RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Entertainment

Miljuschka Witzenhausen onder vuur om Weight Watchers-reclame

Miljuschka Witzenhausen Beeld © ANP

Televisiekijkend Nederland vindt het maar ingewikkeld; het ene moment verkondigt Miljuschka Witzenhausen (35) haar curves te omarmen, het volgende moment prijs ze een afslankmethode aan. Hoe zit het nou?

"Ik propageer geen minimale maten of gewicht, maar een vol leven met af en toe een pas op de plaats"

Miljuschka staat naast haar kookprogramma's ook bekend om haar strijd voor body positivity. Zo plaatst ze regelmatig foto's van haar ontblote lichaam op Instagram en krijgt ze zelfs een eigen documentaire bij Videoland over het onderwerp. Bij de aankondiging op Instagram laat een volger weten dat ze de tv-kok maar hypocriet vindt. 'Dus als rolmodel met je #eerlijkefoto ga je een commerciële reclame doen bij Weight Watcher', confronteert ze Miljuschka.

Miljuschka
Lees ook:
Miljuschka in tranen door felicitatie moeder Astrid Holleeder

De tv-kok snapt de verwarring. 'Ik krijg deze vraag vaak', antwoordt ze. 'Ik denk dat je je goed moet voelen in jouw lichaam, ongeacht welke maat.' Zo voelt de presentatrice zich lekker bij maat 42/44. 'Op het moment dat ik daar buiten val wordt bewegen minder fijn (...) Ik snap dat dit tegenstrijdig voelt, maar ik propageer geen minimale maten of gewicht, maar een vol leven met af en toe een pas op de plaats.'

Zó
Lees ook:
Zó ziet de dochter van Miljuschka Witzenhausen er nu uit

Miljuschka is één van de drie genomineerden voor de Gouden Televizier-Ster Presentatrice. RTL Boulevard overviel haar met het leuke nieuws.

Emotionele Miljuschka bedankt moeder voor Televizier-nominatie

01:49