Verplicht je kat castreren? 'Het voorkomt dierenleed en schade aan de natuur' (eenvandaag.avrotros.nl)


Terwijl wij nietsvermoedend liggen te slapen, gaan onze huiskatten buiten op avontuur. Jaarlijks vangen ze miljoenen kleine zoogdieren én veroorzaken ze overlast op straat. "Voer een chip- en castratieplicht in, dan kunnen we dit voorkomen." ...

door verwijderd322399 in Binnenland  ·  49 Reacties

  • 11
  • 727x gelezen
Reageer met een Emoji
1
2
3

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dit is de zoveelste keer dat dit nepnieuws langskomt. Duidelijk een campagne om de schuld van de achteruitgang van de vogelstand in de schoenen van de katten te schuiven. Terwijl vogel in aantal verminderen omdat ze elk jaar minder natuur hebben om in te nestelen en te foerageren. Verder eten ze insecten, maar die verminderen enorm snel in aantal. In 50 jaar al meer dan 60% minder insecten, omdat boeren de meest smerige bestrijdingsmiddelen gebruiken en blijven gebruiken. Kortom: leg de schuld waar-ie hoort: de menselijke activiteiten van boeren en van stadsuitbreidingen. Die katten eten wel eens een vogel, klopt. Maar ze zijn niet de hoofdschuldige. Die mogen we niet aanwijzen, want anders staat het Malieveld weer vol trekkers, met schuimbekkende idioten er voor.

18
1 weerman

Verstandig om te doen, maar niet verplichten.

7
2 Tsaar

** gebruiker verwijderd **

Van castratie en sterilisatie gaat geen kat dood.
katten zijn ooit als ongedierte bestrijders gehouden door landbouwers, die functie vervullen ze in de steden allang niet meer want de meeste lopen met een boog om de ratten heen > zie de plaag in Rotterdam.
Het verhaal van de baasjes dat de katten bij de buren, kinderspeelplaatsen enz. MOETEN schijten omdat dat de natuur is....
Dus katachtige in de dierentuin moeten ook maar los over straat omdat ze niet op eigen terrein kunnen?
Mensen die op vierhoog wonen flikkeren hun kat ook niet naar beneden, als katten vanaf geboorte op privé terrein worden gehouden vinden ze dat prima.

In 1 generatie kan deze situatie opgelost worden zonder pijn en leed.

3 verwijderd91413519
4 Bluth

@1 Gewoon castreren die zooi !

1
5 The Canadian

Men mag gerust katten houden maar als ik ze in mijn tuin zie pak ik ze stevig aan.Katten eigenaren moeten er voor zorgdragen dat buren er geen last van hebben. Zij de lusten wij de lasten. Dacht het niet. Mijn tuin en planten zijn me heilig.

4
6 Dalon

@6 Ik zeg altijd maar zo. Als het de natuur van de kat is om te jagen, dan niet piepen wanneer je kat is doodgebeten door mijn hond. Want dat is de natuur van de hond. question

Maar ja, als verantwoordelijke hondeneigenaar zorg je ervoor dat die 'natuur' er op een andere wijze uitkomt.

6
7 Bluth

* Verwijderd door de redactie *

8 No NWO

Ik zou ook graag zien dat wildneukers die een zekere ideologie aanhangen worden gecastreer. Wij hebben trouwens zelf een jeweetwel kater die nooit buiten komt: De jeweetwel katers zijn vaak aanhankelijke dieren. Of je dat van die andere wildneukers kunt zeggen betwijfel ik sterk question

3
9 Strokealpha

* Verwijderd door de redactie *

10 SNLVNL

Terecht.

Verplichten is nooit leuk, maar dat hebben de katteneigenaren zelf eigenlijk wel een beetje nodig gemaakt.

Als ze uit zichzelf hadden begrepen dat je geen overlast moet veroorzaken met jouw huisdieren, dan was het ook niet nodig geweest.

2
11 progressiefliberaal

Even duidelijkheid. Van oorsprong is de kat een wild dier wat later is gedomesticeerd. Echter is het jachtinstinct van de kat nooit verdwenen. Als je een kat aan zijn lot over laat weet die zich zelf prima te redden in tegenstelling tot een hond. De doorsnee hond is afhankelijk van de mens.Je mag de gemiddelde hond ook niet met een wolf vergelijken. De hond vertoont wel roedelgedrag, sommige honden bijten soms b,v, een schaap dood maar eten het niet op.Ik zou kattenhaters willen aanraden eens naar wat andere aspecten van mensengedrag te kijken eer katten de schuld te geven. Wat te denken van dieren die hier worden los gelaten in de natuur omdat de mens ze zat is: waterschildpadden, goudvissen, (sub)tropische reptielen en vogels alsmede zelfs insecten, welke hier geen natuurlijke vijanden hebben. DAT probleem is heel wat groter dan een kat welke zijn instinct volgt...........

4
12 Strokealpha

@1 ,

Het gaat hier niet over insecten en midden in de stad worden insecten niet gedood door bestrijdingsmiddelen van boeren.

Tevens; die bestrijdingsmiddelen zijn nodig om de schadelijke natuur tegen te gaan.

Natuur is namelijk niet alleen maar mooi, maar net zo goed ziekteverwekkend, dodelijk en overlast gevend.

2
13 progressiefliberaal

@12 “ De hond vertoont wel roedelgedrag, sommige honden bijten soms b,v, een schaap dood maar eten het niet op”

Evenzo met de stadskatten. Ze vangen een vogeltje of muis, spelen er wat mee en gooien het op de stoep van hun baasje. Opeten doen ze ook niet.

3
14 mo

@12 ,

"Ik zou kattenhaters willen aanraden eens naar wat andere aspecten van mensengedrag te kijken eer katten de schuld te geven."

Niet iedereen die kritiek heeft op de overlast van die dieren, is meteen een kattenhater.

Het zijn lieve en mooie dieren, maar de overlast is gewoon te groot en wordt vaak door een beperkt aantal mensen die hun dieren niet laten helpen, veroorzaakt bovendien.

Overigens geeft dus ook vrijwel niemand de katten de schuld. Dat zou ook nogal bizar zijn, juist omdat ze inderdaad niet beter weten dan het volgen van het instinct.

1
15 progressiefliberaal

Huisdieren zijn bedoeld voor in huis. Kun je ze daar laten, prima, dan is het aan de eigenaar om te bepalen of ze wel of niet geholpen worden. Als mensen zelf in het gejengel van een krolse kat willen zitten of steeds een pil aan willen schaffen, dan is dat hun keuze.

Lopen ze echter de hele dag buiten en is het meer een buurtdier dan een huisdier waardoor anderen er continu mee opgezadeld worden, dan lijkt het me niet meer dan logisch dat de buurt zich er dan ook mee gaat bemoeien. En de samenleving er dus ook wat over te zeggen heeft.

Zo eenvoudig is het vaak gewoon. Of het nou gaat om vuurwerk, katten of mensen die zo hard mogelijk op scooters rondscheuren in een woonwijk: zodra je andere mensen ermee opzadelt, moet je 'het niet meer zelf weten'. Dan vraag je erom dat anderen zich ermee gaan bemoeien.

Dit land is gewoon te klein voor 17 miljoen mensen die allemaal maar alles zelf denken te moeten kunnen weten. Tientallen niet-geholpen katten zoals ik hier in de wijk ook zie (inclusief adressen waarvan sommige katten echt gewoon permanent zwanger lijken te zijn), is gewoon te veel voor zo'n kleine oppervlakte. Dat gaat gewoon niet.

1
16 progressiefliberaal

@13 Waarom zijn bestrijdingsmiddelen nodig: Gewoon omdat de mens de natuur haar gang niet laat gaan en gedeeltelijk totaal verpest heeft. De mens heeft last van onkruid zoals ze dat noemen en van b.v. dieren en planten welke in een totaal foutief environment zijn geimporteerd.
@15 Als ik zekere reacties hier lees kunnen sommigen katten wel schieten helaas.

2
17 Strokealpha

@16 Elkeen die ook vindt dat 17 miljoen teveel zijn (ik ook) raad ik aan morgen de film op NET5 te gaan zien "Inferno" Ik heb em gisteravond al gezien. Het plot van de film gaat over overbevolking van de aarde.

2
18 Strokealpha

@8 Als een kat in de buurt komt van het plekje waar ze haar bot o.i.d. heeft begraven... question

@12 Het is niet de schuld van de katten, maar van de mens. Ik haat katten zeer zeker niet, ik haat hoe we er als mensen mee omgaan. Mijn hond mag ook niet zomaar even bij iemand in de tuin komen om te schijten. Ik moet mijn hond ook aanlijnen en ervoor zorgen dat ze niet achter wild aangaat. Waarom zou dat voor mensen met een kat anders zijn? Dat klopt toch niet?

1
19 Bluth

@19 Ik denk dat het probleem qua inzicht de relatie kat/hond vaak gewoon anders is. Zo zijn er voor honden b.v. door gemeentes vaak plaatsen aangewezen waar je hond vrij mag rennen. Zoiets is er voor katten niet en dat zou ook niet werken. Zoals gezegd hebben we wel een kat die altijd binnen is. Dat kent ook voor- en nadelen. Voordeel: Kans op ziektes en ongedierte miniem en het dier blijft schoon. Nadeel: Je moet het dier veel vrijheden binnenshuis geven, wat nog wel eens wat schade oplevert aan b.v. meubilair en behangwanden. Wij hebben bijna al onze muren bedekt met kunststof panelen. Ons meubilair hebben we gekozen opdat het tegen een stootje kan en we kopen nooit nieuw. Ook hebben we vogels los in huis vliegen. De kat en de vogels kunnen prima met elkaar overweg. Maar hier ook weer: er is geen mens, geen kat en geen hond gelijk, dus houd je altijd wat strubbelingen.........

2
20 Strokealpha

@20 Die zijn er niet omdat die niet nodig zijn, een kat mag overal al vrij rondrennen. En waarom zou dat voor katten niet werken? Gewoon aanlijnen en uitlaten. Poepzakje mee, en keurig netjes opruimen.

Niemand is gelijk, alleen laten we wel streven naar gelijke behandeling. Mensen moeten verantwoordelijk zijn voor hun kat, en dit niet op een ander afschuiven en een ander met overlast opzadelen. Buiten dat, de schade aan de natuur welke katten veroorzaken is buiten alle proporties. Tijd voor maatregelen, simpel.

3
21 Bluth

@21 Een hond of kat kun je niet vergelijken.

5
22 arcenist

@22
Ze zijn niet hetzelfde, dat klopt.
Maar een kat kan je ook laten wennen om aangelijnd te wandelen,een jonge hond moet dat een leren.

2
23 kelly11

@23
Een= ook

0
24 kelly11

@17 ,

Nee, om ziekteverwekkers en plagen tegen te gaan.

Ik vind het altijd wel mooi hoor, die 'laat de natuur zijn gang gaan'-gedachte. Het probleem dat veel van de mensen die daar voorstander van zijn, echter niet genoeg erkennen, is dat de hele ontwikkeling van de mens er juist een is van

- het overwinnen
- het temmen/aanpassen/optimaliseren (denk aan veredeling en domesticatie en recenter genetische modificatie)
- het afscheiden / buiten de deur houden

van de natuur.

En dat is niet zonder reden uiteraard.

Er is ook niets te 'verpesten' aan de natuur.

Een schilderij kun je verpesten omdat het door de maker bedoeld was er op een bepaalde manier uit te zien. Achter de natuur zit geen bedoeling of gedachte. Je kunt hoogstens de status quo die op een zeker moment geldt, verstoren. Maar dat doet de natuur zelf ook continu (vandaar ook dat ik erop wees dat de natuur niet harmonieus of 'in balans' o.i.d. is, zoals de hippies vaak claimen).

En als je wel van mening bent dat de natuur verstoord kan worden, dan zou je, lijkt mij, juist moeten vinden dat mensen niet veel meer katten zouden moeten houden in een bepaald gebied dan er van nature zouden kunnen overleven.

1
25 progressiefliberaal

@13

"die bestrijdingsmiddelen zijn nodig om de schadelijke natuur tegen te gaan."

U hebt blijkbaar aandelen Bayer, als u zulke onzin ten faveure van bestrijdingsmiddelen uitkraait.

3
26 weerman

@26 ,

Nee, gezond verstand is voldoende.

0
27 progressiefliberaal

@22 Zeer zeker wel. Voor een hond is het compleet niet natuurlijk om aan de lijn te lopen, mede omdat een hond van nature een stuk sneller loopt dan een mens. Daar moet een hond, elke hond, dus aan wennen. Deze vlieger gaat ook op voor katten, die hoeven er enkel aan te wennen.

Dus ja, ze zijn gewoon te vergelijken hoor. Maar ja, laat me raden... Zelf een kat en daar durf je je verantwoording niet over te nemen?

2
28 Bluth
29 jodelatedieho

@29 Er zijn hier tientallen artikelen met onderzoeken geplaatst welke duidelijk aantonen dat de kat wel degelijk de schuldige is. En dan kom jij met één enkel artikel op de proppen en denkt "oh, dat onderschrijft mijn beeld, ik heb gelijk, dus het klopt".

Simpele zieltjes zo op de vroege ochtend. question Overigens, lees je eigen artikel eens. Geen bronvermelding, geen referentie naar het onderzoek, niets. Simpel zieltje zoals ik al zei.

1
30 Bluth

Als je ligt te slapen , veroorzaken die katten toch ook geen overlast ‘s nachts?
En laat ze lekeer kleine zoogdieren zoals muizen vangen . Hebben we daar geen last van .

In mijn tuin zijn genoeg vogels die nestelen en waarvan ik hoop dat niet alle jongen het overleven .
Want vogelpoep is ook niet lekker.
In het wild vreten grote katten ook hun prooi op.
En dat kunnen ook zeldzame dieren zijn .
Ik ben zeer voor castreren en steriliseren .

3
31 Goodnews badnews

@6 Zo heb ik buren met kleine kinderen die de hele dag, en dan bedoel ik écht de hele dag, lopen krijsen, schreeuwen en janken. De tijd dat ik buiten lekker op mijn terras kon zitten is daarmee voorbij en dat zal nog een paar jaar duren ben ik bang.. Heb je daar toevallig een tip voor? Ik bedoel, ik zou ze ook wel, zoals jij dat noemt, stevig aan willen pakken maar dat zal door de buren en justitie niet worden gewaardeerd vermoed ik.
Doe mij maar een kat in de tuin....

3
32 Dignes

@11 Iemand die een buitenkat heeft en deze niet laat helpen is een asociale tokkie, basta.
Veel tokkies nemen nl 1 of 2 katten maar kunnen de sterilisatie/castratie niet betalen met als gevolg dat er ieder jaar weer duizenden worden gedumpt bij de asielen of de kittens gewoon worden verzopen. Walgelijk!

1
33 Dignes

Kunnen we ook gelijk alle mannen op deze wereld castreren, voorkomt veel schade aan de natuur.

1
34 Lievense

@32 Een antigeluidsinstallatie neerzetten.

0
35 Reagurius

@28

Je bent niet sterk in vergelijkingen .

@7 Een roofdier bv. een kat jaagt op andere dieren uit instinct tot leven .Is de natuur van het beest.
Een hond is geen roofdier . Bijt een hond andere dieren of mensen , is er iets mis

@28
Je kunt een wild paard temmen om erop te rijden maar dat gaat je met een leeuw of tijger uit het wild niet lukken .
En een roofvogel kun je niet als een papegaai in een kooitje zetten zaad voeren en laten praten.

3
36 Goodnews badnews

@28 Lul niet zo dom Bluth.
Zie je het al gebeuren? katten aan een lijntje en uitlaten terwijl er ook mensen met honden rondlopen? Dat zou een ware veldslag worden denk ik. Een kat is niet met een hond te vergelijken. Alleen al om het feit dat ze hun shit begraven en honden het gewoon dumpen, zelden of nooit opgeruimd door de eigenaars. Bij ons op het groen is het echt vergeven van de hondenstront en het meurt ook nog.

2
37 Dignes

@36

Aanvulling : een dier behandelen tegen zijn eigen aard in , is ook een vorm van mishandelen .

3
38 Goodnews badnews

@13 "
Tevens; die bestrijdingsmiddelen zijn nodig om de schadelijke natuur tegen te gaan."

Die vermaledijde natuur ook!
Je hebt er helemaal niks aan.
(sarc.(

0
39 Mappie

@32

Een kat aanlijnen is zielig en tegennatuurlijk, ,een hond komt kwispelend zijn riem brengen .

Maar ....men kan een kat wel leren van jongs af aan de behoefte op een bak te doen . Onze kat wil niet eens op een zandbak doet het binnen .
Vangt wel vogeltjes en muizen .
Er mag toch wel iets bij zitten ...!

5
40 Goodnews badnews

@30

De voege ochtend ???
Normale mensen hebben ontbijt en de koffie al gehad en gaan onderhand op naar de lunch .

3
41 Goodnews badnews

@33

Dat ben ik met je eens . Castreren en steriliseren .

3
42 Goodnews badnews

Stel je voor als iedere hondeneigenaar zijn hond de hele dag en nacht los door de wijk laat struinen.
Binnen een uur breekt de pleuris uit.

0
43 SBD

Gewoon een verbod op vrij buiten laten lopen van die schijtbeesten.

Wat heb je nou aan een huisdier dat nooit thuis is? Geen ruk.

Dus zelf hebben de mensen er niets aan en de omgeving heeft er de overlast van. volkomen nutteloos dus om op die manier ene huisdier te hebben.

1
44 Weet geen naam

"''Het voorkomt dierenleed'""

Leed hoort hoort nou eenmaal bij het leven. Elke dag worden er op onze planeet tientallen zo niet honderden miljoenen dieren levend opgegeten door andere dieren. Maar zolang we het niet hoeven te zien vinden we het blijkbaar ook niet erg. De kat in onze voortuin daarentegen..

1
45 Reconquista

@39 ,

Dat zeg ik niet.

Waar ik op wijs is dat de natuur genoeg nadelen heeft en zeker niet alleen maar pracht en praal is zoals de naïevelingen willen geloven.

En dus zijn bestrijdingsmiddelen gewoon nodig. Helemaal mooi zou zijn als je onkruid, plagen en ziekteverwekkers op de een of andere manier helemaal buiten de deur zou kunnen houden en natuur en mens volledig zou kunnen scheiden. Maar dat lijkt me technologisch nog niet haalbaar.

1
46 progressiefliberaal

@3
Strak plan. En ik ken nog een soort bontkraagjes die overlast veroorzaken.
Castratie is inderdaad een probaat middel ook voor die andere soort. question
En het mooie is dat er geen een aan dood gaat... als je een goed dierenarts uitzoekt.

0
47 Gandalf

"Jaarlijks vangen ze miljoenen kleine zoogdiertjes... "

Dus zonder deze jacht-katten blijven al die kleine zoogdiertjes leven? Of denk men soms dat er dan plots meer kraaien en valken komen...? Ik mag toch hopen dat er dan niet plots muizen- en konijnen-plagen ontstaan?

Goddank dat mijn hond zo af en toe ook nog een ratje of muisjes naar de Derde Wereld helpt. question

0
48 Gandalf

* Verwijderd door de redactie *

49 Redelijk Rechts

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Ik neem aan dat de ME erop ramt net als destijds met de wappies....

6 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

Omdat ze alle aanvallen van Iran op Israël konden onderscheppen, denken ze nu ook alle kernwapens van Rusland te kunnen onderscheppen?Volge...

28 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

@6 Samengevat. Den Haag en Brussel hebben de belangen van de extreem grote bedrijven in beton gegoten. Maar dan kan men dus niet meer spreken ov...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

1 uur geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

1 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

1 uur geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

1 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Mac Benac
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Je voelt aan je water dat deze formatie met de haven in zicht gaat stranden. De PVV is een veel te onbetrouwbare en onvoorspelbare partij....

2 uur geleden geplaatst door Mac Benac

ongelovenloos
Eritrese kinderverkrachter niet uitgezet wegens mentale zorgen - NieuwRechts.nl

Zo zal dat hier ook gaan. daar aan kan je zien dat er dubbele agenda's zijn. Alle landen binnen de EU stellen zich hetzelfde op voor de asiele...

2 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
Korean Big Tits PornHot Hd XxGhetto PornDildodeepthroatTiktok PornstarDancingbear AnalF.i.l.f. PornLong Skinny PenisesLena And JasonluvJav Subtitle IndoJavlirbaryPicturd PornBrazzer 2023EróticosStep Dad PornosSauth Hiroin XxxXxx Sex ComicsXxx HangamaBhadbhabie Only Fans LeaksMom And Son Xxx Video IndianProstituta DominicanaAunty Videos XnxxSpicy Big ButtHindi Model SexTooturnt Tony BrazzersBdsmtest.orgVideode Sexe AmateurTaylee WoodWww. Xnxx.comLesbian Strapon On PornMallu Sexy BoobsAntino MallorcaTomb Raider SexLittle Brother PornBusty Naked LadiesP Orn ComicClips4salesVr Chat NudesXxx BarazarsFuck MilfChandni O Meri ChandniSex Video Sex Video OpenNude Boobs HotCasa Rosso AmsterdamBra TitfuckVina Sky PornXxxx Aunty VideoAjvr-196Tonights Girlfriend PornDesiauntyxxxHot Latest PornIndian Wedding Sex VideoReddit Forced CreampieNaked LationsDoggy Style PositiinMilf 40Desi Dance PornSpanked By DaddyNudes DiscordBackroom Casting Couch MeganWet And PissyLana PaulHollywood Romantic Sex VideoDesi FackBengali Bhabi Xxx VideosXnxx DwolodBaddieshibJason Luv And LenaXnxx Yoga MomJessy JonesXxx Blacked RawXxx New StyleHot PurnHentai ShotaTubwrlldSho NishinoMegy FujiuraPorn Comics BlackPornolar AmatörGranny SexAnet MasonAsaintubeFuckmovieStockingbabesPorn Chat AiMutual MasturbatingBoobxBryce Adams VideosDane Jones ComSex Video TrishaXxx Brezzer ComVidya Aunty SexIndian Aunty Hairy PussyFree Black Hardcore PornCory Chase BjXvidzoqAlohatuybeHorny Asian Fucks CoworkerBlack Porn HeWww Xxx DesiHot Porn Star Porn VideosSexy HdfullBest Fanfiction SitesPorn Torrent SiteZoe Saldana SexySex Indian PhotoLucy Li SexFree YoupronPor. H. U. BChudai PhotoBrazzers Free Porn VideosMilftoon Porn ComicsRedhead OnlyfansHot Romance XhamsterAll Tamil SexBangla Bf ChobiNaruto Rin HentaiHot StripteaseThe Brat PornRomantic Porn ViedosXvidzzElliterioCinnabelleDerpixon FandeltalesGwyneth Patrol NudeRah SweetsLadies Ladies Sex VideoAbigail Morris Room ServiceWww Porm VideosOrgasim Pornسكس.صورةPornthotDanbooru.donmaiصور قضيبPornography LiveSite Porno LesbiennePornos Com JaponesasJazy BerlinXxx TushyKelsi Monroe LeakedByoru NudesOmegle 18Hollywood ChudachudiGeometry Dash PornMistress DanielaJoi VrManhubClaudine Auger NudeXxxn Hot VideoSquirt Porn Anal