We zijn écht geen racisten hoor, zeggen ze in de rechtbank (nrc.nl)


Wie zijn die mensen die terechtstonden? Na de vijf zittingsdagen rijst een redelijk consistent beeld op van de doorsnee verdachte. ...

door Lidpver in Binnenland  ·  38 Reacties

  • 9
  • 724x gelezen
Reageer met een Emoji
1
1
7

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

We wachten op akwasi ow wacht die krijgt een eigen tv uitzending.

Exact waar het misgaat

8
1 Alexis

Citaat: "Verder is „een woord nog geen daad”, zoals een van de verdachten het uitdrukt. Voor velen lijkt Facebook geen onderdeel van het echte, fysieke leven, maar een subwereld zonder beperkingen. „Ik zou dit nooit op straat zeggen, maar wel op Facebook”, zegt een verdachte."

1
2 Tussenderegels

@1 Ja, dat is er eentje, maar de reacties zijn hier soms ook niet mis.

6
3 Tussenderegels

Allemaal woordkunstenaars en filosofen? Of geldt dat soort excuses alleen voor linksdraaiende individuen soms?

6
4 greenmango

@4 Ik zag geen verwijzingen naar linkse of rechtse sympathieën, kan beide zijn lijkt me in zo'n Zwarte Piet geval, maar het zit je kennelijk hoog.

11
5 Tussenderegels

@4 Nee hoor, wat mij betreft zijn ze geen haar beter als Akwasi, hun excuses zijn net zo flinterdun en verwerpelijk...

11
6 MacGu

Soms hoef je geen racist te zijn om een hekel te krijgen aan bepaalde personen ongeacht hun kleur of afkomst wanneer ik Akwasi zie en hoor denk ik wat is dit toch een vreselijke kwal en nogmaals dat gaat niet om zijn kleur maar puur om zijn achterlijke gedrag.

4
7 welofniet

@6
Ja inderdaad maar tot dusver is die Akwasi er toch maar mooi met zijn kloten onderuit gekomen, met al die moord- en doodslag en aanzetten tot haat berichten op zijn Twitter-account. Een klein maar fijn verschil. En dat is nog wel van een publiekelijk figuur met landelijke bekendheid die aanzet tot haat.

6
8 rebo

@8 Akwasi, en die hoogleraar die "Volkert waar ben je?" op social media kwakte. En die docent aan de Hoge School Den Haag die openlijk filosofeerde over het neerschieten van Baudet.

Geen van allen door het OM vervolgt, maar bovenstaande lieden wel. En dan blijven sommigen maar volhouden dat Vrouwe Justitie blind is. Iedereen met een beetje gezond verstand ziet toch wat er aan de hand is.

6
9 greenmango

@8 Dat ben ik met je eens Akwasi had net als de mensen uit het artikel vervolgd moeten worden.

3
10 MacGu

@10
Ze meten hier gewoon met twee maten. Maar dat gaat niet enkel om zwart-wit zoals bij dit het geval is. Neem nu al het geval van Grapperhaus. Zelfde overtreding en in eerste instantie was het bij hem geen bekeuring en geen strafblad. En of die het nu inderdaad heeft gekregen is nog maar de vraag want dat kunnen wij toch niet controleren

5
11 rebo

@11 Klopt, recht is recht en krom is krom maar dat doet verder niets af aan het feit dat de mensen genoemd in het artikel terecht aangesproken worden op hun gedrag

1
12 MacGu

'Zo zijn het hoofdzakelijk witte mannen tussen de twintig en veertig jaar, vooral van buiten de Randstad.'
In de Randstad wordt het ook steeds minder met de witte man question

7
13 RobP

@9 Lange Frans en Janet Ossebaard zijn ook niet vervolgd.

2
14 Tussenderegels

Maar we zijn geen racisten.De meest geschreven woorden op social media.

13
15 jantje van leiden

Justitie heeft door het niet vervolgen van Akwasi zijn eigen gezag ondermijnd
En dat doet hun argumenten die ze nu aanvoeren tegen deze verdachten niet geloofwaardig overkomen.
Jammer dat mevr Clarice Gargard niet het besef en het lef heeft gehad dat het haar zaak goed zou doen, om zelf bij de uitspraak aanwezig te zijn.
(En verder zou de overheid beter moeten luisteren naar de klachten van het overgrote deel van de bevolking, die met haat en geweld overspoeld wordt door kleine groepen activisten die volop van allerlei subsidie kanalen gebruik kunnen maken om hun zieke gedachtengoed met verbale agressie te kunnen verspreiden)

5
16 Marrie

@15
Zeker.
En "Ja maar hullie [en dan bagger]!"
en "Maar zo bedoelen ze het helemaal niet!"
en "Actie leidt tot reactie!"

Mijn blijft het verbazen hoe weinig racisten durven toe te geven dat ze racistisch zijn, tenzij ze de titel positioneren als 'geuzenaam'.
Racisme is van alle tijden, in geciviliseerde samenlevingen is het echter volstrekt overbodig. Er is enige kennis (niet veel overigens) voor nodig om dat te beseffen. En een aantal haalt dat niveau gewoon niet of wil dat niveau niet halen.

10
17 Lidpver

@17 "Racisme bestaat niet" is er ook zo één. Mijn hemel, die oogkleppen!

13
18 Bop

@17 Ben de eerste dan die het toegeeft.

2
19 veld1866

Racisme? Wat is dat eigenlijk? Wat valt daaronder?

Ik kan pas zeggen of ik al dan niet een racist ben als ik weet wat er precies mee wordt bedoeld. Door iederéén die aan de discussie meedoet, waar iedereen het over eens is dus. En dan niet halverwege de discussie ineens dingen wijzigen of toevoegen, hè.

2
20 Wendel

Op 17 november 2018 plaatste NRC-columnist Clarice Gargard een livestream op Facebook van een demonstratie tegen Zwarte Piet in Amstelveen. Daaronder verschenen duizenden reacties; de meeste waren zo grof, dat Gargard aangifte deed.

Dus uitlokking mag schijnbaar wel, want ze wist/weet donders goed dat dat gevoelig ligt bij veel Nederlanders!
Ben benieuwd of het OM dat ook onder de loep neemt of hebben we werkelijk zo'n selectieve rechtspraak!

2
21 Zie Hier

De foute media voert die hele racisten theorie. Het feit dat de bevolking inmiddels woest is, wordt nu misbruikt om het eigen gelijk aan te tonen door die antiracisten club .. Hartstikke FOUT gedrag door de media en de politiek.

1
22 sparta

Volgens mij zijn het allemaal woordkunstenaars die onverwijld moeten worden ontslagen van verdere rechtsvervolging.

1
23 PFL

Er bestaat geen ander ras onder homo sapiens dan de homo sapiens zelf. Rassen bestaan niet meer. En dus bestaat er ook geen racisme, hoogstens discriminatie.

1
24 PFL

* Verwijderd door de redactie *

25 negenennegentigprocent

@24 Hij had het niet over kleur.

2
26 solidsteel

* Verwijderd door de redactie *

27 priaap

@22

"feit dat de bevolking inmiddels woest is"

Volk is niet woest, alleen een paar idioten met tijd teveel.

7
28 MaxVerstappen

@25 Dit is grappig om mee te maken. Tot voor heel kort was ik ervan overtuigd dat er meerdere rassen bestonden onder mensen. Maar iemand op NK corrigeerde mij en op grond daarvan heb ik even rondgekeken op het internet waar inderdaad te vinden was dan een aantal decennia geleden nog de rassentheorie werd gehanteerd waarin verschillen in lichaamsbouw en kleur kenmerken waren van andere rassen maar inmiddels is de wetenschap tot de conclusie gekomen dat er feitelijk geen ander ras is dan het menselijk ras. Rassen bestaan dus feitelijk niet meer ( uiteraard wel dieren en planten die andere rassen vertegenwoordigen) Oftewel voor mensen onderling bestaan er geen rassen meer en dus bestaat er dan ook geen racisme. Ik verzin het niet, zo liggen in 2020 de feiten.
Er bestaat uiteraard wel discriminatie tussen mensen. Maar dat is dus geen racisme. Een beschuldiging van racisme is dus wetenschappelijk gezien volkomen onzin en zou altijd moeten worden verworpen door een rechtbank als aanklacht. Je kunt je immers niet schuldig maken aan iets dat niet bestaat.

2
29 PFL

@28
Het merendeel is pro Zwarte Piet ... Toch wordt de bevolking aangevallen. De bevolking krijgt al jaren beledigingen naar het hoofd. Dat wil jij bagatelliseren door een ander idioot te labelen ...
Je bent fout volk!

1
30 sparta

@24
Toch is er blijkbaar wel genetisch verschil...

"...The proportion of Neanderthal-inherited genetic material is about 1 to 4 percent[14] [later refined to 1.5 to 2.1 percent[13]] and is found in all non-African populations..."
https://en.wikipedia.org/wiki/Neanderthal_genetics#:~:text=%22The%20proportion%20of%20Neanderthal%2Dinherited,and%20diseases%20of%20modern%20people.

1
31 SBD

@31
Lees mee:
"De indeling van de mensheid in verschillende menselijke rassen is in de antropologie de groepering van mensen in verschillende categorieën op basis van uiterlijke en genetische kenmerken. In het verleden werd de term ook in de biologie gebruikt. Biologisch gezien bestaan er naar hedendaagse inzichten binnen de soort Homo sapiens echter geen rassen[1][2][3] en gelden dergelijke indelingen in de wetenschap als verouderd."

Bron Wikipedia.

En daarmee is racisme dus niet meer bestaand want de term impliceert namelijjk het bestaan van rassen. Ergo: racisme bestaat niet en is een verouderd begrip.

2
32 PFL

@18
Zo te lezen word je op je wenken bediend. 'Hullie' hebben werkelijk geen idee.

@19
Deze zinnetjes zijn té moeilijk voor je?

"Racisme is van alle tijden, in geciviliseerde samenlevingen is het echter volstrekt overbodig. Er is enige kennis (niet veel overigens) voor nodig om dat te beseffen."

Is niet erg hoor, je bent niet alleen.

5
33 Lidpver

Ze hebben zich schuldig gemaakt aan uitspraken waar halskwasie voor is vrijgesproken en een prijs voor heeft gekregen.
Maar ja halskwasi heeft vriendjes bij het OM dus die kan zijn gang gewoon lekker gaan.

2
34 ongelovenloos

@34 Uit het artikel begrijp ik dat die mensen genoeg ellende hebben in hun leven en dat ze de ellende die kzop figuren ze leveren teveel is. Dat is ook wel logisch.

2
35 smurf

@29 Dat klopt wel. Hoe kun je schuldig zijn aan racisme als er geen rassen bestaan. Hoe moet je dan rassen onderscheiden als dat niet kan. Het enige wat er dan over blijft is pesten. Maar dat is niet strafbaar volgens de wet.

2
36 smurf

Eigenlijk een soort pesten dus van justitie. Mensen die al heel veel problemen hebben, nog verder in de problemen brengen.

2
37 smurf

"Ik baal van de buitenlanders die hier komen en de boel verstieren."

Ik ook.

1
38 PeKa

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Graaier1000
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

Katja Ebstein - Wunder gibt es immer wiederhttps://www.youtube.com/watch?v=6JhJ2in_nDY...

1 minuut geleden geplaatst door Graaier1000

Bop
Mensen met een krappere beurs zijn groener bezig dan rijken

@30 Maar ik weet niet wat je bedoelt. Dan kun je er wel steeds over beginnen maar als ik niet begrijp waar het over gaat kun je dat voortaan wel...

5 minuten geleden geplaatst door Bop

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@13 Hoe kom je nu in hemelsnaam op ras?Of ben je onder de indruk dat joden een apart ras zijn?...

7 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Graaier1000
Muziekdraadje

Dana - All Kinds of Everythinghttps://www.youtube.com/watch?v=v3r7Tp7fAZ4...

9 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Doris Day ~~~ Perhaps Perhaps Perhapshttps://www.youtube.com/watch?v=GUVT1NZtZPo...

11 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Doris Day - Que Sera Serahttps://www.youtube.com/watch?v=xZbKHDPPrrc...

12 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Elvis Presley - Wooden Hearthttps://www.youtube.com/watch?v=Hlbu6SsjlSE&t=24s...

13 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Weetal
Nederland raakt steeds dieper in opvangcrisis: ’De rek is eruit’

@1Ja, maar helaas neemt hij geen tegenmaatregelen.Tot nu toe, mss?...

14 minuten geleden geplaatst door Weetal

Zie Hier
BBB gebruikt overheid als fruitmachine, geruzie alom en formatie gaat alweer in standje rust - Joop - BNNVARA

Ik begin nu te begrijpen waarom er zoveel miljoenen worden uitgegeven aan/bij de NPOZe zien de overheid gewoon als een fruitmachine!...

15 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Graaier1000
Muziekdraadje

Bobby Vinton - Mr Lonelyhttps://www.youtube.com/watch?v=_zSecRAFM14...

16 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

NK. App
Nifty Erotica StoriesXvdeos AmadorGloey Hole PornGay Dad And Son PornFamily Taboo Sex VideosYour XnxxEkta Kapoor Porn VideoXxxvidio HdHumping PronChina Family SexBlack Big Booty NakedPorn WheelExploding PussiesAnimie PirnXnxx BrasillElite AconpanhantesOnlyfans GaypornWw X Blue FilmCraziness PornUfc PornCeleb Videos PornPorn CheatingLocalxlistCeerleader PornKajal Sexy PictureVarjin Sex VideoTrippie Bri Two VaginasPorngratisSerene SirenStefania DamarioFirst Bbc Pornکوس لیسیHorney LillyTubegalPawg ScatMom Xxx ComicSkykar ValentineDesi X New VideoArrechandoXxx KakeyHajimete No Hitozuma 5Serial Actress NudePose 69Dadcrush Porn VideosPlastic Sex VideoMasturbationvideosDanielley Ayalla NudeHard Xnxx VideoXxx Mom 18सेक्स कोमMylustTite PornMmd FutaXxx HotsexTube Gals PornFan Van PornSex Boods朝桐光Xvideo KarnatakaNewdesipornEye Contact Deepthroat8nuses ForumClube Do AdultoFun Sized AsianAssamese Sex VediosPunjabi Full Hd Sexy VideoXxxvedio DownloadPegpornHot Porn Sex ComCristal CarabelloSubmissed PornAsian Porn StraCuck ConsultantHumochiesHd Pron DownloadBrazzers Lesbian PornTijuana EscortsBilatin MenAtq Official OnlyfansVoyeurism Hidden CamVideos Pornogratis En EspañolPokemon Sex GamesPointed TitiesCece CapellaBoy Sex VideoEnglish Sex Picture OpenVelna: Rohella DelusionHips PornElla Konx PornOnlyfans Leaks SiteJustaminx Onlyfans LeaksPersonagem De Anime PeladaNifty.orvXxx ComhdXxx Videos Full Hd ComItv PornAsli NaqliLens The PlugJamelizz LeakRule3 4Maa Bete Ki Chudai VideoSex Desi Hindi VideoSelena Vargas VideosCuming PornMerudomuTslexigray PornPorn Ullu VideoTwerk TwitterSteak And Blow JobsHetai TubeIndian Homemade PornChodam ChudaiBengali Foking VideoDay With A PornstarXxx Hindi Video VillageWorld Sexy PornMature Stepmom PornEony PussySexy Videos NudeLove Making Porn VideosBhabi SrxPhilapines PornReddit Normal NudesEbony Porn OnlyXnxx PornstarShaiden RovueXxx ChestFoot SexHot Curvy Nude엑스 비디오Porn JavhdKazumi XxxDoggysex VideosMastram Sex KahaniSasha Grey XnxxGabbie Carter FacialIndian Village Girl Xxx VideoTitanic SexJapan Porn SitesPorn PixInfuncers Gone WildMiget PornIndian BlwjobSissytrainingTop Hd Sex VideoFitnessprincess42Best Strip Clubs Near MeLeia ParkerHow To Watch Porn In VrEthiopian Sexing