHebtai PicsChinese Bf PictureMiho Ichiki XxxSkinny Granny AnalMrskin.vomReallifecam RlcRemontic PornBig Tit MatueBrazzera AnalFilipinacolada LeakGay Dry HumpJessa Rhodes JoiVidéos De Sexe LesbienNodllemagazineNaked Fran DrescherSexy Clean Up With Liz JordanCytherea SquirtHome Invasion PornYaz.flexyYourporn.sxyTina PornKolkata Porn VideoJapani Blue Film Video